Šta je novo?

Autocad 2011

@salac

pa kucam po virtuelnoj, koristim Evernote, mogu da ti kažem da pošto kucam inače sa 10 prstiju, na virtuelnoj uspešno upotrebljavam već 8!!! Navikne se čovek. Ali su baš kratke beleške, crtice, podsetnici, brojke... ne pišem roman :)

Kad se svrtim kući (ili u hotel) otvorim Evernote na noutbuku i doradim, dopišem... Te iste beleške koristim posle kao podsetnik, ispred mene su, diskretnije držati iPad u krilu nego otvoriti noutbuk i buljiti u displej.

@Johnny

Govoriti o zameni za nešto je bespredmetno. To mi nije bila ideja. IPad je super stvar za "terenski" rad i kad si u "putu". Noutbuk nosim sa sobom ali ne i kod klijenata, na njemu radim ozbiljnije stvari. Imam android telefon sa 5Mp kamerom koju nikada ne koristim i ne znam ni kako slika jer je po meni to krš varijanta, nosim poseban foto aparat sa sobom a imam i digitalni kamkorder za potrebe snimanja.

Znam da ljudi vole da imaju all-in-one uređaj (pogotovu mladi) ali ja sam uvek za kvalitet i nisam pristalica toga. I uopšte mi ne smeta što iPad nema kameru i mogućnost slanja SMS jer su to nalazili kao glavnu manu. Naprotiv, bolje što nema. Volim brate, sve posebno i kvalitetno da bude :)

Poslednja izmena:
@jopopo

e onda se slazemo u potpunosti! :) dedicated piece of equipment rules!

Obradovah se kad videh ovu mobilnu varijantu ACAD-a, posto jedan klijent ovo odavno juri. Ali zar niko nije primetio ovo WS u nastavku :( Sve u svemu neupotrebiljivo, cak ne mozes da otvoris crtez koji ti neko posalje na mail, a ti si na terenu. Nadam se da ce izaci neka verzija ACAD-a za iOS, ali bez ogranicenja koje nosi ova WorkSpace varijanta.

Noutbuk nosim sa sobom ali ne i kod klijenata, na njemu radim ozbiljnije stvari.

Pa o tome ti i pricam(o) :) Pokusaste da poturite ideju da sa iPad-om moze da se edituju CAD crtezi, kad ispade da je za ono sto zoves ozbiljnijim radom uvek potreban i ozbiljniji racunar (koji, naravno, ukljucuje i ozbiljniju tastaturu). Za prezentacije je valjda ok, mada nije bas pohvalno sto nema ni VGA ni HDMI interfejse (srecom moguce je kupiti ih, za sta treba platiti 100 dolara).

Inace ja sam jos kad se pojavio iPad zaista zeleo da sebi nabavim slicnu masinu koja ce da mi koristi za nesto drugacije svrhe (mogucnost povezivanja na ethernet/wireless/3g mrezu, bluetooth, mogucnost crtanja pen-om skica po ekranu, usb port i usb-to-serial adapter) te da moze da mi odmeni klasicni notebook na terenskim radovima, ali toga za sada i dalje nema. Dakle, nikakve prezentacije, vec konkretne stvari za koje mi nije preterano bitna tastatura vec vise razni interfejsi i mogucnost skiciranja na brzaka blok sema. Cim se ovako nesto pojavi, kupujem bez razmisljanja, bio to iPad u xyz reinkarnaciji ili neki drugi uredjaj.

ps. izvinjavam se zbog offtopica.

Inace ja sam jos kad se pojavio iPad zaista zeleo da sebi nabavim slicnu masinu koja ce da mi koristi za nesto drugacije svrhe (mogucnost povezivanja na ethernet/wireless/3g mrezu, bluetooth, mogucnost crtanja pen-om skica po ekranu, usb port i usb-to-serial adapter) te da moze da mi odmeni klasicni notebook na terenskim radovima, ali toga za sada i dalje nema.

kupi Tablet PC iz 2001. ;)

Vrh Dno