Nothingman
Čuven
- Učlanjen(a)
- 06.10.2005
- Poena
- 775
Koju brzinu mogu da ocekujem od rutera TL-WR740N na 6 metara udaljenosti kroz jedan zid? QoS me ne zanima 😛
Ja imam od nedavno 741n i ne vidim u podesavanjima QoS? Kako to da iskopam zna li ko?:dTaj 741N koji si naveo ima QoS ali je po tzv. LiteN standardu i nema značajno veću brzinu transfera od 801.11g rutera.
Ja imam od nedavno 741n i ne vidim u podesavanjima QoS? Kako to da iskopam zna li ko?:d
Ja imam od nedavno 741n i ne vidim u podesavanjima QoS? Kako to da iskopam zna li ko?:d

Uradio sam sve ko na slici ali ne mogu da snimim podesavanja dobijem ovo:
Error code: 26106
The IP address is not in the same subnet with LAN IP address.
Kupio sam 741ND tplink. Brzina kroz vrata i zid na 7 metara udaljenosti varira od 4.2 - 5.9 mb/s (najcesce je oko 5.3 mb/s. Testirao na fajlu od 5 GB. Cisto ako nekome zatreba ovaj podatak.
Odlični rezultati, ruter koji košta ko' tri tepsije bureka a rezultati za respekt 😀
Što se tiče tog "slanja-svlačenja" 😀 i ja sam primetio da je transfer uvek bolji kada se fajl vuče nego kada se šalje. Imam takav problem na Gbit mreži i nisam ga još odgonetnuo, npr. kada fajl vučem sa računara1 na računar2 brzina je ~60MB/s a kada taj isti fajl šaljem sa računara1 na računar2 brzina je uvek upola manja.
Vucko :wave: jel to 60Mbps postizes sa TP Linkom 1043
Nadam se da nije problem sto izvlacim temu iz prosle godine, ipak nije jos toliko stara da mirise na naftalin 🙂
Elem, imam dva pitanja vezana za 1043ND:
1. koje brzine izvlacite sa diska zakacenog na USB port rutera preko LAN-a/WLAN-a?
2. da li ruter daje dovoljno struje na USB portu da 2,5" diskovi rade samo sa strujom koju isporucuje USB, bez dodatnog napajanja?
Hvala unapred :wave:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari