Šta je novo?

Deljenje interneta

Romeo Crennel

Slavan
Učlanjen(a)
18.02.2009
Poena
360
Pozdrav ljudi,
Imam jedno pitanje:imam telekomov adsl 1mb i koristim od njih stardni huawei ruter koji je povezan na mrezu na kojoj je oko 7 racunara,preko dhcp-a su nekim racunarim dodeljene adrese a neke su rucno konfigurisane,svi racunari imaju internet,zeleo bi da ogranicim nekim racunarima koriscenje inerneta(jedan a znam koji racunar previse koristi youtube tako da ostalima internet jako sporo radi) pa me zanima kako je ako je to izvodljivo da uradim kojim programom,puno bi mi znacilo da mi pomognete jer me jako nervira to sto taj racunar koristi fakticki kompletan protok dok ostali jedva otvaraju stranice.

U toj kombinaciji jedino da instaliraš na taj računar neki program za ograničavanje protoka.

sa tim huaweiem tesko.. mozda da se dogovorite da investirate u ruter sa vise opcija, ili npr neki mikrotik..

Da 1mb na 7 racunara od kojih 5 koristi msn i radio i to je to,imam i mikrotik,huawei je stavljen u bridge mod i sve ide preko mikrotika,a moze i sve preko huawei da ide.

Da 1mb na 7 racunara od kojih 5 koristi msn i radio i to je to,imam i mikrotik,huawei je stavljen u bridge mod i sve ide preko mikrotika,a moze i sve preko huawei da ide.

pa sve preko huawei-a i "ide"
zasto ne zovnes lika koji vam je instalirao taj mikrotik da ogranici bandwitch po korisnicima

Netlimiter, placa se doduse ali radi na svim platformama windowsa i resava to sto ti hoces.

Da, samo što se net limiter instalira na računaru čiji protok želi da se ograniči, a korisnik računara to može da "zaobiđe", tj isključi net limiter

Nazad
Vrh Dno