Šta je novo?

МТС најдражи број

Nuclear

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2006
Poena
320
Користи ли неко ову услугу? Сада су променили начин наплаћивања, тј поред 212 динара, колико кошта активација, сада су још додали да се успостава везе наплаћује према тарифном профилу, уместо динар или два колико је било до сад. Ја сам на ТИПИ тарифи, значи ли то да ја, поред 212 динара, сваки пут кад друга особа дигне слушалицу ја плаћам 8 динара?

Ако је тако, ово је чист лоповлук... Понекад и по пар пута дневно позовем тај број, значи 40 50 динара дневно у најави. Срамота.

Poslednja izmena:
e ako su to uradili onda..:mad: to je kriminalno!

nemam ja uplacen ali ima devojka.. ne znam koja je tarifa,verovatno tipi.. uzas.

Srecna vam nova godina, Vas omiljeni mts!

Glavni broj sam vec prebacio sa mts-a, ali sam koristio omiljeni. Ovo sada je katastrofa, uspostava veze 5 do 7 dinara zavisno od tarife. Vise nikako ne moze da se nazove omiljeni broj. Bye bye mts!

* I Telenor ce imati te cene od 18. decembra, osim omiljenog br. koji je kod njih drugaciji puno.
Omiljeni broj je sada ne kao pre 1.92din sa porezima vec po uspostavi vase tarife, dakle minimum 5 pa do 7 i nesto dinara.

* Vojine gde da predjete kada su skoro iste cene svuda.

* Mene najvise iznenadilo povecanje cene SMS-a, sa porezima je svuda (svim prepaid paketim osim TIPI i Telenor PORUKE)
4.35 din
a na tipi tarifi 2.43 din (a bio je 1.28din).
Isto ce biti na Telenoru kao sto rekoh od 18. a VIP vec davno ima tu cenu SMS-a.

Poslednja izmena:
Nije im bilo dovoljno što milion puta prekinu vezu dok razgovaraš sa 'omiljenim' brojem, nego sada i ova uspostava...

A naslov je 'Novosti u prepaid-u', da psihološki deluje kao da je u pitanju nešto lepo za praznike:

http://www.mts.telekom.rs/index.php/vesti_detaljno/items/novosti-u-prepaid-u.html

Ukratko:
"Pretplata za mesec dana korišćenja usluge Prepaid najdraži broj je 211,86 dinara, a za uslugu Tri omiljena broja iznosi 338,98 dinara, dok se uspostava veze naplaćuje u skladu sa tarifnim profilom kome korisnik pripada."

Poslednja izmena:
Уколико бих, после поскупљења, наставио ову услугу да користим као до сада, срачунао сам: дневно просек, 20 динара. Недељно 140, месечно 600 динара. Наравно нису то дугачки разговори, минут, два ,пет, како кад. Некад и дуже. Некад и десет секунди.
Плус цена активације - то је 820 динара. Само за једну услугу! Без порука, и осталих позива? Мало ли је за припејд број? На крају се питам, која је сврха тих "бесплатних" минута ако ћу трошити толике паре?
Наравно да сам истог тренутка отказао услугу.

Da, samo ljudi jako cesto zaboravljaju da nemaju svi uslove da budu postapaid korisnici, ne mogu svi da placaju mesecno velike racune a i postapaid nije tako povoljan, za 500 najjeftiniji i nema mnogo minuta i poruka.

Nego sto se tice prepaida, cini mi se da ce tarifni dodaci moci da se koriste i na novim paketima, u tom slucaju moze da se aktivira 50,200 ili 400 SMS-a po jako povoljnim cenama. Gde u zadnja dva slucaja sms kosta i manje od dinara. Dodaci traju 30 dana sto je odlicno.

Za 500 dinara je činjenica da nema mnogo poruka i minuta ali ih ima još manje na prepaidu. Ne znam kako ljudima ne ide u glavu da je postpaid isplativiji od prepaida. Ko troši manje od 500 dinara na prepaidu ispada iz ove priče, ali mislim da je takvih malo. Više je to stvar mentaliteta. Mnogo je kad plaćaju račun odjednom ali ne primete kad svaka dva tri dana uplate na trafici po 200 dinara.

Slažem se sa LAZOM, samo se ne slažem sa delom da mnogi troše preko 500din, znam mnogo ljudi koji ne troše toliko. Obično su to ljudi koji su slali SMS i trošili oko 300din mesečno, govoreći o mojoj okolini i šire.

Sada kada su poruke skuplje videćemo da li će važiti telenor tarifni dodaci i da li će mts imati iste ili promocije. Ako ne onda su prepaid korisnici na mukama, zaista. Sve će zavisiti od promocija :)

I ja se slažem sa tobom, osim što bih dodao da mnogi koji misle da troše 300 dinara mesečno samo na sms neće sebi da priznaju da troše mnogo više, uvek im se omakne i neki poziv a onda pričamo o mnogo većim iznosima.

obojica ste u pravu ALI..
ljudi trose toliko samo na poruke,i njih salju samo kad moraju,znam iz mog okruzenja.
ne smeju da se usude da okrenu neki br,jedino ako je hitno.
e onda kad ima objasnis da za 200 din vise mogu da imaju i poruke i pozive,tek tad se odlucuju za postpejd.
a mixnet m je najjaci paket za prosecnog korisnika,imas sve kao covek.

dobar je vip,ja bih postpaid 600..ali da uzmem wave za 16000,ne vise:d
'bem ti bedu,na sta te natera..

Dobro videh ovo ... ide odjava odma ...
do pre nedelju dana sam placa 1.5 dinara sto je ok ali 7-8 dinara - no tnx

daboga ih kupili iracani :smoke:

da mi je neko pre 5 god rekao da ce se 3 operatera finansijski izivljavati nad korisnicima u 2010.rekao bih mu da je inhalirao lepak sintelan 16 dana :smoke:

Tek ćeš da vidiš šta je iživljavanje posle privatizacije Telekoma. Dovoljno je pogledati tarife u Hrvatskoj pa da vidiš šta nam je budućnost.

Ne bih rekao da će imati prostora za neko dodatno iživljavanje. Moraju se prilagoditi tržištu. Evo Telekom Srbija je u RS ponudio mnooogo lošije tarife nego u Srbiji, jer je tržište takvo. Tako je i T-Com ponudio lošije tarife u Hrvatskoj nego u npr. Njemačkoj, jer su u Hrvatskoj imali prostora za to. Tako da, ne bi baš bilo pametno novom vlasniku Telekoma da ponudi neke smiješne tarife. Pretpostavljam da će se prilagoditi VIP-u i Telenoru.
Jedino da padne neki dil da si svi povećaju cijene, ali ne vjerujem.

Ne veruješ? Pa seti se šta je bilo kad je dolazio Vip. Svi su se nadali da će početi neka konkurencija, a ono... vip krene za zaokruživanjem 60+1, MTS i Telenor isprate, pa isto sa zaokruživanjem 60+60, pa i sa gomilom drugih stvari... Očigledno je da postoji dogovor među njima da jedni drugima ne obaraju cene. Pogledaj samo cene i uslove od pre 2 godine, a sada.

Samo da dodam da na novim prepaid tarifama mogu da se aktiviraju Telenor tarifni dodaci, ne mislim na promociju nego na dodatke koje telenor ima odavno.

Imaju dodaj sms 50, 200, 400 i druge dodatje.

Recimo sms 200 kosta samo 149din + porezi. SMS 400 279din + porezi pa SMS ispada manje od jednog dinara uz neki od ova dva dodatka, dok je kod SMS 50 cena 49din + porezi sto je takodje jako povoljno.
Ako to bude vazilo Telenor ce biri ubedljivo najbolje prepaid resenje za SMS a i bolje od postpaida (za ljude koji samo salju sms).

Ne veruješ? Pa seti se šta je bilo kad je dolazio Vip. Svi su se nadali da će početi neka konkurencija, a ono... vip krene za zaokruživanjem 60+1, MTS i Telenor isprate, pa isto sa zaokruživanjem 60+60, pa i sa gomilom drugih stvari... Očigledno je da postoji dogovor među njima da jedni drugima ne obaraju cene. Pogledaj samo cene i uslove od pre 2 godine, a sada.

Pa nemaju kud više. Ne mogu zaokruživati na 120+120 i podići uspostavu na 50 dinara... A smanjivanje broja minuta u postpaid paketima se još nije dešavalo.

Kakvi lopovi ja nemam reči!:mad::mad::mad: Tek danas sam skontao da su digli cene!
Vidim ja izpirio mi kredit kao da ga nije bilo pa rekoh da vidim na forumu jel iko išta zna!!! Kad ono!!!
Inače pripadam "penzionerskoj" grupi kojoj fon služi samo za SMS da javim "jesam li živ ili sam se neđe sutura i lipsa... ", pa me ovo i te kako pogađa!
Au kakva je ovo banda pa stvarno nema smisla! I ja zaista i iskreno mislim da će nas novi vlasnici Telekoma izamsakrirati! Šta će tek biti kada se proda EPS,MTS,Pošta... Kuku je nama! :zgran: Ostaje nam ili sveta motka ili sunce tuđeg neba...

Poslednja izmena:
Stvarno su trebali da obaveste ljude, mnogi su se zaprepastili posebno na face grupi mts-a, nisu ni znali za poskupljenje pa ne znaju sta ih snaslo, a isto i za poruke, misle da im promenjena tarifa a ne znaj ni na kojoj su ni da poskupeo sms. haos ali moze im se jer ljudi nemaju pojma sta se radi ni sta koriste (naravno ne svi).

Jel ovo i omiljeni otisao gore??? Devojka mi sad javila da je za 3 omiljena broja oko 440 din. Na sajtu su stare cene.

Nazad
Vrh Dno