Šta je novo?

HD IPTV i brzina ADSL-a?

Ako je instalacija stara, možda izgubi kontakt ponekad ta žica koju si čačkao. A možda je čista slučajnost, možda je nešto drugo napravilo problem.

Tako sam ja pre neki dan rasturio kompletnu instalaciju i 10 puta restartovao ruter da bi se ispostavilo da ustvari Telekom pali/gasi ADSL zbog nekih radova :D, a nisam posumnjao na to jer sam se ja bukvalno 10 minuta pre nego što je nestao net "igrao" sa kablovima, i ubeđen da sam nešto shebo, proveravaj sve redom... Tako da, sačekaj malo, prati, možda je i nešto drugo u pitanju, a ne tvoja intervencija na tavanu. :)

Druze, posto si vec radio na svojoj instalaciji imam jedno pitanje.
Reci mi molim te kako treba da vezem one dve glavne zice koje dolaze sa bandere na uticnicu, nije mi jasno zato sto na uticnici postoje cetiri zice a ja treba da vezem dve?
Evo slike uticnice tog tipa...

Prilozi

• RJ_11_Telephone_Jack_Wall_Plate.jpg
    RJ_11_Telephone_Jack_Wall_Plate.jpg
    42.5 KB · Pregleda: 122
Dve glavne žice (sa bandere) poveži na zelenu i crvenu u utičnici.

Danas sam kupio nov sirmovani dvozilni kabl i direktno ga spojio sa njihovim glavnim i sa novom uticnicom.
Pucanje veze je prestalo a usput mi se i spustila vrednost Attenuation sa 17.0 na 16.0 a ostalo je sve isto i radi sve super;)

Pozdrav

Opet mi se desava da mi pukne veza ali redje i opet bez pravila:mad:
Ne mogu da verujem posto dok radi nemam bukvalno nikakvih problema ni sa IPTV HD, SD i net, nema nikakvog stucanja niti bagovanja...
Moracu da ih zovem da nasto preduzmu!

Da nije tebe kreno modem da zeza? Da li ti se gube paketi, pogledaj statistiku. E da, ovi iz telekonja imaju naviku da resetuju citavu centalu kada nesto cackaju. Tako su meni par dana uredno resetovali izmedju 22 i 23h. :wall:

I ja mislim da je poceo modem da brljavi pa cu videti sta ce biti...
Samo da kazem da se kod mene ne resetuje nego veza samo pukne i ostane upaljena ADSL lampica a internet se ugasi, i jedino resenje je gasenje i paljenje modema posto sam nece da ponovo inicira konekciju.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno