Šta je novo?

Gran Turismo 5

Lampica ubija u pojam :) ali takodje ne zelim da ugasim bas ceo HUD, hocu da mi ostane pokazatelj gasa i kocnice, imam fobiju od pedala i moram svaki cas da bacam pogled da li normalno rade, inace ne kalibrisu mi se najbolje u GT5 sa dfgt-om, ostane mi kocnica na nekih 5 posto, danas i gas takodje.. odma sam se smorio misleci da su vec pocele da spajkuju ali izgleda da se nesto baguje sa gt5, par puta ih nagazim do kraja i onda rade normalno..

Pa da, jos jedan izgovor imam :d Al ozbiljno, obratite paznju, da vidim da li je do GT5 ili nesto do dfgt-a.. (ubacujem volan u usb tek kad upalim igru inace, ne znam da li to ima veze, inace se kalibrise i kad upalis PS3 i kad upalis igru! :mad: )

od kad je stigo gt5, g25 nisam vadio iz konzole tako da ne znam dal je do toga. pogledacu sutra (sad idem napolje, jos malo) samo mi reci sta da gledam, sta 5%? oces da kazes da kad pustis gas/kocnicu ono ostane kao da drzis na 5%?

Da, ne diras pedale a pokazetelj za pedale ti pokazuje kao da ih blago drzis pritisnute..

Dobro, znamo vec da imas alfu sa 209+ ks...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Nema ovo veze sa alfom, to sam rekao u afektu zbog razocarenja u samo igru, daleko je od nekog izbalansiranog automobila, ima mnogo tezak motor napred, i proklizava kada se siluje u krivinama... Pricam realno...

Da mnogo ljudi ovde *****ju o nekoj simulaciji, a nisu ni seli u realnu voznju...

@Boris Lozac

Da, pricam o realnosti GT5, to sam rekao samo u afektu zbog razocarenja u igru... :) Ocekivao sam mnogo vise, igram gt serijal jos od drugog dela... Ali toliko su *****li o simulaciji da bi se rekla da je ne znam ni ja sta, obicna igrica, da igrica i nista vise od toga. Sto mrzim kada tako naduvaju igricu zbog niceg...

Inace naravno, trenutno je najbolja simulacija na trzistu, ali to ne znaci da treba da je dizu u nebesa. Ali skidam kapu na lepotu nekih staza i automobila, ali kako sam negde citao o nekom *****ju o osecaju tezine automobila, auuu , ko oseti tezinu automobila u stolici u dnevnoj sobi, tom skidam kapu hahaha. :D

driver-a ako ne zaposle u marketinski tim nista nisu napravili. :D

Poslednja izmena:
lol, ja reko sad ces da uporedis sa nekom drugom pa da kazes sto ti je losa, kad ono tebi je najbolja :)
Nije brutalno realna.. ne znam, na trenutke kao da igram GT4 sa lepsom grafikom, a nekad kao da sam u pravim kolima. Malo sam se i umorio od tih prica sta je realnije i sta je pojam realnosti, nisam nikad vozio na limitu, treba barem na Huju otici sa svojim kolima i voziti na ivici limita da bi mogao barem malo da uporedis sa simulacijama.. mada koliko tamo mozes ici na limitu, nije ni to merodavno. Bitno je kako se tebi cini igra i da li ti pruza dojam realnosti, a kazem, nekad mi izgleda bas uprosceno a nekad bas dobro..
I uopste neces da skapiras da je nekima ovo hobi.. i jako dobra zabava jer je bukvalno jedina vrsta igre u kojoj mozes da radis isto ono sto i u stvarnosti..

Poslednja izmena:
lol, ja reko sad ces da uporedis sa nekom drugom pa da kazes sto ti je losa, kad ono tebi je najbolja :)
Nije brutalno realna.. ne znam, na trenutke kao da igram GT4 sa lepsom grafikom, a nekad kao da sam u pravim kolima. Malo sam se i umorio od tih prica sta je realnije i sta je pojam realnosti, nisam nikad vozio na limitu, treba barem na Huju otici sa svojim kolima i voziti na ivici limita da bi mogao barem malo da uporedis sa simulacijama.. mada koliko tamo mozes ici na limitu, nije ni to merodavno. Bitno je kako se tebi cini igra i da li ti pruza dojam realnosti, a kazem, nekad mi izgleda bas uprosceno a nekad bas dobro..

Za 6 godina su toliko toga pricali, da je skoro svako od nas mnogo vise ocekivao, a sto je najgore imam osecaj da bi Kazunori odlagao igru jos 2 godine da je mogao, i *****lo bi se kako je to zbog ovoga ili onoga, kao i svih ovih 6 godina, i na kraju, odlicna igrica, ali samo to... Ali nije ozbiljna simulacija, ne trebam da idem na Huju da bi mogao da kazem dal je simulacija ili ne, svaka krvina je ista, bila ona na lokalnom putu , na stazi ili u gradu, i zna se kako se auto ponasa i oseca, to u igrici nije docarano ni blizu, ne oseca se tezina automobila. Npr. M3 cupe se ponasa ocajno, na 70km/h pocinje da kliza kao da je na ledu ( kada se pogase pomoci )...

Ali kada se upredi sa drugim arkadama, kao da je 20 godina ispred svega ostalog, tako da.. Igra je odlicna, trenutno najbolja, ali svetlosnu godinu je udaljena od simulacije... Ali realno bez ozbiljnog 3D TV, sediste koje prenosi vibracije iz kabine ( kada bude moguce ) , i realnog volana i menjaca, i nije tako lako preneti simuaciju automobila...

Ipak nije to Flight Simulator :D

A inace i ja imam taj osecaj, da mi je nekada igra fenomenalna za razliku od drugih arkada, a nekada samo iznad proseka...

Poslednja izmena:
vas dvojica morate da je igrate vise i da imate strpljenja.

imao sam potpuno isto misljenje kao vi kada sam poceo da je igram, a sada mi je extra, sto zbog odlicnih evnta, sto zbog jako zanimljivih automobila koje dobijam i kao polovne a i kao nagrade :)

i mislim da neki od vas previse ozbiljno shvataju gt. ovo jeste igra, simulirano je sto vise, sto je moguce bolje, i vecina ljudi nece za ceo zivot biti u prilici da se provoza po Ringu ni u svom autu a kamo li nekom od ovih 1030ak.
ovde je cilj zabava, i to vrlo konfigurabilna. ne vidim zasto cudi sad sto "M3 kliza kao da je po ledu kada se ugase pomoci" jer racunam da mislis pod punim gasom. pa 420 konja, sasvim je normalno da kliza (zavisi i od guma )...

a to sto ti hoces da ti se docaravaju G-sile , mirise benzin i podesavas retrovizor, mislim izvini molim te :p

Npr. M3 cupe se ponasa ocajno, na 70km/h pocinje da kliza kao da je na ledu ( kada se pogase pomoci )...

Nisam vozio GT5 ali sam vozio M3 E92(a i sam vozim nesto priblizno iste snage doduse stotinak kg teze) i M3 Challenge na PCu(sa G25)..a onaj video sto je stavio onaj Francuz na youtube pokazuje da se u GT5 ponasa priblizno isto kao i u M3 Challenge sto znaci vrlo vrlo realno. Moras da provozas auto u RL da bi mogao da sudis kako se ponasa u igri...

Nisam vozio GT5 ali sam vozio M3 E92(a i sam vozim nesto priblizno iste snage doduse stotinak kg teze) i M3 Challenge na PCu(sa G25)..a onaj video sto je stavio onaj Francuz na youtube pokazuje da se u GT5 ponasa priblizno isto kao i u M3 Challenge sto znaci vrlo vrlo realno. Moras da provozas auto u RL da bi mogao da sudis kako se ponasa u igri...

Da potvrdim, imao sam vremena da probam GT5 danas i baš da bih uporedio, Ring sa M3, bez pomoći (sem malo ABS-a) skoro pa isto se ponaša kao u M3 Challenge.
Jedina razlika je što DFP drugačije "radi" u PS3 (više prati ceo "opseg" pedale) nego na PC-u pa je kudikamo lakše...

Jel GT 5 stvarno full HD igra ?
Jel auta vrede vise kad se nabudze delovi ?

Smara me ovo trkanje sa kolima iz 70tih...

1280x1080. Nije FullHD, ali je ipak 50% vise pixela od 720p.

Zbog cega je kretanje po menijima ovako kilavo !? Jel ide to sta brze kad se stavi 7200 rpm HDD ?
Jel moze u PS3 SSD hard ?

@Ragnarok
Izvalio sam da je grafika drasticno bolja na full HD TV-u, nego na HD.
Mada mi je ovaj TV gore noviji model, 3 godine, slika je dosta ostrija.
Jel iko probao na 3D TV-u GT5 ?

Vuk jos nije provalio da je GT-R "oduvao/sahranio/ponizio" ZR1 na ringu i to za vise od dve sekunde...

E, slabiji i tezi auto da bude brzi na stazi, pa to moze samo Japanac :D

Zbog cega je kretanje po menijima ovako kilavo !? Jel ide to sta brze kad se stavi 7200 rpm HDD ?
Jel moze u PS3 SSD hard ?

@Ragnarok
Izvalio sam da je grafika drasticno bolja na full HD TV-u, nego na HD.
Mada mi je ovaj TV gore noviji model, 3 godine, slika je dosta ostrija.
Jel iko probao na 3D TV-u GT5 ?

Moze bilo koji HDD ako je 2.5".

Slika je drasticno bolja na Full HD TV-u, jer dobijas 50% vise piksela (1280x1080 je 50% vise od 720p, kao sto sam vec rekao).

3D je dosta dobar (puna 720p rezolucija), ali framerate mnogo pati.

Slika je drasticno bolja na Full HD TV-u, jer dobijas 50% vise piksela (1280x1080 je 50% vise od 720p, kao sto sam vec rekao).

Jel si siguran da moze SSD na PS3 ? Jer npr SSD diskovi ne rade na AMD chipsetovima, samo na intelovim.
Ne znam dal je iko probao da nakaci SSD na PS3 ?

Mnogo kvare utisak o igri kilavi meniji, spora ucitavanja. Forza je takva kakva je, ali te stvari su mnogo bolje resene.
I zasto mi se cini da ovih prvih 5,6 auto sto sam kupio zvuce isto ?

Tesko ukucati u Google "ps3 ssd"? :)

http://www.gamespot.com/features/6192258/index.html

The game installation test results show that the Samsung SSD's ridiculously fast write speeds didn't come into play when installing games from the Blu-ray drive. Give or take a few seconds, the stock PlayStation 3 Slim hard drive performed largely the same as the Samsung SSD. The likely limitation is the speed of the PlayStation 3 Slim's 2x Blu-ray drive, which caps off at 9MB/s. A faster hard drive, SSD or not, simply isn't going to make up for it.

Write speeds are only one part of the story, because you generally install a game only once. The rest of the time, you'll be loading up saved games, waiting for levels to load, or launching games from the Cross Media Bar. The SSD excels in those instances. Grand Theft Auto IV showed tremendous speed increases both when starting the game and when loading a saved game. Assassin's Creed II and Devil May Cry 4 hardly budged in favor of the SSD when it came to saved game loads, but we did shave off a few seconds when loading from the XMB. The SSD's superior read performance doesn't nullify load times entirely, but it does help to reduce them. We're likely encountering Blu-ray drive limitations again, as the disc still needs to be accessed in spite of the game install.

Na planetu kazu da je bas 3D bolji sto se tice tearinga (tj. nema ga uopste jer je tesko da se pojavi odjednom na oba oka i onda kao da ga nema).

Jer npr SSD diskovi ne rade na AMD chipsetovima, samo na intelovim.

Odakle ti to?!

Poslednja izmena:
Pa, da, 3D prirodno smanjuje kolicinu tearinga. Ali je framerate mnogo losiji nego u 2D modu.

Necu mnogo da komentarisem dok ne udjem dublje u igru, ali sta su faking radili ovoliko godina da bi napravili igru koja je graficki losija nego Prologue?? Toliko su im usta bila puna toga da zele da naprave savrsenu igru, i onda izbace nesto ovoliko polovicno uradjeno... Ccc...

Skinuh zvanicno vreme LFA za par desetinki :) Nije savrsen krug ali sam zadovoljan.. (ista podesavanja, Stock LFA, sve ugaseno, ABS:1, Sports hard gume, Grip reduction: real)

[YOUTUBE]-1Do0-SeqBw[/YOUTUBE]

Da li je neko uspeo da importuje kola iz PSP GT u GT5? Izbacuje mi "unknown device" kada na oba uredjaja pokrenem prebacivanje garaze u opcijama.

Necu mnogo da komentarisem dok ne udjem dublje u igru, ali sta su faking radili ovoliko godina da bi napravili igru koja je graficki losija nego Prologue?? Toliko su im usta bila puna toga da zele da naprave savrsenu igru, i onda izbace nesto ovoliko polovicno uradjeno... Ccc...

... Sta? Jedina razlika je u tome sto su u GT-u 5 dodali temporal SSAA, pa igra izgleda "cistije". Sva ostala razlika se svodi na to da li vozis premium/standard automobile i da li ih vozis na novim stazama ili onim recikliranim iz GT-a 4.

Ja i dalje ne kapiram gde se nalazi tih 1000+ auta ?
Koja je poenta ubacivanja VW iz WWII ?! :D

Poenta je u tome da igra prati razvoj automobilizma kroz istorijska razdoblja i postoji gomila automobila i iz 50ih i iz 60ih koje danas niko ne bi vozio, ali su se tada smatrala vrhuncom inzenjeringa.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno