Šta je novo?

DVD Rezaci ? Prestali da rezu...

gordije

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2007
Poena
319
Pioneer dvd-rw dvr-212d i 215d sata ... KAd rezem diskove pucaju non stop(nekoliko komada sam narezao)ali vecina je pukla....rezem na verbatim dvd+ diskovima ..instalirao sam i novi windows tako da ne bi trbalo da je do Windowsa 7?....DAli neko zna u cemu moze biti problem?

Pioneer dvd-rw dvr-212d i 215d sata ... KAd rezem diskove pucaju non stop(nekoliko komada sam narezao)ali vecina je pukla....rezem na verbatim dvd+ diskovima ..instalirao sam i novi windows tako da ne bi trbalo da je do Windowsa 7?....DAli neko zna u cemu moze biti problem?

Ja sam imao isti problem, razlozi su bili NERO + KASPERSKY kombinacija. Poenta je da iskljucis proveravanje u kasperskom za NERO...
U KIS-u ti je to u MY SECURITY ZONE pa malim plavicastim slovima aplication activity
pa ti izbaci sve programe koje koristis. Startuj Nero i vrati se u kasperski i desni klik na NERO /u application acctivity/ i klikni rules for application pa pod zadnjim prozorom exclusions stilkliraj prve 2 stavke

do not scan opened files
do not monitor application activity

I to je to. Posle toga mi je sve rezao OK...

Ako to nije to napisi onda i koji program za rezanje koristis i koji anti virus koristis za svaki slucaj. Mozda je neko imao problem sa necim drugim pa ti moze pomoci.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Ja sam imao isti problem, razlozi su bili NERO + KASPERSKY kombinacija. Poenta je da iskljucis proveravanje u kasperskom za NERO...
U KIS-u ti je to u MY SECURITY ZONE pa malim plavicastim slovima aplication activity
pa ti izbaci sve programe koje koristis. Startuj Nero i vrati se u kasperski i desni klik na NERO /u application acctivity/ i klikni rules for application pa pod zadnjim prozorom exclusions stilkliraj prve 2 stavke

do not scan opened files
do not monitor application activity

I to je to. Posle toga mi je sve rezao OK...

Ako to nije to napisi onda i koji program za rezanje koristis i koji anti virus koristis za svaki slucaj. Mozda je neko imao problem sa necim drugim pa ti moze pomoci.

Pozdrav.

Mislim da nije taj problem jer koristim Nero(neku mikro verziju koja mi radi extra na svim kompovima kao i WIn7 i Win Xp)....instalirao sam i nero 10 i isto se desava...od Antivirusa koristim NOd 32(nije mi nikada pravio probleme ni na jednom operativnom sistemu)...Eto....

Koju gresku dobijes pri pucanju?
Provjeri SATA kablove i ako imas mogucnost promijeni ih... Ako ne rijesi problem, isprobaj rezace na nekoj drugoj masini!

Koju gresku dobijes pri pucanju?
Provjeri SATA kablove i ako imas mogucnost promijeni ih... Ako ne rijesi problem, isprobaj rezace na nekoj drugoj masini!

Rezaci RAde na drugom kompu...malopre sam prverio..narezao sam 4 dvd-a .....?

Znaci, rezaci su dobri, kao sto sam i pretpostavio...
Mozda jos da probas reinstalirati sistem (napisao si da je sistem svjez, ali nisi rekao da li su prije toga rezaci radili na starom sistemu). Ako nisu radili ni na starom, onda sigurno nije do OS-a.
Takodje, na toj masini na kojoj rade, koje si kablove koristio...? Znaci, uvjeri se da 100% ni kablovi ne prave problem.
Jos jedna stvar - istestiraj RAM memoriju! Ili pak isprobaj na po jednom modulu rezanje... Mala vjerovatnoca, ali moze biti problem tu.
I da, je li masina overclock-ovana? Vrati na default ako jeste, pa isprobaj onda...

Ako nista od ovoga nije, onda ti se zaglupio kontroler na ploci.

P.S. Nisi napisao koju gresku ti izbaci Nero?

Rezaci RAde na drugom kompu...malopre sam prverio..narezao sam 4 dvd-a .....?

To sam hteo da ti preporučim, a vidim da si već probao. Ista stvar se desila i meni. Zapravo, slična, jedan je prestao da čita diskove, drugi da piše, a na drugom računaru oba rade bez greške. Jedan Pionir, jedan Optiarc.

Posle nekog vremena (meseci su u pitanju), ovaj što je samo čitao je počeo da piše, bez neke posebne intervencije, greškom je stavljen disk u njega. Onaj što samo piše sam izvadio iz kučišta, stoji na polici, možda i on sada radi :)
Nisam hteo da ga prodajem, jer rezač radi, ali ne na svakom kompu. Šta da napišem? Polu(ne)ispravan? :d

Vrh Dno