Šta je novo?

Preporuka za misa

MCRadisha

Slavan
Učlanjen(a)
24.07.2005
Poena
320
Potrebna mi je preporuka za nekog zicnog misa koji bi trebalo da bude nesto duzi i veci. Ne mora nista posebno, samo nesto malo veci od uobicajene velicine. Ne mora da bude ergonomski. Moze da bude opticki, ne trebaju mi nikakve posebne funkcije, ni dugmici. Ne igram igrice. Pozeljno je da ima dobar scroll, da dugmici nisu nesto posebno bucni. Bitna je i cena - do 1.500 din.

U Uscu sam nasao neki Mega mis koji ispunjava uslove, osim sto se ne moze probati, a i nemam pojma kakav je to brend i ko ih, zapravo, proizvodi. Nasao sam i Genius NetScroll T220. Sa Genius tastaturama i misevima nikada nisam imao nijedan problem, ali ovaj ima umesto tockica onaj touch scroll za koji pojma nemam kako radi pa se bojim privikavanja (a mozda moze i da mi osteti vid detetu :d).

I tako, uglavnom treba mi neki malo veci mis, solidnog kvaliteta, do 1.500 din.

Znam da si rekao do 1500din ali evo ako ipak teska srca izdvojis jos koji dinar jer mislim da su dobre ponude za te pare.

Prvi je 2000din Sidewinder x3

Drugi je 1800din Wheele Opt

Za razliku od a4tech-a Microsoft je ozbiljno ime i kvalitet im je na visem nivou. Ukoliko hoces igracke za jednokratnu upotrebu imas sirok izbor tih kineza pa biraj na osnovu izgleda.

Ako budes imao prilike trazi u radnji ako ima Logiytech RX1500 Corded Laser cisto zbog scrolla mozda ti se svidi probaj kakav mu je ima i ono dugme da zakocis pa ne koristis tockic nego povlacis on je oko 1800 din. Ja sam ga imao i od standardnih miseva meni po izgledu bolji nema.

http://imgur.com/h69vw

Ima i neki HyperFast Scrolling kada pritisnes to dugme i zavrtis tockic ce bukvalno 5 min sam da se vrti. A Logitech je ...
Ako ga kupis imas Logitech Setpoint 4.8b software za njega koji ce mu poboljsati jos performanse.

Poslednja izmena:
Ako mozes da nadjes Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 odlican je i poprilicno velik 🙂

Ako mozes da nadjes Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 odlican je i poprilicno velik 🙂

Covjek rece do 1500 a svi odose na preko 2000. 😀 Moja preporuka je ako uspijes da iskopas gdje Intelli 1.1a Optical ili uzmes
za 800 din Gigabyte GM-M6800 Dual Lens Gaming Mouse, mnogi ga hvale, ergonomski je i ima dovoljno dugmica, a pored toga
ako nadjes prodavnicu kako treba dobijas 2 god. garancije. Ja imam Intelli 1.1a Optical vec sigurno preko 8 godina. Mis skripuce
jer mu je plastika losija, neki kazu da skrol zna zezati, mene ne, ali zato optika neprevazidjena, ista je kao kod stare verzije
Intelli Mouse Explorer 3.0. Sad planiram da uzmem ovaj Gigabyte cisto da probam za 800 din pa ako mi se ne svidi za kod kuce
lijepo cu ga na posao donijeti i milina.

Covjek rece do 1500 a svi odose na preko 2000. 😀 Moja preporuka je ako uspijes da iskopas gdje Intelli 1.1a Optical ili uzmes
za 800 din Gigabyte GM-M6800 Dual Lens Gaming Mouse, mnogi ga hvale, ergonomski je i ima dovoljno dugmica, a pored toga
ako nadjes prodavnicu kako treba dobijas 2 god. garancije. Ja imam Intelli 1.1a Optical vec sigurno preko 8 godina. Mis skripuce
jer mu je plastika losija, neki kazu da skrol zna zezati, mene ne, ali zato optika neprevazidjena, ista je kao kod stare verzije
Intelli Mouse Explorer 3.0. Sad planiram da uzmem ovaj Gigabyte cisto da probam za 800 din pa ako mi se ne svidi za kod kuce
lijepo cu ga na posao donijeti i milina.

Koristio sam ovaj gigabyte jedno mesec-dva, mogu reci da sam bio prijatno iznenadjen kvalitetom. Mislim da je najbolja kupovina u tom a i malo jacem cenovnom rangu. Godinama koristim mx1000, nije mi trebalo mnogo da mi legne ovaj gigabyte samo sto ima kabl. Inace sam ga dobio uz konfiguraciju koju sam sklapao.

Logitech RX1000 1300din ili RX1500 koji je nesto skuplji

logitech_rx1000_laser_mouse_oem_(new).jpg_rx1000.jpg

RX1500-Corded-Laser-Mouse-82831.jpg

Poslednja izmena:
I ima kabel sa rokom upotrebe 3 meseca posle cega uvoznik odbija da ga zameni zato sto je mis "intenzivno koristen" i to se smatra nepravilnim rukovanjem 🙂

Nikad vise A4Tech! Ko voli i ima vremena da se seta od radnje do uvoznika i servisera, slobodno.

Na mx518 crkava klik, chuvaj rachun imash 3 godine garancije 😉

+1 Meni je na x7 posle 2 meseca otišao skrol. Uzeo MX518, i nikad srećniji. :banana:

Polako, dok ne počnu da ti crkavaju mikroprekidači. Da vidimo koliko ćeš onda biti srećan.

preporuka za MX 518 vec trecu godinu radi pod extremnim uslovima

S tim da je mx518 1000 i kusur dinara vise od cijene (procentualno skoro duplo) koju je covjek zacrtao kao granicu. :S: Ne daj boze da je
rekao do 2000, sigurno bi se preporucivali neki Razer-i, SteelSeries i Roccat-i od 70-80 eura na foru tipa: kad vec uzimas daj 50 eura vise pa
da se izivis kako treba. 😀

Nazad
Vrh Dno