Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

sa ovim se slažem u potpunosti...5800 idalje obavlja posao sasvim pristojno,a Desire (koji i ja pikiram odavno) ima za mene 1. poveću manu - bateriju. Takođe što se cifre tiče i meni je 300e ("iz 1 udarca") max.cifra koju je razmumno dati za telefon, možda se ponavljam ali za 350e već može da se kupi lap sa 15.6" led ekranom...a kome je mobilnost toliko bitna netbook-ova ima u svim dimenzijama, od 10.1" - 14.
Ko može da se strpi do proleća kupiće za 300e zver od telefona - čekam proleće za kupovinu definitvno, sem ako baš ne bude neka super mega giga pogodnost oko nove god. ;)

Sve ste u pravu ali šta sam ja mog'o bolje da uzmem za 200 evra pre mesec dana? A da ima sve funkcije kao 5800? Mislim znao sam ja i da je pomalo star telefon i sve ali ***a. :D

Sve ste u pravu ali šta sam ja mog'o bolje da uzmem za 200 evra pre mesec dana? A da ima sve funkcije kao 5800? Mislim znao sam ja i da je pomalo star telefon i sve ali ***a. :D

pre mesec...veruj da si mogo po meni je samsung 5700 sigurno bolji od budjave nokie ali ***....nije ni nokia toliko losa :)

neba meni i dalje nista ne pomaze msm da mu je hard neophodan :) pa nek ide sve u .... bar cu posle toga paziti sta instaliram :)

ovo je tačno, ako hoćeš max. za pare koje imaš tj. "best buy" jedini recept je da se dobro informišeš, ja sam 5800 platio 215e ali pre godinu dana, tako da sam tada za te pare kupio solidan smartphone i pda u 1. uređaju.dok je najjeftiniji pda od 2.8" bio 160e

btw.to je tada je bio fon koji je u tom trenutku bio aktuelan, proveren, više od 2 god. u proizvodnji...and. se tek pojavio, a htc tattoo bio skuplji od Nokie 5800

@Markosmi, šta bi po tebi bio sledeći logičan izbor ? I meni je istekao ugovor, ali baš nešto ne pratim mnogo u zadnje vr.nemam vremena, jel Desire (i android o.s uopšte) i dalje aktuelan po tvom mišljenju ili možda ima i nešto bolje za tu cifru (oko 300e, event. malo preko ali uz paket na 2 god.) ? Pozz

Ja takodje nisanim Desire. U februaru mi istice ugovor, pa cemo da vidimo. Dosta me je sad uhvatila prica sa ovim silnim reboot problemima o kojima se pise nasiroko, a do januara se mozda popravi situacija. Neki Android sigurno, do 27 000 rsd posto imam prenesi 400.

pre mesec...veruj da si mogo po meni je samsung 5700 sigurno bolji od budjave nokie ali ***....nije ni nokia toliko losa :)

Samsung i5700 je ipak skuplji od tih 200 evra. Mislim da u ovom trenutku za te pare još uvek nema boljeg TS telefona od 5800, što ne znači da bih preporučio ljudima da ga kupe. Ko sada kupuje telefon bolje da se otvori još malo za neki pristojan Android, ali ko već ima 5800 ne mora da se žuri sa zamenom.

Stezanje kontakata ne bateriji je stvarno rešilo probleme na mom telefonu, čak štaviše izgleda da se trajanje baterije i dodatno popravilo, za 3 dana još nije uspeo da izgubi ni jednu crticu. :sceptic: Meni je najbitnije da izgura negde do aprila-maja kada bih ga zamenio i po tradiciji poklonio bratu, ali nadam se da će i njega služiti dugo.

Imam 5800 XM vec 1.5 godinu i zadovoljan sam sa njom sem loshe kamere i sporog OS-a.E sad mi drugar nudi njegov C905 ocuvan i 40-50e doplate za moj...
Da li vredi menjati???
Gubim veliki displej,symbian...,a dobijam bolju kameru koja mi je vazna isto kao veci displej na mojoj nokiji... :)

Nemoj biti lud.

Ja nikad tu trampu ne bih pravio.

ni ja ..... a 5700 sam somina mogao da uzmem za 180 nov kada sam moj platio 190 ali ***...nesto sam vise verovao simbianu :((

Izasao je novi , zvanicni , fw 52.0.007

http://hunajatehdas.net/nokia/firmware/en/model:5800d-1_XpressMusic

``Nokia’s age old and highly popular 5800 model was the first device to come out of the Finnish firm running a touch version of the Symbian operating system. While we didn’t care for it too much, a lot of people picked it up since they wanted to see what sort of “iPhone killer” the world’s largest handset maker could produce. Sadly however, this smartphone wasn’t meant to compete with the iPhone. It was meant for people looking for an inexpensive touch screen device, and as such it did remarkably well. Despite the hardware being two years old, we’re glad to report that Nokia is still supporting it, and today they’ve released a firmware update brining the system software to version 52.0.007.

Changes inside the 5 MB update include increased touch screen sensitivity, something that’s really important since we’re dealing with a resistive screen here, improved performance, multiple fixes for the WiFi connectivity, including a fix for the nasty bug that wouldn’t let you browse the Ovi Store over wireless LAN, Ovi Maps has been updated to version “v3.04 10wk32″, the browser has been updated to version 7.2.6.9, the image and video capture algorithms have been improved, and the speed of screen rotation from portrait to landscape has also been improved.

Truth be told, if you’re still carrying a 5800 in your pocket then it’s time to upgrade. The recently announced and currently shipping Nokia C6 is a mid range Symbian^3 device that not only runs the best version of Symbian to ever be released, but the specification bump is also welcome. You get the same 640 x 360 resolution screen, but this time it’s capacitive, and there’s a stainless steel body, versus the 5800′s plastic, you also get an 8 megapixel camera, a huge jump from the 3.2 megapixel in the 5800; best of all you get support for all five 3G bands, meaning regardless of operator or where you are in the world, you’re going to get high speed internet access. ``

Poslednja izmena:
Jel probao neko? Iskustva?

pa jeste i to dosta nas....ja bih svoj najradije downgrade na v40 :)

pa i tako nešto je moguće, ne baš downgrade, ali kolko se sećam fw40 beše bez KS. i eto opet ja sa cfw...biraj šta ti odgovara od HS koji ide horizontalno, do tel. sa isključivo vertikalnim svakim ekranom sem full qwerty (kao fw31) :)

Kinetik radi momentalno. Primetno brzi odziv svih aplikacija.
Za pohvalu. BAterija drzi duze skoro cela 1.5 dana.

@Borab jel ovaj update može preko FOTA, kao 51 i koliki je ? Pozz

Prebacivao sam neke fotke s telefona na cut/paste preko kabla i posle skidanja s kabla su počeli da mi rade oni fensi prelazi s menija na meni i sl. Kako se to beše isključuje? Mrzi me da ga akam sad.

ako mislis na theme effect ides na Settings/Personal/Theme/General/ pa dole desno Options/Theme effect - off

To je to! Hvala. Al su ga zavukli. Drugo pitanje je kako se dođavola samo prebacilo na "on".

hoće to ne brini...meni se pojavi Soundwaves red tema prilikom svakog kačenja na komp. a nekad hoće da pobrljavi i ozbilnije pa preferiram prebacivanje via bt. sa lap-om...welcome to symbian :wave:

hoće to ne brini...meni se pojavi Soundwaves red tema prilikom svakog kačenja na komp. a nekad hoće da pobrljavi i ozbilnije pa preferiram prebacivanje via bt. sa lap-om...welcome to symbian :wave:

Pa, jel ti tvoja tema stoji na SDu?

sve teme sem Soundw. R. su na m.c. koliko sam se u pocetku zezao sa fleshom i inst. cfw-a, sad mi dosadilo, pa vec toliko retko spajam tel. sa cpu kablom da vise ne mogu 100% da tvrdim da se to (prebac. na S. temu) desava svaki put kad ubodem kabl ili samo kad pokrenem PC Siute ili Ovi Suite...ako nesto bas hocu da prebacim, mnogo mi lakse da frljnem preko bt.-a :)

Eto ti i resenje.
Meni se svaki put "otkaci" kartica sa telefona kad ukljucim na primer mass storage. Za ostale opcije sad ne mogu da se setim.

@borab
e vidis kod mene postoji problem sada kad ga ugasim nece normalno da se upali nego izbaci ekran nokia pa onda kao da umire pocne da svicka i da se gasi pa opet nokia pa opet to zezanje pa opet nokia i tako jedno 3-4x
gasio sam i ja tj update je sam trazio restart ali ovo ipak smara....a nekad odradi 2-3 ciklusa gore navedenog pa se ipak ugasi znaci bas ide na ....

@borab
e vidis kod mene postoji problem sada kad ga ugasim nece normalno da se upali nego izbaci ekran nokia pa onda kao da umire pocne da svicka i da se gasi pa opet nokia pa opet to zezanje pa opet nokia i tako jedno 3-4x
gasio sam i ja tj update je sam trazio restart ali ovo ipak smara....a nekad odradi 2-3 ciklusa gore navedenog pa se ipak ugasi znaci bas ide na ....

to je symbian brate, meni se nov tel. (bas ova 5800ica) blokirala prilikom paljenja/gasenja na onom belom ekranu, bez pravila bilo kakvog nekad se pojave one ruke i ispise Nokia, a nekad samo zakuca na belom , nosio kod lika u radnju 2, 3 puta i vracao je zivot stalno...kolko sam izvalio to nije nista neobicno za njega, u najgorem sl. ako bas nece da se upali, flash JAF-om resava stvar.

Kada ti se to desi, probaj da izvadiš mem. karticu, pa probaj bez nje.

evo vcrs mi nestalo baterije i posle ga upalio ali za par sekundi sve digo.....bolesno skroz....

Ja sam zadovoljan sa telefonom, posebno od kako sam mu stavio Spb shell.

Nazad
Vrh Dno