Šta je novo?

Maximalna temperatura GPU-a

vladairon

Cenjen
Učlanjen(a)
23.11.2010
Poena
154
Recite mi koja je maximalna a koja normalana tamperatura za GPU?meni u igricama ide i preko 80 stepeni........neki kazu da je to normalno.....neki ne.......a ja misim da nije........Inace cistio sam hladnjak i menjao pastu......:smackbum:

malo visocija temp, al moze ..msi afterburner, pa podesi vent do max prihvatljivog nivoa buke ..to je grafa iz potpisa ili...?

Pa recimo da je neka max 120C koju gpu cip moze da izdrzi, sve preko toga moze da osteti cip.
A sto se tice radne temp to sve zavisi od same kartice, modela, proizvodjaca i kulera koji je namontiran na grafu tako da tu sve varira.

Pa neki duzi rad na 120C takodje moze ostetiti GPU. Moja 3850 je u furmarku sa zapusenim kulerom cepala 105C 10min pa joj nista bilo nije, ali opet to nije preporucljivo. Ajd' da kazemo do nekih 100C sve preko toga je vec opasno.

Recite mi koja je maximalna a koja normalana tamperatura za GPU?meni u igricama ide i preko 80 stepeni........neki kazu da je to normalno.....neki ne.......a ja misim da nije........Inace cistio sam hladnjak i menjao pastu......:smackbum:

greje se i to je u granicama normale.
Eventualno da ubrzas kuler na njoj malo.
Recimo nVidia 8800gt single slot kuler,
vidis one su se bas dobro grejale,
meni je isla i do 100c i sta,
radila je,
a sve je bilo okej,
nego je takav model.
Naravno da je bolje ako je hladnija.
speed up the fan @ chill.
:type:

svakom cipu kojem smanjis temp za 10c, produzio si mu duplo zivotni vijek otpr. ..a jos nisam cuo da je max 120c, tu do 100 je neki max bi trebalo

ma drzi to ispod 90 stepeni i ne brini 😉

Jeste ta graficka je u pitanju......stalno mi stoji na gadgetu da je kuler na 30 % kako da ga podesim na vise,nema nigde te opcije?A jel mozete da mi kazete sta da radim sa onim problemom koji imam sa tom grafickom?Mislio sam prvo da je zbog temperature,sta mislite o tome?Hvala vam puno....

Jeste ta graficka je u pitanju......stalno mi stoji na gadgetu da je kuler na 30 % kako da ga podesim na vise,nema nigde te opcije?A jel mozete da mi kazete sta da radim sa onim problemom koji imam sa tom grafickom?Mislio sam prvo da je zbog temperature,sta mislite o tome?Hvala vam puno....

pa instaliraj riva tuner makar,
pa podesi na manual fan control
npr na 60% ili vise kad igras igrice,
moze verovatno,
ako to ne uspe
probaj sa MSI afterburnerom,
a ako ni to ne uspe,
kupi neki fan controler
i zakaci na plocu a ovaj od grafike u njega.
Krajnja solucija ti je aftermarket kuler :type:

Sad je crkla skroz....upalio sam komp,dosao do podizanja sistema,blokirao se,restartovao sam i vise nece da se upali,greje se kao da radi......ubacio sam jos jednu graficku i ovu 8800 komjuter vidi,sta moze da bude?Ko to moze da popravi?Da nisu kondenzatori u pitanju?Ja sam na starijim karticama menjao kondenzatore,a ova ima litijum polimerske,ne mogu ni da ih proverim.......

Hmm...probaj graficku u nekom drugom kompu, pa vidi dal' reaguje.

Što se tiče max. temperatura, ja mislim da drzim rekord sa 167 stepeni (toliko je pokazao Speccy) na 9800GT Matrix by ASUS a sve zahvaljujuci 196.xx drajverima 😡 koji su uredno ugasili ventilator. Srecom, ova graficka ima i poveci pasivni kuler pa je prezivela. Tada sam bio u soku pa nisam uspeo da uhvatim screenshot tako da morate da mi verujete na rec ali sam kasnije imao jos jedan izlet preko 1xx stepeni koji sam uspesno ovekovecio.

attachment.php

Poenta je da graficka posle ~9 meseci od incidenta i dalje radi bez ijednog artefakta na ekranu ili neceg sl. Nedavno je "samo" aktivni deo kulera prestao da daje znake zivota pa sada cela graficka radi na smanjenoj voltazi i taktovima dok ne skupim kintu za GTX460. Kako je prezivela 167 stepeni, blage veze nemam...,) ja sam bio ubedjen da komponente crkavaju na mnogo manjim temperaturama.

Ludnica...

Koliko se secam 196.xx drajveri su upravo taj problem pravili, mislim da je o tome pisano ovde na Benchu...
HD4850 single slot karte su dobacivale lagano 110 stepeni i radile tako. 🙂
Inace, cista sreca sto ti je karta prezivela...

Imao sam srece samo tako...o tim drajverima se pisalo i ovde i po celom netu. Meni se pregrevanje desilo u sred igranja GTA IV. Slika je treptala jedno 5 sekundi i samo je pukla igra i izbacila me je na desktop...

Kad uzmem novu karticu, na ovaj 9800gt cu da zakacim neki novi kuler pa mozda bude posluzila jos neko vreme u sekundarnoj mashini.

UUUUUUUU to je bas bio rekord kako je to prezivela 🙂)))?!E a jel je ok 9800GT?Za koje pare bih mogao da je nadjem?Ali ja sam jos zaljubljen u moju 8800 GTS cela je Nvidi-ina........

Nije losha kartica...u pitanju je G92 cip koji se nalazi i na 8800 GT. U odnosu na tvoju karticu iz potpisa dobio bi mozda oko 20-30% bolje performanse. I bila bi ti nesto hladnija kartica...

Mislim da ti se vise isplati da predjes na nesto novije. Zavisi od kinte koju imas na raspolaganju.

Imam na raspolaganju do 40-50 evra,sta mi predlazes za te pare?*** budzim neka kola pa sad nemam vise od toga da izdvojim za komp......

Polovan ati 3850, 3870, 4670, nvidia 8800gt... Ako hoces novu, uzmi 4650, sasvim je ok... :wave:

Ja bih iskljucivo Nvidi-u 🙂!!!!!!!!!!! Za koliko bih mogao da nadjem Gainward 9800GTS?I gde?

Hmm...ja ne znam da li postoji 9800GTS. Ima GT, GTX, GTX+, GX2...uglavnom, sve je to vec zastarelo i tesko se novo pronalazi. Ja bih iskulirao jos malo i kupio nesto krsteno novije proizvodnje.

I ja mislim da ne postoji,greska 🙂.Nego sta mislis o ovoj Gainward gts 250?Ili GTX svejedno?Da li bi mogla sve najnovije igrice sa izgura?

To je jos uvek snazna karta, ali prozdire struju 🙂
Vidim da vodis u licitaciji, srecno :wave:
btw overi oglase, jedan lik je dao u oglas 8800GT za 50e.

Poslednja izmena:
Hvala hocu 🙂!!!!!!!!Uzgred imam napajanje MS Industrial 550W koje ima samo jedan 6-pinski konektor,gde bih mogao da adapter na 6 pinova posto u ovu karticu idu 2 6-pinska konektora?Ako je uzmem naravno 🙂?I jel 50 evra nije puno za tu graficku?

Poslednja izmena:
ja ne bi stavio tu grafu na to napajanje 😉

bolja ti opcija 8800GT :wave:

Ima i svojih prednosti ta karta, vise memorije npr. za vece rezolucije...
a za napajanje nista ne brini. 🙂

BTW, imao sam i ja neku 7600gt koja je isla do 120 stepeni kada je udarala u treshold...

Poslednja izmena:
Ja sam se tako brinuo sto mi je leti moja karta 9800GX2 bila na 70C u idle, a skoro 90C pri igranju Crysisa. A posto imam kolegu koji se zaposlio u NVIDIA firmi, doduse radi optimizaciju drajvera ali se dobro raspitao - rekao mi je da sve sto je do 105C je ok za njihove moderne cipove. Doduse, ne znam kako se to odrazava na zivotni vek kartica, ali hej - one treba da rade sto se tice njih u garantnom roku a to je max 3 god 🙂

Hvala hocu 🙂!!!!!!!!Uzgred imam napajanje MS Industrial 550W koje ima samo jedan 6-pinski konektor,gde bih mogao da adapter na 6 pinova posto u ovu karticu idu 2 6-pinska konektora?Ako je uzmem naravno 🙂?I jel 50 evra nije puno za tu graficku?

Malo ce ti biti gusto sa tim Industrialom 😉 jer je to kinez iz najnize klase...

Ma one obicno prezive te temperature,ali u najvecem broju slucaja ostaju neke posledice,a zivotni vek cipa se skrati,zar ne 🙂?Da a inace uopste nije bio fazon u temperaturu,prekjuce sam video da joj fali jedan mikrokondenzator,kako je otpao nemam pojma,a jos vise me cudi kako se par puta upalila?!!!!!!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno