Šta je novo?

LE40C550 LAN povezivanje

masnikosa

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2005
Poena
319
Uzeo sam u Madjarskoj ovaj tv iz naslova.Sve je super u vezi sa tv-om ali imam sledeci problem.Povezao sam tv lan kablom na huawei 520c.Na isti ruter mi je povezan desktop i dva IPTV Stb-a i laptop bezicno.Kada stimujem preko allshare samsungovog programa sa laptopa nema nikakvih problema.Znaci upalim laptop i na tv-u mi odmah izbaci media player pc share. Kada hocu da strimujem sa desktopa nekad moze a nekad ne.Stvarno neznam do cega moze biti jer nista ne menjam.Na tv-u je za mrezu podeseno auto.Probao sam i fiksnu ip za desktop i tv al isto.Nekad se desava da na tv-u promenim sa npr 192.168.1.8 na sledecu pa proradi i posle opet stane.Imao li je ko dodira sa ovim pa da i to resim.Unapred zahvalan na odgovorima.Inace tv je extra.Sa laptopa sam pustao preko wirelesa 1080 film bez i jednog stucanja.

Uzeo sam u Madjarskoj ovaj tv iz naslova.Sve je super u vezi sa tv-om ali imam sledeci problem.Povezao sam tv lan kablom na huawei 520c.Na isti ruter mi je povezan desktop i dva IPTV Stb-a i laptop bezicno.Kada stimujem preko allshare samsungovog programa sa laptopa nema nikakvih problema.Znaci upalim laptop i na tv-u mi odmah izbaci media player pc share. Kada hocu da strimujem sa desktopa nekad moze a nekad ne.Stvarno neznam do cega moze biti jer nista ne menjam.Na tv-u je za mrezu podeseno auto.Probao sam i fiksnu ip za desktop i tv al isto.Nekad se desava da na tv-u promenim sa npr 192.168.1.8 na sledecu pa proradi i posle opet stane.Imao li je ko dodira sa ovim pa da i to resim.Unapred zahvalan na odgovorima.Inace tv je extra.Sa laptopa sam pustao preko wirelesa 1080 film bez i jednog stucanja.

Ako nije tajna koliko si ga platio tamo. Moze i na pm.

da li moze tve da se direktno poveze na lan karticu od kompa, da ne ide preko rutera. i koji lan kabal treba da kupim? ja sm pokusavao sa flet kablom koji koristim za internet i nije htelo da sljaka.

Može naravno. Treba ti crossover.

Možda su ti na laptopu i desku različiti OS, a allshare je u svađi sa sa ovim drugim? Ako hoće preko wifi a preko utp neće, zameni za probu utp kabl? To mi onako 1. pada na pamet, a kao 2., čitao sam da mnogi imaju problem sa allshare i da koriste neki drugi software, nisam dublje ulazio u to pa potraži po forumu.
Usput, kako si prošao na carini?

Može naravno. Treba ti crossover.

tako sam i pretpostavio ali nisam bio suguran 100%. sad treba samo da kupim taj kabal pa ako radi odna jos jednu lan karticu (vec imam dve i obe mi trebaju).

Pa da se i plati 33 posto carine na granici izadje oko 650 a za carinu uzmes afu nazad i dodjes na isto_Od nove godine ce carina biti 8 posto.I opet se isplati otici tamo ,uzeti tv ,uzeti afu ,platiti nasima carinu i jeftinije je 20000 nego u tehnomarketu,plus 3 godine garancije,samsungov panel,made in slovakia,itd,itd....Nije svejedno 500 evra ili 780.Bar meni.A cene padaju na ovom sajtu firme u kojoj sam ga kupio dnevno.Znaci juce je bio 140000 sad je manje,a kod nas cena zakucana cele godine.

Poslednja izmena:
Lako je tebi iz Subotice da skokneš do Mađarske.

178+90*2,pa da zaokruzimo na 600km.Neka je 6000 gorivo i opet je jeftinije.Viza netreba,guzve nema...Put dobar.Sve je tu...A po namestaj ljudi idu iz Subotice za Beograd i Novi Sad.Ako je jeftinije nije tesko.Bar meni.

Poslednja izmena:
Ali gde nađe tu selendru Kalocsa, zar nema u Segedinu po sl. ceni? I kako regulišeš garanciju u slučaju ne daj bože?

Zacudio bi se kako ta selendra izgleda.Imaju Coru,Metro,Baumax, da se ukenjas kakvih radnji.Ogromno setaliste,sve skoro sterilno cisto.Rekao bih da je velicine Subotice ali verovatno nije mada im je centar veci nego nama.Ja sam se zabezeknuo.Imas cene na argep.hu ukucas u pretrazi model i on izbaci sve gde ima. U celoj madjarskoj je ovo najjeftinije.Isti je u segedinu 200 evra skuplji.U pesti je kao i kod nas,80000 dindzi.

Brate super, kakva sreća što mi je strina Mađarica, bacam je u akciju o`ma!

A, jel vam ne bi bilo teško da mi napišete, za šta je dobar taj LAN na LCD-u?
Ne kontam, za šta sve može da se koristi?

Od nove godine ce biti ispod 600 evra le40c650,carina pada na 8 posto i eto racunice zbog koje netreba kupovati ovde televizor.Odrase kozu ljudima s ledja.

Znaci,platim 600eura,uzmem nazad 120e(AFA tj madjarski PDV) i platim 8 posto carine na 600 eura ili na 480 eura i tv me kosta izmedju 520-540 eura.Suvise lepo da bi bilo istinito,bice jos neka taksa (porez,PDV smislice se vec nesto).
SAda je harac na granici preko 30 posto,pa se bez "veze u kuhinji" ne vredi maltretirati.Ispadne opet jeftinije nego eventualni servis (daleko bilo)u garantnom roku
se mora obaviti u Madjarskoj.

Znaci,platim 600eura,uzmem nazad 120e(AFA tj madjarski PDV) i platim 8 posto carine na 600 eura ili na 480 eura i tv me kosta izmedju 520-540 eura.Suvise lepo da bi bilo istinito,bice jos neka taksa (porez,PDV smislice se vec nesto).
SAda je harac na granici preko 30 posto,pa se bez "veze u kuhinji" ne vredi maltretirati.Ispadne opet jeftinije nego eventualni servis (daleko bilo)u garantnom roku
se mora obaviti u Madjarskoj.

Ma, nece nisu nasi takvi. Ovo je pravna drzava, bez veza u kujinji.

ovo vise nema veze nasalovom teme.:d

jel moze neko da mi napise parametre za lan povezivanj, sta da unosim u kompijuter gde imam 5 polja za unos a sta u tv gde su 4 polja za unos.

Od nove godine ce biti ispod 600 evra le40c650,carina pada na 8 posto i eto racunice zbog koje netreba kupovati ovde televizor.Odrase kozu ljudima s ledja.

168000 ft bruto je cena u Arenaplaza. 135000 je kada se odbije MW.
/ 27000 ft je oko 500 € Put do Budimpeste neka kosta 100 €. U svakom slucaju je manje od 850 €. kolika je cena kod nas.
Mogu li da te kontaktiram na pm ?

ovo vise nema veze nasalovom teme.:d

jel moze neko da mi napise parametre za lan povezivanj, sta da unosim u kompijuter gde imam 5 polja za unos a sta u tv gde su 4 polja za unos.

Ip adresa ne moze da ima 5 polja, bar ne u IPv4.
Unesi adresu rutera preko koga ides na net. 192.168.xxx.xxx

Ip adresa ne moze da ima 5 polja, bar ne u IPv4.
Unesi adresu rutera preko koga ides na net. 192.168.xxx.xxx

evo 5 polja za parametre. nemam ruter, spojio bi direktno na lan karticu kompa.

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    229.3 KB · Pregleda: 82
ne radi, kaze da ping mreznog prolaza nije u redu. mrezni prolaz nije u mrezi.
MAC adresa je ok, kao i ip adresa,subnet, gateway, DSN server. ip adresa na kompu je u konfliktu iako su u podesavanjima prazna polja koristim je za ikom internet.
jel neko to povezai i koristi?

Kako se povezuješ na Ikom? Ne vide se na slici ostale mrežne veze.
Ne možeš imati dve LAN veze sa istom adresem. Ako imaš dva LAN porta na PS-iu stavi ih u različit opseg IP adresa.
Ako hoćeš ručno da podesiš primer:
LAN1 (veza prema Ikomu) = 192.168.1.11 (ikomov modem - ruter je verovatno 192.168.1.1)
LAN2 (veza prema TV-u) = 192.168.0.1 (na TV stavi 192.168.0.2)
Subnet mask: 255.255.255.0
Gateway na TV-u 192.168.0.1 (LAN na PS-u na koga si zakačen)
DNS 1 = 8.8.8.8 (ovo je od Googla)
DNS 2 = 208.67.222.222 (ovo je od OpenDNS)

Bolje ti je da dozvoliš Windowsu da ti podesi:
Šeruješ Ikomovu vezu, kad te pita na koji izlaz, izaberi LAN na kojem je TV. Windows će postaviti taj LAN na 192.168.0.1 i uključiti na njemu DHCP i DNS server. Na TV-u ostavi sve automatski da dobija.

kako da serujem ikomovu vezu, hteo bi da koristim lan karticu na koju je nakacen ikom pa ako radi, idem da kupim i trecu lan karticu.
evo u druga mrezna kartica, na njoj je nakacen beogrid lokalna mreza u blokovima,

Prilozi

• beogrid.jpg
    beogrid.jpg
    276.9 KB · Pregleda: 50
Vrh Dno