Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Jel zna neko gde da nabavim rez gumice za slusalice wh205 ??? koji sam nesrecnik otkinuo ih dok sam izlazio iz prevoza i praaavo u saht :((

izgl. da imaš sreće i to baaaaš :), aj pogledaj link i reci jel to ovo, ako jeste našao sam jedne takve u garaži, pitao po zgradi...vlasnika nisam našao, a meni stoje negde u stanu (treba malo da kopam, pošto sam probao da ih napunim i neće, ne sećam se da sam ih bacio u đubre), tako da poklanjam kome treba, samo da ih nađem...ja imam manje i skoro nove, a da prodajem malo je glupo :)

e ovako....instalirao batery monitor sa ovi-ja na mob...i aplikacija ne da nema pojma nego ostalo mi jos 30% baterije pa pogledam opet ono vec 38 pa opet ono 42 i zadnje bude cak 60
% a one crte indikatori za bateriju skroz poludele , punim ga 40 min i on opet na 1 crti pa onda posle gasenja fona bude 5,a onda sa 5 padne na 1.... buduci da sam se aplikacije otarasio ostao problem sa crtama :( sta mislite da li bi hard odradio posao ? i jel moze neko da mi ponovi sifru kao i sve sto gubim sa hard resetom ?

probaj 1. sam RAM Blow app, da uradis celanup, pa ako se ne izgubi, probaji cleanup sa uklj. memory boost...hard res. ostavi kao yadnju soluciju, pobrisace ti sve sa mem. fona, a neke app ces morati da reinstall...inace serch forum za sifru ili tacno koje dugmice treba da pritisnes/drzis u isto vr.
btw. moje sluske nisu takve (te handsfree) i sta ti je rez gume, mozes da zaokruzis ili podvuces u paint-u pa stavis sliku ? imam svasta/nesto, ni sam ne znam odakle se skupilo :), pa mogu da pogl...iz garaze! ;)

Poslednja izmena:
eee hvala na pomoci :) nadam se da ce uspeti .... http://media.photobucket.com/image/wh 205 earbud/joe846/070820107551.jpg
nadam se da ovde bar primecujes sta mi treba u kesici su rezervne gumice ... e bar jedna ovakva gumica bi mi znacila jer 1 imam :)

nemam na žalost takve sluške, ja sam uz 5800 dobio one sa sunđerima u kesici, koje ako hoćeš, navučeš na slušalice, i okrugle su, na kablu imaju ono za kontrolu sa štipaljkom...izgl. neka razlika u seriji (moj je kupljen dec.09), a iskreno nisam na to obraćao ni pažnju, jednom sam možda odpakaovao da probam radio...mislim još kad se pojavio fw50 (najgori fw na 5800)

ni 51 nije nista bolji baguje mi tel to je ludilo....a simbian po prirodi brz znaci :(((

ni 51 nije nista bolji baguje mi tel to je ludilo....a simbian po prirodi brz znaci :(((

ja sam sa 51 zadovoljan.,čak ne stavljam više ni cfw-e od kad sam uspeo da stabilizujem fw51, ako te baš nervira skini neki neki dobar cfw, flešni fon i iznenadićeš se ako nisi već probao, može da se ubrza S60V5 prilično na taj način.

ma koji sam baxuz *****acu nesto nakon toga i ode garancija i ode sve u .....

Rotiranje radi primetno brže, a sva ostala poboljšanja nisu toliko očigledna. Full screen tastatura ima povećan razmak između alfanumeričkog dela i trake na dnu.

je li konacno ispravljen rds ? a procitao sam i da kamera nesto bolje funkcionise ?

Poslednja izmena:
Neverovatan problem, telefon neko vreme radi normalno, a onda samo odjednom krene da srče bateriju i isprazni je za par sati bez ikakvih procesa aktivnih u pozadini. Nakon restarta neko vreme radi normalno, pa onda opet mu dođu lutke i posrče bateriju.

Video sam na netu da je nekima pomoglo savijanje kontakata na bateriji iglom tako da ostvaruju čvršći stisak na tri kontakta na ležištu baterije u telefonu. Za sada drži, ali videću hoće li držati i preko vikenda, ne kupuje mi se novi telefon sada kada sam imao povelike troškove oko selidbe. Neki novi Android telefon bi samo doneo više snage, ali ne i mogućnosti.

Nadam se da će novi FW končano rešiti problem za zaglavljivanjem radija koje imam još od kad sam flešovao FW pre godinu dana, kao i probleme sa rotacijom slike koje mi je doneo fw 51. Tako je bilo sa svima do sada, nešto poprave, drugo pokvare.

Neverovatan problem, telefon neko vreme radi normalno, a onda samo odjednom krene da srče bateriju i isprazni je za par sati bez ikakvih procesa aktivnih u pozadini. Nakon restarta neko vreme radi normalno, pa onda opet mu dođu lutke i posrče bateriju.

Video sam na netu da je nekima pomoglo savijanje kontakata na bateriji iglom tako da ostvaruju čvršći stisak na tri kontakta na ležištu baterije u telefonu. Za sada drži, ali videću hoće li držati i preko vikenda, ne kupuje mi se novi telefon sada kada sam imao povelike troškove oko selidbe. Neki novi Android telefon bi samo doneo više snage, ali ne i mogućnosti.

Nadam se da će novi FW končano rešiti problem za zaglavljivanjem radija koje imam još od kad sam flešovao FW pre godinu dana, kao i probleme sa rotacijom slike koje mi je doneo fw 51. Tako je bilo sa svima do sada, nešto poprave, drugo pokvare.
problemi sa rad. jos uvek postoje upravo mi zakoci....rds radi i ne radi :p a ekran jeste brzi ali opet zna da zakucava :D

Srče bateriju?!? Da nisi skoro instalisao Garmina? Oće to od njega. Ako je do njega, moraš isključiti "backgroung service" u samom Garminu.

Ja stavio v52, ali mi se cini da je rotiranje ekrana jos spoorije nego na v51... Da li se i vama kada rotirate glavni meni prvo pojavi oko 1s crni ekran pa tek onda se zarotira???

Srče bateriju?!? Da nisi skoro instalisao Garmina? Oće to od njega. Ako je do njega, moraš isključiti "backgroung service" u samom Garminu.

Ma jok, ovo je nešto sasvim drugačije, kad krene da luduje ode baterija od pune do prazne za par sati. Na punjaču celu noć ne može da se napuni, prazni se i dok se puni. Naletim na netu jedan lik savetovao da se pritegnu kontakti na bateriji, imaš i Youtube video kako, probao i za sada se ponaša dobro, videćemo hoće li mu opet krenuti lutke.

problemi sa rad. jos uvek postoje upravo mi zakoci....rds radi i ne radi :p a ekran jeste brzi ali opet zna da zakucava :D

E, grom mu babu. Znači ništa nisu ispravili?

Vidim da novi FW donosi Quick Office. Da li je i PDF čitač uključen?

Poslednja izmena:
ma symbian je symbian....i od babe nema trika da napravis devojku a update je ****** spakovano u 4.7 mb .... tako da ja ne znam ko je dobio taj office ja nisam :( kod rotacije se pojavi crni ekran i to na jednu nego i na 2 sec... radio lud ko struja ,nista konkretno nije uradjeno....cisto formalni update...

*NOVO* jos dobijate novi bug :) ne moze nista da se skine sa ovija :)

Poslednja izmena:
Što se tiče brzine promene orijentacije npr. u operi ili imeniku mi se promeni bukvalno momentalno ali zato u applications recimo 3, 4 sekunde. I svarno zeza ovi.

čitam kako se zalećete na taj novi fw a na 5800 je i Nokia zaboravila odavno...ako neko hoće brzinu: Extreme cfw by Upakul je najbolje radio...bar kod mene, kome su bitne druge strvari ima na dailymobile toliko cfw-a i skoro kod svakog lepo piše (a u većini slučajeva i jeste tako) šta je sve izmenjano i kako.primer: neko je rako da se slike sporo rotiraju, probaj bilo koji cfw gde je stvaljen patch da se slike čitaju samo iz E/pictures i videćeš razliku u brzini otvaranja...+ što možeš da nađeš samo taj patch i staviš na "active" ;)

Ja sam fw51 nekako naštelovao da radi prilično dobro, rds radi, garmin takođe , baterija drži idalje 4 dana...a od app imam mali milion iako koristim redovno samo RAM Blow (da počisti malo ddr), Best Profiles (namešten na auto, da ga u 00.45 stavi u offline i u 8.00 vrati na general) i Garmin. Ne mogu više da se zezam sa apdejtima fw koji su čista kozmetika.

btw. ako se neko nada da će Nokia dati prave widgets za 5800 (što bi posle KS.bio neki logičan i kao bitan "stepenik iznad") mislim da bi tel.tek tada bio ubitačno spor ! a solidne alternative već postoje (widgetizer, Oratsu HS, SPB Shell...)

Poslednja izmena:
Ne bi bio spor. To jest, ne bi bio ništa sporiji od N97 koji ima istu količinu memorije, isti CPU i istu rezoluciju, a ima widgets. Widgetizer i sl. samo dodatno jedu memoriju i bateriju, koliko god da su "laki". Pri tome, widget za svaki od tih programa se pravi po nekim posebnim specifikacijama, umesto po opštim (greškom sam instalirao mobilni AccuWeather widget u desktop Operi i radi).

meni nista od widgeta ne bi trebalo kada bi tel bar i malo bio brzi rotacija mu je uzas...tako da sam realno senzor i ugasio ,a da ne pricam koliko mu treba da otvori poruku pa use**m ti se u smart telefon u koji otvaranje poruke traje 2 sata :p a da ne pricam o nekim drugim i zahtevnijim stvarima ....symian je titanik i to posle udara ,za razliku od njega android punom parom stvara nove korisnike a symbian ih sve vise odbacuje od sebe .... a podrzavam nebu u konstataciji da je 5800 zaboravljen telefon , njemu ni potpuno nov sistem ne bi pomogao a ne zakrpe od nepunih 5 mb :p msm prese**avanje

Stavio sam V52, i ono što sam primetio prelaskom sa V51 na V52 je malo bolji touch. Ostalo je sve potpuno isto.

...symian je titanik i to posle udara ,za razliku od njega android punom parom stvara nove korisnike a symbian ih sve vise odbacuje od sebe .... a podrzavam nebu u konstataciji da je 5800 zaboravljen telefon , njemu ni potpuno nov sistem ne bi pomogao a ne zakrpe od nepunih 5 mb :p msm prese**avanje

Znači u pravom trenutku sam prso 200 evra za ovaj telefon, tajming u pm...:wall: :D

Znači u pravom trenutku sam prso 200 evra za ovaj telefon, tajming u pm...:wall: :D

To ti je kao kad sam ja kupio 8800GTS 320Mb nedelju dana pre nego sto se kod nas pojavila 8800GT 512. Literatura mora da se prati redovno :)

Meni u feb istice ugovor kod Telenora, pa sad svaki dan pratim sta ce biti pametno uzeti tada.

To ti je kao kad sam ja kupio 8800GTS 320Mb nedelju dana pre nego sto se kod nas pojavila 8800GT 512. Literatura mora da se prati redovno :)

Meni u feb istice ugovor kod Telenora, pa sad svaki dan pratim sta ce biti pametno uzeti tada.

ovo je tačno, ako hoćeš max. za pare koje imaš tj. "best buy" jedini recept je da se dobro informišeš, ja sam 5800 platio 215e ali pre godinu dana, tako da sam tada za te pare kupio solidan smartphone i pda u 1. uređaju.dok je najjeftiniji pda od 2.8" bio 160e

btw.to je tada je bio fon koji je u tom trenutku bio aktuelan, proveren, više od 2 god. u proizvodnji...and. se tek pojavio, a htc tattoo bio skuplji od Nokie 5800

@Markosmi, šta bi po tebi bio sledeći logičan izbor ? I meni je istekao ugovor, ali baš nešto ne pratim mnogo u zadnje vr.nemam vremena, jel Desire (i android o.s uopšte) i dalje aktuelan po tvom mišljenju ili možda ima i nešto bolje za tu cifru (oko 300e, event. malo preko ali uz paket na 2 god.) ? Pozz

Po meni, 5800 ne bi trebalo menjati za ništa slabije od HTC Legend, možda Hero. Ja lično nišanim Desire, ali to je telefon koji ne nudi mnogo više mogućnosti, samo puno sirove snage. Čekam proleće, do tada će valjda pasti cena, ne bih želeo da dam više od nekih 300 evra.

Nazad
Vrh Dno