Šta je novo?

Graficka - vertikalne linije u bios-u?

Učlanjen(a)
05.09.2005
Poena
304
Pozdav,

imam grficku Gigabyte ( ne znam trenutno oznaku, dok je skinem ), PCI-E je slot, tokom bios-a pojavljuju se vertikalne linije, a tokom instalacije sistema, po celom ekranu su slova, jedva se cita sta je sta... A kada podigne sistem radi solidno, jedino u pozadini kao da se jedva vide linije...
Sta moze biti, da li je kartica "bacila kasiku" ili je mozda slucajno overklokovana?

slucajno overklokovana?! ..vjerovatno je zavrsila misiju na ovom svijetu i polako ide u computer paradise

Ako te ne mrzi, probaj da skines sve sa nje, stavis novu pastu, mozda i da malo skines clock preko nekog toola, u 3/10 slucajeva pomogne. Ako te mrzi, pokvarene kartice iz nekog razloga kupuju ko ludi na limun-u :)

Ako te ne mrzi, probaj da skines sve sa nje, stavis novu pastu, mozda i da malo skines clock preko nekog toola, u 3/10 slucajeva pomogne. Ako te mrzi, pokvarene kartice iz nekog razloga kupuju ko ludi na limun-u :)

nemoj deliti ovakve savete..ja sam jednom kupio na limundo jednu graficku, koja je bila pokvarena, ali prodavac je napisoa da je ispravan...:wall: nek` poslaje u servisu da vide sta je sa karticomm, koliko kosta popravak...

Nema tu popravke,tu je procesor ili memorija spaljena..

smanji klokove i probaj trebalo bi da uspe ili odnesi u nekom servisu da pokusaju preduvavanjem memorije i samog procesora mozda se vrati u normalu...

moj buraz je 7600gt i 8600gt "ispekao" u rerni sa linijama po ekranu i rade vec 2 meseca bez problema...pokusaj i ti pa ti se mozda posreci

Pozdav,

imam grficku Gigabyte ( ne znam trenutno oznaku, dok je skinem ), PCI-E je slot, tokom bios-a pojavljuju se vertikalne linije, a tokom instalacije sistema, po celom ekranu su slova, jedva se cita sta je sta... A kada podigne sistem radi solidno, jedino u pozadini kao da se jedva vide linije...
Sta moze biti, da li je kartica "bacila kasiku" ili je mozda slucajno overklokovana?

opravicu ti tu kartu,
nemoj u rernu
jer moze da se desi
da se kondenzatori
naduju.
Postoji bolji nacin :guitar:

opravicu ti tu kartu,
nemoj u rernu
jer moze da se desi
da se kondenzatori
naduju.
Postoji bolji nacin :guitar:
Ako su obicni kondezatori,moraju da se skinu pre rerne i da se,eventualno, zamene.Nisu skupi,mogu da se nadju u gradu za male pare.Solid kondezatori mogu da prezive jedno przenje.

Ako su obicni kondezatori,moraju da se skinu pre rerne i da se,eventualno, zamene.Nisu skupi,mogu da se nadju u gradu za male pare.Solid kondezatori mogu da prezive jedno przenje.

covece,
ne radi se to u rerni.
:-devil-:
Postoji bolji nacin.
Pozdrav

pa jesi ti normalan, to se ne popravlja u rernu :wall: lepo je rako covek da ce popraviti karticu...

Vrh Dno