Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Prvo je najnovija verzija, koja je brža i bolja i može se iz nje postaviti da CWM bude default recovery, i formatuje i ostale stvari u ext4, a ne samo /data kao ranije.

Nisam obratio paznju kada sam posetio sajt, sada sam video i sam. Ono sto sam mislio da je najnovije, postavljeno je jos 20. oktobra, a ono sto jeste najnovije juce.

Ubacio sam, nema nekog primetnog ubrzanja... Ono sto jesam primetio, kada se ubaci zvanicni samsungov firmware, a onda izbace sve aplikacije koje vam ne trebaju (a dolaze sa njim), bez obzira koliko nakon toga igrica i programa ubacite, telefon ce biti znatno brzi. Ima daleko manje kocenja. Zato i kazem, nakon toga ubacio sam voodoo i nema nekog bitnijeg ubrzanja ili glatkijeg prelaza...

Konkretno koje si aplikacije izbacio ? Sta si koristi (SGS Tools) ?

@bocilus:
Takva app za iphone je svojevremono kostala $1000.

300, 256 je Samsungov default, a 300 je više smooth, dok 500 ume bateriju da jede.

Eh koji sam mentol...instaliram Doc V8, kernel 300hz sve super, ali mi djavo nije dao mira i iz CWM-a uradim wipe data/factory reset. Sad fon nece da mi se bootuje. Na S logo screen krene da vibrira i system nece da se podigne.

Sta mi je ciniti?

Da preko odina idem na flashujem JPA ponovo ili ima neko drugo resenje?

Eh koji sam mentol...instaliram Doc V8, kernel 300hz sve super, ali mi djavo nije dao mira i iz CWM-a uradim wipe data/factory reset. Sad fon nece da mi se bootuje. Na S logo screen krene da vibrira i system nece da se podigne.

Sta mi je ciniti?

Da preko odina idem na flashujem JPA ponovo ili ima neko drugo resenje?

haha, znaci ne verujem da jos uvek nisu sredili taj problem sa factory resetom...ja sam se isto tako zaebo par verzija unazad, cak sam i ovde naglasio da se to ne radi nikako, al ***a....da, trebas reflash :)

ja sam stavio juce ovaj poslednji Darky's rom, jer mi je Doc-ov mnogo zabadao iz nekih meni nepoznatih razloga...quadrant ima prilicno slab score(~1450), ali rom radi fenomenalno

@Caesar
Pa probaj prvo (ako mozes) da udjes u CWM, pa ponovo flashuj Doc v8. A ako ne moze, onda ces verovatno morati preko odina - neki jm8 (zasto bas jm8 - ne znam, ali uglavnom svi preporucuju tu kombinaciju - jm8 pa Doc froyo), pa onda iz pocetka Doc v8.

haha, znaci ne verujem da jos uvek nisu sredili taj problem sa factory resetom...ja sam se isto tako zaebo par verzija unazad, cak sam i ovde naglasio da se to ne radi nikako, al ***a....da, trebas reflash :)

ja sam stavio juce ovaj poslednji Darky's rom, jer mi je Doc-ov mnogo zabadao iz nekih meni nepoznatih razloga...quadrant ima prilicno slab score(~1450), ali rom radi fenomenalno
Joj poludeo sam...negde mi je promaklo to da procitam...

@Caesar
Pa probaj prvo (ako mozes) da udjes u CWM, pa ponovo flashuj Doc v8. A ako ne moze, onda ces verovatno morati preko odina - neki jm8 (zasto bas jm8 - ne znam, ali uglavnom svi preporucuju tu kombinaciju - jm8 pa Doc froyo), pa onda iz pocetka Doc v8.
Evo flesko sam ga sa VIP 2.2. Ne mogu da verujem koliko je spor. Znaci 2.1 kad sam ga uzeo iz VIP-a bio je brzi od ovog sr...

Idem opet sve ponovo ROM, kernel, lagfix, teme...titanium...uh

EDIT: Agrr moram da ubacim 2e recovery da bih mogao bilo sta da radim...

Poslednja izmena:
Ako hoces, onda ga odradi po kalpikovom uputstvu, da bi ispravio kernel bug.
Ja sam juce instalirao JPO v8 ali sam zbog kernel bug-a radio po kalpikovom uputstvu.
Znaci:
1. Download K9 CWM file, put it in your sdcard, also put Doc's ROM.
2. Boot into recovery.
3. Flash the K9 kernel, DO NOT REBOOT.
4. Go to Advanced ULK options -> reboot into recovery.
5. Now choose mounts and storage -> Format system
6. Now flash Doc's ROM, and immediately after, flash K9 CWM zip AGAIN! (Without a reboot in between)
7. Select reboot after flashing K9 CWM zip. Now if you had a lagfix applied before, you will get a prompt about change in config. Just select "remove new config" here.
8. DO NOT FLASH any bugged kernel after this, or you will have to repeat this process.

I sve sljaka super.

E, sad, da li i ti moras da izvodis tu akrobaciju, jer flashujes sa official 2.2, ne znam. Ova akrobacija je potrebna ako se "nadogradjuje" Doc ROM, znaci sa 7.5..7.6... na v8, zbog kernela sa greskom koji je u svim predhodnim verzijama Doc-ovih romova.

Poslednja izmena:
Ljudi moze li se Galeriji odrediti koje foldere da skenira a ne da mi se pojavljuju i ikone novoinstalisanih programa?

Sent from my mobile device

Ja sam juce instalirao JPO v8 ali sam zbog kernel bug-a radio po kalpikovom uputstvu.
Znaci:
2. Boot into recovery.
6. Now flash Doc's ROM, and immediately after, flash K9 CWM zip AGAIN! (Without a reboot in between)
7. Select reboot after flashing K9 CWM zip. Now if you had a lagfix applied before, you will get a prompt about change in config. Just select "remove new config" here.
8. DO NOT FLASH any bugged kernel after this, or you will have to repeat this process.

I sve sljaka super.

E, sad, da li i ti moras da izvodis tu akrobaciju, jer flashujes sa official 2.2, ne znam. Ova akrobacija je potrebna ako se "nadogradjuje" Doc ROM, znaci sa 7.5..7.6... na v8, zbog kernela sa greskom koji je u svim predhodnim verzijama Doc-ovih romova.

zar k9 kernel nije integrisan u verzije koje su se pojavile juce?

Znaci:
2. Boot into recovery.

I sve sljaka super.

Hocu Docov rom ali moram sve ispocetka, a to znaci da moram prvo da install 2e recovery, pa CWM.

E sad ja sam insralirao neki 2e ali ocegledno nesto nije u redu, jer kada instaliram CWM i kada udjem u njega home button uopste ne reaguje.

Jel moze neki link za 2e recovery za VIP-ov official 2.2 froyo

Hvala

cwm ne reaguje na home button, nego na back button ^^
flashuj bilo koji rom iz pocetka, to ti je 10ak min posla...stavi cwm i flashuj doc rom

zar k9 kernel nije integrisan u verzije koje su se pojavile juce?

Jeste verzija 256hz

cwm ne reaguje na home button, nego na back button ^^
flashuj bilo koji rom iz pocetka, to ti je 10ak min posla...stavi cwm i flashuj doc rom

Kako ne reaguje? Pa ja od kad imam instaliram CWM u svaku opciju u koju zelim da udjem idem sa home button i nikad nisam imao problema...

Evo proradio mi home button u cwm

Konkretno koje si aplikacije izbacio ? Sta si koristi (SGS Tools) ?

Koristio sam Root Explorer i uklonio nepotrebno.
Evo sta sam ostavio, ostalo sam obrisao:
Aldiko eBook
Task Manager
My Files
Gmail
Calculator
Memo
Mini Diary
Calendar
Market
Internet
Talk
Clock
Camera
Music Player
Video Player
Gallery
ThinkFree Office
Settings
FM Radio
Email
Google Search
Voice Dialler
Voice Recorder
Write and go
YouTube
Voice Search

Kada izabereš lagfix koji želiš i rebootuješ fon, opet će se dići sa 4 opcije, ti izaberi prvu, Yes, Backup and Restore i trebalo bi da radi.

Kada izabereš lagfix koji želiš i rebootuješ fon, opet će se dići sa 4 opcije, ti izaberi prvu, Yes, Backup and Restore i trebalo bi da radi.

Nece...ponovo sam flesovao JPA ni tada nije hteo sa se podigne...

Sad sam opet sve vratio na VIP-ov 2.2.

Koji 2e da koristim i jel VIP-ov based on JPO ili JPA?

Pa, veoma je moguce, da je to razlog sto Doc savetuje da se pre njegovog ROM-a instalira jm8 preko odina, a ne froyo (ili u tvom slucaju VIP 2.2).
Inace, Doc je ubacio u nove ROM-ove juce k9, ali sve jedno, preporucuje da se koristi kalpikov metod, da ne bi bilo problema.
A, pored toga juce je izasao i k9a, koji sam ja instalirao, pa mi je bas zbog toga Doc i rekao da ne bi bilo lose da odradim kalpikov metod.

Poslednja izmena:
Izmedju ostalog, nesto slicno pise i na prvoj strani Doc-ovog thread-a.

Do not factory reset phone if you have removed any apps from the base rom.
If you want to factory reset, flash the base rom before again if you made any changes
- If you do a factory reset after install: lancher pro, sgs tools. gallery etc will be deleted.

Kako dobiti poslednji update i "vratiti" garanciju ako ste flešovali preko Odina pre nego što je izašao firmware preko Kiesa za naš region:

I) DISABLEOVATI BILO KOJI LAGFIX!

II) Pokrenuti Kies, nakačiti fon i sačekati da ga prepozna Kies, ne zatvarajte Kies i pređite na sledeći korak.

III) Skinuti Kies 1.5.3.10093_82 verziju, novije ne dozvoljavaju ove zamene.

IV) Otvoriti regedit pa HKEY_CURRENT_USER\Software\Samsung\Kies i izmeniti:

1) LocalVer - promenis u 1.5.3.10103.100

V) Otići u HKEY_CURRENT_USER/Software/Samsung/Kies/DeviceDB/1 (ili neki drugi broj, zavisi od mnogo stvari) i izmeniti:
2) ProductCode - GT-I9000HKDTOP
3) HIDSWVER - I9000XFJM6/I9000OXFJM3/I9000XXJM1/I9000XFJM6
4) SoftwareRevision - I9000XFJM6/I9000OXFJM3/I9000XXJM1/I9000XFJM6
5) DEVCONINFO - ostaviti prazno

Zatvorite registry editor, otići u Kiesu u firmware upgrade i upgradeovati fon.

Preporučujem factory reset nakon upgradea.

Molim za pomoc :(
danas sam uradila po ovom uputstvu i moj Samsung vise ne radi.... izgubila sam mrezu (GPRS, SMS i sta sve vec ide uz to), radi samo WiFi

Takodje, bila bih zahvalna ako bi neko mogao da mi da uputstvo kako da stavim Froyo 2.2 a da ne idem u VIP i ostavim telefon na par dana :(

Molim za pomoc :(
danas sam uradila po ovom uputstvu i moj Samsung vise ne radi.... izgubila sam mrezu (GPRS, SMS i sta sve vec ide uz to), radi samo WiFi

Takodje, bila bih zahvalna ako bi neko mogao da mi da uputstvo kako da stavim Froyo 2.2 a da ne idem u VIP i ostavim telefon na par dana :(

Da li si ispratila sve korake?
Pogledaj settings/about phone šta piše za firmware version , Baseband version, Build number

Vrh Dno