Šta je novo?

Gran Turismo 5

Dve online trke od onog Heikkija, sve pomoci pogasene, G25.

[YOUTUBE]HIGsENbUjcA[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]MWIGC0x6Bcg[/YOUTUBE]

Dajte neki predlog za volan :d

Dajte neki predlog za volan :d

PS3-MOVE-steering-wheel-4509310284.jpg

:d

Samo za Vuka gejmera..

Kyoto-Gion_1.jpg

Kyoto-Gion.jpg

Kad svabo napravi :d
Citam da se otresu kapljice sa zadnjeg prozora kad predjes preko ivicnjaka.. :)

Poslednja izmena:
Juče sam igrao par sati i moji utisci za sada su podeljeni:
- fizika je fenomenalna, ponašanje automobila, feedback i uopšte osećaj vožnje je doveden skoro do savršenstva. Po načinu na koji se auto ponaša možete vrlo brzo provaliti da li je prednja/zadnja vuča, motor napred/nazad itd. Skidam kapu
notworthy.gif

- Nordschleife je brutalan, pravi izazov za vožnju :)
- reli mi se dopada (dosta sam igrao RBR) ali treba poisključivati asistencije za pravu zabavu :)
- karting je mega-zabavan i isto toliko lak, nažalost. U zavisnosti od nivoa težine (tek sam level 9, igrao sam samo beginner i intermediate trke kartinga) na vodeću poziciju izlazite do prve, eventualno druge krivine. Posle toga je solo vožnja do kraja trke uz razliku od 10-15 sekundi ispred drugoplasiranog. :S:
- prva trka na Top Gear stazi, vožnja VW minibusa, najiritantnija trka koju sam igrao u životu. Od nje su zanimljivije i trke puževa. :S:
- najveća zamerka ide na zvuk sudaranja vozila, nebitno da li vozite karting ili onaj VW minibus/kombi, svaki sudar zvuči kao šut u metalno bure od 200 litara :S:
- sama igra se zamrznula 3-4 puta za veče, jednom se cela konzola zamrznula za vreme igranja :mad:
- online ne funkcioniše, igra kaže da su serveri nedostupni nakon nekoliko dugih pokušaja da ih kontaktira (za to vreme nemožete ništa da uradite) :mad:

Nekako imam utisak da igri fali poliranja, da je najviše vremena utrošena u fizički model (

- sama igra se zamrznula 3-4 puta za veče, jednom se cela konzola zamrznula za vreme igranja :mad:
- online ne funkcioniše, igra kaže da su serveri nedostupni nakon nekoliko dugih pokušaja da ih kontaktira (za to vreme nemožete ništa da uradite) :mad:

Serveri su preoptereceni i PD je namerno pogasio nekoliko feaures-a igre dok se situacija ne smiri. Cak predlazu da igrate u offline modu jer se igra konektuje na online cak i kada igrate singleplayer.

Serveri su preoptereceni i PD je namerno pogasio nekoliko feaures-a igre dok se situacija ne smiri. Cak predlazu da igrate u offline modu jer se igra konektuje na online cak i kada igrate singleplayer.

Kako bre preoptereceni kad jos nisu svi ni dobili svoj primerak iste :D
Sta ce da bude onda za par nedelja?

Koga ne interesuju automobili i igra GT5 da bi ga "preshao", naravno da ce da bude boring, onaj shmajser na haubi u EA/Codemasters igrama je interesantniji :D

Kako bre preoptereceni kad jos nisu svi ni dobili svoj primerak iste :D
Sta ce da bude onda za par nedelja?

Svi u Srbiji nisu, na zapadu ko je hteo igru odmah kupio je vec, a to je jedno 2-3 miliona ljudi :)

Poslednja izmena:
^jel moze malo sire objasnjenje zasto je boring?

lichni osecaj, znash ono ukusi i raspravljanje i ta tematika ;)

igra mi je prazna, ne zanimljiva, grafichki odlichno uradjena, ali kao da nije ispolirana do kraja, kao da imam posla sa plastichnim automobilchicima, shto se tiche kolorita neko sivilo mi probija svuda, automobili kad se prevrcuju ponashaju se kao da je zemljina gravitacija slabija, PS3 tech demo feeling vishe nego zabava.

ne zamerite mi mnogo ja sam grafichki dizajner, pa opet se vracam SUBJEKTIVNOM utisku,

don't like it :( ne vredi ni te pare ni toliko godina razvoja... jednostavno ne vredi

:)

to ti je kao da kazes da je sah dosadan, isprazan, nezanimljiv jer vise volis pikado ;)

a sto se tice onog drugog dela, da imas osecaj kao da vozis plasticne autice, da je fizika kao na mesecu i to.. jel to pricas na osnovu svog iskustva (citaj: probao si igru) ili tek ovako. za sve ostalo mogu da te razumem (vise volis "shmajser na haubi u EA/Codemasters igrama" by driver :D), ali ono oko cega su sve svi slozili koji su probali igru (cak i oni koji su davali niske ocene) je da je fizika fantasticna, pa sad malo bode oci kad se pojavi neki takav opis ;)

Nije on to rekao za fiziku, vec za prevrtanje ;).

shto se tiche kolorita neko sivilo mi probija svuda,

Pa ako negde ima kolorita ima ga u ovoj igri. Ili si mozda samo probao po losem vremenu ili ti ekran setovan na neko sivo graficko okruzenje.

:)

to ti je kao da kazes da je sah dosadan, isprazan, nezanimljiv jer vise volis pikado ;)

a sto se tice onog drugog dela, da imas osecaj kao da vozis plasticne autice, da je fizika kao na mesecu i to.. jel to pricas na osnovu svog iskustva (citaj: probao si igru) ili tek ovako. za sve ostalo mogu da te razumem (vise volis "shmajser na haubi u EA/Codemasters igrama" by driver :D), ali ono oko cega su sve svi slozili koji su probali igru (cak i oni koji su davali niske ocene) je da je fizika fantasticna, pa sad malo bode oci kad se pojavi neki takav opis ;)

varash se, volim igre maltene svih zanrova, osim kvizove, singstarove i heroje gitare ;) Shto se tiche GT5, da probao sam igru i ne mislim na FIZIKU vec na osecaj kad prevrcesh kola ili kad ih negde raspalish pa odskoche (e da setih se da je i damage trebao da bude uverljiviji u ovoj igri), malo za trenutak lebde, kao da gravitacija nije dovoljno jaka.. odbiju se kao ping pong.

Pa ako negde ima kolorita ima ga u ovoj igri. Ili si mozda samo probao po losem vremenu ili ti ekran setovan na neko sivo graficko okruzenje.

elem, nisam rekao da nema kolorita (plazma je podeshena za movie mod, svi filmovi i igre su bogatih boja) ali mi ne deluje ispolirano, malo i isprano (ovo je rech o SUBJEKTIVNOM dozivljaju).. nekako mi probija sivilo iz automobila i delova okoline.. recimo kao (navodim chisto primer nemoj neko da se uhvati ko pijan plota za ono shto sad hocu da kazem) razlika izmedju kad renderujesh neshto u 3D max-u sa settings-ima na phong renderingu ili u raytracing tehnici.

suma, sumarum, igra deluje kao tech demo, jednostavno meni se NE DOPADA, kao i GT Prologue koji sam igra mesec dana i posle toga zamenio disk za neku drugu igru, jednostavno.. no fun... boring ;)

Poslednja izmena:
Nije on to rekao za fiziku, vec za prevrtanje ;).

aj da vidimo sta je rekao:

igra mi je prazna, ne zanimljiva, grafichki odlichno uradjena, ali kao da nije ispolirana do kraja, kao da imam posla sa plastichnim automobilchicima, shto se tiche kolorita neko sivilo mi probija svuda, automobili kad se prevrcuju ponashaju se kao da je zemljina gravitacija slabija

plasticni automobili i gravitacija sa meseca su pomenute kao 2 odvojene stvari kolko ja vidim. mada opet, i nisu toliko odvojene kad bolje razmislis.. ako imas osecaj da vozis plasticne autice - omasena je fizika; ako imas osecaj da je gravitacija sa meseca - omasena je fizika.

sve je to mnogo u suprotnosti sa onim sto smo culi do sad sa svih strana.

plasticni automobili i gravitacija sa meseca su pomenute kao 2 odvojene stvari kolko ja vidim. mada opet, i nisu toliko odvojene kad bolje razmislis.. ako imas osecaj da vozis plasticne autice - omasena je fizika; ako imas osecaj da je gravitacija sa meseca - omasena je fizika.

Prilicno je jasno da se deo sa automobilcicima odnosi na grafiku, a ne na fiziku(makar sam ja to tako shvatio).
Nisam do sada citao nista o tome kako je prevrtanje uradjeno(ne znam koliko je to uopste i bitno), ali jesam postavio jedan klip gde se to vidi.

hvp4bb.jpg
:D :D :D

Poslednja izmena:
aj da vidimo sta je rekao:

dobro Kimi poshto se hvatash za svaku rech, aj da skratim po stavkama (ne pominjem FIZIKU koja je dobra)
znachi:
- plastichni automobili (deluju kao pravi ali su mi previshe GRAFICHKI chisti)
- vishe TECH DEMO nego igra
- dosadna za igranje (MENI OSOBNO, SUBJEKTIVNO, INDIVIDUALNO + ne poredim je uopshte sa EA/CM)
- deluje mi NE ispolirano, sivilo mi negde probija, previshe mi veshtachki izgleda okolina
- u pojedinim momentima (ne kola kad su na putu u krivini, ubrzanje, vucha prednja-zadnja) vec kad ga zveknesh da ga obrnesh se ponasha auto kao da je gravitacija SLABIJA!

P.S.
sem toga svojevremeno sam uzeo bash od tebe GT Prologue igrao ga manje od mesec dana i dosadio mi, poshto mi je bila druga igra na PS3 bilo mi je vau, vidi ovo, vidi ono, koja grafika, kao ludilo..
ukljuchio sam igru 10 puta i dosadila, znachi dosadno do bola, ja kapiram ovde i one ljude kojima su kola pasija i vole automobile, volim i ja, ali ovo je boring do bola... iskreno, mislio sam da ce biti
interesantniji GT5 od Prologue-a, ali nije, same all thing..
toliko od mene... ;)

Poslednja izmena:
ako imas osecaj da je gravitacija sa meseca - omasena je fizika.

imam osecaj samo u tom delu.. automobili na putu se ponashaju SAVRSHENO.

e ovo sam trazio da pokazem na shta mislim.. obrati paznju na 02:04 minut
http://www.gametrailers.com/video/classic-corvette-gran-turismo/707826

P.S
i stvarno mi nije jasna jedna stvar, pazi boli mene uvo i za programerske kuce koje prave igre i za timove i za SONY, ako mi se neshto svidja recu cu da mi se svidja, ako ne ,kazem shta imam, ali chak i ako mi se neki naslov dopada ne branim ga fanatichno.. ovde se deshava da se naslov brani fanatichno, kao da ste svi dizajneri na igri, pa kao ja nemam pojma jer sam publika, a vi ste ga zajedno sa Poliphony razvijali 6 godina svog zivota pa sad kao tudje mishljenje ne prihvatate, jer taj nema pojma shta pricha jer ne zna koliko je neko radio na programiranju amortizera, ne kapiram...

Poslednja izmena:
Vrh Dno