Šta je novo?

WD TV Live

• Začetnik teme Začetnik teme Zvone
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Weasel, evo testirano je ono sto sam planirao. Imate protok na mojoj mrezi u toku kopiranja fajla znaci prvi SS je desktop->hdd nakacen naWDTV, a drugi SS je desktop->laptop.
Znaci slicne su brzine kao sto se moze videti iz prilozenog.
Rezultati su sledeci:
1)Svi filmovi(uglavnom MKV-ovi) manji od 6gb rade perfektno bez zastajkivanja, svi preko toga gubi se zvuk posle nekih 30-tak sekundi,a onda nastaje i zastajkivanje kao da bufferuje.
Testirani filmovi su: Gladiator, Ice Age, Betmen Dark Knight, Brave heart.
Wifi dongle je Rosewill N adapter.
Znaci testirano i potvrdjeno da ne moze. Ne da ne mogu 2 fajla odjednom nego ne moze nijedan reda te velicine. Preko laptopa je ista prica.
Zasto je to tako bem li ga, da li su ovo normalne brzine? Protok od mogucih 2,25 bi mozda bio dovoljan mada ja cisto sumnjam.
Eto, vraceno na mrezni i sve radi kao podmazano :wave:

Prilozi

• protok desk-wdtv.JPG
    protok desk-wdtv.JPG
    215.7 KB · Pregleda: 71
  • protok desk-laptop.JPG
    protok desk-laptop.JPG
    182.5 KB · Pregleda: 65
Pa 1.57MB kolko tebi ostvaruje je tacno dovoljno za filmove do 6-7 Gb...
Ali G standard moze da ostvari mnogo vise od 1.57MB 😉 o tome ja pricam. Aj stavi laptop odmah pored rutera pa izmeri protok i probaj da pustis film vec od 6 gb videces o cemu pricam 😉
Meni kopiranje na G ruteru je islo i po 2.25MB.. iz sobe u sobu ....A i do 2.5-6 kad prinesem lapop ruteru.I filmovi mnogo veci od 6 gb su radili bez problema.

Kad bi ostvario barem 2-2.1 MB/s radili bi ti i ti veci fajlovi od 6 gb

Poslednja izmena:
Pa 1.57MB kolko tebi ostvaruje je tacno dovoljno za filmove do 6-7 Gb...
Ali G standard moze da ostvari mnogo vise od 1.57MB 😉 o tome ja pricam. Aj stavi laptop odmah pored rutera pa izmeri protok i probaj da pustis film vec od 6 gb videces o cemu pricam 😉
Meni kopiranje na G ruteru je islo i po 2.25MB.. iz sobe u sobu ....A i do 2.5-6 kad prinesem lapop ruteru.I filmovi mnogo veci od 6 gb su radili bez problema.

Kad bi ostvario barem 2-2.1 MB/s radili bi ti i ti veci fajlovi od 6 gb

Laptop je odmah pored rutera.

Da ti nije ukljucen mozda wep ili wep2 ? Probaj da ugasis zastitu ...
Suvise je to mali protok

Wep2 je namešten. Palim na spavanje ali ću sutra probati mada mislim da to nema veze. Pozzz

Ako je Wep itekako ima , Ako je wpa2 mozda nema no nista te ne kosta da probas .

Znaci ne radi mu taj dongle ni na laptopu ni na WD Live?
Onda je definitivno problem u mrezi koja ne moze da izgura dovoljnu brzinu, tj. problem su oni peakovi usled varijabilnog bitrejta. Kapiram da mu je peak kod filma od 7 gb izmedju 1.75-2 mb/s.

Poslednja izmena:
Nisu peakovi problem , mislim njemu mozda jesu . G standard moze duplo vise od njih...
Kolki je peak zavisi od fimla ali moze da bude i dosta veci . I frejmovi se veoma slabo kompresuju i kad se nailazi na iste bitrate skace dosta...
Koga zanima koliko nek pokrene dgavcdec iscitace mu i trenutni i maximalni i minimalni bitrate za film.

Njemu je protok kroz mrezu 1.57MB sto ipak uzevsi u obzir i video i audio i da svremna na vreme malo padne protok ... nije dovoljno

Cemu takvi postovi ?
Nije sarkazam, zaista sam impresioniran.
Ali mislim da kod Thierry Henry slučaja treba otkloniti razlog zbog koga je protok tako nizak. Kod mene je bio isti takav slučaj, pa sam u podešavanjima za wireless karticu u Advenced napravio neke izmene i sada radi 2,2 u proseku, a bilo je ispod 1. Šta sam čačkao ni sam ne znam ali je proradilo.

Ako je Wep itekako ima , Ako je wpa2 mozda nema no nista te ne kosta da probas .

Izvini, Wpa2 je u pitanju. Probao sam malopre i bez zastite ali ista stvar. Mozda nesto u podesavanjima na ruteru? Uglavnom to je to.

Upravo sam stavio wdtvlive_1.04.10_V,simpa je fora ono sa vremenskom i sl,,ne znam samo,dal se meni cini ili ne,.al na fejs nema chat,i neverovatno,da i dalje isti wallpaper gaji,..nisma ga dugo imao,i sve je isto,bezvezno "ruzna"(moj ukus) pozadina. Nisam proveravao,jel neko mozda ima novog b-rada,a da nije beta,utisci ?

Upravo sam stavio wdtvlive_1.04.10_V,simpa je fora ono sa vremenskom i sl,,ne znam samo,dal se meni cini ili ne,.al na fejs nema chat,i neverovatno,da i dalje isti wallpaper gaji,..nisma ga dugo imao,i sve je isto,bezvezno "ruzna"(moj ukus) pozadina. Nisam proveravao,jel neko mozda ima novog b-rada,a da nije beta,utisci ?

K'o da je bitan wallpaper, mene samo zanima sta pusta, kako i da li sve radi kako treba, a dzidzabidze FB, radio, youtube preko WDTV live ma ko ima vremena za te gluposti. Uostalom sve to imam i preko mog Samsunga 750.

...FYI, pusta gotovo sve video multimedijalne fileove, ali I radio I podcastove I DEEZER I Weather Forecast I...nemanje vremena pitanje je lose organizacije... 🙂 WDTV live teraju do krajnjih granica, to je poenta...

...FYI, pusta gotovo sve video multimedijalne fileove, ali I radio I podcastove I DEEZER I Weather Forecast I...nemanje vremena pitanje je lose organizacije... 🙂 WDTV live teraju do krajnjih granica, to je poenta...

Pa znam imam ga već godinu dana nego mi nije bitan wallpaper ili radio ili tako ti gedzeti totalno nebitni u celoj priči. Stream da radi kako treba i to je poenta ovog uredjaja a ne da drndam na youtube sa onim malim daljinskim🙂))

Pa znam imam ga već godinu dana nego mi nije bitan wallpaper ili radio ili tako ti gedzeti totalno nebitni u celoj priči. Stream da radi kako treba i to je poenta ovog uredjaja a ne da drndam na youtube sa onim malim daljinskim🙂))

Paaa,aj da se ukljucim,kad vidim da te moj post "iznervirao" sa wallpaper iliti pozadinom,..i da te samo podsetim,kao i zahvalim da si ti meni otvorio oci po pitanju WD media i slicnih caka oko njega ,kao i pomenutog Wall-a,tako sto si me upoznao s b-radom,(koji je imao ipak nesto bolju pozadinu tada,sada)..sto znaci da je i tebi malo smetao,..slao si mi i slike na mail,...na cemu sam ti ja svakako previse zahvalan,i ako ikad bude prilike,vodim na turu pica,a bogami i vise ako treba.:bottle:,al i dalje stojim da je wall bzvze,a ovo ostalo,pa mislim da je to ipak lepa stvar sto se budze ti gedzeti,jer b-rad se tim stvarima odavno vec bavi,a i ne vidim lose da od kutijice izvucem jos ponesto zanimljivo,...:,,:

sto ne ubace podrsku za Moviesheets u zvanicni FW?!? to je jedini razlog zasto sam i dalje na b-radu.

Da li neko ima ili je probao novu verziju, WD TV Live Plus?
Kakva su iskustva i po kojoj cijeni bi se mogao naći u Beogradu? Ili je bolje da ganjam preko prijatelja iz Beča?

Paaa,aj da se ukljucim,kad vidim da te moj post "iznervirao" sa wallpaper iliti pozadinom,..i da te samo podsetim,kao i zahvalim da si ti meni otvorio oci po pitanju WD media i slicnih caka oko njega ,kao i pomenutog Wall-a,tako sto si me upoznao s b-radom,(koji je imao ipak nesto bolju pozadinu tada,sada)..sto znaci da je i tebi malo smetao,..slao si mi i slike na mail,...na cemu sam ti ja svakako previse zahvalan,i ako ikad bude prilike,vodim na turu pica,a bogami i vise ako treba.:bottle:,al i dalje stojim da je wall bzvze,a ovo ostalo,pa mislim da je to ipak lepa stvar sto se budze ti gedzeti,jer b-rad se tim stvarima odavno vec bavi,a i ne vidim lose da od kutijice izvucem jos ponesto zanimljivo,...:,,:

Ma znam zato i kazem zezao sam se sa tim prvih 15-tak dana i to je to, sad mi samo služi prvenstveno za stream. A da je spavica dobra, dobra je nema šta.🙂

pogledaj malo po Google: ThumbGen.

recimo za ovako nesto:
2rfwzkm.jpg

Poslednja izmena:
Wow super stvar, šteta što nema na zvaničnom fw, jer me mrzi da flešujem ponovo na B-rad.

Ako se nevaram on je samo za US trziste zbog Netflix.
I ja sam naknadno vidio da se od Live razlikuje samo u tom Netflix servisu. Znači ganjam obični WD TV Live, mogao bi kolega iz Beča da ga nabavi za 95 €, što je OK kad još ne bih morao da ganjam i eksterni HDD. Sad razmišljam koji i kakav eksterni HDD da uzmem, nisam ih do sada kupovao. Rado bih neki jeftiniji ali koliko vidim teško je naći nešto manje od 250 GB ili 320 GB, najjeftinije oko 65 € ovde kod mene (neka Toshiba 320 GB). Zna li neko kakav je ovaj, ili ovaj? Što je ovaj WD Elements od 500 GB tako jeftin, valja li on?

Da li tim 2.5" HDD-ovima treba dodatni kabal za napajanje ili se samo USB kablom spoje na WD TV i to je to?

Mogu li wirelessom da sa kompjutera prebacujem filmove na WD TV (na HDD koji je spojen na njega)?

Može li wireless da uredno streamuje 720p film na WD TV?

Zavisi koji wirless i koji filmovi 😉

Imam Linksys WRT54GL ruter, znači G a ne N. A što se tiče toga kakvi filmovi, pa 720p koje imam su svi do 4.5 GB veličine, jedino mi je Avatar stao na dva DVD-a, i Dark Knight na tri DVD-a ali on je 1080p (a i to u tek ponekim scenama ima tu rezoluciju, inače je i on sa linijama gore i dole što me neprijatno iznenadilo s obzirom da je navodno 1080p). LCD TV na kojem bi se to (zasad) gledalo je neki Sony od 26" koji ako se ne varam podržava 720p i 1080i ali ne i 1080p, mada nisam siguran, više se ne sjećam šta podržava. Ovaj WD TV Live bih uzeo za roditelje da gledaju u dnevnoj sobi, većina bi bili DivX filmovi i poneki 720p.

Eh da, mogu li kupiti N wireless adapter (koji bi radio na G brzini) i koristiti sa ovim ruterom ili moram G adapter? I da li adapteri za WD TV Live baš moraju biti sa ove liste ili je to samo recommended jer je potvrđeno da radi?

Mozes naravno N wirless no za to sto tebi treba sasvim lepo ce raditi G ruter..
Tim filmovima do 4.5gb je bitrate bedno mali tako da ce ici bez problema preko G standarda i na poprrilicnoj udaljenosti

Poslednja izmena:
Imamo isti ruter i Weasel ti je vec odgovorio znači radi će to bez problema. Sto se tice wifi adaptera mozes da uzmes i neki koji nije sa liste ali neki normalan brend trebalo bi da radi.

Super, hvala na odgovorima. Znači mogu uzeti i G i N wireless USB adapter? To me zanima čisto informacije radi, ali vjerovatno ću uzeti G pošto je i ruter G.

I može li ono što sam već pitao, da wirelessom prebacujem filmove na eksterni HDD koji je spojen na WD TV Live, znači skinem film na kompjuteru i samo ga wirelessom "pošaljem" na hard disk na WD TV-u?

Naravno da moze.

Nazad
Vrh Dno