Šta je novo?

Nestaje zvuk???

maremas

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2006
Poena
395
Moja oprema  
Monitor
BenQ ZOWIE RL2755T
Miš & tastatura
Logitech M280 i K400 Plus
Laptop
Asus N750J
Mobilni telefon
Pixel 6a
Pristup internetu
  1. Optički internet
Gubi mi se zvuk, kad restartujem komp i opet udjem u Windows sve je normalno dok tako od jednom samo od sebe opet ne nestane. Ovo mi izbaci kad kliknem dole na Volume. 3x sam reinstalirao sistem do sad i svaki put mi se vracao problem, konfiguracija je iz potpisa a instalirao sam i najnovije drajvere za zvuk sa Gigabajtovog sajta i opet isto. Ovaj problem je poceo da mi se javlja pre 20ak dana. Kad nestane zvuk i kad odem na shut down, tad pri gasenju se cuje odjavni zvuk Windowsa?!

U device manageru mi stoji ovaj upitnik ali mislim da mi je on uvek i stajao, ubacim dvd od ploce i pustim da potrazi drajvere ali nista ne nadje.

Do cega je problem?

Prilozi

• zvuk.JPG
    zvuk.JPG
    284.1 KB · Pregleda: 368
Poslednja izmena:
Prema ovoj slici izgleda da drajveri za zvuk nisu instalirani :d

Jesu, evo posle restarta windowsa opet imam zvuk, samo je pitanje kad ce opet da nestane.

Prilozi

• zvuk.JPG
    zvuk.JPG
    300.1 KB · Pregleda: 157
Instalirani su mi.

Probaj da u device manager-u pod system devices disable-jes UAA bus driver, meni je na jednoj masini on pravio slican problem, i njegovim iskljucivanjem je proradilo :D

Mislim da su problem pravili kodeci koje mi je BS Player instalirao, tj. download-ovao. Evo posle ponovnog obaranja sistema samo to nisam snimio, vec sam instalirao coda divx kodek kao i pre i evo nemam problema.

Zayebi BS(bullshit) player i zayebi instaliranje kodeka. Skini KMplayer ili Potplayer i ništa ti više ne treba ( nemoj da instaliraš nikakve kodeke i kodek pakove)

Idi na run pa services.msc. Sta ti stoji pod "windows audio" servisom?

Ma djavo ga odneo opet mi nestaje zvuk!
Kad kliknem na volume control evo opet mi izbacuje

KaoStapom je napisao(la):
Idi na run pa services.msc. Sta ti stoji pod "windows audio" servisom?

Otisao sam i kliknuo na ovo start i zvuk se opet pojavio. Nego zasto nestaje majku mu? :wall: Kad cujem taj "tojiiiing" zvuk kad kliknem na volume control i kad mi izbaci ovu poruku digne mi se kosa na glavi, a jedva da je imam!

Poslednja izmena:
Probaj da instaliras cist windows i samo drajvere od ploce (sa drajverom za zvuk) i drajvere za grafiku i koristi ga tako 2-3 dana da vidis da li ce opet da se javi problem. Ja mislim da te zeza neki softver :D

3 dana je radio normalno i onda danas od jednom paf, veceras mi je 2x zabo.

3 dana je radio normalno i onda danas od jednom paf, veceras mi je 2x zabo.

Cekaj, sta si sve instalirao osim drajvera? Mislio sam da instaliras cist win da vidis da li ce tako da zabode kad nema nikakvog softvera instaliranog pa onda jedno po jedno instaliraj.

Ma instalirao sam sve zivo, ko i svaki put. Ako budem morao jos jednom da obaram sistem mislim da cu poludeti. Ako krenem jedno po jedno mislim da ce taj proces trazenja problema trajati mesec dana....

Ma instalirao sam sve zivo, ko i svaki put. Ako budem morao jos jednom da obaram sistem mislim da cu poludeti. Ako krenem jedno po jedno mislim da ce taj proces trazenja problema trajati mesec dana....

To je najsigurniji nacin da nadjes problem, onda obori sistem i fokusiraj se na programe koji imaju bilo kakve veze sa zvukom (dvd/divx plejeri, kodaci, audio softver...) vidim da si sumnjao na kodake, od kodaka koristi KLite codec pack, od plejera recimo VLC (mozda stvarno bs plejer pravi problem) :D Ovo ja imam instalirano i stvarno perfektno radi :D

Evo sad zvuk puca svaki cas, od kad je pukao prvi put posle tacno 7 dana.

To je najsigurniji nacin da nadjes problem, onda obori sistem i fokusiraj se na programe koji imaju bilo kakve veze sa zvukom (dvd/divx plejeri, kodaci, audio softver...) vidim da si sumnjao na kodake, od kodaka koristi KLite codec pack, od plejera recimo VLC (mozda stvarno bs plejer pravi problem) :D Ovo ja imam instalirano i stvarno perfektno radi :D
Power DVD 6 player nisam koristio, i instalirao sam ga skoro i odprilike od tad kad sam ga snimio poceo je da se javlja problem, evo sad sam ga obrisao i vec 2 dana zvuk nije nestao, bas cu da vidim da nije mozda do njega...
Vise od godinu dana furam iste programe, eventualno snimim novu verziju istih i nisam imao nikad ovaj problem, poslednje sto sam stavio je bs player i power dvd, njih do sad na ovom kompu nisam koristio uopste... bas vrtim u glavi sta je to sto sam ubacio sto nisam pre, nadam se da je power dvd problem.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nisam apdejtovao Bios, hvala u svakom slucaju.

Jel si uspeo da resis ovo? I meni se isto pocelo desavati. Nestane Speakers iz Volume Control i ostane samo SPDIF. Posle restarta se vrati Speaker, ali i dalje nema zvuka. Kada ponovo instaliram drajver, bude sve ok jedno vreme.

Reinstaliranje windowsa ne pomaze. :S:

Evo i ja sam pre par dana imao taj problem, Win XP, audio device not found - tek tako, pokrenem servis i radi koliko radi i pukne. Ad-Aware je nasao par nemani, Kaspersky nista, Avg je nasao Kaspersky i pripretio mu (usput je napravio i sandbox servis gde mi je strpao ceo sis sve sa drajverima, tricavih 130MB, znaci moj ceo XP), reinstalirao sam, presao na W7 x86, nije mi pucao win audio servis ali se desilo da zvuk zabode sa Audigy-em, integrale sad radi normalno. Ne zelim da ceprkam dalje.
Demoni i licimuri, bratoubice i secikese... Ja samo zelim da imam normalan sistem.

@ Maremas, vidim da su screenshotovi iz XP-a. U potpisu ti je Win7, da li je to resilo problem?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno