Šta je novo?

HTC Desire

Ja imam Telenorov SLCD vec skoro 2 meseca i do sada nisam imao nikakvih problema.

I ja imam Telenorov SLCD vec par meseci i radi ko sat...prezadovoljan sam!!! (da ne ureknem) :D

+1
Nikakvih problema. Osim sto kvalitet izrade nije bas top notch. Poklopac ne naleze potpuno pozadi.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Ja sam malopre drzao u ruci desire, doduse bez baterije u njemu. Deluje skroz ok, mislim sto se kvaliteta izrade tice. Nije utegnut kao npr hd2 ili iphone, ali je ok.

Kupio sam Desire krajem aprila u Vip-u,odprilike chim se pojavio.Radio je savrsheno skoro 6 meseci,a onda je chika Marfi reshio da proveri kako se drzi njegov zakon u danashnje vreme.Nema nikakve veze sa slcd ekranom,a posle svih ovih peripetija svim zainteresovanim kupcima bih savetovao Samsung galaxy s.A koliko sam video na forumima isti problem pochinje da se javlja sa ovim novim Desireima,HD i Z,pa vi gledajte shta ce te. :)

Kupio sam Desire krajem aprila u Vip-u,odprilike chim se pojavio.Radio je savrsheno skoro 6 meseci,a onda je chika Marfi reshio da proveri kako se drzi njegov zakon u danashnje vreme.Nema nikakve veze sa slcd ekranom,a posle svih ovih peripetija svim zainteresovanim kupcima bih savetovao Samsung galaxy s.A koliko sam video na forumima isti problem pochinje da se javlja sa ovim novim Desireima,HD i Z,pa vi gledajte shta ce te. :)

Pa sta ti se desilo,konkretno?
Galaxy S ima ocajno kuciste!

Konkretno,pocheo je da se resetuje.Po forumima(xda) prichaju o pregrevanju koznachega na matichnoj plochi i samo zamena iste reshava problem,ili(moja teorija) neispravan senzor za temperaturu,neki spominju softver ali to nije reshenje jer su moj Desire fleshovali,vratili,ja ga probao,resetovao se,gundj,gundj,mrmlj,mrmlj,neverovatno,ko bi reko?(ovo zadnje su rechi osoblja u Vip-u) odneo ga ponovo kod njih na reklamaciju i dobio htc hero kao zamenski telefon.Teshi me to shto ponovo imam android telefon,dosta slabiji ali ipak radi svoj poso.Hmmmmm,Samsung Galaxy S....monstrum od telefona i nisam video nishta ochajno na kucishtu.Rado bih menjao moj Desire sa Galaxy, uz moju doplatu naravno! :)

^^Nema recimo flash, ja ne razumem kako su mogli da naprave takvu babarogu od telefona bez blica. Jedino što je bolje na tom telefonu je ekran kao i 8 GB prostora na telefonu... Kvalitet izrade se ni meni ne svidja...

edit: Jedno pitanje vezano za telefon. Kako da isključim da mi automatski ne prebacuje na drugu mrežu kada se približim granici? Ovo mi mnogo ide na živce, čini mi se da je ranije bilo na "manual" a sada mi automatski prebacuje kada odem u roaming!

Poslednja izmena:
Ja imam jedno pitanje nevezano od "trenutne rasprave". Razmišljam da pazarim HTC Desire u paketu sa prenesi plus 1gb kod Telenora pošto mi odgovara da uzmem na firmu a i ok je cena. Pošto će telefon biti zaključan na Telenor mrežu interesuje me da li će rutovanje telefona biti problem i da li ako budem imao potrebe telefon može da se otključa i za druge mreže i kako? Hvala unapred Android noob. :D

Poslednja izmena:
root nije nikakav problem, ali otkljucavanje moze biti, koliko sam skontao ti Desire za Telenor imaju neki poseban lock code, za koji ne mozes dobiti unlock preko onih raznih sajtova koji nude usluge otkljucavanja

Da bi rootovao zakljucan telefon potrebno je da napravis "gold card", ostatak procedure je isti (xda forum)

Konkretno,pocheo je da se resetuje.Po forumima(xda) prichaju o pregrevanju koznachega na matichnoj plochi i samo zamena iste reshava problem,ili(moja teorija) neispravan senzor za temperaturu,neki spominju softver ali to nije reshenje jer su moj Desire fleshovali,vratili,ja ga probao,resetovao se,gundj,gundj,mrmlj,mrmlj,neverovatno,ko bi reko?(ovo zadnje su rechi osoblja u Vip-u) odneo ga ponovo kod njih na reklamaciju i dobio htc hero kao zamenski telefon.Teshi me to shto ponovo imam android telefon,dosta slabiji ali ipak radi svoj poso.Hmmmmm,Samsung Galaxy S....monstrum od telefona i nisam video nishta ochajno na kucishtu.Rado bih menjao moj Desire sa Galaxy, uz moju doplatu naravno! :)

Necu da sporim hardverski sPhone ali meni je bitan utisak koji ostavlja kad mi je u ruci. Generalno,nijanse su izmedju velike trojke tako da nema greske ni kod jednog ali mi se ona kineska plastika ni malo ne dopada,to bi mi bio trn u oku. Presao bih preko toga da lici na iPhone.

Preterujes sa kineska plastika, realno i Desire i Galaxy S su daleko od super kvalitetnih telefona.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

To je moje misljenje. Samsung nikada po meni nije imao dobre telefone. Svaka cast za display-e i sve se zavrsava na tome.

Pa ne volim ni ja samsung, ali opet i desire i galaxy deluju jeftino pored legenda, koji je dosta jeftiniji od oba;)

Poslednja izmena:
Resetovanje

http://androidforums.com/desire-sup...2-htc-desire-crashes-restarts-randomly-5.html

Znaci ovo otkad sam procitao ozbiljno razmisljam da batalim desire i uzmem wave, posto telenor nema u ponudi galaxy S :(
Ukratko, ljudi sa ovog gore foruma kazu da fon radi izmedju 2-6 meseci perfektno i onda krene da se resetuje, posaljes ga na servis, dobijes nov posle mesec i kusur dana i onda opet tako. Sad meni nije jasno je l to neka bangava serija ili su svi desire-i sa ovim problemom?
Kakva su vasa iskustva, ima li neko ko fon ima recimo godinu dana i da mu radi sve bez problema?:type:

I da, kako to funkcionise u telenoru sto se garancije tice i kako je to regulisano u ugovoru? Da li su oni obavezni da mi daju drugi fon dok je ovaj na servisu? Da li na servis mogu da ga salju neogranicen broj puta? Da li u bilo kojem scenariju ako se fon pokvari posle 15 dana ja mogu da trazim glanc novi fon ili povracaj para i ponistavanje ugovora?

Poslednja izmena:
Jedino što je bolje na tom telefonu je ekran kao i 8 GB prostora na telefonu... Kvalitet izrade se ni meni ne svidja...

Jedino? :)

A ekran si zaboravio? Jedno 10 puta je bolji S-AMOLED nego AMOLED ili S-LCD koji postoje na Desire. Kao i HD kamera koja opušteno snima 720p sa 30fps.

Za kvalitet izrade stoji, mada je telefon jako izdržljiv, bio je onaj crash test na youtube.

Što se tiče softverske podrške, Desire je bolji i to stoji.

http://androidforums.com/desire-sup...2-htc-desire-crashes-restarts-randomly-5.html

Znaci ovo otkad sam procitao ozbiljno razmisljam da batalim desire i uzmem wave, posto telenor nema u ponudi galaxy S :(
Ukratko, ljudi sa ovog gore foruma kazu da fon radi izmedju 2-6 meseci perfektno i onda krene da se resetuje, posaljes ga na servis, dobijes nov posle mesec i kusur dana i onda opet tako. Sad meni nije jasno je l to neka bangava serija ili su svi desire-i sa ovim problemom?
Kakva su vasa iskustva, ima li neko ko fon ima recimo godinu dana i da mu radi sve bez problema?
Nisam baš siguran da iko može da ga ima godinu dana budući da je počeo da se prodaje u aprilu. Naravno da nisu svi telefoni falični, ali je normalno da će biti više piskaranja po forumima kad je reč o problemima nego o normalnom funkcionisanju.
Moj telefon je ispucao pola godine bez ikakvih restartovanja ili bilo kakvih drugih problema, tako da se sve verovatno svodi na nesreću da ubodeš faličan primerak.
Na kraju, mislim da Wave jednostavno nije adekvatna zamena za Desire ili bilo koji drugi Android telefon u toj klasi.

A sto je najgore mislim da si u pravu...u vezi ovog dela sa wave-om pogotovo..al opet, skupa je to stvar, pa sam nemiran s razlogom valjda :D

Mora nekako da se opravda kupovina ;) Ako je nešto bolje kod telefona koji imaš onda je to najmanje 10 puta bolje, a kad je lošije - onda je to stvar koja nije bitna i koju niko ne koristi.

http://forum.xda-developers.com/archive/index.php/t-697406.html
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=818260
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=821117
Sad,shta da vam kazem,pored Desirea,tu su i Evo 4g,Incredible i kuku majko Desire HD.Nisam trazio po drugim forumima ali i tamo ima sigurno slichnih tema.Sigurno da nece svaki od navedenih telefona da zadesi ista sudbina,ali,uvek ima ali.Zamisli da kupi neko u slobodnoj prodaji npr Desire hd,koji koshta oko 73000 dinara,radi superishka mesec dana pa onda pochne da se resetuje.Pa ga onda odnese u servis gde ce da ga poravljaju ko zna koliko puta.A isti problem imaju i ostali telefoni sa snepdragon procesorom,i nexus 1 i se x10.Da sam znao ovo u aprilu,zaobishao bih Desire u shirokom luku,samo tada josh nije izashao Galaxy S.Mislim da je nedostatak flesha manje problematichan od kruzenja telefona ja-servis-ja itd.Mozda ce nekom izgledati da reklamiram Samsung ali je to odprilike sve shto sam video od jachih android telefona.Nadam se da ce ovo nekome da pomogne i da ga lishi buducih muka.

Pa koliko sam ja provalio problem je u platformi...ako je istina to sto kazes za x10, onda znaci da snapdragon generalno pravi probleme. E sad ono sto se tu ne slaze je to sto DHD ima noviju verziju snapdragona koja je 45nm, pa mi je cudno sto se i dhd resetuje...

Pa ja se baš lomim između Galaxy S i Desire, i koliko god da ne volim Samsung telefone a volim HTC i koliko dobru software podršku i korisničku bazu ima HTC, teško je preći preko SuperAMOLED ekrana, a ako se ispostavi da je i ovaj problem sa HTC telefonima istinit moraću da pazarim Galaxy S. Samo ću morati da prelepim HTC preko natpisa Samsung da se nebi sramio samog sebe...

U svakom slučaju čekam Gingerbread i da vidim kako to radi na oba telefona pa ću da se otvaram sa lovom. :D

Poslednja izmena:
ma opusteno, ja sam prodao desire i uzeo galaxy s i ne zalim ni malo, fon je neuporedivo bolja multimedijalna masina

Mora nekako da se opravda kupovina ;) Ako je nešto bolje kod telefona koji imaš onda je to najmanje 10 puta bolje, a kad je lošije - onda je to stvar koja nije bitna i koju niko ne koristi.

Ne pravdam kupovinu, svi ovde znaju da pljujem po onome što ne valja čak i kod uređaja koje ja posedujem, ne robujem nekom brendu, nisam Appleovac. :p

Možda sam ga preterao kada sam rekao 10 puta, ali 5 puta je bolji ekran sigurno, ja sam se isto dvoumio između Desire i SGS i na Desire mi je ekran izgledao baš izbledelo u odnosu na SGS, što ne znači da je Desire loš telefon. :)

ma opusteno, ja sam prodao desire i uzeo galaxy s i ne zalim ni malo, fon je neuporedivo bolja multimedijalna masina

Upravo to,multimedialna igracka. Desire nije ciljao na korisnike koji telefon dozivljavaju kao igracku,vise je to za ozbiljnije korisnike. Nokia je savrsena multimedialna igracka kome je bitan video, slike.

Nazad
Vrh Dno