Šta je novo?

LG 42ld650 VELIKI Problem

vlajko007!

Cenjen
Učlanjen(a)
15.02.2010
Poena
154
Posle update software-a slika je presla u negativ mod. Ne moze da se gleda. Pomagajte ako je neko imao slican problem

Poslednja izmena:
Sta si radio, pogresan firmware?

Ja bih ti savetovao da se ne zezas sa U-bootom, mozes da napravis jos veci problem, mozes da brickujes televizor skroz. Da li je tv jos u garanciji?

Sta si radio, pogresan firmware?

Ja bih ti savetovao da se ne zezas sa U-bootom, mozes da napravis jos veci problem, mozes da brickujes televizor skroz. Da li je tv jos u garanciji?

Tv je u garanciji. Posto tv ima LAN i spojen je na ruter, sam izbaci kad nadje novi firmware. Ja prihvatio i katastrofa. A u uputstvu se preporucuje update.
Treba da ga odnesem u servis.

Tv je u garanciji. Posto tv ima LAN i spojen je na ruter, sam izbaci kad nadje novi firmware. Ja prihvatio i katastrofa. A u uputstvu se preporucuje update.
Treba da ga odnesem u servis.

imaš dve opcije ETC servis i Ekran ( i valjda CT koji sam ja odmah eliminisao zbog lošeg iskustva)...ni jedni ni drugi ne izlaze već moraš da ga doneseš kod njih....svaki problem nastao ubacivanjem FW-a ulazi u garanciju...znam jer sam imao problem tog tipa...
spremi se da nedelju dana i + budeš bez tv-a...

Isti TV imam, medjutim nisam ga spajao na LAN do sad. Sudeci po tvom iskustvu i ne zelim ako ce mi to stvoriti dodatne probleme.
Sta se to dobija sa tim upadet-om firmware-a? Jel mnogo poboljsa rad ili sta ...?

Isti TV imam, medjutim nisam ga spajao na LAN do sad. Sudeci po tvom iskustvu i ne zelim ako ce mi to stvoriti dodatne probleme.
Sta se to dobija sa tim upadet-om firmware-a? Jel mnogo poboljsa rad ili sta ...?
Naravno, dobiješ negativ mod...malo li je?:D:D

Mislim da su svi ti FW uglavnom vezani za "proširenje" čitanje usb-a ili sd-a i za rad "periferije", lan konekcije i sl....teško da tu ima nekog poboljšanja slike.....osim negativ moda;)

Poslednja izmena:

Dobijes u netcast-u osam aplikacija umesto tri. I dobijes da moras ovoliku grdosiju da nosis na servis.
Lan je dobar da pustas filmove sa kompa. Slika je stvarno dobra.

Probaj da isključiš kabl iz struje i ostaviš ga nekih 5min bez ikakvog napajanja.

PS. Gizmor je kriv :p, trebao je da savetuje ljude da ne update-uju firmware TV-a. Ništa se time ne dobija (osim nekih kozmetičkih gluposti) a može puno da se izgubi, a što je najgore nema povratka na stari firmware.
I nije to samo kad se stavi pogrešan firmware, masa ljudi na netu se žali da je posle regularnog update-a bilo problema.

@VESKO

Blame it on Gizmor :D

Treba updatovati firmware, barem preko fleshke gde znas koji model firmware-a si skinuo. Uopste nisu u pitanju kozmeticke gluposti, ispravljaju se manji bugovi i poboljsavaju neke stvari, tako da stojim iza toga da na televizoru treba imati poslednji firmware. Uvek se moze vratiti na stari firmware - barem je tako kod samsunga, kod njega sam siguran, samo treba naci verziju firmware-a na internetu koju ste imali. Proizvodjaci nemaju naviku da drze sve verzije firmware-a na njihovom sajtu, obicno stoji poslednja verzija i to je to. Za starije verzije se treba obratiti ili proizvodjacu mailom ili bolja ideja pitati clanove avforuma da li neko ima. Obicno su se kacili po raznim hosting sajtovima, opet za samsung.

Ja sam licno updatovao svoj televizor tri puta. Obicno su updatovi bili nezvanicno za kvalitet slike npr:

"Better motion handling (smearing improved)
Slightly improved blacks (measured with colorimeter)
Better greyscale (see settings and attachments)
Quicker remote response
Better SD quality
Slightly improved 100hz implementation
General image seems improved but hard to quantify why"

Obicno to profesionalci sa avforuma primete jer imaju opremu, a Samsung nikad ne stavlja change log tako da je to jedini izvor gde mozete naci sta je zapravo promenjeno.

@vlajko007!

Probaj da nadjes stariji firmware za LD650. Kada ga nadjes stavi ga na USB flash i vidi jel hoce da prihvati update ( u ovom slucaju downgrade ). Ako sve prodje ok, trebalo bi da ti se slika vrati na normalno, osim ako nije neki veci problem.

Ako mozes da mi kazes koja je trenutno verzija firmware-a bilo bi jos bolje, da vidim da li mogu da pomognem. Pise u opcijama u meniju negde.

Izgleda da sam ja dobro prosao - uradio sam taj update pre nekoliko dana, sve je proslo OK.

I pored malog rizika, podrzavam da treba imati up-to-date firmware na TV-u. Meni je bila mala frka posto proces traje solidnih 10-15 minuta na Click1 ADSLu, svasta mi je proslo kroz glavu.

Btw, na TV-u mogu da se vide verzije starog i novog fw pre update-a.

Treba updatovati firmware, barem preko fleshke gde znas koji model firmware-a si skinuo. Uopste nisu u pitanju kozmeticke gluposti, ispravljaju se manji bugovi i poboljsavaju neke stvari, tako da stojim iza toga da na televizoru treba imati poslednji firmware.

Uvek se moze vratiti na stari firmware - barem je tako kod samsunga, kod njega sam siguran, samo treba naci verziju firmware-a na internetu koju ste imali.

Ja sam licno updatovao svoj televizor tri puta. Obicno su updatovi bili nezvanicno za kvalitet slike npr:

Gizmore, već vidim kako te ljudi angažuju da im nosiš brickovan TV u servis :D

Jesi ti vršio update 3x, ali koliko puta si radio downgrade?

Nađi mi molim te firmware T-CHLCIPDEUC-2006.0 evo ja hoću da uradim downgrade Samsunga.

Izgleda da sam ja dobro prosao - uradio sam taj update pre nekoliko dana, sve je proslo OK.

I pored malog rizika, podrzavam da treba imati up-to-date firmware na TV-u. Meni je bila mala frka posto proces traje solidnih 10-15 minuta na Click1 ADSLu, svasta mi je proslo kroz glavu.

Btw, na TV-u mogu da se vide verzije starog i novog fw pre update-a.

Stara verzija je 3.05.07 a sada je 3.20.12.
Nisam uspeo na net-u da pronadjem staru verziju. Moze li neko da opise detaljno kako se na ovom modelu instalira firmware sa Usb-a?

Uf, meni je pre neki dan na LD750 trazio update firmware i padne mi na pamet, sta ako to uradim i nesto mi se sj**e. Odmah sam bio iskopcao mrezni kabl.

Jedino mi pada napamet da mozda nisu ubacili tajmer u stari softver da se posle odredjenih sati rada televizor sam pokvari :sceptic:

Gizmore, već vidim kako te ljudi angažuju da im nosiš brickovan TV u servis :D

Jesi ti vršio update 3x, ali koliko puta si radio downgrade?

Nađi mi molim te firmware T-CHLCIPDEUC-2006.0 evo ja hoću da uradim downgrade Samsunga.

Moracu da stavim u potpis "Firmware update radite na svoju odgovoronost, Gizmor nije odgovoran za bilo kakve probleme i nuspojave na koje naidjete. Za vise informacija pozovite 222333" :d

Ukupno 0 puta sam radio downgrade jer je sve bilo ok posle update-a :)

Evo ovo na primer nisam znao da su promenili:

"008 on the T3P must be the same as 3000 on the T2W - once installed it disables the alternate FW functionality. They were Samsung's way of trying to stop people using the SamyGo extensions - they created a FW that stopped the use of the extensions and also stopped people reverting their FW.

I made sure that I didn't go to the newest version and stuck with 2005 although I believe that there is a way to still use the SamyGo extensions with the newest FW.

If Samsung just fixed the aspect ratio issues in the same way as SamyGo have then people wouldn't need to hack their FW.

Moguce je vratiti stari firmware http://sourceforge.net/apps/phpbb/samygo/viewtopic.php?f=2&t=457

U seriji A je moglo bez problema staviti stariji firmware, znam jer su ljudi to radili.

Btw sta ti smeta u tvom firmware-u koji imas?

@vlajko007!

1) Insert USB memory device in your computer and open it.
2) Create 'LG_DTV' folder in USB memory
3) Copy new software(xxxxx.epk) to 'LG_DTV' folder.
4) Insert USB memory and turn on the TV.
(Some USB may not be compatible)
5) You can see the update menu after about 20 sec.
If you don’t have this menu, power off and turn
on the TV with remote control.
(or, check software file name.)
6) Select START using ▲▼◀▶ button with your remote
control and press the Enter button.
TV will be updated automatically.
Screen will display progress.
It will take 5 minutes and automatically power off and on.
7) You can remove USB memory and use your TV.
[Important : Please , do not remove the USB memory and
power off during reading or upgrading operation .]

Problem je sto ne vidim gde ima da se skine cak i najnoviji firmware za LD650, nema ga cak ni na sajtu...

Probaj i ovo, mozda uspe:

Restoring the TV's original firmware
Restore
if you've had trouble, or you've changed other things in service menu which weren't supposed to be changed, or used the firmware on a TV that is not supported. In general f you have trouble after upgrading to a newer version and the TV doesn't work properly anymore.
There's a combination with the LG remote that can help you restore the TV's original firmware - depending on damage done it may not always fix the TV as some settings remain after firmware has been changed (like the USB hack)Here's how it goes:

1. Open MENU
2. Go to OPTIONS (but don't press OK, just highlight the OPTIONS)
3. Press the number"9" in your remote 7 times.
After it should say "Restore program completed". This (should) revert you back to the original factory firmware.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
Uspelo!!!!!!
Vracen na stari firmware i sada radi.
Hvala Vam svima puno a najvise Gizmoru.
Postoji li mogucnost da je zbog ovoga doslo do nekog ostecenja televizora.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
Uspelo!!!!!!
Vracen na stari firmware i sada radi.
Hvala Vam svima puno a najvise Gizmoru.
Postoji li mogucnost da je zbog ovoga doslo do nekog ostecenja televizora.

preduhitri me gizmor:type:....baš htedoh da ti kažem kako da radiš update preko usb-a i kako da radiš restore....nisi pažljivo čitao sve je bilo na ONOM sajtu;)...ali nema veze:D...u svakom slučaju si odlično prošao:banana::banana:....mislim da nema potrebe da brineš i da ti je tv sada potpuno funkcionalan....

.

U seriji A je moglo bez problema staviti stariji firmware, znam jer su ljudi to radili.

Btw sta ti smeta u tvom firmware-u koji imas?

Kod B serije je nemoguće uraditi rollback, a garant ne može ni kod C serije.

Ne smeta mi ništa, ali obzirom da nisam video bilo kakav boljitak na planu small subtitle font size-a, rado bih vratio stari firmware.

Poslednja izmena:
Upravo stigao LG47LD650 i sad mi je laknulo kad sam vidio da postoji rjesenje za *******i upgrade. Necu ga zaspivat nocas dok mu ne isprobam sve opcije. A i tu je HDD pun filmova i koncerata, ima da se uzivaaaaaaaaa

Nema tu hvala, bez piva i cevapa nema nista. :D
Spasio si ga maltretiranja i teglenja TV-a.

malo se moramo zezati, ali stvarno Gizmor ima i znanja i volje pomoci ljudima.
ja sam flesovao sve sto se da flesovati (TV, Nlu ray, dvd recorder...) i nikada problema, ali lijepo je znati da postoji izlaz za vecinu slucajeva.

Nazad
Vrh Dno