vlajko007!
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 15.02.2010
- Poena
- 154
Posle update software-a slika je presla u negativ mod. Ne moze da se gleda. Pomagajte ako je neko imao slican problem
Posle update software-a slika je presla u negativ mod. Ne moze da se gleda. Pomagajte ako je neko imao slican problem
***..znam da tamo ima uputstvo kako da preko serijskog porta null modem kablom ponovo ubaciš firmware koji će "pregaziti" postojeći...e sad da li to važi i za tvoj model, tj. da li možeš da pristupiš U-boot...to ne znam....Nema nista
Sta si radio, pogresan firmware?
Ja bih ti savetovao da se ne zezas sa U-bootom, mozes da napravis jos veci problem, mozes da brickujes televizor skroz. Da li je tv jos u garanciji?
Tv je u garanciji. Posto tv ima LAN i spojen je na ruter, sam izbaci kad nadje novi firmware. Ja prihvatio i katastrofa. A u uputstvu se preporucuje update.
Treba da ga odnesem u servis.
Naravno, dobiješ negativ mod...malo li je?Isti TV imam, medjutim nisam ga spajao na LAN do sad. Sudeci po tvom iskustvu i ne zelim ako ce mi to stvoriti dodatne probleme.
Sta se to dobija sa tim upadet-om firmware-a? Jel mnogo poboljsa rad ili sta ...?
Isti TV imam, medjutim nisam ga spajao na LAN do sad. Sudeci po tvom iskustvu i ne zelim ako ce mi to stvoriti dodatne probleme.
Sta se to dobija sa tim upadet-om firmware-a? Jel mnogo poboljsa rad ili sta ...?
Treba updatovati firmware, barem preko fleshke gde znas koji model firmware-a si skinuo. Uopste nisu u pitanju kozmeticke gluposti, ispravljaju se manji bugovi i poboljsavaju neke stvari, tako da stojim iza toga da na televizoru treba imati poslednji firmware.
Uvek se moze vratiti na stari firmware - barem je tako kod samsunga, kod njega sam siguran, samo treba naci verziju firmware-a na internetu koju ste imali.
Ja sam licno updatovao svoj televizor tri puta. Obicno su updatovi bili nezvanicno za kvalitet slike npr:
Btw, na TV-u mogu da se vide verzije starog i novog fw pre update-a.
Izgleda da sam ja dobro prosao - uradio sam taj update pre nekoliko dana, sve je proslo OK.
I pored malog rizika, podrzavam da treba imati up-to-date firmware na TV-u. Meni je bila mala frka posto proces traje solidnih 10-15 minuta na Click1 ADSLu, svasta mi je proslo kroz glavu.
Btw, na TV-u mogu da se vide verzije starog i novog fw pre update-a.
Gizmore, već vidim kako te ljudi angažuju da im nosiš brickovan TV u servis
Jesi ti vršio update 3x, ali koliko puta si radio downgrade?
Nađi mi molim te firmware T-CHLCIPDEUC-2006.0 evo ja hoću da uradim downgrade Samsunga.
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
Uspelo!!!!!!
Vracen na stari firmware i sada radi.
Hvala Vam svima puno a najvise Gizmoru.
Postoji li mogucnost da je zbog ovoga doslo do nekog ostecenja televizora.
.
U seriji A je moglo bez problema staviti stariji firmware, znam jer su ljudi to radili.
Btw sta ti smeta u tvom firmware-u koji imas?
Kod B serije je nemoguće uraditi rollback, a garant ne može ni kod C serije.
Moguce je vratiti stari firmware http://sourceforge.net/apps/phpbb/samygo/viewtopic.php?f=2&t=457
Kao sto rekoh moze, samo se treba potruditi malo vise![]()
Nema tu hvala, bez piva i cevapa nema nista.
Spasio si ga maltretiranja i teglenja TV-a.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari