Šta je novo?

OnLive servis strimovanja igara

Srky

Čuven
Učlanjen(a)
30.11.2003
Poena
650
Kao shto naslov topica kaze, OnLive lansira uskoro servis strimingovanja igara sa neta. Sve shto treba imati je Micro kontroler konzole, igre stoje na Cloud serveru i nezavisno od mashine im se moze pristupati, na prvom linku je demonstracija na iPad-u.. meni se ovo chini kao zanimljiva ideja i pravac u kome ce sve ici, mozda neke od konzola sledece generacije PS6, Wii4, XBOX 5, budu samo strimovale igre i sadrzaje sa svojih servera.

LINK1:
http://www.gametrailers.com/video/onlive-explained-onlive/707615

LINK2:
http://www.gametrailers.com/video/live-service-onlive/707613

Ako se ne varam ovaj servis još od leta funkcioniše u USA?

Shta znam, ja sam staromodan i preferiram da medij na kome je igra imam u rukama...Mada, vjerovatno ce me vrijeme i trzhishte natjerati da se prilagodim ili ce me ostaviti i nastaviti dalje, tako to ide:rupa:.

Bilo bi ovo kul kada bih ja znao koja će biti svrha postojanja playstationa, xboxa, pc-ja i nintenda posle pojavljivanja ovako nečega?

Ovo bas i nije fobro za igrace... Cak i kad bi radilo savrseno (infrastruktura mora da bude veoma dobra), tu ipak ostaje jedna mala zackoljica... Ti neces biti vlasnik igre... Samo ces je iznajmljivati na duzi ili kraci period... Neces moci da je prodas niti da se menjas s nekim... Ako ne platis pretplatu za taj mesec, neces imati nijednu igru... Ako ti ne raid net, nemas nijednu igru... Ako ti je iz nekog razloga los net opet neces imati nijednu igru... :D

^ Pa zato je to i nastalo :)

Ja mislim da ce to da prodje kao i sav ostali krsh shto je proshao na ovom svetu, a mozda ce da radi kako treba za 50 godina kad svi budemo imali gigabitni net preko optichkog :)

Nema od ovoga nista ne samo u Srbistanu vec bilo gde.

I ja tako mislim :)

Pokusao sam cisto iz radoznalosti da probam ovo danas medjutim program mi kaze da imam losu konekciju i to je to. Ocigledno je da nemaju servere rasporedjene u evropi.

Već sam probao ovako neku sličnu foru, samo što sam igrao Monkey Island 1, SE unutar browsera. Našao sam neki članak u Steam-u, pa nešto preko Kotaku-a, samo ne mogu tačno da se setim. Ipak, ne znam da li se u tom slučaju strimuje sve, ili ima nekog većeg procesiranja od strane klijenta...

Ovo sigurno nije buducnost iz prostog razloga, Film != Igrica.

Pokusao sam cisto iz radoznalosti da probam ovo danas medjutim program mi kaze da imam losu konekciju i to je to. Ocigledno je da nemaju servere rasporedjene u evropi.

I meni kaže isto, bzvz.

Vrh Dno