Šta je novo?

Desktop Mod (2010)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Heh, zanimljivo... Kao OCz i IvaNftw, i ja koristim "drveni" wallpaper. Isti taki.
OK, kao i jos gomila ljudi.. :d

evo moj

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    476.8 KB · Pregleda: 189
Za slikanje:

Prljavo:

Na slici su, gornji red s leva na desno:

mplayer pušta 720p Guild Wars 2 trailer; Thunar pokazuje temu, Nitrogen galeriju HD wallpapera, i rxvt terminal sa svežim informacijama.

Conky x2 sa pripadajućim konfiguracijama
GTK tema: elegant-gnome (AUR)
Menu tema: Dyne (box-look.org) malo izmenjena
Menu font: Prototype

Hvala Go-Runu i na12 na pomoći pri prvim koracima konfiguracije Openboxa.

:)

Preslo se na Ubuntu? Respect.

Puno je intuitivniji OS. Voleo bih da ređe otvaram Terminal, ali nema veze. Taman da malo pothranim nostalgiju. :D

na Snow Leopard :)

...

Prilozi

• destop-modification.jpg
    destop-modification.jpg
    479.3 KB · Pregleda: 167
mnogo noise na slici i los white balance

@Neky, kako da namestim ono za % koriscenja rama, proca... datum...
Pozd.

Verujem da si primetio kako je to Arch Linux + Openbox. Ako jesi, možemo dalje :)

Conky prikazuje opterećenje procesora, količinu zauzetog rama i ostalo sve što se vidi.

Konfiguracija za "prvi" je fajl .conkyrc, a sadržina mu je http://pastebin.com/McfNQpGX

Za datum postoji poseban conky koji učitava konfiguraciju .conkyrc.clock, a sadržina konfig fajla je http://pastebin.com/mDj33bZy

:edit:

Poslednja izmena:
Ljudi kako se bese podesava max up/dow speed na Rainmeter/Gnometer network skinu ?

Probah i ja malo da modujem desktop i ostale grafičke elemente sistema. Treba mi par saveta.

Izabrao sam Shine 2.0 VS. Koristim ClearWhite ExplorerFrame.dll.

Treba mi preporuka za shell.dll koji će se uklopiti u ovu kombinaciju. Učinilo mi se da shell.dll menja veličinu fontova a sitne fontove ne volim (da budu kao default win7 veličine).

Treba mi preporuka za Explorer.exe.

Takođe mi treba preporuka za Rainmeter temu ili skin. Koristim foobar2000.

Za kraj mi treba preporuka za ikonice. Stavio sam token light ali bih hteo da menjam sa nekima u boji sa vremena na vreme. Voleo bih da se slažu sa ostatkom tj. da budu oblika kvadrata.

Koristim large icons. Da centriram ikone u taskbaru ne uspevam kako treba. Probao ručno (folder i dalja procedura) kao i nekim alatom koji loše radi. Jel može to jednostavnije, jako bih voleo. Koristio bih glowing orb ako uspem da centriram pošto se ne vidi kada je neaktivan.

Još samo jedna stvar (znam da smaram). Kako da promenim boju zauzetosti HDDova? Čovek što je radio Shine 2.0 je stavio sivu. Poslednje, jel može za Shine 2.0 da se namesti da ne prikazuje Show Desktop ali da radi kao u Nude VS.

Hvala unapred na odgovorima. Znam da je ovo posao za stilistu i da bi mi neki naplatili :)

@G@W

Koliko ja znam shell ne menja fontove (ili bolje reci znam da se fontovi menjaju u msstyle fajlu), vec heder i sajd bar u control pannelu.

Ikone u boji u obliku kvadrata su uglavnom iphone ikone pa ih tako i trazi. trebace ti i neki program za konvertovanje png fajlova u ico. Npr IconWorkshop. Preporucujem aablab, epithome, flurry, kare.

Za promenu progress bara na hd-u i show desktop-a, kao i svih fontova koje ne mozes da promenis iz personaliz-a u CP ti treba Windows Style Builder.

Eksplorer ne menjaj nego koristi start button changer pa samo menjaj bmp fajl.

@Placebo

Zahvaljujem na savetima. Pronašao sam sve navedene ikonice osim epithome. Doduše u traganju sam naišao na Faenza Icon Pack i njega koristim. Nisam još sve sredio, ima dosta posla. Okačiću skrin kada završim, trudim se da ne iskopiram druge u potpunosti već samo delimično :)

Što se tiče explorer.exe primetio sam da nije moguće promeniti i start orb i User Picture Frame istovreme pomoću softvera od Kishan Bagaria. Da li neko zna način kako to izvesti? Moglo bi mi koristiti ukoliko poželim da koristim VS koji prikazuje User Picture.

HTC Home for Windows

Verovatno mnogi znaju za ovaj dodatak za Windows, ali za one koji ga još nisu videli, evo ga.

HTC Home for Windows:

Prilozi

• HTC Home3 for Windows .jpg
    HTC Home3 for Windows .jpg
    283.1 KB · Pregleda: 214
black&white

Prilozi

• Desktop.jpg
    Desktop.jpg
    155.5 KB · Pregleda: 217
Sta si koristio za temperaturu(weather) i wireless?

Prilozi

• Wireless.rar
    1.4 KB · Pregleda: 18
Hvala za vreme ;)

:wave:

Edit : Mozes samo da okacis mini tutorijal ili ako imas za Bg ovaj fajlic, ubih se trazeci al nikako da ga nastimujem :D

Poslednja izmena:

Sto neko rece, vazna je celina ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno