Šta je novo?

10.10 a,b,c,d MLAA hotfix

vlada.j011

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.12.2009
Poena
170
Ovo je zadnji put da pokusavam da instaliram neke hotfixove i gluposti jedva sam sredio ccc koji nije hteo da se uninstalira a samim tim ni instalira jer je vec tu a ni podigne. I ne znam sta sam hteo sa tim MLAA kada se i ovako sa supersampling i 8x u igrici ne vidi nista skoro. Da ne pricam da je i sistem poceo da koci pa mu treba 30 sekundi da se otkoci.

I ponovo je Driver Cleaner prouzrokovao blokrianje startupa, samo zakoci na Welcome Screenu i *******cija od 45 minuta. Ako se nekome desi slicno neka uninstalira sta god moze od ati ocisti sa driver sweperom i zaostala ****** od CCC pobrise sa Windows Install Cleanup Utility. On mu je doakao. Posle toga neka restartuje pomoli se bogu da nije ukljucio Driver Cleaner umesto Swepera i kockica ce biti slobonda da da opciju dal hocu ili necu ccc da instaliram a nece pisati da je vec tu a njega nema.

Ja koristim 10.10 WHQL drajver, najbolji je od svih tih a,b,c....

to je sa tvojim sistemom neki zaheb ..meni 10.10c radio normalno ..ima na guru jedan lik koji je modifikovao doticni drajver i sporiji jeste, al je mnogo tecniji, nema iscimavanja sa fps ..von dach, cini mi se

Radilo je i meni kako treba ali ne znam zasto sam 5 puta instalirao uninstalirao pa provbao a pa c. Znam samo da je davalo neko upozorenje prilikom instalacije ali je radio i imao CCC. Samo nisam ni pogledao dal mi se pojavio MLAA u CCC. A i video sam neku sliku Dead Spaca i shvatio zasto je lik hteo MLAA znaci ono je sacuvaj boze bile kako su krive ivice meni nije nikada onako bilo. Ono su stepenice nije cev recimo. Da su takve ne bi ih ni palio igrice nikada.
Meni je to bitnije nego detalji.
Video sam sto su objasnili kako se modifikuje kao za nekog ko to radi 10 puta na dan.
Ako neko ima seriju 5xxx i pojavio mu se MLAA u CCC, nema Blur u igrama, zamucenost teksta dok ne igra, ne radi sporije neka mi kaze kada bude imao vremena koji je instalirao i koji je modifikovao.
Windows Install Clean Up vise ne odlazi sa racunara, a ne ciscenje sa Advance System Care i gluposti pronadje 350 fajlova u registiriju od CCC koji obrise a ccc i dalje prisutan.
U toku instalacije davao je neko upozorenje ja mislim za onaj manager ali kada stisnem OK instalacija se nastavljala i dosla do kraja.
Display Driver nije vise bio od kraja septembra nego od kraja oktobra samo nisam siguran dal sam imao MLAA u CCC kao sto ima serija 6xxx.

Poslednja izmena:
Sada mi je sve u kompu savrseno napravio sam backup iz sistem toolsa, chekuirao c i my documents i snimio na externi hard. Tako da sada nadam se da i kao se za**** nesto mogu da sredim. Ne znam koliko je on pouzdan samo.
Znaci 10.10 d si instalirao preko 10.10 ili samo njega i imas MLAA u opcijama a nema problema nikakvih.
Mislis na ovaj AMD Catalyst 10.10d Hotfix Win7 Von modded unified v2.1
ili da skinem 10.10 d sa ATI sajta. odatle sam i skidao.
Skinucu oba pa cu sutra prkosutra da se zezam sa time. Danas jurim monitor 24" necu da u****m nesto da ne mogu da ga testiram.
Taman sam pomislio kako sam se *****ao sto sam uzeo 21.5 a ne 24 kada je keva rekla da je njen crkao i da bi htela da uzme neki mora samsung od 21-22 za toliko i toliko para. Rekao sam mozes da kupis nov novcijat a mozes da kupis i mesec dana star moj bolji nego taj novi od mene i da meni ucinis uslugicu. Nisam cackao njen casna rec.

Poslednja izmena:
Pokusaj ovako:
1. Instaliras ovo: http://soft.softoogle.com/ap/driver-cleaner-pro-get-1878.shtml
2. Izbaci sve od Ati-a (Control Panel-Prorams and Features)
3. Posle restarta ides u Safemod,pokrenes kliner,ubacis jednu po jednu stavku vezanu za Ati i pokrenes ciscenje.
4. Uninstal graficke karte iz TaskMenagera.
6. Restart i Win onda instalira drajver za "novu" kartu koju je pronasao.
7.Skini odavde 10.10d : https://a248.e.akamai.net/f/674/203...hotfixes/catalyst_10.10d_hotfix_win7_nov1.exe
8.Fix za 5XXX seriju: http://www.megaupload.com/?d=VZD9FWFX ili http://www.mediafire.com/?grcblv7u5v5l6pw
9.Pokreni raspakivanje drajvera,kada bude pitao da instalira kazi mu NE.Tamo gde je raspakovao nadjes direktorijum [drivers],i u njemu dva ini fajla.Fix koji si skinuo su ta dva fajla i samo ih pregazi.Posle toga samo pokreni instalaiju iz raspakovanog drajvera i to je to.(Setup exe)
Promenio sam na desetine drajvera na ovaj nacin,imao i Nvidiu i Ati u isto vreme u compu,flesovao bios xx puta,sve na ovom sistemu i nemam jedan jedini problem.
Jedino ako tvoj sistem nije :crash:
Nadam se da sam pomogao,bar malo.:wave:

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    23.8 KB · Pregleda: 53
  • 2.webp
    2.webp
    17 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
Kako uninstaliras iz Task managera to nikada nisam radio. Samo iz device managera.

Instalirao sam 10.10c hotfix, otkljucao MLAA... itd...
Interesuje me da li je bolje da MLAA i Surface Format Optimization bude ugasen ili ne ??

Koliko sam ja primetio MLAA +- Surface Format Optimization smanjuje performanse,iz CCC setup-a, u igra bez AA.To je AA mod koji koristi PS3,u koliko sam ja dobro skontao.Sve dodje malo zamuceno,ali nije stresno kao sto kazu,verovatno si i sam to video?Tamo gde u igri nema AA vrlo dobra opcija,verovatno ce se kroz naredne drajvere ispeglati.U kombinaciji sa MSAA FPS ostaje konstantan kao kod MLAA,a kvalitet prikaza ,individualno?

Hm, i ne primecujem neku veliku razliku izmedju En i Dis MLAA..Za sada ostavljam disable pa cu da vidim..
@spaad..Hvala na odgovoru..

najlakse ti je primijetit ako imas teksta u igrama, izgledace prilicno drugacije ..jer ti mozda ne radi

'Surface Format Optimization smanjuje performanse' - trebalo bi da je suprotno

Poslednja izmena:
Pa koji je sada 10.10c ili 10.10d, znaci narod je poceo da se sprda sa ATI-jem povodom toga u fazonu 10.10c je odlican a tek 10.10d a tek sto ce 10.10 z ****** kevu.
Daj bre sta rade i oni stvarno vise...
Da nije 10.10c za XP.

Znaci kada prekinem instalaciju nadjem ini fajl jer imam 1 ili na 2 mesta posto sam video negde da se menjaju 2 fajla.
I onaj C...... koji sam skinuo otvorim i sve sto je iz njega kopiram u taj ini fajl???
Jer ini fajlu menjam ime da se ne zavrsava sa ini nego txt ili kako. To mi samo nije jasno malo.
Pre i posle tog menjanja ili kopiranja ili menjanja imena sve mi je jasno.
Znao sam da je device manager bilo mi cudno task manager. Pronadjem tamo display adapter na desni klik na ime graficke i uninstall. Samo to oko zamene fajla jos da skapiram.
Najbolje da otvorim ini fajl selectujem sve i obrisem i ne zatvaram ga nego iz skinutog C..... fajla sve sto je prebacim u otvoreni ini. E sada da li mu menjam ime da bude txt na kraju ili ne.

Fix koji si skinuo sadrzi dva ini fajla.Jedan je za 32bit,a drugi za 64bita.Oba ini fajla koje si skinuo samo iskopiras na mesto gde vec postoje na C particiji,odnosno tamo gde je ekstraktovao drajver,i kazes mu overwrite all.Fajlovi se nalaze na istom mestu jedan ispod drugog i zovu se isto kao i oni koje si posebno skinuo.To je sve ,drajver je modovan za 5xxx seriju.Posle toga ga samo instaliras pokretanjem setup exe.

Sutra krecem sa operacijom Hotfix 10.10 d ako se ne pojavi pre podne 10.10 e a predvece 10.10 f.
Kako nas ****u znaci AA je zaradio sam milijardu dolara od kada je izmisljen jer ljudi pokusavaju da isprave stepenice umesto pravih linija sa kartama od 400-500e.

http://imgur.com/gBuEr.jpg

Zasta sluzi Surface Format Optimization i da li to ukljuciti ili ne.

Eeee fala k**** naucih i ja nesto. A danas sam i radio slozenu operaciju za mene vadjenje nekog pljosnatog narandzastog kabla koji je bio zaboden u maticnu otprilike iza graficke karte dal na njemu pise ATA ili ne znam sta.
Jedva sam ga izvukao a i dalje se tripujem da ga nisam dobro ubacio.

Poslednja izmena:
Da nisam ja zeznuo nesto kada sam instalirao taj driver.
Jer postoji opcija Monitor in Safe Mode Device Man??????

Jer ovako normalno meni pise u device koji mi je monitor i to ali u safe modu nema uopste te opcije kao da sam uninstalirao.

Sve je to OK nebrini nista,a za Surface Format Optimization ukljuci.Trebalo bi da poboljsava performanse.

Poboljsalo mi je stvarno, mada nije ni moralo da se poboljsava mnogo.
Ali gleda ovo kada ukljucim MLAA:

http://imgur.com/gpSd5.jpg

I to je samo u Windows Live i kada iskljucim vrati se na normalno.
Za sada je svaki drugi program normalan.
A zasta kazes da je OK da u Safe Modu ne postoji Monitor opcija a sta ako moram da uninstaliram device odakle iz Normal Wina.
To me brine. Jer ti imas Monitor u SaFemodu. Meni ide mice pa network adapters ne pise ni Monitor ni koji je.

Poslednja izmena:
samo 6xxx serija kartica ima zvanicnu podrsku za mlaa, tako da nije cudo sto ima bagova ..kad je ati u pitanju bagovi su sasvim normalna stvar, provedem isto vremena tweak-ujuci, koliko i igrajuci

Stigao je 10.10e sta sa njim raditi sa istim ojnim modifikovati ili ne instalirati uopste.
Na kraju cu vratiti 10.4 CCC.

Jer znate da mi je 3D Mark Vantage samo 10.xxx score. i to sve na High ne na Extreme na 1920x1080,
AA x 8, AI x 16 i Post Procesing na 1:2.

Strpi se jos malo , kada ce u driverima 10.11 biti nolmalno ukljucen MLAA za 5800 seriju. Bez ikakve dodatne gimnastike.

Stigao je 10.10e sta sa njim raditi sa istim ojnim modifikovati ili ne instalirati uopste.
Na kraju cu vratiti 10.4 CCC.

10.10e samo instaliras u njima ima podrska za MLAA.
87518721.png

Izbacen Ati samo AMD.

Poslednja izmena:
Odakle se stvorila Nvidia Physx medju all programima ne znam dal da brisem da nije deo neke igrice, sta mislite???

Nisam obrisao ali sam stavio novi 10.10e i morao sam samo posle instalacije da display drivere instaliram iz device managera i imam mlaa bez podesavanja i sada mi je Overdrive zakljucan i necu ga otkljucavati jos nema potrebe.
Da score u 3d mark vantage je skocio sa 10.050 na citavih 10.600. Sa isto gore navedenim podesavanjima. Radio sam samo za grafiku. Znaci premalo a ne znam zbog cega. Imao sam 19.000 na 3d mark 2006.

Poslednja izmena:
Probao sam 10.10e drivere sinoc , ukljucio mlaa i WEI index u Win 7 je sa 7.7 ( za grafiku ) pao na 6.6 ? Takodje 3d Mark Vantage je sa 15890, pao na 13.900 ?
Kada sam u istim driverima iskljucio MLAA sve se vratilo u normalu ?
Nije valjda da je bas tolika degradacija performasi sa ukljucenim MLAA ?

Nazad
Vrh Dno