Šta je novo?

[kablovski net] problem

-Aki-

Slavan
Učlanjen(a)
23.11.2005
Poena
320
Moja oprema  
Laptop
MacBook Air (13-inch, Mid 2015)
Tablet
iPad mini 4
Mobilni telefon
iPhone 11 pro, iPhone SE 2020
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ljudi pomagajte ako znate!!

Nikako ne mogu da uspostavim vezu izmedju kompa (konfiguracija iz potpisa), Windows 7 ultimate) i modema (Motorola model: SB5101E-CN).

e sada...
- Ova konfiguracija se kaci na net preko adsl-a bez problema.
- Net radi normalno kada nakacim lap top!!

Probao sam i sa usb i sa utp kablom, nece ni jedan ni drugi!

Pomagajte, jer lap top nije moj, i sutra ostajem bez njega (dakle, bez neta).!

Provajder je IKOM.

Ljudi pomagajte ako znate!!

Nikako ne mogu da uspostavim vezu izmedju kompa (konfiguracija iz potpisa), Windows 7 ultimate) i modema (Motorola model: SB5101E-CN).

e sada...
- Ova konfiguracija se kaci na net preko adsl-a bez problema.
- Net radi normalno kada nakacim lap top!!

Probao sam i sa usb i sa utp kablom, nece ni jedan ni drugi!

Pomagajte, jer lap top nije moj, i sutra ostajem bez njega (dakle, bez neta).!

Provajder je IKOM.

A sta ti tacno ne radi? Je l' dobijes IP adresu? Jesi li proverio da li ti je podeseno da automatski dobijas podatke (ip adresa, dns...) od dhcp servera?

Daj vise podataka sta se desi kad povezes ikomov modem sa racunarom preko mrezne kartice (nemoj da povezujes preko usb-a, da bismo eliminisali problem sa drajverima).

Dakle, prvo proveri da nemas sledeci problem (rucno uneseni pogresni podaci):
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=245133

da, prvo proveri da li su TCP/IP settings na Automatically.

a posle toga ugasi SB modem iz struje, otkaci laptop sa SB modema i stavi taj komp umesto njega i upali SB modem. that should do it.

Nije problem bio u softverskim podesavanjima. Pokusao sam i sa definisanjem IP adrese, ili na obtein... Isti je efekat.

Nekim cudom nakon '100-tog' vadjenja i struje i vadjenja svih kablova, uspelo je!!
Medjutim, ostao je problem:
Ako hocu sada da prikljucim lap top (koji ima XP), opet moram da odradim milijardu resetovanja, da bih mogao da dobijem konekciju.
- Kacim ga preko utp-a, sve je na difoltu.

E da...
Jos jedno pitanje.

Kada konektujem kabal u lap top, Nod 32 mi prvo obavesti da je racunar napadnut sa 3 virusa, nekim silnim crvima i trojancima (kreiraju mi se unknown fajlovi (tima 200, 43850 i slicne brojke) u Temp folderu, koji su u running fazi, a ako zelim da ih obrisem, prvo moram da upalim Task manager, da bi ih zaustavio, pa tek onda sledi brisanje iz Temp foldera))!!

Sto se tice desktopa, Avira mi nalazi samo jedan virus (kada ubacim kabal u mreznu)

- Kakva je sansa da na IP adresi imam neki bag?

Poslednja izmena:
Nije problem bio u softverskim podesavanjima. Pokusao sam i sa definisanjem IP adrese, ili na obtein... Isti je efekat.

Nekim cudom nakon '100-tog' vadjenja i struje i vadjenja svih kablova, uspelo je!!
Medjutim, ostao je problem:
Ako hocu sada da prikljucim lap top (koji ima XP), opet moram da odradim milijardu resetovanja, da bih mogao da dobijem konekciju.
- Kacim ga preko utp-a, sve je na difoltu.

E da...
Jos jedno pitanje.

Kada konektujem kabal u lap top, Nod 32 mi prvo obavesti da je racunar napadnut sa 3 virusa, nekim silnim crvima i trojancima (kreiraju mi se unknown fajlovi (tima 200, 43850 i slicne brojke) u Temp folderu, koji su u running fazi, a ako zelim da ih obrisem, prvo moram da upalim Task manager, da bi ih zaustavio, pa tek onda sledi brisanje iz Temp foldera))!!

Sto se tice desktopa, Avira mi nalazi samo jedan virus (kada ubacim kabal u mreznu)

- Kakva je sansa da na IP adresi imam neki bag?

MAC adresa je jedan od autentifikacionih faktora kada je kablovski net u pitanju, i nakon off/on modema trebalo bi odmah da te propusti.

Što se tiče problema sa virusima, Combofix sa bleepingcomputer.com ili daj log od hijack this pa ćemo da vidimo šta i kako dalje....

Nazad
Vrh Dno