Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

ae cezare kad si vec krenuo... :)
sc20101112001627.png
sc20101112001710.png

mada moram da pohvalim PowerAMP, music player...ubedljivo najbolji koji sam do sada probao, ima sve sto je potrebno - customisable widget bilo za home/lockscreen, ekvilajzer, automatski skida album art, izgleda dobro i ne komplikovano

mada, cekam sada CyanogenMod 6.1 da se pojavi

ae cezare kad si vec krenuo... :)
mada moram da pohvalim PowerAMP, music player...ubedljivo najbolji koji sam do sada probao, ima sve sto je potrebno

Bas cu da ga probam...

@kimi
Nesto razmisljam, jedina bolja varijanta od galaxije, a da te ne mrzi da malo sacekas, jeste Nexus S. Zamzung pravi hardw, a Google ti odrzava softw, gde ces bolje :)

Evo još jednog problema: kad se zabaguje sa izlaskom na net opera radi, dok ne rade tapatalk, b92, gmail itd. U čemu je razlika u pristupu netu i zašto se to dešava?

Ne mogu da se povećaju.

Da li kernel Hardcore SpeedMod Froyo kernel flešujem iz cwm rekaverija ili onog 2e?

Poslednja izmena:
neki savet? dobro bi mi dosao :), uspeo sam da zakujem fon posle celih pola sata cackanja :D. jedva se snadjoh da reinstaliram fw da se mob pridigne :)

elem, osim android marketa, koji je jos popularan nacin nalazenja/instaliranja aplikacija? i kako se instaliraju one teme sto ste okacili, kul izgleda za razliku od ovog mog klot praznog telefona:D

neki savet? dobro bi mi dosao :), uspeo sam da zakujem fon posle celih pola sata cackanja :D. jedva se snadjoh da reinstaliram fw da se mob pridigne :)

elem, osim android marketa, koji je jos popularan nacin nalazenja/instaliranja aplikacija? i kako se instaliraju one teme sto ste okacili, kul izgleda za razliku od ovog mog klot praznog telefona:D

Osim marketa, aplikacije mozes da skidas i direktno sa sajtova kao sto je npr. www.appbrain.com
A sto se tema tice, one moraju da se instaliraju iz recovery mod-a.

potreban mi je vipov original rom(pda,code,csc),može li neko da pusti link

Lepo je imati sve to na fonu (i net,i rar arhiver i mkv player i te budalastine,ali uzecu nesto tipa 6700classic, 6233 najobicnije,najkvalitetnije da mi baterija traje 3+ dana,da bude ono sto treba da bude> mobilni telefon...:) )
Moram da te bocnem za ovo... a sto ne uzmes (opet) Wave? :D:D:D
Ako tebe najvise ubija autonomija (a nesto mi se cini da je ipak tako, te da ti je to najvise smetalo kod Galaksije... ipak, prelazak sa ovog vrhunca mobilnih fonova na nesto tipa 6233 - s konja na... ne magarca, vec zamorca :p - mi tako nekako nagovestava), onda je tu Wave suveren.
Kazem, imao sam 6 dana autonomije samo koristeci pozive i poruke... ovako, uz svo maltretiranje svih funkcija redom (osim GPS-a, priznajem), ne ide mi ispod tri dana, s tim sto sam minimum minimuma ikad video da je 2 dana... telefon je surov po tom pitanju.

E sad, to sto nije Android i nema toliko da se cacka... :)

Evo još jednog problema: kad se zabaguje sa izlaskom na net opera radi, dok ne rade tapatalk, b92, gmail itd. U čemu je razlika u pristupu netu i zašto se to dešava?

Ja bih rekao da si ti tu nesto debelo zeznuo. Predlazem reflash.

Pomoc!

Zamolio bih da mi Caesar (ili neko drugi ko je voljan) pomogne.
Ubacio sam froyo (JPA-zvanicni), uradio root i nakon toga isprobao One Click Lag Fix, ali uopste nisam primetio bilo kakvu razliku tako da sam ga uklonio.
Vidim da Caesar preporucuje NO RFS Advanced ext4 lagfix i Speedmod kernel. Trazio sam i trazio (najvise na xda-developers) ali nigde nema neko konkretno objasnjenje, cak nisam siguran ni sta treba da preuzmem jer je sve nekako nabacano.
Moze li konkretno pojasnjenje i mesto sa koga treba da preuzmem ovo sto predlazes?

Primetio sam da su uklonili iz 2.2 onaj predivni live wallpaper sa jesenjim liscem u vodi. Na internetu ga nema... Ima li sansi da ga sam nekako izvucem iz verzije 2.1 i prebacim u froyo? Ne mislim na modifikovane verzije za nexus i sl.

Veliko hvala i pozdrav svima!

Poslednja izmena:
Zamolio bih da mi Caesar (ili neko drugi ko je voljan) pomogne.
Ubacio sam froyo (JPA-zvanicni), uradio root i nakon toga isprobao One Click Lag Fix, ali uopste nisam primetio bilo kakvu razliku tako da sam ga uklonio.
Vidim da Caesar preporucuje NO RFS Advanced ext4 lagfix i Speedmod kernel. Trazio sam i trazio (najvise na xda-developers) ali nigde nema neko konkretno objasnjenje, cak nisam siguran ni sta treba da preuzmem jer je sve nekako nabacano.
Moze li konkretno pojasnjenje i mesto sa koga treba da preuzmem ovo sto predlazes?

Primetio sam da su uklonili iz 2.2 onaj predivni live wallpaper sa jesenjim liscem u vodi. Na internetu ga nema... Ima li sansi da ga sam nekako izvucem iz verzije 2.1 i prebacim u froyo? Ne mislim na modifikovane verzije za nexus i sl.

Gde me nadje, legao sam kasno, a ustao rano :), ali ajde da ti asistiram.

Za taj live wallpaper ti ne mogu pomoci, stvarno ne znam gde bi mogao da ga nabavis, mozda neko drugi zna.

A za ovo prvo:
One Click Lag Fix nije trajno resenje i retko ko ga vise koristi, posto je po meni jedan od najgorih lagfix trenutno za nas mobilni

Vecina nas koristi [ROM] Doc Froyo v7.6.2.
Prvo sta ces da uradis je da disablujes taj OCLF, imas tu opciju kad udjes u aplikaciju. Onda prati uputstva odavde. Sve je lepo i do detalja pojasnjeno
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=817703

Ako imas nedoumica ili ti nesto nije jasno pitaj slobodno.
Kad sve ovo instaliras, imaces opciju da udjes u recovery mode i da izaberes ovaj lagfix sto je po meni trenutno najbolji.

Inace kad sve to zavrsis, mozes da instaliras ovu temu ako ti se dopada
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=822523

Aj sa srecom :)

Hvala na pomoci, pretekao si me za par minuta. :)

Vec sam prostudirao tu stranicu ranom zorom na koju si me uputio. Da je pojasnjeno - jeste, ali ima gomila stvari, uffff... Gomila dodataka... Aj krenucu polako pa sta bude.

Javljam se veceras sa otiscima. :)

Hvala na pomoci, pretekao si me za par minuta. :)

Vec sam prostudirao tu stranicu ranom zorom na koju si me uputio. Da je pojasnjeno - jeste, ali ima gomila stvari, uffff... Gomila dodataka... Aj krenucu polako pa sta bude.

Javljam se veceras sa otiscima. :)

Samo polako, deluje da ima dosta, ali nije. Prvo instaliras, koliko se secam novi recovery mod sa update.zip, pa rom. Onda udjes u recovery izaberes koji zelis lagfix, i na kraju instaliras kernel i to je to. Posle ide tema i swype ako ti treba.

Jel neko probao applanet app? Ako nekom treba pojasnjenje sta je ovo i odakle se moze nabaviti neka me PM, posto sam vec dobio opomenu od moderatora da propagiram i propovedam pirateriju :)

OK necu zuriti. Samo da pitam, jesi li ubacio Base to Medium Package i Medium to Full package?

Koristim vec 10 dana applanet, superiska stvar, mada citao sam komentare da se na taj nacin gubi privatnost i da sa jedne strane dobijas sve aplikacije u full-u, a sa druge strane prikupljaju informacije o tvom nalogu. Par dana se ustalio sa novom verzijom, ranije je bilo po par novih verzija u samo jednom danu.

btw cezare, kako si sredio teme? jel moze da se instalira jedna preko druge via cwm .zip ili ce biti nekih komplikacija?

Baci pogled na ova dva linka:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=775152&page=2&highlight=live+wallpapers

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=837291&highlight=live+wallpapers

Probao sam CM6.1 prebeta za naš SGS, super radi, biće odličan samo kada objave final (biće to uskoro). Jedino što mi nije radilo je GPS, ali sve ostalo je bilo baš smooth. :)

bocilius hvala puno! Ubacio sam i radi savrseno. Konacno imam svoj omiljeni live wallpaper ponovo.

Probao sam CM6.1 prebeta za naš SGS, super radi, biće odličan samo kada objave final (biće to uskoro). Jedino što mi nije radilo je GPS, ali sve ostalo je bilo baš smooth. :)

ae baci malo vise misljenja o romu...kakav je u poredjenju sa doc-ovim romom? koliko je brz u praksi?
i nisam bas najbolje skapirao...jesu li oni pravili rom gotovo od nule?

btw cezare, kako si sredio teme? jel moze da se instalira jedna preko druge via cwm .zip ili ce biti nekih komplikacija?

Nema komplikacija i sve se radi iz cwm.
Prvo sam probao AndroDena temu i koristio sam je par dana, ali kad je pregazis npr sa twgtg, notification bar ostane iz Androdene. Onda sam morao ponovo da fleskam rom. Obe normalno rade kad se gaze jedna preko druge iz cwm-a, ali tipa ostanu neke pojedinosti od prosle koju si imao. U ovom slucaju androdenin not.bar, koji se meni ne svidja...

Nazad
Vrh Dno