Šta je novo?

NO SMOKING u PC igraonicama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

frenkyshka

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.09.2007
Poena
229
Danas je stupio novi zakon o zabrani pusenja u svim zabranjenim prostorima. Zanima me kakva je stvar sa igranocama, jel neko ima iskustva, odnosno neke konkretne informacije vezane za to. Znam da se kafici mogu opredeliti za nepusacke ili pusacke ali koliko sam mogao da shvatim iz zakona igranice ne mogu da biraju jer ne spadaju u ugostiteljske objekte. Inace, zakon je krajnje nedorecen i dvosmislen, inspektor ti moze napisati kaznu cak iako oseti miris duvana, znaci bez ikakvih konkretnih dokaza, podseca me na onaj udbin gde je bilo dovoljno da komsija za komsiju kaze da je kapitalista ili staljinovac. Vrhunac gluposti je kazna u slucaju zatecene pepeljare, bez obzira da li je koriscena ili apsolutno cista. Ja jesam pusac ali zakon je zakon pa makar bio i *****ski.
Odmah da napomenem da ovde ne zelim raspravu o tome ko je za a ko je protiv, konkretno me interesuje ovaj zakon u odnosu na PC igraonice i eventualno PS3 igraonice.:smoke:

Ako ima manje od 80kvm, moze vlasnik da zaboravi o pusenju. :D

Oce oce sve trci da zaboravi ;)

Bio u par kafica od kad je krenuo ovaj zakon. Stavili mali delic za nepusace a ostalih 90% sme da se pusi ...Pitam tamo sto rade ." Kako pa ne sme tako" . on :zvali smo pitali rekli moze

To sto pise na papiru nije isto i u praksi

Poslednja izmena:
Moze malo sutra...
Bio u par kafica od kad je krenuo ovaj zakon. Stavili mali delic za nepusace a ostalih 90% sme da se pusi ...Pitam tamo sto rade . Kako pa ne sme tako . Oni :Zvali smo pitali rekli moze...

To sto pise na papiru dzaba...

Da ali to pravilo važi samo za ugostiteljski objekat (kafići itd.) što igraonica nije.

Eh kada sam ja hteo u igraonici gde sam radio još pre 10 godina da se zabrani pušenje, al' nije bilo šanse...

Ako ne zelis raspravu o pusenju/zabrani, onda nemoj ni da pocinjes temu komentarisuci istu.
Modovi, predlazem da se ovaj deo izbrise da ja ne pocnem da komentarisem :D

Sto se igraonice tice, ona jeste ugostiteljski objekat, u sustini.
Primena ce verovatno biti ili kao u Grckoj (gde su sami ugostitelji vratili pepeljare u sve delove a vlast rekla "necemo da vas forsiramo, zelimo da sami prihvatite zakon" :D) ili kao zakon o saobracaju - kad im treba novac.

Danas je stupio novi zakon o zabrani pusenja u svim zabranjenim prostorima. Zanima me kakva je stvar sa igranocama, jel neko ima iskustva, odnosno neke konkretne informacije vezane za to. Znam da se kafici mogu opredeliti za nepusacke ili pusacke ali koliko sam mogao da shvatim iz zakona igranice ne mogu da biraju jer ne spadaju u ugostiteljske objekte. Inace, zakon je krajnje nedorecen i dvosmislen, inspektor ti moze napisati kaznu cak iako oseti miris duvana, znaci bez ikakvih konkretnih dokaza, podseca me na onaj udbin gde je bilo dovoljno da komsija za komsiju kaze da je kapitalista ili staljinovac. Vrhunac gluposti je kazna u slucaju zatecene pepeljare, bez obzira da li je koriscena ili apsolutno cista. Ja jesam pusac ali zakon je zakon pa makar bio i *****ski.Odmah da napomenem da ovde ne zelim raspravu o tome ko je za a ko je protiv, konkretno me interesuje ovaj zakon u odnosu na PC igraonice i eventualno PS3 igraonice.:smoke:

Poslednja izmena:
Sto se igraonice tice, ona jeste ugostiteljski objekat, u sustini.

Naravno da nije.

Definicija ugostiteljskog objekta: vrsta objekta za pružanje usluge ishrane i pića. Ako ti ližeš monitor i jedeš grafičke karte onda neka bude po tvome.

Poslednja izmena:
Sluzi se pice obicno pa zbog toga bi palo pod ugostiteljski.

za kafice, restorane i sl. objekte mogu da razumem da je zabranjeno odraslima, ali deci zabraniti da puse u igraonicama, pa to stvarno nije u redu. Pa gde ce pusiti ti mali stvorovi onda? Brane im kod kuce, brane im u skoli, taman lepo dodju da odbleje jedan counter i popuse po jednu na miru a sad jos i to ne mogu...horor:trust:

za kafice, restorane i sl. objekte mogu da razumem da je zabranjeno odraslima, ali deci zabraniti da puse u igraonicama, pa to stvarno nije u redu. Pa gde ce pusiti ti mali stvorovi onda? Brane im kod kuce, brane im u skoli, taman lepo dodju da odbleje jedan counter i popuse po jednu na miru a sad jos i to ne mogu...horor:trust:

Jadna deca, bas mi ih je zao. :smoke:

Moj drug je neko vreme drzao nekoliko PS3 konzola u svojoj igraonici i u bilo kom datom trenutku tokom radnog vremena uvek su mogle da se vide bar 2-3 upaljene cigarete.
Rezultat toga je bio da je covek morao jednom mesecno da salje sve konzole na ciscenje, jer su zabadale.
Ruku na srce, dobio je popust posto je bio redovna musterija u servisu. :D

Slab mu promet to kad su bile SAMO 3 upaljene cigarate :D

Duvanski dim je smrt za računare, pogotovo za optiku. Miris i žutilo neću ni da pominjem...

Duvanski dim je smrt za računare, pogotovo za optiku. Miris i žutilo neću ni da pominjem...

Bitno da pazimo racunare, ljudi su zamenjivi :S:

Ne znam kako propisuje ovaj zakon, ali po meni bi trebalo da bude zabranjeno pusenje u svim igraonicama. Ipak tamo visi i dosta dece, pa zbog toga...

ma ja bih pušače sve uza zid i metak u čelo, jedino ćemo ih se tako rešiti :D

Mogli bi neki poll da napravimo :p

Zabranjeno pušenje u igraonicama!

Sama pomisao na ovakav razvoj događaja mi izaziva nevericu. Nigde nisam pokupio toliko smrada i unakazio svoju odeću kao u tim buvarama.

Mnogo mi drago zbog ovog zakona, nepušač sam tj. nisam nikada ni probao jer me apsolutno te navlakuše ne zanimaju (ne pijem ni kafu). Kad se samo setim kada sam bio dete devedesetih kada je situacija u društvu bila takva da je onaj ko ne puši cigarete skoro pa bio proglašavan za mentalno bolesnog. Ipak se nešto u ovom društvu menja na bolje.

Još kada bi uspeli da smanjimo unos droge, alkohola, kafe, semenki i ostalih navlakuša gde bi nam bio kraj.

dovoljno je da postavite te dve reci jednu pored druge i da vam se prevrne mozak od *****iteta...

igraonica-pusenje

:S:

Ma mnogo mi žao pušača... :smash:

Ko danas ide u igraonice ? Klinci odavno vec piju i puse po parkovima.....

I sede na ladan beton
strasno

imaju roditelji

Ne mogu reći da me vijest nije pogodila... Igranje PES-a bez cigara nikad više neće biti kao što je nekad bilo. :(

Ostaje da vidim da li je odluka primjenjena u praksi u omiljenoj igraonici. :smoke:

Nikad mi nije bilo jasno kako vam ta cigara ne smeta dok se igrate. Dim ispred očiju (cigareta u ustima) i smetalo kojim stalno mora da se žonglira - usta, ruka, pepeljara, upali, ugasi...

Ne mogu reći da me vijest nije pogodila... Igranje PES-a bez cigara nikad više neće biti kao što je nekad bilo. :(

Pa ti igraj od kuce ili navuci plasticnu kesu na glavu da mi ostali ne udisemo tvoje zagadjivanje ;)
Ja predlazem ovo drugo svim pusacima. Pomoglo je mnogim Srbima u Frankfurtu da "ne moraju" da puse na aerodromu koji sat dok cekaju avion :D

interesantno je kako ostali vidovi zagadjenja koji su zaista vise nego primetni ne upadaju u njuh populaciji kojoj smeta duvanski dim...vise nego interesantno...

koliko sam u toku odredjene igraonice imaju pusacki i nepusacki deo, ne verujem da ce se ista menjati.. eventualno zbog kvadrature samog lokala/igraonice ali i to se da "nastelovati" i opet su svi na svome..treba malo citati zakon a ne zutu stampu i navode iz "pouzdanih izvora"

:wave:

pa probajte da stavite glavu pored auspuha od auta, ili nekog kamiona :) ili upalite auto u garazi i sedite tako pola sata recimo :)

jeli katran otrov? jeli zasluzan dosta za visok rizik dobijanja raka pluca? zasto dozvoliti da te neko truje? ok truje sebe, ali neka ne truje druge

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno