Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mozes da poredis portovanje celog OS-a sa pravljenjem raznih tweak-ova i programa

Zasto ne bi mogao da poredim?! Mislis da te skuvane romove prave apsolutni amateri?! Sta ako te romove prave doktori informacionih nauka, koji to rade iz ciste znatizelje i mogucnosti, zato sto je Android otvoren po pitanju OS-a? Zar ti stvarno mislis da kada bi Apple dozvolio da se malo ozbiljnije tweakuje OS, da se ne bi pojavilo na desetine "kurti i murti" koji bi OS prilagodili svojim potrebama (a verovatno i potrebama velike vecine iOS korisnika, koji su zatvoreni Applovom filozofijom)?
Ali, ne. Sitne tweakove koje Cydia omogucava prave eminentni strucnjaci koji programiranje drze u malom prstu, dok portovanje celog OS-a prave kurte i murte!

Lepo neko rece, pogleda na svet se drasticno menja sa rupom u novcaniku od 800+ evra.

E ***a Priest, pogubio si se vise ...

Na cydii sitni tweakovi i programi i razna ilegalna dobra i to je cool i vrhunski, a zli kuvani romovi sa XDA su losi.

I ti pricas o redovnim apdejtima, a ne smes da apdejtujes telefon svaki put kada vidis taj redovan apdejt i iTunes-u ... kako onda to mozes uopste da kazes?

Ja ne apdejtujem telefon odmah nakon sto apple izbaci update jer koristim JB za razliku od drugih iphone korisnika, ali cak i ako sacekam malo, i dalje cu imati puno redovniji zvanican update recimo od ovog Samsunga, koji ce nakon nekoliko meseci ostati na milost i nemilost Kurte i Murte koji ce morati da portuju svaku novu verziju OS-a, jer kada samsung izbaci novi model telefona, tesko da ce ikada pomisliti na neki update za stariji model.

@SnakeEyes

mladenius prica o nokiji i misle da se svi tako ponasaju sa apdejtovima :D

^ Pa onda ne kupuješ Samsung... Uzmeš Motorolu. Nećeš Motorolu? Uzmeš HTC. Poenta je da imaš izbor! Kod Epla ga nemaš i od prvog dana si im prepušten na milost i nemilost!

P.S. Ostao si bez komentara povodom "kopiranja konektora"? :eyebrows:

Poslednja izmena:
P.S. Ostao si bez komentara povodom "kopiranja konektora"? :eyebrows:
Ja ti lepo kazem da ne verujem u bajke, i svima je jasno sta je imao samsung na umu: i kada izabrao taj konektor, i kada je izabrao dizajn na sPhone, i kada je skinuo UI...
Ali ovo je demokratija, nemam ja sta da ubedjujem nikoga, izneo sam moje misljenje a vidim da svi koji se bave ovim uredjaima na testovima imaju isto misljenje, sto ne znaci da ti moras sa time da se slozis.

...i dalje cu imati puno redovniji zvanican update recimo od ovog Samsunga, koji ce nakon nekoliko meseci ostati na milost i nemilost Kurte i Murte

Jeste, a zvanican Froyo Update za Galaxy je najavljen, ako nije vec i izasao jer nisam pratio vesti ovih dana bas
Ali kapiram ja sta hoces da kazes - da je fabricki softver na Samsungu toliko los da svi jedva cekaju update
Cudno, jer koliko videh na popularnim portalima telefon se prodaje odlicno, mora da je zbog loseg softvera :d

koji ce morati da portuju svaku novu verziju OS-a, jer kada samsung izbaci novi model telefona, tesko da ce ikada pomisliti na neki update za stariji model.

Ma jelda
A godinu dana kasnije i posle plasiranja Wave-a i Galaxy-ja Samsung Galaxy Spica ima zvanican update na 2.1 :smoke:

@SnakeEyes

mladenius prica o nokiji i misle da se svi tako ponasaju sa apdejtovima :D

Pa posto si neznalica kakva jesi kako stvari stoje ni kod Nokia telefona uskoro to nece biti vise tako ;)

Ja ti lepo kazem da ne verujem u bajke,
Ti samo u bajke i veruješ. I to u one koje sam izmišljaš.

i svima je jasno sta je imao samsung na umu: i kada izabrao taj konektor, i kada je izabrao dizajn na sPhone, i kada je skinuo UI...
Brkaš babe i žabe. Konektor nije deo "dizajna" i svakako nije prominentni deo korisničkog interfejsa, to ti sada natežeš granice razuma i realnosti.

Ali ovo je demokratija, nemam ja sta da ubedjujem nikoga, izneo sam moje misljenje
Šta je demokratija? Gde ti vidiš ovde demokratiju? Kakve veze demokratija ima sa ovom pričom!?!? :trust: A znaš kako kažu, mišljenje je kao dupe... svako ga ima.
rolleye0010.gif

a vidim da svi koji se bave ovim uredjaima na testovima imaju isto misljenje.
Lažeš! Daj jedan test u kome je neko rekao da je Samsung izabrao isti konektor da bi kopirao Epl i dovodio (naivne) potrošače u zabludu da u stvari kupuju Epl uređaj. Rekli ljudi da liči... da je skoro isti... Ostalo si ti iskonstruisao!

Straaašno kako izvrćeš činjenice i kako samouvereno lupetaš o stvarima o kojima nemaš pojma. A još se nisi usudio da nam kažeš ni šta imaš od škole ni šta si po struci! :eyebrows: Pwned! :banana:

Poslednja izmena:
aaaaaaaaa. nije ti dovoljno sto samsung kopira apple vec sad moras i ti mene da kopiras :d :banana:
Kucao sam post kada si to postovao. :D Znači ladno je to opšti koncenzus. :D

Pošto se Pop poziva na demokratiju ja sam za to da glasamo ko misli da je trol i da ga treba banovati! Šta mislite kakav bi bio ishod glasanja? :d:d:d

Poslednja izmena:
I treba ga banovati jer namerno siri FUD, ocigledno zabave radi ;)
Eh sta ti je srpska tvrdoglavost, kada skontas da si se izlupao k'o Maksim po diviziji, pa pokusavas da sacuvas obraz posto si vec ispao budala za ovakim tugama od postova - ajde da je strana dve, ali to je brate vec preko 50 strana trolovanja :smoke:

Poslednja izmena:
Dobro... to su za sad' dva glasa. Ko još glasa za to da je Priest77 trol i da ga treba banovati? :)

Cudno, jer koliko videh na popularnim portalima telefon se prodaje odlicno, mora da je zbog loseg softvera :d

ako zanemarimo bench, svako koga sam video da ima galaxyS i dalje je na official 2.1 andoridu, tu i tamo neko je cuo za froyo, a za custom romove, rootovanje, lagfixeve i ostale pojmove su me samo belo gledali. ista prica vazi i za iphone usere, jb, cydia, sb settings - kao da pricam na tajlandskom..

ocu da kazem, 95% ljudi koristi telefon onako kako je kupljen, mislis ti da oni znaju da samsung ima usr*ni sw?

Bilo koji npr. novi Anycool model iz D serije za 30-50e ima sve isto sto i iPhone 4 ili Galaxy S VREDNO pomena i uobicajenog svakodnevnog koriscenja, a sva ostala prica, poredjenja i ono najgore, kupovina skupih modela telefona, je cista bolest, koju je moderna industrija nametnula da bi od naivnih isisala sto vise para.

Ma to je žešći fake, što bi samsung na sliku svog telefona stavio miui rom.

Dooobro... za sada 3x "za" i 1x "protiv". :d

+1

Dobro... to su za sad' dva glasa. Ko još glasa za to da je Priest77 trol i da ga treba banovati? :)

-1

Ja nisam za to da se banuje, bolje da pozovemo Sensei Igoritzu, on ce mu objasniti sta su iskonske vrednosti i nadam se (tj siguran sam jer samo chuck norris i Igortiza su nepogresivi) izvesti ga na pravi put. U to ime Sensei, javi se, izvedi ga na pravi put.

@magic
Samsung taj tablet prodaje obicnim ljudima i 99% njihovih klijenata nema zavrsen neki fakultet koji ima veze sa elektronikom..

Tek sad ovo vidjeh. :d:d:d:d

Pa ovo je je*eno najbolji post na forumu do sad. Eto dokle to sektaštvo može da ide. :zgran:

Mislim stvarno. :laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

+1
Svaka rasprava sa njime je gubljenje vremena.

Ovu situaciju mogu da uporedim sa grafickim kartama. Samsung Galaxy S ce biti 9400GT sa 512mb DDR3 ram-a, a iPhone 4 9400GT sa 1GB DDR2 ram-a.
9400GT 512 DDR3 je jeftinija, i bolje radi. Dok je 9400GT 1GB samo za kurchenje, jer ona ima 1GB memorije i skuplja je.
(Iskljucujem mogucnost da 9400GT sa 512DDr3 ne postoji, ali poenta je shvacena).

Tako je to sa iPhone-om. On je bolji zato sto je skuplji i zato sto ima vise aplikacija na Appstore-u? :S: 2+2=5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno