Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

jel neko primetio nekoliko smetnji u galeriji doc-ovog roma?
kada se fotka gleda horizontalno vide se horizontalne linije duz iste, a kada se zumira/odzumira kao da neki talasi prelaze preko slike, dunno jesam li jedini sa ovime :)

ljudi jel moze mala pomoc, novi sam na forumu pa bi mi dobrodosla pomoc oko updateovanja galaxy s-a .. uspeo sam da konektujem telefon preko kies-a , odem na firmware upgrade i pise mi da trenutno imam Latest version i ne mogu nikako da upgrade-ujem 2.2 verziju ?? Jel moze neko da mi kaze sta treba da uradim ?? hvala unapred !!!

Ja vec ceo dan imam juicedefender i nisam primetio nesto bolju ergonomiju...mozda zaista i ustedi 10ak posto, al obican mozak/oko na 15h ne primeti tih 1.5h...

Evo malo pre su me zvali ovi iz servisa i traze mi 18000 dinara za ruke i zamenu maticne ploce. Plus sto nemaju na stanju pa cu morati da cekam jos odprilike 15-ak dana, ova devojka nije mogla da mi kaze da li imam garanciju na taj zamenjeni deo.
Sta mislite koliko moraju da mi daju garanciju i da li su uopste duzni da mi daju garanciju ako mi zamene plocu?

trebalo bi, 18k nije mala lova....u suprotnom idi u drugi servis i vidi da li bi te jeftinije kostalo i da li bi dali garanciju

Evo malo pre su me zvali ovi iz servisa i traze mi 18000 dinara za ruke i zamenu maticne ploce. Plus sto nemaju na stanju pa cu morati da cekam jos odprilike 15-ak dana, ova devojka nije mogla da mi kaze da li imam garanciju na taj zamenjeni deo.
Sta mislite koliko moraju da mi daju garanciju i da li su uopste duzni da mi daju garanciju ako mi zamene plocu?

Strasno. Ali zato je devojka znala da ti kaze da ce to da te kosta 18000.
Posto se radi o tehnickom proizvodu (maticna ploca), morali bi po zakonu da ti daju garanciju.
Elem, obavezno saznaj da li hoce da ti daju garanciju i koliko dugo, ako nece, bezi od njih.

Poslednja izmena:
Pa gde da bezim? Oni su Samsungov ovlasceni servis za mobilne telfone za Srbiju, nemam mnogo izbora.

Pa ako su ovlasceni servis, tim pre bi morali da ti daju garanciju.
Mada mi je sad, kad si spomenuo da su ovlasceni samsungov servis, nesto drugo palo napamet.
Tvoj telefon bi, koliko je meni poznato, trebalo da ima garanciju bar godinu dana, sto znaci, da ti je jos uvek u garanciji. Ako mu je crkla maticna ploca, to podleze garanciji.
E, sad. Ono sto ja nisam siguran, a ne bi bilo lose da proveris je sledece:
Oni kao "ovlascen" servis, a pod "ovlascen" znaci da su ovlasceni od strane Samsunga,
bi trebalo da ti besplatno poprave Samsungov telefon koji je u garanciji, a na kome je nastao kvar koji je pokriven garancijom, bez obzira na to gde si ga ti kupio.
Kazem nisam siguran, moras to da proveris, a najbolje da direktno kontaktiras Samsung, da ti kazu, kakva je njihova politika sto se tice servisiranja od strane ovlascenih servisa svuda po svetu.
Pazi, mozda "lupetaram", ali ja bih se bar raspitao, ako nista drugo.

Ok videcu da kontaktiram direktno Samsung, inace sad su me zvali i kazu mi da je garancija na maticnu plocu 30 dana :(
Rekao sam im hvala i da cu sutra doci po svoj telfon.

Stvarno ne znam sta da ti kazem, veoma "pipava" stvar.
Raspitaj se sve sto mozes, pa ako stvarno nema drugog resenja, ***. nek ti promene plocu, pa makar i sa 30 dana garancije. U nekim optimalnim uslovima mozda ti je i 30 dana dovoljno da vidis da li sljaka kako valja. Mislim, ako ti u tih 30 dana ne bude ponovo crkla ploca, postoje sanse da nikad i nece (naravno, pod uslovom da ne crkne nesto drugo, dal' samo od sebe ili njihovom greskom).

Ne znam da li ovo "pije vodu" ali samo glasno razmišljam. Po zakonu o zaštiti potrošača iz ova dva člana zakona proističe da imaš minimalno 6 meseci garancije. No svakako bi otišao ili nazvao tržišnu inspekciju da dobijem tumačenje i detaljnu informaciju.

13. Prigovor (reklamacija)
lan 34.
Potroša ima pravo prigovora na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu,
za koje se ne izdaje garantni list, zbog nedostataka koji su nastali u roku od šest
meseci od dana kupovine, odnosno izvršene usluge.
Uz prigovor iz stava 1. ovog lana podnosi se raun o kupljenom
proizvodu, odnosno izvršenoj usluzi.
Prigovor se podnosi u prodajnom objektu u kome je proizvod kupljen,
odnosno usluga izvršena, a uz saglasnost potrošaa i na drugom mestu koje je za to
odreeno, licu ovlašenom za prijem prigovora koje mora biti prisutno na tom mestu
tokom radnog vremena.
Ovlašeno lice odluuje o prigovoru istog dana kada je prigovor
podnet, a najkasnije u roku od osam dana od dana podnošenja prigovora.
Prodavac, odnosno davalac usluge je dužan da svojim aktom bliže
utvrdi nain i uslove rešavanja prigovora.
lan 35.
Ako je prigovor iz lana 34. ovog zakona osnovan zbog nedostatka na
proizvodu, potroša ima pravo na:
1) zamenu kupljenog proizvoda za nov proizvod, odnosno proizvod
odgovarajue marke (modela, tipa) ili
2) da mu se vrati iznos plaen za taj proizvod u visini maloprodajne
cene tog proizvoda na dan vraanja ili
3) otklanjanje nedostatka na proizvodu.
Ako je prigovor iz lana 34. ovog zakona osnovan zbog nedostatka u
izvršenju usluge, potroša ima pravo na:
1) otklanjanje nedostatka ili
2) vraanje plaenog iznosa ili na smanjenje cene srazmerno
nedostatku izvršene usluge.
Ako potroša pretrpi štetu prouzrokovanu proizvodom sa
nedostatkom, odnosno neizvršenjem usluge ili izvršenjem usluge sa nedostatkom
može da zahteva naknadu štete.
Prava iz stava 1 do 3. ovog lana potroša može da ostvari pod
uslovom da nedostatak nije nastao njegovom krivicom.

Ono što je veoma bitno je da dobiješ fiskalni račun i za deo i za uslugu.

Poslednja izmena:
Ja odustajem od ovog...skup je ovo sport xD
predobar fon,al ga prodajem...uzecu neki jeftiniji,prostiji,sa baterijom koja traje bar 2-3 dana (nesto popute71-72) da se ne zezam instalacijama itd...dao sam oglas ako neko oce.... :*

Ne znam da li ovo "pije vodu"

Pije vodu. Primenjuje se za patike i dukseve a kamo li tek za tehnicku robu. Elem, mogu oni da napisu i 2 dana, nema potrebe pozivati se na njihov garantni list vec samo na fiskalni racun.

A inace, ovaj bezobrazluk mi je dovoljni pokazatelj da treba u sirokom luku zaobilaziti samsungove mobilne. Ako oni ne ocekuju da ce originalna nova ploca trajati preko 30 daan jasno je koji je "kvalitet" proizvoda u pitanju.

Ne znam da li ovo "pije vodu"
Pije vodu itekako, samo firme u Srbiji igraju na kartu neinformisanosti kupaca o njihovim pravima.
Ja sam nadavno reklamirao sat koji ima pisanu garanciju ali samo na mehanizam i bateriju (ne i na narukvicu). Narukvica pukne, ja im odnesem
i reklamiram upravo po ovom osnovu jer je pukla 30-ak dana nakon kupovine. Oni naravno odgovore kako moram da platim zamjenu narukvice jer ona ne spada pod garantni list.
Ja im izložim šta piše u zakonu (ovom što si postavio) i da vidiš kako se izvinjavaju zbog "nastalog nesporazuma".
Samo treba biti uporan i imati malo živaca spremnih na trošenje

Ja odustajem od ovog...skup je ovo sport xD
predobar fon,al ga prodajem...uzecu neki jeftiniji,prostiji,sa baterijom koja traje bar 2-3 dana (nesto popute71-72) da se ne zezam instalacijama itd...dao sam oglas ako neko oce.... :*

Ne vidim razlog zašto ne bi stavio fabrički JPA + voodoo i koristio normalno telefon. Baterija tako traje dva dana. Razočaraćeš se bilo kojim drugim telefonom garant.

Ne vidim razlog zašto ne bi stavio fabrički JPA + voodoo i koristio normalno telefon. Baterija tako traje dva dana. Razočaraćeš se bilo kojim drugim telefonom garant.
Da. Ne vidim razlog sto bi ga prodavao. Jedino ako oćeš da uzmeš google nexus S (2). U tom slučaju bih i ja to uradio :)

citao sam poslednjih par strana i izgubih se totalno. ajde za nekog ko tek treba da uzme telefon ovih dana sazeto, sta treba instalirati, koji fw, koji lagfix i koji sve fixevi trebaju (video sam da se zale ljudi na gps, na trajanje baterije i sta god moguci problemi bili).

znaci, nisam raspolozen da isprobavam svaki novi custom rom i sta god se pojavi, necu da robujem telefonu, hocu da instaliram ono sto se pokazalo najbolje (a ko sto rekoh, nisam uspeo da pohvatam iz teme) i da ga vise ne cackam :)

Da je to tako jednostavno, ne bi ovaj topik imao 142 strane (do sada).
Dakle.
Ima par FW-a, ima nekoliko ROM-ova (baziranih na tih par FW-ova), nekoliko lafix-ova i gomila drugih fix-ova i tweak-ova u zavisnosti od predhodno navedenog.
Elem, mogu da se kladim da niko od nas ovde koji diskutujemo nema identicne postavke u telefonu.
Svakome nesto odgovara i svako "moduje" svoj telefon po svom ukusu i potrebama. A obzirom da se radi o telefonu sa izuzetnim mogucnostima, tome nema kraja. I zato ti deluje da ljudi "robuju" telefonu. Jednostavno, jos uvek ne postoji savrseno podesavanje za ovaj telefon. Svakog dana se pojavljuje nesto novo. DEV-ovi izbacuju nove ROM-ove svakih nekoliko dana sa stalnim izmenama, a u cilju poboljsanja telefona. I svaki ROM koji "izbace" je bolji od predhodnog.... i tako u nedogled.
Izvini na ovolikom pisanju, ali posto vidim da jos nisi uzeo telefon, reko' da te informisem na vreme :)
Svako od nas moze da ti napise sta koristi i kako je zadovoljan, a da li ces i ti biti, to je diskutabilno.
Elem, evo posto ti ja prvi odgovaram, prvi cu da te usmerim, a i svi ostali su dobrodosli da urade isto.
Kreni odavde
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=817703

citao sam poslednjih par strana i izgubih se totalno. ajde za nekog ko tek treba da uzme telefon ovih dana sazeto, sta treba instalirati, koji fw, koji lagfix i koji sve fixevi trebaju (video sam da se zale ljudi na gps, na trajanje baterije i sta god moguci problemi bili).

znaci, nisam raspolozen da isprobavam svaki novi custom rom i sta god se pojavi, necu da robujem telefonu, hocu da instaliram ono sto se pokazalo najbolje (a ko sto rekoh, nisam uspeo da pohvatam iz teme) i da ga vise ne cackam :)

Moja preporuka

FW - 2.2 Froyo JPA
lagfix - NO RFS Advanced ext4
kernel - Speedmod
Tema - touchwizgtg

Kad ga kupis, onda idemo detaljno sa instalacijom :)

Takodje jpa, samo voodoo5pre6 lagfix. Tel.radi fenomenalno, bez ikakvih seckanja...meni je problem samo baterija, ali je to vec subjektivna kategorija jer telefon gotovo i ne ispustam iz ruku...

Novi kupac ga je kupio s jpo, lagfixom koji se dobija sa cwm... Sve klizi,sve ultra lepo,nece se pokajati.
A ja sam u proteklih par dana shvatio da mi NE TREBA to...
Lepo je imati sve to na fonu (i net,i rar arhiver i mkv player i te budalastine,ali uzecu nesto tipa 6700classic, 6233 najobicnije,najkvalitetnije da mi baterija traje 3+ dana,da bude ono sto treba da bude> mobilni telefon...:) )
Tesko je ti objasniti,al preterujem s ovim cudom,em preskupo,em kad sam ga uzeo,postavio sam sebi pitanje: CHEMU.....

To je to...jeste trenutno najjaci fon i stvarno bez zamerki pogotovo sa novim OS...al eto

Novi kupac ga je kupio s jpo, lagfixom koji se dobija sa cwm... Sve klizi,sve ultra lepo,nece se pokajati.
Lepo je imati sve to na fonu (i net,i rar arhiver i mkv player i te budalastine,ali uzecu nesto tipa 6700classic, 6233 najobicnije,najkvalitetnije da mi baterija traje 3+ dana,da bude ono sto treba da bude> mobilni telefon...:) )
Tesko je ti objasniti,al preterujem s ovim cudom,em preskupo,em kad sam ga uzeo,postavio sam sebi pitanje: CHEMU.....

To je to...jeste trenutno najjaci fon i stvarno bez zamerki pogotovo sa novim OS...al eto

ne tesi se :smoke:

Kaži pošteno trebala mi kinta, budi muško, priznaj da je ribi za čizmice :smoke: , ako je to razlog, ja ti, evo, opraštam...

mali off: uzeo danas i wave, fon je po pitanju kvaliteta izrade najbolji koji sam do sada držao u ruci (uklj. i iphone4)

Poslednja izmena:
Ponovo mi se desilo da se tokom punjenja telefon pregreje i ugasi, tako da jedino skidanje baterije pomaže. Čak se nije ni napunio, već je sa 15 došao na 38%. Ima li neko ideju o čemu bi ovde moglo da se radi?

Kaži pošteno trebala mi kinta, budi muško, priznaj da je ribi za čizmice :smoke:

:laugh:

Sta sve radimo zbog zena...

Probaj NO RFS advanced EXT4, mislim da je za nijansu brzi od voodoo. Voodoo koristi ext4 samo za DATA, a ovaj sto ja koristim DATA, CASHE i DBDATA i kao sto rekoh cini mi se da je za dlaku brzi...

Ja sam trenutno bas bas zadovoljan telefonom...

btw, sad vam vise ne treba app za screen shot, drzite back dugme i pritisnete home button

Evo moja dva SS-a

Vrh Dno