Šta je novo?

koji netbook, 6 cell, 3g modem?

nmnbgd

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2005
Poena
304
hteo bih da uzmem netbook i najbitnije stvari su mi da baterija traje shto duze (6cell je pretpostavljam ono shto trazim) i da ima ugradjen 3g modem.
uglavnom ce se koristiti za internet, tako da mi nije preterano bitan ni prostor na disku, ni previshe memorije ni dobra grafika. 10" monitor je dovoljan.
dobar monitor je plus, brzi komp je plus, ali najbitnije mi je ovo iz prve rechenice, tako da ne bih bespotrebno davao pare za jache procesore, vishe memorije i slichno, kad mi ne treba.

chini mi se da jedva da ima netbooka sa ugradjenim 3g/gprs modemom, pa je zbog toga pretpostavljam malo izbor ogranichen.

koji model predlazete?
shto jeftinije to bolje, ali ako iz nekog razloga ima smisla i koristi dati malo vishe para za neshto bolje, predlozite.

najbolje bi bilo da ima u srbiji da se uzme, ali ako postoji i neki model koji se prodaje recimo u USA, a nema kod nas, dajte kao alternativu, ali ne bih to da mi bude jedina opcija, jer nisam 100% siguran da bih uspeo odande da nabavim

dobar monitor je plus, brzi komp je plus, ali najbitnije mi je ovo iz prve rechenice, tako da ne bih bespotrebno davao pare za jache procesore, vishe memorije i slichno, kad mi ne treba.

Sto se tice performansi, svi* netbook racunari imaju isti hardver (atom i jadna intel grafika). Memorija je 1GB i hard je ili 160 (stara generacija) ili 250 (noviji modeli). Oko toga nemas sta da lomis glavu :)

A sa 3g modemom je izbor dosta mali, gotovo nikakav, ja bih radije uzeo bez modema i kupio posle modem (imas i kod telenor i kod telekoma za 3000 dinara sa par GB saobracaja.

* Bilo je i nekih VIA resenja. Takodje postoji ION grafika, ali ti se to ne isplati zbog baterije.

sve mi se chini da sam vidjao netbook modele sa 2.2 ili 2.4 ili 2.66 procesorima i sa bar 2gb memorije, pa zbog toga najvishe spominjah da mi nije neophodan jachi hardver od 1.66/1gb

nije problem kupovina modema zbog cene ili ne znam chega, nego mi nepraktichno..zauzima jedan usb, moram stalno da ga nosim uz komp, vidim neki ga zalepe za zadnju stranu monitora i tako je uvek uz komp, ali mi se ne svidjaju ta reshenja.
kod netbooka mi se svidja shto sve te sitnice ima ugradjene, chitach za kartice aparata, web kameru, mikrofon, naravno bt i wifi, pa mi nekako "korak nazad" i nepraktichno da i 3g modem koji postoji ugradjen na nekim modelima drzim posebno.

Ja lično nisam video kod nas u prodavnicama ni jedan netbuk koji ima ugrađen 3G modem.

od ovih shto ja znam ima dell, mislim da je mini insipiron 1012 i bio je jedan u comtradeu, ne secam se jel acer ili shta je beshe bilo

nezgodno je za trazenje, nema negde da se filtrira i pretraze samo oni koji imaju 3g modem, a nekada na netu chak ni u specifikacijama ne pishe da ima 3g kod modela koji imaju... zato rekoh ovde da pitam ako neko zna

Koliko je meni poznato i na Zapadu su modeli sa 3G modemom retki, to je obično rezervisano za operatere mobilne telefone.

Baš sam pogledao ponudu u dva najveća nemačka laptop šopa i postoji samo jedan model Acera sa ugrađenim UMTS modulom.

e da, video sam i taj lenovo davno, ali mi dell deluje kao bolji izbor, a josh je i malo jeftiniji.
nego sam mislio da postoji vishe modela, pa da mi ljudi predloze mozda neshto novo, ali izgleda da sam zbog tog 3g ogranichen na ovih 3-4 modela

Koliko je meni poznato i na Zapadu su modeli sa 3G modemom retki, to je obično rezervisano za operatere mobilne telefone.

Baš sam pogledao ponudu u dva najveća nemačka laptop šopa i postoji samo jedan model Acera sa ugrađenim UMTS modulom.

Za nekoliko dana putujem u Nemacku, pa sam mislio da kupim neku opremu o istom trosku. Interesuje me koja su to dva najveca laptop shopa, ako mozes da napises adrese da pogledam.

Poslednja izmena:
Vrh Dno