Šta je novo?

Problem sa programima i nod32

nestolex

Cenjen
Učlanjen(a)
17.08.2010
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen7 5800X3D + LC Power CC-120
Matična ploča
ASUS TUF B550 Gaming - Plus
RAM
2x16Gb Kingston HyperX 3200Mhz CL16 DDR4
GPU
AMD Radeon Dual RX 6700XT, 12Gb, 192bit
Storage
V-Nand SSD M.2 970 Evo Plus 3.0 250Gb + SSD M.2 Adata Legend 1Tb 1200TBW 4.0 + WD Blue 1Tb + WD Blue 1Tb
Zvuk
SONICGEAR SPACE 3 Maroon 2.1 Bluetooth
PSU
FSP Hammer 600W
Kućište
CoolerMaster MB-511
Monitor
GIGABYTE 32" VA G32QC A-EK, 165Hz, 2560x1440
Miš & tastatura
Miš - Logitech G402 Hyperion Fury + Tastatura - MS Gaming ELITE C330
Ostale periferije
Podrum vina
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 5G
Pametni uređaji
Xiaomi Watch S1 Active
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Problem se pojavio pre nekih 20-tak dana i već mi je muka od njega. Reinstalirao sam windows nekoliko puta, probao sa svim os koje imam od Win XP 32 i 64 pa i sa Win 7 (kojeg trenutno koristim). Priroda problema je sledeća:

Posle instalacije neki programi mi zablentave i jednostavno neće da se pokrenu! Mogu da klikćem na njih po 100 puta ali nema šanse da ih startujem! To se dešava sa utorrent-om,firefox-om,word-om (?),excell-om itd. Restartujem komp i sada je drugačiji slučaj-startujem ih iz prve, ali čim ih ugasim tu se priča završava. uTorrent, recimo, moram da reinstaliram kada dođe do toga da ga ne mogu pokrenuti, a sada je to slučaj i sa Mozzilom...Već sam izludeo od toga.:wall: Instalacije programa se nalaze na HDD, odakle ih i pokrećem. Da ne bih sada pisao koju mašinu imam to možete pogledati ispod mojeg avatara.

Dalje-počeo je i NOD32 da me zeza i to pošteno-Čim ga instaliram počne da mi briše .exe fajlove i to direktno iz "Program Files" foldera! Instalirane programe (njihov .exe fajl) prijavljuje kao neki Jaafo.A virus i ladno ih obriše.😡

Probaću da reinstaliram sutra Win7 ponovo, i prvo što ću da instaliram biće upravo NOD32....pa da vidim kako će sada da se ponaša prema ostalim programima pošto ih budem instalirao....A ako sam i zapatio neki virus na D particiji gde držim gomilu podataka onda će ga ovako valjda pronaći...

Ako neko ima sličan problem...tj. ako ga je imao, onda će svaka mala pomoć u vidu saveta biti velika za mene!

Hvala unapred...

Hmmmm, ovako uzmi antivirus skeniraj ceo komp sve particije. Sacuvaj nekako sve podatke sto su ti potrebni i formatiraj ceo hdd. Onda kopiraj jednu stavku po stavku
ali prethodno je skeniraj sa cistog sistema sa av-om.

Probaj sa ovim da ga se resis...trebalo bi da uspe...

Prilozi

Poslednja izmena:
Dakle...reinstalirao sam os i kao prvi program koji sam ubacio bio je NOD32. Šta se sledeće desilo? Počeo je da mi briše sve SETUP fajlove iz foldera gde mi se nalaze instalacije programa kao i neke manje igrice!!! Probao sam sa jeefosfx ali ni jedan virus koji je pronašao nije mogao da obriše jer verovatno nije kompatibilan sa Win7...A evo šta sam našao na netu o ovom virusu,izgleda da je neko već imao taj problem:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080820025802AAA82zC

Izgleda da se virus zavukao na D particiju i to jako dobro jer ga nisam našao pomoću VundoFixa...probaću ostale programe pa videću kuda to vodi...

Avast5 i Malwarebytes,ako neznas odakle da skines javi se na pp

Malwarebytes' Anti-Malware nije alatka za čišćenje virusa, on ima drugu namenu a ona je jasna iz samog naziva proizvoda.

Druga stavr pošto pominješ gomilu Os malo je verovatno da si ih sve platio pa se koriste neke krekovane verzije a verovatno je isti slučaj i sa NOD. Tao da bi umesto njega trebao da probaš neku odličnu besplatnu alternativu tipa avast ili alvira.

Malwarebytes' Anti-Malware nije alatka za čišćenje virusa, on ima drugu namenu a ona je jasna iz samog naziva proizvoda.

Druga stavr pošto pominješ gomilu Os malo je verovatno da si ih sve platio pa se koriste neke krekovane verzije a verovatno je isti slučaj i sa NOD. Tao da bi umesto njega trebao da probaš neku odličnu besplatnu alternativu tipa avast ili alvira.

Svi programi koje imam i koje instaliram,pa čak i sam Win7 su legalni ili besplatni.Nabavio sam ih....to je mala tajna odakle, ali su svi (opet kažem) ili besplatni ili legalni...
Probao sam da skeniram sistem i sa tom Avirom i slučaj je bio potpuno isti,tako da nisam napravio neki značajan napredak u svemu tome.Zato ću danas da kompletnu D particiju prebacim na externi hdd, reinstaliraću win7 uz kompletno formatiranje hdd-a, instaliraću av program i onda ću lagano jedan po jedan folder sa externog da prebacujem i skeniram....valjda ću tada uspeti nešto da uradim, jer to je jedina šansa da se sve dovede u red.
:crash:

Slusaj prijatelju, moras da uradis sledece:

Obori sistem, ako imas drajver za lan na CD-u instaliraj ga da bi dobio net. Niposto ne klikci na D ili E particiju ukoliko je imas. Skini sa neta Avast5 na desktop. Instaliraj ga i zadaj mu da skenira sve diskove u Boot Mode rezimu.

Zaboravi na sve programe koje imas na D particiji, jer su svi do jednog zarazeni virusom.

Prilozi

• 2010-11-02_115751.jpg
    2010-11-02_115751.jpg
    88.5 KB · Pregleda: 27
Zato ću danas da kompletnu D particiju prebacim na externi hdd, reinstaliraću win7 uz kompletno formatiranje hdd-a, instaliraću av program i onda ću lagano jedan po jedan folder sa externog da prebacujem i skeniram....

Ovo nikako, jer kad budes vratio podatke na HDD imaces istu situaciju, jer sa programima i de i virus u paketu. Znaci, zaboravi sve programe koje imas, svi su zarazeni bez obzira na kojoj su particiji.

Bitno je da skines AV sa interneta na desktop, ili ga skini kod nekog drugara na CD ili flesku (pazi da je cista).
Kad zavrsis komletno skeniranje (ciscenje) onda nastavi sa instalacijom drajvera i ostalog.

Poslednja izmena:
Ovo nikako, jer kad budes vratio podatke na HDD imaces istu situaciju, jer sa programima i de i virus u paketu. Znaci, zaboravi sve programe koje imas, svi su zarazeni bez obzira na kojoj su particiji.

Bitno je da skines AV sa interneta na desktop, ili ga skini kod nekog drugara na CD ili flesku (pazi da je cista).
Kad zavrsis komletno skeniranje (ciscenje) onda nastavi sa instalacijom drajvera i ostalog.

Reci mi šta je sa image fajlovima? Da li se virus zalepio i za njih? Da, i šta je sa igricama koje sam skinuo, a koje još nisu extractovane iz rar u iso fajl?
Na svu sreću pre jedno godinu dana narezao sam sve te instalacione programe na jedan dvd,tako da mi neće biti teško da ih obrišem i instaliram sa diska.A što se tiče onih malih igrica (tipa Moorhuhn,Pikado,Bilijar itd...za to mi jako kuca purac).
Svetlo je na kraju tunela! LOL
:banana:

Nisam siguran za rar datoteke, no sve jedno, videces sta je ostalo citavo posle skeniranja. Avast ce da ga pocisti kao od sale i to dosta brzo, posto je instaliran samo windows bez programa, znaci C ce da prodje brzo i posle ce da cisti D. Sve sto nadje brisi, mislim da je kod avasta opcija za brisanje (delete all) broj 2.

Još jedno pitanje....kada sam već toliko dosadan...da li mi je stvarno potreban taj cd za Lan instalaciju pošto koristim Win7, a poznato je da on sve te stavrčice automatski instalira?
Skinuću ja sada (ovde na poslu) AVAST 5 na usb pa ću sa njega direktno da ga instaliram posle obaranja sistema.Nadam se pozitivnom rezultau...ostaviću komentar večeras...

Mozes i tako, a ukoliko budes imao net posle instalacije win7 onda skines odmah sa neta na desktop, svejedno.

ZATRESLA SE GORA...RODIO SE SLON!!!!

STVAR JE REŠENA.....NEMA VIŠE JAFA (HEHEHE...ZNAM DA JE JEEFO,ALI OVAKO MI LIČI NA ONAJ KEKS) VIRUSA...METNEM GA NA QR.C...

ZAHVALJUJEM OD SRCA SVIMA NA SAVETIMA I NADAM SE DA ĆE OVAJ POST MOŽDA KORISTITI NEKOM UBUDUĆE...

SPOCK1...TEBI TAKOĐE VELIKO HVALA JER SAM KORISTIO TVOJU METODU

ŽIVELI!!!

P.S.
KO ZASPI SA SVRBLJIVIM DUPETOM - BUDI SE SA SMRDLJIVIM PRSTOM!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno