Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

menfromearth, pa za to sam i pitao... Ljudski je što si razmenio svoju muku sa nama ostalima, ali nazire li se tu neko rešenje? Mene takav repair permissions čini nervoznim, to nije normalno. Sad treba da nagadjam hoće li se to odraziti na neku Java aplikaciju u radu i to kad bi najmanje smelo da se desi.:crash:

ne znam brate :D kod mene sve sljaka za sad, ali kad god idem repair permissions, pojavi se one iste stavke, neki bug :p

Dobro je, izgleda da i nije tako strašno... http://hintsforums.macworld.com/showthread.php?p=597452
Iako su svi to dobili (i vlasnici originalnih Mac mašina), očigledno je da je to neki stari bug koji se javlja povremeno, ali navodno ne pravi nikakve probleme. Samo baš me ozračilo sinoć, pošto nisam mogao nikakav info da iskopam na način kako sam ga tražio.

Ja koristim samo slušalice sa mikrofonom (zeleni i pink činč pozadi), jer moram tako pošto mi sve to ide preko DVI KVM switcha, a na ovom Chieftek kućištu u kome je Mac nemam front audio panele da bih ti to odmah proverio. Kolega koji ima zvučnike kaže da mu rade svi priključci (ali samo stereo, bez 5.1), ali on takodje nema front audio panel na kućištu, tako da ti ne mogu dati tačan odgovor. Ovo nam je u svakom slučaju najbolje (i najglasnije) rešenje do sad, što ne znači da nećemo da eksperimentišemo i dalje. Da podsetim, ideja je bila sprečiti resetovanje zadatih podešavanja u Voodoo Pref. Pane, što smo uspeli. Voodoo je daleko od savršenog kexta, ali je podnošljiv i radi na širokom spektru kartica. Ako hoćeš da probaš, naravno da je na tvoj rizik. Who dares wins!

Nisam ja ni pitao za front panel nego za izlaze i ulaze od pozadi... al ok shvatio sam treba malo da se igram da namestim sta mi treba...

Da li je neko imao problema sa crashovanjem preferences panela, 5-6 sekundi posle otvaranja istog.
trazio na internetu odgovor, i pola sata brisao razne plistove i gluposti vezena za pref. panel i nista nije uspelo. Ima jos ljudi koji su imali taj problem, i na apple forumu. I na kraju provalim da mi crashuje samo kad odem desktop and screen saver "odeljak". I setim se da sam instalirao iLlife 2011, odem u pictures folder, kad tamo 700 mega iPhoto library xD(tu mu gi stavlja po default) obrisem bazu i sad ne crashuje. Dobro, i onako mi se ne svidja iPhoto (iLibrary uopste), jako spor kad skrolujem kroz fotke, secka, kad se ucitava program isto.
ostaje mi Aperature za fotke :D

E stvarno, koja bi bila najbolja Mac zamena za ACDSee, na primer? Nešto lagano, za listanje slika u full screen, po potrebi. XNView je sjajno zamišljen, ali baguje, sačuvaj bože! Nešto mi se čini da, kao ni sa playerima, Mac baš ne briljira na ovom polju...

Pozdrav Hackintosh zajednici :wave:
malo više učešća ću uzeti onda kad vaše postove budem u celosti isčitao a za sad ću se dotaći jednog pitanja sa ove teme na koje nije odgovoreno.

Mac podešava sistemsko vreme po UTC a M$ u skladu sa korisnikovim podešavanjem
i odatle ona razlika kod multiboot sistema od 2 sata u ovom trenutku. Problem se rešava tako što se windowsima "kaže" da i oni na isti način beleže sistemsko vreme a to je najlakše uraditi pokretanjem ovog .reg fajla:

EDIT: ...u windows naravno :D

Prilozi

• utcfix.reg.zip
    299 bajta · Pregleda: 23
Poslednja izmena:
E stvarno, koja bi bila najbolja Mac zamena za ACDSee, na primer? Nešto lagano, za listanje slika u full screen, po potrebi. XNView je sjajno zamišljen, ali baguje, sačuvaj bože! Nešto mi se čini da, kao ni sa playerima, Mac baš ne briljira na ovom polju...

Pa nema bas. Postoji preview - kohi je mebi bolji od acdsee - ali moras da se naviknes da drugacije koristis foldere... iphoto je opet druga stvar - ali ako su to tvoje fotografije razmisli o njemu. Mac generalno ima ovo malo drugacije zamisljeno od pcja ako da ces resko naci acdsee klon - pre ces promeniti navike... ono sto ja radim je prevucem ceo folder u preview i on mi sve otvori - a finder koristim kao browser...

JustLooking i Xee, Preview mi je ******ski uradjen, nema najosnovnijiu stvar koju svi ostali programi za pregledanja slika imaju, da se kreces napred/nazad kroz slike, bez prevlacenja foldera i slicno, kad moze movist i vlc da nadje sledeci i prethodni VIDEO fajl u folderu..e onda ga j...

JustLooking i Xee, Preview mi je ******ski uradjen, nema najosnovnijiu stvar koju svi ostali programi za pregledanja slika imaju, da se kreces napred/nazad kroz slike, bez prevlacenja foldera i slicno, kad moze movist i vlc da nadje sledeci i prethodni VIDEO fajl u folderu..e onda ga j...

Drugacije koncipirano, par puta sam ponovio da je to pitanje navike, samo ako zelis da se naviknes.

Pozdrav Hackintosh zajednici :wave:
malo više učešća ću uzeti onda kad vaše postove budem u celosti isčitao a za sad ću se dotaći jednog pitanja sa ove teme na koje nije odgovoreno.

Mac podešava sistemsko vreme po UTC a M$ u skladu sa korisnikovim podešavanjem
i odatle ona razlika kod multiboot sistema od 2 sata u ovom trenutku. Problem se rešava tako što se windowsima "kaže" da i oni na isti način beleže sistemsko vreme a to je najlakše uraditi pokretanjem ovog .reg fajla:

EDIT: ...u windows naravno :D

Dobrodaosao marxista!

To resenje i ja koristim i uputstvo postoji u nekom od mojih post-ova, ali nije na odmet ponovo ga okaciti, hvala.

Kako ne moze sa xee, radi premotavanje normalno.

@rushko Hvala na dobrodošlici ...nov sam i nisam isčitao ni 5% tema i to je razlog grešci, ovu sam pročitao celu ali mi je promaklo da je odgovoreno - nema veze od viška glava ne boli :D a ja se trudim da u budućnosti ne ponavljam već pisano :)

Da li se u poslednje vreme nesto promenilo po pitanju kompatibilnosti SL-a i ATI HD3850 ,poslednji put kad sam probavao nikako nisam uspeo da namestim da radi pa sam morao da se vratim na Leoparda,kakvo je sad stanje ako neko zna?

Da li se u poslednje vreme nesto promenilo po pitanju kompatibilnosti SL-a i ATI HD3850 ,poslednji put kad sam probavao nikako nisam uspeo da namestim da radi pa sam morao da se vratim na Leoparda,kakvo je sad stanje ako neko zna?

Nije podrzana niti ce biti.

Pa da... taman tako. Ja evo jos uvek vucem 3870 jer nikako da se nakanim i konacno uzmem neku nvidia graficku. Planirao sam x260 a sad koliko vidim cu morati da uzmem x275 jer ovih 260ca skoro vise nema (osim ovih budzenih tj repariranih).

Doduse stoji mi instaliran 10.6.4 na jednoj mini probnoj particiji, gde sam sve ispeglao ostalo sto je moglo da se ispegla, osim heh... naravno grafike... Doduse vidim da su pojedinci uspeli da osposobe jedino rezolucije, a eto meni ni to nije poslo za rukom... No sve jedno to nije to i zato mora neka nvidia da se nabaci... ,)

Poslednja izmena:
Pa da... taman tako. Ja evo jos uvek vucem 3870 jer nikako da se nakanim i konacno uzmem neku nvidia graficku. Planirao sam x260 a sad koliko vidim cu morati da uzmem x275 jer ovih 260ca skoro vise nema (osim ovih budzenih tj repariranih).

Doduse stoji mi instaliran 10.6.4 na jednoj mini probnoj particiji, gde sam sve ispeglao ostalo sto je moglo da se ispegla, osim heh... naravno grafike... Doduse vidim da su pojedinci uspeli da osposobe jedino rezolucije, a eto meni ni to nije poslo za rukom... No sve jedno to nije to i zato mora neka nvidia da se nabaci... ,)

moze i 5770/5850/5870 od skoro.:)

nVidia GTX 260, 275, 295... su generički podržane pod SL 10.6.4 tj. postoje zvanični drajveri i koliko ja vidim ima da se kupe GTX 260ke koje nisu reparirane. Medjutim postavlja se pitanje zarad čega će kome GTX 2xx ili HD 5xxx???

8800 GT ili 9800 GT totalno završava kompletan posao a Bog me i više od toga... Ispravite me ako grešim i gde grešim...?
Koji su to usko specijalizovani programi a još manje igrice koji će kod Mac-a vapiti za jačinom grafičke kartice?

Poslednja izmena:
nVidia GTX 260, 275, 295... su generički podržane pod SL 10.6.4 tj. postoje zvanični drajveri i koliko ja vidim ima da se kupe GTX 260ke koje nisu reparirane. Medjutim postavlja se pitanje zarad čega će kome GTX 2xx ili HD 5xxx???

8800 GT ili 9800 GT totalno završava kompletan posao a Bog me i više od toga... Ispravite me ako grešim i gde grešim...?
Koji su to usko specijalizovani programi a još manje igrice koji će kod Mac-a vapiti za jačinom grafičke kartice?

Мислим да ниси сконтао о чему се овде ради. X2xxx серија је прилично доступна картица (мислим на цену наравно) а те картице које ти помињеш можеш купити само половне. ОК је то за све оне који немају проблем са овим делом (ја рецимо имам итекако), а тренутно једино што могу купити су картице у овој класи.

На страну то што понекад и одиграм понеку игру...

Но генерално ако узмемо у обзир и то да људи купују (или барем ја рецимо) графичке на неке 2-3 године, онда ценим да је ово скроз ок дил.

Poslednja izmena:
Da li se neko razume u Mac mreže malo više od "povežeš i radi"? Moja kućna mreža ima nekoliko Mac-ova i Windowsa od kojih svaki računar ima svoj nezavisan pristup internetu preko routera. Adrese zadate za lokalnu mrežu koja je napravljena preko nezavisnog switcha i koja nije (i ne treba biti) povezana sa internetom u Macu postaju problematične. Naime, Leopard sve šerovane foldere iz lokalne mreže usmerava na mrežnu karticu koja je ukačena na internet, umesto na onu u lokalnoj mreži. Dakle, ignoriše mrežnu karticu u zaštićenoj lokalnoj mreži i daje prednost ovoj koja je povezana sa internetom, nudeći tako "na izvolite" moje šerovane foldere svetskoj internet zajednici. Ja nisam pronašao način da to rešim (taj problem kod Windowsa ne postoji). Svi Windowsi vide Mac mašine, a ovi njih bukvalno "kako kad", čak i sa isključenim firewallom. Na žalost nisam familijaran sa samba protokolima i sličnim mrežnim Mac zavrzlamama, pa bi mi prilično značila pomoć nekoga ko se razume u ovo.

da li je neko probao gtx460 na sl?

Ja sam procitao sve, ali se slabo snalazim... Proradio mi je Kalyway 10.5.2, preko toga ne uspevam nista. Jel moze neko da mi na brzinu sazvace sta je najbolje da skidam za moj komp? Skinuo sam par instalacija SL-a, ali nista nisam uspeo. 10.5.2 mi je radio savrseno dok nisam ubacio ovaj GTX 260.

Hvala

Vrh Dno