Šta je novo?

Nvidia 280 GTX Enginner Edition

anagarika

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2005
Poena
309
Drug mi je dao ovu karticu, i rekao mi da je to tzv Sample, ili referentni model koji je napravila Nvidia, i sto je cudno na njoj zaista nema nikakve oznake nekog brenda. Samo na kuleru pise nVidia i to je sve.

Mene sada zanima, ima li iko predstavu o ovoj kartici, jer sam gledao po internetu i video da ima mnogo zaludjenika koji se kunu u ovu karticu i dozivljavaju je kao nesto sto ima posebnu vrednost. Takodje sam je nasao i u prodaji, doduse polovne, i vidim da je nema ispod $200 pa me interesuje ima li smisla ovo prodavati ili je cuvati kao svojevrsnu relikviju.

Inace do sada sam imao 260GTX koja mi je na 23 inca sve terala, doduse malo se gusila u F1 2010 kada sam igrao u 2040x rezoluciji. Dok ova sa time nema nikakvih problema, voza sve bez ikakvih problema i vidim da joj temperatura ne prelazi 65c sto mi se cini da nije puno ako je tokom igranja.

Takodje me interesuje jel je moguce ovo klokovati, i preko kog programa i da li je to uopste dobro za karticu ili da je ne diram i teram ovako dok je vreme ne pregazi. :bottle:

Inace genijalno je to sto ima DVI i HDMI izlaz, sto se na ovoj fotografiji ne vidi, posto me je mrzelo da je fotografisem a ova na slici je identicna, samo sto nema HDMI.
gtx280_001.jpg

Poslednja izmena:
To je licna izvedba od nvidia.Brend je nVidia i zato nema nista na njoj!Referentna cista nVidia.
Znaci postoji neko nepisano pravilo o kvalitetu i pouzdanosti kartica,oc potenicjalu i sl po brendovima.Uvek se krece od nVidia by nVidia pa eVGA itd. tako redom.
Znaci te kartice su retke na ovim prostorima i imaju vise sentimentalnu vrednost nego materijalnu po gotovu sto ih je sad vec vreme malo pregazilo mada bi je ja licno posedovao vrlo rado!
Moze da se klokuje.Najlaski prgram za to ti je MSI Afterburner.
700 Mhz za nju je nista.1200 Mhz za memoriju ici ce takodje.Znaci Za GPU mozes da ides od 700 Mhz pa na dalje a memoriju do nekih 1250 Mhz za svaki dan.Idi tim koracima.Trebalo bi da izvuces najbolje performanse jer na nju ipak idu najbolji chipovi i birane memorije.

PCBeast hvala na odgovoru. Skinuo sam program i sve je bas lako podesiti. Jedino sto se ne bih usudio da menjam je voltaza.

Nego, radio sam 3Dmark test i meni tu nista nije jasno...score je 0

CPU skor je 32270
GPU skor je 11597

FPS: 34.35

i to sve pri rezoluciji 1400x900

Interesuje me jel ovo dobar rezultat ili los. Doduse veruejm da na ove rezultate utice i jacina procesora, hard disk ili sta vec sve.

Score je 0 zato što si menjao rezoluciju... treba da izabereš neki od preset-a i onda ćeš imati rezultat

Odlicna kartica i to jos na poklon, pordaj 260gtx i miran si ukoliko bi 280 gtx menjao za 460 ili 6850 sto se tice performansi to je sve tu negde, nemas nikakve potrebe da je menjas.

Odlicna kartica i to jos na poklon, pordaj 260gtx i miran si ukoliko bi 280 gtx menjao za 460 ili 6850 sto se tice performansi to je sve tu negde, nemas nikakve potrebe da je menjas.

Otarasio sam se 260gtx iako me je dobro sluzila i mislio sam dok nisam ovu video da je robusna i da ce mi oktinuni slot na ploci od tezine, ali ova prvo izgleda neverovatno, zadnji deo joj je kao neki otvor na haubi kakvih sportskih kola :bottle:

I vidi se odmah razlika u klasi cim se poteraju zahtevne igrice u visokoj rezoluciji. Tamo gde se 260 gusi ova tera kao luda.

I hvala ti sto si mi otklonio sumnju, oko promene, jer sam mislio da kasnije prodam ovu i uzmem bas nesto od te dve kartice, cak pre 6850 jer sam video da se u vecini igara bolje pokazala u visim rezolucijama od nVidije sto me iznenadilo jer su da kazem iz iste klase. Ali ako necu dobiti nista bolje od ove kartice, a i pitam se sta je to bolje sto ova ne moze da mi pruzi, onda je drzim u kucistu sve dok bude u stanju da gura igrice. :bottle:

Otarasio sam se 260gtx iako me je dobro sluzila i mislio sam dok nisam ovu video da je robusna i da ce mi oktinuni slot na ploci od tezine, ali ova prvo izgleda neverovatno, zadnji deo joj je kao neki otvor na haubi kakvih sportskih kola :bottle:

I vidi se odmah razlika u klasi cim se poteraju zahtevne igrice u visokoj rezoluciji. Tamo gde se 260 gusi ova tera kao luda.

I hvala ti sto si mi otklonio sumnju, oko promene, jer sam mislio da kasnije prodam ovu i uzmem bas nesto od te dve kartice, cak pre 6850 jer sam video da se u vecini igara bolje pokazala u visim rezolucijama od nVidije sto me iznenadilo jer su da kazem iz iste klase. Ali ako necu dobiti nista bolje od ove kartice, a i pitam se sta je to bolje sto ova ne moze da mi pruzi, onda je drzim u kucistu sve dok bude u stanju da gura igrice. :bottle:

Sve sta ove brze karte tjeraju cu i ta bez problema tjerati. I tako ce jos dugo ostati.

A sto se tice 6850, vjerovatno si gledao pogresne rezultate 🙂

Sve sta ove brze karte tjeraju cu i ta bez problema tjerati. I tako ce jos dugo ostati.

A sto se tice 6850, vjerovatno si gledao pogresne rezultate 🙂

Neko je okacio link bas na temi gde se raspreda nasiroko o 460gtx :bottle:

http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/Radeon_HD_6870_Turbo/9.html

mozes da iscesljas kako se pokazala u raznoraznim igricama.

A jos vise od svega me je iznenadilo sto na svim tim testovima, radeon daje bolje rezultate od 285 GTX.

Nazad
Vrh Dno