Šta je novo?

Hardware/software sales

750.000 funti LOL. 🙂

U Engleskoj reklamni spotovi u jacim terminima su 50.000 funti. 750.000 su smesne pare za kampanje vecih razmera.

Ja svaki put kad prebacim TV na MTV Hits ili Dance vidim ili Wii reklame ili reklame multiplatform igara sa "Jump In" na kraju. MS ne ulaze novac samo direketno, vec i indirektno kroz co-marketing sa izabranim izdavacima.

O kojoj ti tacno "najjacoj i jako skupoj kampanji u UK-u" pricas? $133kk se odnosi na celu Evropu. MS skoro sve marketing dolare koncentrise na SAD i UK. Ostatak Evrope retko sta dobije, sto se i vidi na listama prodaje.

Kako vladamo materijom, pa ovo je strasno 🙂

750.000 funti LOL. 🙂

U Engleskoj reklamni spotovi u jacim terminima su 50.000 funti. 750.000 su smesne pare za kampanje vecih razmera.

Ja svaki put kad prebacim TV na MTV Hits ili Dance vidim ili Wii reklame ili reklame multiplatform igara sa "Jump In" na kraju. MS ne ulaze novac samo direketno, vec i indirektno kroz co-marketing sa izabranim izdavacima.

O kojoj ti tacno "najjacoj i jako skupoj kampanji u UK-u" pricas? $133kk se odnosi na celu Evropu. MS skoro sve marketing dolare koncentrise na SAD i UK. Ostatak Evrope retko sta dobije, sto se i vidi na listama prodaje.

750k je samo za prvu nedelju launcha u UK, do praznika potrošiće 2 milke funti u UK...

A ovih 133 milki dolara je prvenstveno bilo namenjeno UK tržištu, manji deo je otišao na reklamu u Nemačkoj, Francuskoj i Španiji. I to nikako nisu male pare, pa da se može reći da Sony ne ulaže u marketing...

750k je samo za prvu nedelju launcha u UK, do praznika potrošiće 2 milke funti u UK...

A ovih 133 milki dolara je prvenstveno bilo namenjeno UK tržištu, manji deo je otišao na reklamu u Nemačkoj, Francuskoj i Španiji. I to nikako nisu male pare, pa da se može reći da Sony ne ulaže u marketing...

Izvor?

Inace, neke od MS-ovih marketing kampanja:
Jerry Seinfeld & Bill Gates - $300 miliona
Kinect & Windows Phone 7 - $900-$1000 miliona. Potvrdjeno je da ce na Kinect otici preko $500 miliona.
Microsoft Kin (prodato 500 komada u roku od par nedelja) - procene idu na stotine miliona.

Naravno, vecina gore nabrojanih ne spadaju u marketing gaming divizije, ali otprilike govore o tome koliko MS trosi na markting.

Poslednja izmena:
PS3 Worldwide Unit Sales (Unit:Million)

Kod:
Hardware Sales   Ap-Jn    Jl-Sp    Oc-Dc    Ja-Mr     FY       LTD

FY 2006/07         -        -       1.7      1.8      3.5      3.5

FY 2007/08        0.7      1.3      4.9      2.2      9.1      12.6 

FY 2008/09        1.6      2.4      4.5      1.6      10.1     22.7 

FY 2009/10        1.1      3.2      6.5      2.2      13.0     35.7

FY 2010/11        2.4      3.5       -        -       5.9      41.6

Worldwide Hardware Unit Sales (Unit:Million)

Kod:
Sony's Fiscal Year 2010/11

Hardware         Ap-Jn    Jl-Sp    Oc-Dc    Ja-Mr    Sony FY       

PS3               2.4      3.5       -        -       5.9      

Wii               3.04     1.93       -       -       4.97      

360               1.5      2.8       -        -       4.3      

PS2               1.6      1.5       -        -       3.1

Year 2010

Hardware         Ja-Mr    Ap-Jn    Jl-Sp    Oc-Dc     2010       

Wii               3.48     3.04     1.93      -       8.45      

PS3               2.2      2.4      3.5       -       8.1      

360               1.5      1.5      2.8       -       5.8      

PS2               1.7      1.6      1.5       -       4.8

Odakle ti ideja da su obe piratizovane? Jedna je moja i naravno vise puta je crkavala dok nije posle tri drndanja konacno krepala a jednu sam nabavio u rrod stanju a da nikada nije ni flashovana vec je leek koristio samo originale koje je dobio uz konzolu a bio mu je veliki cim da je vraca u nemacku jer je dobio na poklon pa nema ni papire. Cak nisam probao jos uvek ni da je popravljam jer mi 360-ka trenutno ni ne treba jer ne postizem da odigram ni ovo sto je izaslo za pc/ps3/psp. Elem, kako da realizujem tu garanciju koju ti pominjes?

Btw nemoj da kreces od pretpostavke da svi ko ti obozavaju da harce pirate, ima ljudi koji kupuju originale.

Elem, kako da realizujem tu garanciju koju ti pominjes?
To bi valjda ti trebalo da znas.
Ja za svaki uradjaj koji sam kupio znam kako da realizujem garanciju i koliko traje garantni rok.

Btw nemoj da kreces od pretpostavke da svi ko ti obozavaju da harce pirate, ima ljudi koji kupuju originale.
Cini mi se da ti kreces o pretpostavke da nisam medju ljudima koji kupuju originale, a jesam medju onima koji "obozavaju" pirate.
Practice what you preach.

Da se ne mlatimo dalje jer predugo spinujes svoju olako datu izjavu, ne govori ljudima o garanciji od tri godine srbiji jer od toga nema nista. Ako ima nesto reci svima na forumu da znamo kako to da izvedemo.

Da se ne mlatimo dalje jer predugo spinujes svoju olako datu izjavu, ne govori ljudima o garanciji od tri godine srbiji jer od toga nema nista. Ako ima nesto reci svima na forumu da znamo kako to da izvedemo.

Nisam ja taj koji je poceo pricu o ovome, vec Driver i ti.
A sem toga, u ovoj temi se najmanje prica u stanju u Srbiji.
Ne znam samo u kom trenutku smo presli na domaci teren.

Cisto da razjasnimo, pirati i garancija mogu zajedno. Neki domaci preprodavci daju godinu dana, sto je isto koliko je davao i sam Microsoft pre produzenja garancije, a garanciju je produzio da bi ublazio stetu od ROD-a koji sada prakticno vise i ne postoji na Jasperima. Microsoft je zapravo u pocetku davao garanciju od samo 3 meseca pa je produzio na godinu dana zbog civilne tuzbe...

Jasperi nemaju rrod, oni imaju e74 koji je isto srnje ali ne spada u garanciju ni na zapadu.

3 godine pokrivaju samo rrod, nemoguce da to ne znas?

http://www.microsoft.com/presspass/press/2010/nov10/11-15ninemillionpr.mspx

REDMOND, Wash. — Nov. 15, 2010 — Microsoft Corp. today announced it has sold 1 million Kinect for Xbox 360 units worldwide in 10 days and is on pace to hit 5 million by the end of the year. The announcement comes a week before the biggest selling day of the year, Black Friday, and in the wake of increasing momentum for Xbox 360, which led U.S. video game console sales for the past four months.1

“We are appreciative of the response we have seen from consumers that has culminated in sales of more than 1 million units in the first 10 days on the market for Kinect for Xbox 360,” said Don Mattrick, president of the Interactive Entertainment Business at Microsoft. “This is a great start to the holiday season, and we will continue to work with our retailer partners to keep pace with high demand and deliver against our plan to sell more than 5 million Kinect sensors worldwide by the end of this year.”

Before the Kinect launch, Microsoft raised its worldwide sales forecast from 3 million to 5 million sensors sold by year-end. Kinect launched in North America on Nov. 4, followed by Europe on Nov. 10, and will land next in Asia (Nov. 18) and Japan (Nov. 20). By this holiday, controller-free games and entertainment will reach more than 60,000 retailers in 38 countries with up to 17 Kinect games available.

“We have seen tremendous excitement from customers for Kinect for Xbox 360,” said Chris Homeister, senior vice president and general manager of the home entertainment group at Best Buy. “There were lines of customers at our stores all over the country on the night of the Kinect launch, and thousands more are trying it for themselves in our stores every day. It’s no surprise Microsoft has already surpassed 1 million units sold, and we expect Kinect to be one of the must-have gifts at Best Buy this holiday.”

wii-hw-sales-history.png

x360-hw-sales-history.png

music-sales-decline-oct-2010.png

Gde je sonijeva prodaja?Kladim se da su oni najneuspesniji sa prodajom hardvera (mislim samo na ps3)
Microsoft je na ovoj generaciji prosao bolje sa prodajom iako nije jos gotovo, ima jos dosta da se prodaju konzole ali neverujem da ce ga ps3 stici.
Takodje neverujem da ce iko stici ps2 koji se proizvodi vec 10godina i prodaje i dalje kao mutav a i dalje izlaze igre za njega 🙂
Microsoft koliko je bio los u prosloj generaciji sada je toliko bolji.

Zar nije PS3 već stigao Xbox?

Ne. Demantovali su tu informaciju posle par dana.
Slucajno se zeznuli 😉.

Hm, a podaci koliko vlasnik X360/PS3 prosjechno ima igara za svoj sistem?
Sjecam se da sam jednom prochitao da i X360 tu stoji bolje uprkos pirateriji....To je takodje zanimljiva statistika.

Pa sada ne znam dal je tacno ali eto mislim da je zato sto su igre jeftinije za xbox360, barem ovako na netu kada zelis da porucis svaka igra je jeftinija.Medjutim cene kod nas su cene tu i tamo sto se originala tice!Znam da je castlevanija za ps3 bila 5800 PS3 a 5200 360 ali, to je mizerna razlika.

Zar nije PS3 već stigao Xbox?

Razlika je ~2.5 miliona (sirom sveta) i konstantno se smanjuje. Ukoliko GT5 napravi ono sto treba da napravi u Evropi, PS3 bi mogao da prestigne Xbox najkasnije do Bozica sledece godine.

Hm, a podaci koliko vlasnik X360/PS3 prosjechno ima igara za svoj sistem?
Sjecam se da sam jednom prochitao da i X360 tu stoji bolje uprkos pirateriji....To je takodje zanimljiva statistika.

Xbox ni tu vise ne stoji bolje, iako ima prednost u install bazi. Razlog zasto je Xbox tu stajao bolje jeste period od prve 2-3 godine kada je Xbox imao drasticno vise jedinica u upotrebi (i godinu dana vise na trzistu) i time i drasticno vise kupaca. Sada, kada je razlika smanjena, PS3 prodaje vise softwarea.

Poslednja izmena:
Razlika je ~2.5 miliona (sirom sveta) i konstantno se smanjuje. Ukoliko GT5 napravi ono sto treba da napravi u Evropi, PS3 bi mogao da prestigne Xbox najkasnije do Bozica sledece godine.

Razliku će da pravi move, ne GT5 😉

Mozda ps3 stigne xbox do bozica 2012 ali i to nije sigurno, sve zavisi sta budu opet izbacivali sa svakim novim updejtom 😀

Ne, nece. Pogledaj liste prodaje u poslednje vreme, uticaj Move je skoro nevazan.

Nazad
Vrh Dno