Šta je novo?

Uncharted 3

Jel vi to poredite Uncharted 2 sa vashim zeljama ili sa nekom drugom igrom ? :d

Cekaj metacritic skor nije toliko bitan, ali GotY nagrade koje ti isti casopisi koji ocenjuju igru dodeljuju jesu ;)?
Napucavanje je odlicno, automatizovano skakutanje nije.

Gde si ti procitao da sam ja napisao da meta nije vazna? Moj odgovor se odnosio na to da U2 nema najveci meta score u istoriji. Ali on je definitivno vazan. Kao i broj GotY nagrada koje jasno govore u kolikom je broju aspekata igra nadmasila sva ostala ostvarenja u bliskoj proslosti. Sa kojim meta scorevima hoces da poredis U2? Sa Ocarinom iz 90ih? GTA4 koji ne spada u isti zanr i svoju karakteristicnost gradi na potpuno drugi nacin?

Da ponovim drugi deo pitanja - koja ti 3rd person shooter slicne tematike ima bolji gameplay?

Poslednja izmena:
Unchartedu se navodi mana automatizovano skakanje? lol, sta covek nece sve da procita ovde :). Pa takav je i gow, a o assasins creed, infamous i tomb rader-ima da ne pricam. Tu bas trebas da se potrudis da bi zginuo u skakanju..,)

Sto, ne bi bilo bolje? :) .. malo uposlis mozak na takvim sekcijama, a ne ono "evo ga deo gde drzim gore i X" :)
Ne zameram ja ovo samo Unchartedu naravno, AC, Tomb Raidere i to nisam ni igrao..

Mogli su ubaciti i neki minigame gde spajaš sive moždane ćelije koje dalje šalju nervne signale ka mišićima ruke i noge :p Šala. Ali je stvarno teško nešto inovativnije smisliti, pa čak i AC i TR se ne mogu pohvaliti kompleksnijim metodama.

Pa skok je ocajno uradjen, pogotovo kad treba skociti iz mesta!Znaci nekako nemam osecaj kada drejk treba da naskoci na drugu platformu, skok je otprilike kao u onoj igri infamuos, ili kako se vec bese zove?

Pa nije bas tako, ne mogu da ti objasnim na sta sam mislio :)
U gow postoji dupli skok ;)

Mogli su glasinu da formulisu kao "Naughty Dog pravi sledecu igru!". :d

Sve mi nesto u secanju da ima par sekcija gde bukvalno samo X stiskas :) Moguce da gresim.. a kako bi resio, ne znam, recimo ako je 'hvataljka' (slucajno izbacena cigla u zidu ili sta god) blizu, blagi pomeraj pecurke ka njoj i "X", ako previse pomeris promasice je.. ili tako nesto, barem malo da imas osecaj da ti tu nesto ucestvujes..

Mislis kao one nebulozne sekvence u God of War-u, kada moras da odrzavas ravnotezu, uvek se iznerviram i padnem jedno 5 puta. Izem ti osecaj.

Ali mislim, zaliti se na to, ili na platformske sekvence u ovakvim igrama je bas trazenje dlake u jajetu.

Meni su neprevazidjene lokacije u Unchartedima, domaci zadatak iz level dizajna. Pogotovu sam odusevljen drugim delom jer mi je san da posetim Tibet. Detaljnost je neverovatna. Marli, nesto se ne secam da je bila Indija? Turska, pa Nepal i na kraju Tibet.

Jel to neka saradnja na pomolu izmedju NF i Bungie-a ? :)
Mozda ce nam opet napraviti neku genijalnu igru tipa Myth, MDK. Sad su se otarasili M$ olosa i mogu da prave sta hoce.

Ja ne verujem koliku polemiku moze da napravi mala zamerka na i*iotski napravljeno platformisanje, u igri u kojoj vecinom vremena to radis. Kao sto sam rekao milion puta, Uncharted je neverovatan proizvod, svako bi morao da predje oba dela, ako nista bar zbog sjajnog dozivljaja koji ostavlja taj 'filmski' fazon, ali zar stvarno ne smem da kazem da je vreme za malo komplikovanije skakutanje u ovakvim igrama? Pa na konzolama jos i vise ima mesta za to, jer su tu analogne pecurke, sa kojima mozes da doziras skokove i slicne stvari.. Kao u MW2 i KZ2 recimo, mozes bukvalno na prstima da hodas sporo, ako jedva drzis pecurku u neku stranu.. sto vise guras karakter ide brze, takvih stvari zelim jos da vidjam, sto da ne i u platformama, gde drugde?
Stvarno ste slepi nekad i bezrazlozno fanbojisani (tm) u izjavama :)

Jel to neka saradnja na pomolu izmedju NF i Bungie-a ? :)
Mozda ce nam opet napraviti neku genijalnu igru tipa Myth, MDK. Sad su se otarasili M$ olosa i mogu da prave sta hoce.

Prvi MDK je radio Shiny Entertainment, drugi je radio bioware corp(mass efect) gde ti vidis bungie :) ?

Meni je Uncharted serijal jedan od glavnih pokazatelja koliko je Sony mocan kao konzola,jedna od redjih igara koja me je drzala svo vreme uz konzolu dok je nisam presao.Jedva cekam treci deo

http://kotaku.com/5701728/rumor-is-uncharted-3-going-to-the-desert

Rumor: Is Uncharted 3 Going To The Desert?
By Michael McWhertor

After exploring the South American jungles of Uncharted: Drake's Fortune and the Himalayas in Uncharted 2: Among Thieves, where will half-tucked treasure hunter Nathan Drake find himself next? According to an informed source, Drake's going to the desert.

The same source that says an Uncharted 3 reveal is due on or around the Spike TV Video Game Awards indicates that the next game in Naughty Dog's PlayStation 3 adventure series will trade Nepalese snow for sun and sand. The deserts of Africa have been a frequently theorized and requested setting for the third Uncharted game—one that would put Drake on a path already traveled by Indiana Jones.

In Raiders of the Lost Ark, Indy traveled from the jungles of South America to the snowy mountains of Nepal to the Egyptian desert. Coincidence? Crazed theory? We'll find out where Uncharted 3 will take Drake soon enough, if this rumor is right.

Sony has something to unveil in Hollywood on December 12, so we'll hopefully know something more official about Nathan Drake's future before too long.

Stize:

uncharted-3-desert_510.jpg

uncharted-3-village-art_510.jpg

Vise informacija ukljucujuci i teaser na linku:

http://popwatch.ew.com/2010/12/09/uncharted-3-first-look/

Kotaku je bio u pravu, cudo :D

Totalna promena ambijenta.
Odlicno.

Nazad
Vrh Dno