Šta je novo?

[OPT] A4Tech X-738k

dulsrules

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.08.2007
Poena
499
Danas je kupljen ovaj misonja. Prve impresije su vise nego dobre. U pakovanju sve ono sto je potrebno, ni manje ni vise. Dodatni set glajdera (2 velika i 4 mala), disk sa drajverom i Oscar program za podesavanje samog misa. Nema kilo papira i letaka kao kod nekih poznatijih proizvodjaca, sto je na mene ostavilo odlican utisak.
Po raspakivanju, odmah se da primetiti da se na duzini kabla nije stedelo, kao i da je sama izrada na jako visokom nivou. Mozda jedino sto upada u oci jesu dva bocna dugmeta koji kao da imaju lufta vise nego sto im je potrebno. Isto to se moze reci i za scroll tocak. Klikovi su precizni, kratkog hoda i ni malo bucniji od npr. Death Adder-a koji sam nedavno posedovao.
Mis inace jako dobro lezi u ruci, bar meni koji nemam veliku saku ispostavlja se kao jako ergonomican u samom radu, ruka se ne znoji i tezina je mozda za koju desetinu grama laksa nego sto bi bilo trebalo da bi bila savrsena. Ali to je moje jako subjektivno misljenje. Mozda bi nekome bio suvise lak, sve zavisi na sta ste navikli u dosadasnjm radu i kakva islustva imate od ranije.
Mis se u igrama ponasa izesetno glatko. Jedino sto sam primetio kao vecu manu je to sto se na podlogama sa jacom refleksijom ponasa i suvise osetljiv pa hoce da reaguje i kada nije skroz spusten na podlogu. Na mat podlogama preosetljivost senzora nije izrazena.
U samom softveru (Oscar) ima dosta podesavanja. DPI ide od 100 pa do 3200. Svakom od tastera je moguce dodeliti odredjenu ulogu unutar Windows okruzenja. Napominjem da sam ga testirao u Win Ulimate 64bit okruzenju kao i na Win XP 32 bit-a. U oba se ponasa identicno. Nisam primetio bug-ove i bilo kakve probleme.
Toliko za sada, ovo su bile prve impresije nako kraceg koriscenja. Update utisaka mozete ocekivati nakon par dana.
I za kraj koja slika sa detaljima koje sam spomenuo u textu.

http://img193.imagevenue.com/img.php?image=02430_DSC00550_122_370lo.JPG

http://img127.imagevenue.com/img.php?image=02431_DSC00551_122_450lo.JPG

http://img134.imagevenue.com/img.php?image=02432_DSC00552_122_62lo.JPG

http://img5.imagevenue.com/img.php?image=02434_DSC00553_122_132lo.JPG

PS. Tragovi prstiju se vide na njemu ali se ruka ne znoji.

Poslednja izmena:
imam 710bk i verovatno su ista ta bocna dugmad, ali nemaju bas luft, ali jeste neki cudan osecaj u pocetku dok se malo ne razrade, recimo 50tak do 100 klikova, naime ja koristim desno dugme svakodnevno dok levo sam kliknuo mozda 10tak puta i razlika se oseti, kao i glasnoca :D

po meni medju vrhunskim misonjama koji su podtcenjeni u gaming worldu i lako mogu da se porede sa onima u klasi oko 50e

PS i za scroll mogu isto da kazem :D

Imao sam ga pre jedno godinu dana. Utisci: Solidan kvalitet izrade, ok softver, svetleće DPI dugme,:D ali ono što mi se nije dopalo je skrol. Najgori skrol koji sam ikada koristio. Pokvario mi se posle mesec dana korišćenja.:S:

Imam ga i ja nekih skoro godinu dana. Nije nesto ali se nemoze reci da je "kinesko djubre"
Ergonomija nije neka, precizan je ne baguje-cima-koci i kosta 1400din sto je sjajno za te pare.
E da, lepo i izgleda pa ce "neiskusni" pomisliti da imate neki Batman mis :)

Kosta 1800. Ne znam gde si ga ti kupio.

Nazalost, nema.

Jel to laser ili optika?

optika

Ja imam starijeg X-750BF sa Snake skinom. Laserski mis je u pitanju. Koristim ga na jeftinoj Acme podlozi sto kosta 120din, a pre toga na identicnoj Verbatim. I nikada mi se nije "istrgao van kontrole". Precizan je, lepo rade klikovi i posle skoro 2 godine koriscenja (mislim da ima toliko). Jedino sto mu se ogulio skin, pa sam ga ja oljustio da bude skroz crn. I scroll mu je nekad preosetljiv tj desi se da ide gore ili dole vise nego sto je potrebno. Verovatno se zaprljao, pa zato. Ovako, odlican mis. Tada sam ga platio 1600din.

Evo da se javim nakon par dana intenzivnog koriscenja. Mis je ispunio sva moja ocekivanja. Glavna snaga ovog misa lezi u sjajnoj ergonomiji. Lezi u ruci kao savrsen i posle jako dugog koriscenja bez pauze mis se ne oseca u ruci. Ruka se ne znoji ni malo. Klizaci sjajno rade posao. Doduse , ostaju tragovi prasine na njima ali to je ipak do speed podloge koju furam, pa se da oprostiti. Primecujem i povremeno visok lift off. Pri skrolanju misa po podlozi uz izdizanje, mora se izdignuti malkice vise nego sto sam navikao sa prethodnim Microsoftom koji sam posedovao. Za 1800 din mis jede malu decu :D

Poslednja izmena:
Ovaj jako lepo izgleda, ali je ipak X-748K bolja kupovina :).

Ovaj ima bolju ergonomiju, bolje lezi u ruci. Probao sam oba pa znam. Doduse, nisam covek sa velikim sakom i prstima. Death Adder mi je bio takodje losije ergonomije za moju saku, zato sam ga i prodao. Ovaj mi je bas taman.

E vidis meni je bas trebalo par dana za privikavanje na x-738 jer mi je nekako uzak po sredini a ne naslanjam celu saku. Inace za mis samo pohvale sto se tice preciznosti.

Samo jedan problem do sada. U CS 1.6 sa heklerom ne mogu da pucam cist rafal, znaci drzim levi klik a on puca po 3,4 metka. Nema velike pauze izmedju tih mini rafala ali ipak smara. Zna li neko kako da podesim da roka rafal normalno? Sve ostale puske imaju normalan rafal.

Crko danas, ipak je kinesko djubre.

Ljudi nemojte se zaluđivati ovakvim miševima. Jesu jeftini ali ne vrede tih para. Sačuvajte pare i kupite najjeftiniji razer koji je kvalitetniji i bolji.

Crko danas, ipak je kinesko djubre.

Ovo me potseca na komentare sa mobilnisvet.com
Tipa: " Ma ipak je ova Nokia N97 tesko ******. 2 Puta mi pala na beton sa 2.-og sprata i vec joj otisao displej. Moja stara N95-ica sta je sve istrpela i evo jos radi. Jes da je sva izguljena od teskih padova i terora koji sam vrsio nad njom ali ipak jos radi."
Znaci, misevi se ne lupaju od sto, ne vozaju po hrapavim stolovima i kojekakvim podlogama, diraju mokrim rukama, ne pritiskaju se tasteri ko da ste sivonja, ociste se povremeno od prasine, i ne igraju se one dote i sl. gde se klik pritiska do iznemoglosti. Normalanom upotrebom mu se zivotni vek povecava daleko preko garantnog roka. Izuzetak je jedino ako kupite vec neispravan ili ostecen.

PS. Niko da predlozi neko resenje za onaj moj problem u cs-u sa heklerom ? :bottle:

X-7 su igracki misevi i kao takvi treba da trpe dotu i sl, za to su pravljeni. Ako je trpi god dana znaci da je kinesko djubre. Ako pogledas jos komentara po netu videces da im je zivotni vek 1-2 god, sto je i dobro, s obzirom na cenu mogu svake ned da kupujem po jedan.

Pa nije to pegla, ona starinska od gvozdja :)
To bi ti isto bilo kad bi ja rekao kupio sam Subaru Imprezu WRC i sada po ceo dan non stop potpisujem, akam, rucna ovo ono. I kada se pokvari (sto je normalno posle takvog izivljavanja) kazem, ma ovo je japansko djubre. Sportski auto koji ne moze da izdrzi moj skil u brzoj voznji. Razumes poentu?

Hocu da se nadovezem na ovu temu,kupio sam x7 g800 tastaturicu,i mogu da kazem da je fantasticna. A4Tech i nije toliko losa marka,tj daje onoliko koliko i ulozis,a to je sasvim dovoljno. Malo da se naviknem na ove gumene dugmice,dobri su u igri ali kad se kuca malo cudan osecaj xD

E da nema iz nekog razloga nema USB hub i nastavak za slusalice ali Boze moj...

Planiram da uzmem i 747BH Misonju,svideo mi se,ima tegice a i Oscar antivibrate je odlicna stvar..

@Andragon
XL-747H - laser/64Kb memorije
X-748K - optika/16Kb memorije

Mišonja x7 iz Alfine serije, model 710 je bio moj izbor koji sam rabio neposredno pre kupovine Logia g9. Apsolutno nemam nikakvu zamerku na x7 mišonju još uvek ga imam i stoji mi kao rezerva. Na g9 sam prešao iz čiste znatiželje da se baš uverim u toliko hvaljene njegove mogućnosti i njegovu preciznost, g9 jeste ultimativan u odnosu na x7 ali i cena mu je takva. Sasvim je dobar i x7 čak šta više odličan je za te pare i trajaće ti onoliko dugo u zavisnosti od toga kako ga koristiš.

Poslednja izmena:
Ajd ovako za sve nevernike da jeftino ne može da bude kvalitetno.... :) X-710BF+G700 tastatura čitajte.... 3 godine bez ikakvih problema ali nikakvih!!!! Žao mi da ih menjam ali sledeći miš će isto biti A4 :)

Evo danas mu stradao skrol tockic. ide na dole pa onda malo na gore. Ali ok, posle 2 godine intenzivnog koriscenja ... Mislim, radi on i dalje samo sad ne mogu da surfujem po netu sa skrol tockom, moram da koristim srednji klik pa da vucem mis gore dole, ali dok ne crkne skroz ne menjam ga. BTW, koliko vidim cena mu je opala u medjuvremenu jedno 30 % tako da mozda pazarim jos jedan, sad mu je cak i garancija 2 godine, kad sam ga ja kupio bila je 1 godina. :D

Oporavio sam ga "duvanjem". :D
Malo se prasina zavukla u njega pa je zato pobrljavio. Ali svejedno planiram da mu kupim blizanca. Jako dobro parce hw-a.

Vrh Dno