Šta je novo?

pomoc gigabyte 5870

acidheadd

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2010
Poena
310
treba mi pomoc oko GIGABYTE
Radeon HD 5870 1GB GDDR5 GV-R587OC-1GD
problem je u tome sto kad igram igricu izadju mi na 5 sekundi zelene linije preko celog ekrana pa se vrati sve u normalu, drugi problem je u tome sto mi se desava da igrica krene da koci secka jedno pet do deset sekundi pa nastavi bez problema da radi. problemi se javljaju kako kad naizmenicno. Temperatura merena preko GPU-Z ne prelazi 50 stepeni kartica ima nereferentno hladjenje i nova je. Drajveri su 10.9...
Bio bih zahvalan na savetima dal je neko imao slican problem hvala puno u napred...

Koja je masina u pitanju, koje napajanje, OS winxp ili win7 ?
Ovo sto si opisao deluje kao da karta trotluje, pa zato daj jos neki podatak.

ok masina je intel Q6600, gigabyte ga-x38 ds5, memorija geil ultra na 800mhz 2 puta po 1 gb, napajenje je novo bas sam uzeo zbog graficke cooler master rs-750w ima i dovoljno ampera i to sam gledao 60A nista nije clockovano...
e sad sta znaci to da kartica trotluje ako je to u pitanju hvala jos jedanput....

Poslednja izmena:
probaj ubodi grafiku u drugi slot,reinstaliraj driver,prethodno taj obrisi pomocu driver sweper...

vidi sta se desava u 3dmark-u,vantage...

ako se i dalje pojavljuju,salji na reklamaciju...

Poslednja izmena:
Probao sa vise sistema i sa vise drajvera nisam probao novi 10.10 3dmark prosao test bez problema...
Cini mi se da neki put secne sliku u 3dmarku iako je fps dobar al to nemogu sa sigurnoscu da tvrdim jer sam poludeo vise sa novom karticom koja kosta 350eura a zeza pa sam mozda ja video nesto sto nema jedanput mi se desilo u igrici da mi je izasao zeleni ekran sa linijama pa mi je skroz zablokirao al to samo jedanput uglavnom izadje zeleni ekran pa nastavi igricu posle normalno ili to seckanje jedno 5 do 10 sekundi pa onda nista igrica radi normalno, pa kad on odluci ponovo isto ili zeleni ekran ili seckanje...

Poslednja izmena:
Proveri da li je karta dobro ubodena u pci-e slot, isto tako za kablove od napajanja (koliko god glupo zvucalo).

ok masina je intel Q6600, gigabyte ga-x38 ds5, memorija geil ultra na 800mhz 2 puta po 1 gb, napajenje je novo bas sam uzeo zbog graficke cooler master rs-750w ima i dovoljno ampera i to sam gledao 60A nista nije clockovano...
e sad sta znaci to da kartica trotluje ako je to u pitanju hvala jos jedanput....

Ok, dobra masina 🙂
Postoji vise razloga za trotlovanje karte : neke sam prethodno naveo, moze biti takodje da drajver od graficke ne radi kako treba za neku igru ili jednostavno igra nije optimizovana(bagovita je). Zato najbolje skini afterburner http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm, namesti u podesavanju za OSD gpu temp, usage, core i mem. klok pa da vidis kako i koliko karta trotluje, tj. menja vrednosti pod loadom neke igre. Preporucio bih takodje da uflesujes najnoviji bios za plocu s obzirom da je u pitanju x38 chipset a karta je nova.
U najgorem slucaju reinstal windowsa, stavis samo osnovne drajvere (ploca, zvucna, graficka) i par igara i probas onda. Ako i dalje zabada ili izbacuje zelene linije onda je karta najverovatnije neispravna.

treba mi pomoc oko GIGABYTE
Radeon HD 5870 1GB GDDR5 GV-R587OC-1GD
problem je u tome sto kad igram igricu izadju mi na 5 sekundi zelene linije preko celog ekrana pa se vrati sve u normalu, drugi problem je u tome sto mi se desava da igrica krene da koci secka jedno pet do deset sekundi pa nastavi bez problema da radi. problemi se javljaju kako kad naizmenicno. Temperatura merena preko GPU-Z ne prelazi 50 stepeni kartica ima nereferentno hladjenje i nova je. Drajveri su 10.9...
Bio bih zahvalan na savetima dal je neko imao slican problem hvala puno u napred...

Koja je igra u pitanju vidi mozda je izasao neki pec.Imas novi drajver 10.10.:wave:

Ja sam imao problem da ubaguje igrica/pozeleni ekran/izbaci sivkaste strafte a ram je bio pokvaren, a ja sam tipovao na grafu.
Tako da, proveri ram da li ti izbacuje gresku. (preko bios-a ono test)

Nazad
Vrh Dno