Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

treba mi jos malo pomoci. Flesovao sam ga na jpm, rootovao ostalo je samo da instaliram voodoo 5 pre 6. jel tako? samao mi jos recite gde da ga nadjem i kako da ga postavim.

hvala unapred

znate sta mi se desilo?!
pre fleshovanja sa JP6 sam odradio BACKUP (svih app settingsa, poruka, itd) i kad sam stavio JP6, odradio RESTORE, i jednostavno posle toga u MESSAGES kad mi stigne poruka od nekog kontakta za kojeg imam sliku kad odem u CONTACTS, ne stoji mu slika u poruci :/
niti kad me zove nemam callerID, a u CONTACT odem, promenim "contact picture", izaberem neku drugu, i on to ne registruje uopste...niti mi zvoni s njegovom slikom kad me zove, niti mi u porukama bude njegova slika :(

znate sta mi se desilo?!
pre fleshovanja sa JP6 sam odradio BACKUP (svih app settingsa, poruka, itd) i kad sam stavio JP6, odradio RESTORE, i jednostavno posle toga u MESSAGES kad mi stigne poruka od nekog kontakta za kojeg imam sliku kad odem u CONTACTS, ne stoji mu slika u poruci :/
niti kad me zove nemam callerID, a u CONTACT odem, promenim "contact picture", izaberem neku drugu, i on to ne registruje uopste...niti mi zvoni s njegovom slikom kad me zove, niti mi u porukama bude njegova slika :(

Ti si pre jp6 imao jpm ili jm8?
Šta si koristio za backup?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Znam za probleme sa backup-om sa 2.1 na 2.2, ali ako su oba 2.2 rom-a, i sprite, nisam čuo...
Ja sam imao problem sa sms-om posle voodoo pre3, ali je nestao sa pre6...ma koliko ovo zvučalo čudno, jer ne bi trebalo da ima veze...
Mogu da ti predložim da čisto provere radi instaliraš handcent i vidiš da li se isto dešava i sa njim...

A probaj ponovo ceo postupak...

ranije (na 2.1) mi je i handcent takve ISTE probleme pravio :)

tek handcent na 2.2 je proradio :)

Pa šta bi, jel ti isto i handcent ne prikazuje sliku?

Može jedno pitanje korisnicima Galaxy S-a:

Svi sagovornici mi se žale na loš zvuk. Da li još neko ima tih problema?

Ja nemam tih problema...

Da ne držiš prst/ruku preko mikrofona :D

Jeste, držim ga u džepu :)

Instalisao sam Worclock recovery , i neki programi prijavljuju da ga imam instaliranog.
Ali... kad odem u recovery otvori se recovery 2e. Pa ne mogu da instaliram ROM-ove koji se postavljaju sa zip fajlom.

Inače i kom mene se javljaju horizontalne linije ( delić sekunde ) pri podizanju sistema.

Instalisao sam Worclock recovery , i neki programi prijavljuju da ga imam instaliranog.
Ali... kad odem u recovery otvori se recovery 2e. Pa ne mogu da instaliram ROM-ove koji se postavljaju sa zip fajlom.

Inače i kom mene se javljaju horizontalne linije ( delić sekunde ) pri podizanju sistema.

Aman, pustite te jadne horizontalne linije na miru, i ja ih imam, i sve mi radi ok...

Ubuntu na SGS

Čisto ako nekoga interesuje može i ovo. ubuntu na SGS. Posle nekoliko sati mučenja :type: uspešno sam poterao ubuntu. Na slikama se vidi konzola preko terminala a kasnije i LXDE X okruženje preko VNC. Poslastica na kraju je instalacija firefoxa i učitavanje omiljenog foruma :p

Konzola ima smisla i može da posluži ali LXDE je preveliki zalogaj za našu galksiju što zbog brzine i mučenja procesora što zbog nedostatka harverske tastature.

Prilozi

• SC20101023-224447.png
    SC20101023-224447.png
    68.3 KB · Pregleda: 60
  • SC20101024-110111.png
    SC20101024-110111.png
    174.3 KB · Pregleda: 70
  • SC20101024-103740.png
    SC20101024-103740.png
    84.7 KB · Pregleda: 62
  • SC20101024-110035.png
    SC20101024-110035.png
    84.2 KB · Pregleda: 65
Jeste kul, ali totalno nepotrebno, ne znam ko bi to koristio. :)

nice :D

jel uopste radi na touch ili definitivno mora da se koristi neka tastatura(bilo hardverska ili on-screen)?
uz to, koliko rama ostane na kraju slobodno i koliko u sustini to lose radi?

[YOUTUBE]3wQ9XogfjRU[/YOUTUBE]

Ovako to radi na N1. Na galaksiji malo sporije i bez ove tastature već se koristi unos iz VNC menija što užasno smara. Stock android ima izvlačenje tastature u svakom trenuitku kada se zadrži menu button a naša galaksija ima search umesto toga i to sa TW. AOSP launcher neće takođe :(

Ovo i nije za neko korišćenje naročito ne u grafičkom X okruženjua ali konzola je ekstra upotrebljiva za one koji koriste linux i znaju šta će sa tim :)

EDIT: Pronašo sam rešenje za tastaturu pa čak i miša. PocketCloud VNC klijent sa marketa. Sada je tuto kompleto funkcionalno.

Poslednja izmena:
Instalisao sam ClockworkMod Recovery, što potvrđuje i Rom Manager, ali kad uradim recovery pojavi se recoveri 2e. pomagajte ,hoću Clockwork.

Instalisao sam ClockworkMod Recovery, što potvrđuje i Rom Manager, ali kad uradim recovery pojavi se recoveri 2e. pomagajte ,hoću Clockwork.

Prvo uđeš u 2e pa onda apply update.zip sa sd kartice (u kome je Clockwork) i tek onda si u Clockwork-u. Clockwork se ne flashuje nego učitava kroz 2e.

...i ne radi sa Voodoo (za sada), čisto da znaju oni koji koriste Voodoo.

Nazad
Vrh Dno