nelegalan je i ako se instalira sa originalnog diska, jer ne moze da se instalira na ne_Apple masinu
Naravno. Na to sam baš i mislio. Dakle, tako posmatrano, Hackintosh je UVEK nelegalan, tako da je svaka rasprava o njemu - rasprava o sigurno nelegalnoj rabotinelegalan je i ako se instalira sa originalnog diska, jer ne moze da se instalira na ne_Apple masinu
Da Hackintosh nije nelegalan, cela pricha oko Applea bi bila besmislena. Ovako, Apple drzi svoj (visok) standard, a ako ne mozesh da ga platish, kupi PC i Windows. Zato ne postoje Apple klonovi, a onog trenutka kada budu postojali, nece vishe biti smisao postojanja Applea, jer ce se vrlo brzo pretvoriti u PC gde vlada lowcost hardver sa softverom punim djubreta i virusa koji se nije pomerio od 90ih gde stalno popunjavash rupe da bi samo radio. To naravno ne izgleda tako onome ko drugo nije video, a takvih je 99.99% ljudi koji koriste kompjutere.
Apple hardver uopshte nije mnogo skuplji od ekvivalentnog PC hardvera, problem je u tome shto ljudi Macbook Pro uporedjuju sa nekim plastikanerima sa TN ekranima, neupotrebljivim tastaturama i touchpadima, a to nadoknadjuju sa 8 USBa i svim mogucim prikljuchcima koji postoje na planetiE, to tako ne ide, i ako bi hteo da kupish recimo PC laptop koji ima sve shto ima Macbook PRO, ti to ne mozesh, jer takav ne postoji, i zato ljudi (koji se razumeju, casuali se ovde ne racunaju, zbog njih se ovaj svet raspada) daju 1500e za laptop koji ima C2D 2.4, 2 GB rama i 320GB HDD. Ista je pricha i za Mac Pro i sve ostale. Koliko ljudi znate na ovom forumu da imaju dual Xeone ili Dual Quad Xeone sa ECC memorijom ? To shto vecina kupuje najjache PC konfiguracije da bi se posle igrali je jedna druga pricha i zato je vecini Mac Pro preskup, onaj ko radi bilo kakav posao za njega nece zaliti pare...
da li si ti svestan koju masinu mozes da kupis za pare koje das na mac book pro, ili mac pro, sa aluminijumskim coolermaster kucistem(npr), i super monitorom, i da isto izgleda lepo dizajnirano, mada ljudima koji rade ozbiljan posao na racunaru, nije izgled bitan, ali verovatno ne radis nista aozbiljno na racunaru, pa to i ne znas.
Apple hardver uopshte nije mnogo skuplji od ekvivalentnog PC hardvera
Driver ne vredi da objasnjavas to upravo tim 99,99 posto ljudi. Sizif je radio smisleniji posao od toga. Reci ovde nekom da da 1500e za racunar na kome ne moze da igra igre,...A ovde ne da 99 posto ljudi nije videlo Mac, nego 98 koristi kompjuter samo za igre i za obradu teksta i ne mogu da shvate da postoji neki drugi softver i da se Mac uopste koristi za nesto. Nadam se da ce se svi ovi postovi sacuvati i, ako se ostvari ono sto si rekao da ce za 15 god svi da budu na Macu i applu,da ce moci da se procita sta smo to pisali 2010.
apple ne drzi ni 0.1% trzista u svetu, zasto mislis da ce za 15 godina biti drugacije?
Ja ne znam baš nikoga kome to zaista trebaKoliko ljudi znate na ovom forumu da imaju dual Xeone ili Dual Quad Xeone sa ECC memorijom ?
koliko ja znam pise, neka procita neko sa original license agreement
apple ne drzi ni 0.1% trzista u svetu, zasto mislis da ce za 15 godina biti drugacije?
btw Mac OS X je daleko funkcionalniji od onog Windowsa kupusa. da se neko bas, bas potrudi da napravi skrndelj od UI mislim da ne bi uspeo da napravi onako nesto...
Zaboravio si da dodas ispred "MENI JE". Isto tako meni OSX ima potpuno nelogican i smarajuc UI i sreca je sto ne moram da ga koristim.
btw Mac OS X je daleko funkcionalniji od onog Windowsa kupusa. da se neko bas, bas potrudi da napravi skrndelj od UI mislim da ne bi uspeo da napravi onako nesto...![]()
nije sve u UIlako je applu da usavrsava os koji radi na 20ak komponenti koje sklopi, windows radi na svakom hardweru, zamisli koliko je potrebno da bude "funkiconalan" da podrzi sve komponente od raznih proizvodjaca, windows 7 je super OS, jos samo da porade na UI(mada vecini korisnika nije bitno kako izgleda, vazno je da sljaka)
a? pa ne pise Microsoft drivere za sve te komponente koje rade na Windowsu.
M$ ima je dao API (isto kao i Apple) pa proizvodjaci pisu drivere.
i nisam pricao o tome, vec o neorganizovanosti Windowsa koji lici na kupus!
evo na sta mislim: http://arstechnica.com/microsoft/gu...uide-to-platform-trolling-windows-sucks.ars/3
:d:d:d
nije sve u UIlako je applu da usavrsava os koji radi na 20ak komponenti koje sklopi, windows radi na svakom hardweru, zamisli koliko je potrebno da bude "funkiconalan" da podrzi sve komponente od raznih proizvodjaca, windows 7 je super OS, jos samo da porade na UI(mada vecini korisnika nije bitno kako izgleda, vazno je da sljaka)
a? pa ne pise Microsoft drivere za sve te komponente koje rade na Windowsu.
M$ ima je dao API (isto kao i Apple) pa proizvodjaci pisu drivere.
i nisam pricao o tome, vec o neorganizovanosti Windowsa koji lici na kupus!
evo na sta mislim: http://arstechnica.com/microsoft/gu...uide-to-platform-trolling-windows-sucks.ars/3
da ne spominjem da dosta tih profesionalnih aplikacija nije ni moguce instalirati na mac-u(ili linuxu).
p.s. @RingeRaja: Da nisi mozda samo selio podesavanja i fajlove, a ne ghostovao sistem na drugi Mac?
Lepa zamena teza, skoro sve o cemu se prica ovde su ne-windows i ne-M$ programi, a vecina sw developera gura isti izgled na razlicitim platformama.
ja nekad samo zamenim harddiskove izmedju dva Mac-a...Kompletan sistem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari