Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne, kazem da ih ne interesuje "da privuku jos % kupaca sa duzom garancijom". to nema nikakvog smisla.

Aha, znaci Epl je neprofitna organizacija? Evo ja se nudim da uzmem iPhone 4 po ceni kostanja u proizvodnji, ako se ne varam 280 usd :p

sta bre nema nikakvog smisla? Da zarade jos para? Lepo kazu normalni ljudi

epl fanboy=(2+2=5)

Stiv Jobs je covek snalazljiv, i naravno da ce zbog svoje umesnosti moci da proda sve sto ima prefiks "i" i sto ima jabuku na kutiji, sve to stoji.

Naravno, dok je takvih kao sto ste Ti & Co. i da zapakuje kamen u pakovanje sa jabukom i napise na njemu iKamen i to bi ste kupili.
I to poskupo.
Jer, boze moj to nije obican kamen iako kad ga bacis u vodu tone kao i svaki drugi ali to je ipak iKamen.
Dokle sve ta zaludjenost za iSr@njem nece da ide?

Ja ne govorim da je iOS najbolja mobilna platforma na svetu, nego da je iPhone 4 trenutno najbolji telefon. Velika je razlika.

Bila bi kad bi to bilo tacno, ovako...

Ljudi pokusavaju da objasne vec skoro 120 strana da iPhone ima isuvise mana da bi bio najbolji telefon i to do sada nije uspeo da shvati jedino onaj koji to slepo ne zeli da shvati (a takvih je na srecu samo par), svim ostalim je to odavno postalo jasno.

...

Ja ne govorim da je iOS najbolja mobilna platforma na svetu, nego da je iPhone 4 trenutno najbolji telefon. Velika je razlika.

Sve dok bude patio od decijih bolesti nece biti najbolji telefon.

Postoji ogromna razlika izmedju home gaming-a i portable gaminga. Ovaj portable gaming i te ultra "otmene" igre za iphone sluze za ubijanje vremena kada niste kod kuce, nego nesto cekate, putujete ili nesto slicno. Gaming kod kuce je sasvim drugi pojam, to je vid zabave, a nekome i nacina zivota. Za "igranje kod kuce" imam ps3 i ne koristim racunar za nesto za sta nije napravljen. I kod kuce imam mesta iz za mac i za ps3, dok u dzepovima nemam mesta i za iphone i za psp. Kupovina psp-a je najgora kupovina koju sam napravio u zovitu, zato sto jednostavno ja ne nalazim neku primenu tome, odnosno uredjaja koji je namenjen SAMO za portabl igranje igrica.

Racunar je itekako napravljen za gaming, WoW, Starcraft 2 i Warcraft 3 TFT se nece nikad portovati na konzole :), a ove 3 igre igra previse ljudi :).

Pozdrav!

Auhh, kako vise imate snage. Procitah svaku 5-6tu stranu i dosta mi je.

@Switch&Co: ok, govoris. Ali to nisi potkrepio nijednim validnim argumentom. Da bi bio najbolji, kao sto tvrdis, i da bi bio duplo skuplji mora jaaaako da odskoci od konkurencije sa kojom ga porede. Nema kompromisa i izuzetaka ako hoces da mu dodelis tu titulu.

Evo samo par razloga, pored vec nekoliko puta pomenutih nedostajucih osnovnih funkcija:
- staklo - osim sto izgleda lepo nicemu vise ne sluzi. Klizavo je i lomljivo (nadji temu o ledjima)
- death grip - ovakvu glupost NE SME sebi da dozvoli uredjaj koji pretenduje na tron.
- FM radio - treba li objasnjavati?

Da se razumemo, ne tvrdim da je los. Naprotiv, sjajan je. Ali daleko od toga da moze da se postavi na tron kao najbolji.
Imao sam 3G jedno mesec dana na probi. Osim sto se mojoj zeni svideo meni je prestao da bude zanimljiv prve nedelje. A preseo mi je kada sam ga doneo na posao i nisam mogao da ga spojim na komp jer nemam privilegije da instaliram iTunes. Kada je izasao 3GS, stavio sam 500e u dzep i krenuo da ga kupim ponesen opet marketingom kako je to "neverovatno unapredjenje". Posle jedno 15 minuta trazio sam da mi pokazu sta je to bolje posto sam nisam mogao da nadjem. I vratio se kuci sa istih onih 500EUR u dzepu. BTW drug koji je kupio tada ga je ove godine koristio par meseci kao plejer jer ga je njegova zena, ne znajuci, updejtovala.

Imam psp i imam umd sa gta vice city stories, i mogu reci da je jedina prednost pspa u odnosu na iphone to sto ima dugmice i taj prepoznatljiv sistem komandi. Psp je za decu, i ne mogu da zamislim coveka sa trideset i kusur godina kako nosi psp u dzepu i igra u autobusu ( na primer). Buducnost je u all in one uredjajima ( ali se pod tim ne podrazumeva usb flash, vec portabilni uredjaji koji se koriste "u hodu"), ali mislim da ce igracke prenosive konzole postojati jos neko vreme. Ok, mozda ste u pravu da su neke druge jednostavnije igre ( kao npr doodle jump) bolje sa ubijanje vremena, ali morate priznati da je ovo jedna prednost iphone-a.
@g@w
Ne mogu da docekam sveinformisanog ragnaroka da objasni neke stvari. :d

Psp je za decu a igranje sličnih igara na telefonu nije.

Sent from my HTC Hero

Ja sam moj macbook otpakovao upalio i koristio, dok bi mi sa nekim dellovim laptop (na primer) bio potreban ceo dan da se izborim sa driverima da bi ga mogao normalno koristiti.

jesi ubo primer ko prst u *****. dell svakako mozes da dobijes preinstaliran a ukoliko to nije slucaj, dovoljno je da ukucas service tag na delovom sajtu i da dobijes kompletnu listu drajvera. sto se tice online service support-a, mislim da niko nije ni prici dell-u.

i da..(umalo da zaboravim)...dobijes bolji i kvalitetniji racunar za manje para...nesto slicno sto se desava i u prici oko iP4 i Galaxy S :eyebrows:

Ti u stvari ne govoris nista jer pojma nemas niti imas odgovor na bilo koje konkretno pitanje. Cim te neko odavde dovede u skripac ti vesto skliznes u drugu temu (ves masina za 5kg vesa). Drugim recima, sem podbadanja mase zeljne okrsaja i izigravanja finoce i kulture, nista drugo niti znas niti umes :)

Stoga ucini nam uslugu i nemoj se praviti preterano pametan. Javi nam se za jedno 5 godina kad potrosis dovoljno vremena igrajuci se sa svojim novim telefonom i MBP-om koje si dobio pre citava dva meseca....

Da, fora je samo da na kraju napisemo kako je iP precenjeno ****** ali to se nece desiti ...

Pai ne treba vi to da kazete da potvrdite ono sto je istina...niko ne trazi to.
Znam ja da je precenjen i svi ostali znaju to i da za 800€ne nudi nista puno vise od duplo jevtinijeg galaxya.
Zao mi samo sto vi to ne kapirate

Poslednja izmena:
“Even Bill Gates and Windows was open to such that anybody could develop an app for the Windows operating system. It's not like Bill Gates was sitting there saying, "Yes, no, yes, no. Steve Jobs doesn't really want to be told what to do. Steve just wants to write the rules.”

rizikujem da udjem opet u raspravu... koja je:

holy_shit_this_is_awesome.jpg

mada i ne vidim neki smisao: ako neko stavi microsoft monopol = apple monopol

wtf ;)

Aha, znaci Epl je neprofitna organizacija? Evo ja se nudim da uzmem iPhone 4 po ceni kostanja u proizvodnji, ako se ne varam 280 usd :p

sta bre nema nikakvog smisla? Da zarade jos para? Lepo kazu normalni ljudi

epl fanboy=(2+2=5)
"Stvarno, firma sa 30K zaposlenih, a nemaju nikog da preracuna kako da zarade vise para nego sto sada zaradjuju. A ono prosta lognicna stvar- spustis cenu pa ljudi vise kupuju. Ja sam Steve Jobs-u vise puta pisao i to mu predlagao, ali poznato je koliko je tvrdoglav, nece da slusa, tako da ne bi bilo lose da bar jos dvojica trojica sa foruma puste mail na [email protected] da vidi da nije u pravu. Ne samo on nego ceo tim ljudi koji se skolovao za neke stvari i debelo placen za to sto radi... Ameri *****i, ne znaju prostu matematiku a puni kesha...."

link

Poslednja izmena:
Imam psp i imam umd sa gta vice city stories, i mogu reci da je jedina prednost pspa u odnosu na iphone to sto ima dugmice i taj prepoznatljiv sistem komandi. Psp je za decu, i ne mogu da zamislim coveka sa trideset i kusur godina kako nosi psp u dzepu i igra u autobusu ( na primer). Buducnost je u all in one uredjajima ( ali se pod tim ne podrazumeva usb flash, vec portabilni uredjaji koji se koriste "u hodu"), ali mislim da ce igracke prenosive konzole postojati jos neko vreme. Ok, mozda ste u pravu da su neke druge jednostavnije igre ( kao npr doodle jump) bolje sa ubijanje vremena, ali morate priznati da je ovo jedna prednost iphone-a.
@g@w
Ne mogu da docekam sveinformisanog ragnaroka da objasni neke stvari. :d

[YOUTUBE]XRgG28lGNUU[/YOUTUBE]

Jeste da se sama igra slabo vidi ali je jasno da čak i jedna pojednostavljena igra kakva Chinatown Wars izgleda i radi bolje da PSP-u.

A sada da pogledamo kako izgleda Vice City Stories na Sony PSP:

[YOUTUBE]jRiD6EFFfUU[/YOUTUBE]

Chinatown Wars vs Vice City Stories je kao poređenje GTA 2 sa PSX i GTA VC sa PS2. Neumesno.

Ne znam odakle ti ideja da porediš PSP igre sa iPhone igrama :)

^

iPhone_USportableGameShare_2009.png

Pa dobro, RIM je precrtao a Android kritikuje i pritom vadi čuveni Apple argument, *****nog korisnika koji želi sve na tanjiru i spreman je to da plati. Ja nisam spreman da platim sto i više dolara za nešto što mi treba deset minuta da skontam kako funkcioniše. Ta čuvena Apple mantra o jednostavnosti je takva prevara da ne želim da trošim reči na objašnajvanje. Ajde, jasno je meni da ta priča može da prođe na nekom non IT forumu ali da mi na najvećem domaćem IT forumu neko predstavlja ograničenost kao jednostavnost i da se ponosi time, to je smešno. Kimi, ti si beše programer po struci? Jel se možda i tebi smučio IT pa ti je Android komplikovan a Windows 7 (Ubuntu/Mint, nebitno koji, svaki non apple je automatski krš) kičast i traži 100 i više sati za podešavanje da bi mogao da se koristi?

Da... diskusija se baš rasplamsala... al' nismo mrdnuli dalje od argumentacije da iPhone nema microSD čitač kartica zato što ih Nikon D7000 ima dva! :eyebrows:

Mozda je on "precrtao" Blackberry ali su zato corporate korisnici "precrtali" njega.

A može i ovako da se gleda...

Google results for:

apple scam - Око 7.340.000 резултата (0,28 секунде/и)
google android scam - Око 1.850.000 резултата (0,30 секунде/и)

apple ridiculous - Око 24.000.000 резултата (0,34 секунде/и)
google android ridiculous - Око 3.750.000 резултата (0,15 секунде/и)

apple gay - Око 20.600.000 резултата (0,23 секунде/и)
google android gay - Око 8.080.000 резултата (0,28 секунде/и)

:eyebrows:

Kimi, ti si beše programer po struci? Jel se možda i tebi smučio IT pa ti je Android komplikovan a Windows 7 (Ubuntu/Mint, nebitno koji, svaki non apple je automatski krš) kičast i traži 100 i više sati za podešavanje da bi mogao da se koristi?

hahahaha, magic pitao si jednom zasto ne ulazim u raspravu - evo ti razlog, citiran iznad. dovoljno je samo da ostavis jedan link, cisto da bacis kosku, da se zanimaju ljudi i da apple hejteri imaju jos malo razloga (mada kao da im treba) da besne po forumu, i odmah ispadnes zilot koji misli da je sve sto je non apple automatski krs. :cigar::bottle::party:

kao sto rekoh tada, pa i da ponovim, nemam pametnija posla nego da ulazim u raspravu koja nit ima smisla nit kraja ;)

Psp je za decu, i ne mogu da zamislim coveka sa trideset i kusur godina kako nosi psp u dzepu i igra u autobusu ( na primer).

Ali mozes da zamislis coveka sa trideset i kusur godina kako u autobusu igra bilo koju igru na iPhone?

What's the difference?

Meni je slika coveka sa trideset i kusur godina kako u autobusu pika igrice podjednako neozbiljna tako da ne vidim tu nikakvu prednost iPhonea osim ako to nije samo jos jedan nacin da svima pokaze da ima iPhone, nothing else.:S:

Dzobsa treba samo sto vise pustati da pricha ... nema boljeg marketinga za Android od toga ;)

Covek je odlican prodavac i manager, ali sto lupeta i ispada glup - to je nenormalno

Bas naprotiv. Nit' lupeta,nit' ispada glup. Sve sto kaze kaze sa poentom.

hahahaha, magic pitao si jednom zasto ne ulazim u raspravu - evo ti razlog, citiran iznad. dovoljno je samo da ostavis jedan link, cisto da bacis kosku, da se zanimaju ljudi i da apple hejteri imaju jos malo razloga (mada kao da im treba) da besne po forumu, i odmah ispadnes zilot koji misli da je sve sto je non apple automatski krs. :cigar::bottle::party:

kao sto rekoh tada, pa i da ponovim, nemam pametnija posla nego da ulazim u raspravu koja nit ima smisla nit kraja ;)

Da znaš da sam postao hejter, ova tema me načisto upropasti. Toliko mi se smučio Epl, advertajzing stručnjaci i svi dizajneri ovog sveta koji rade na advertajzing kampanjama da sam morao da promenim avatar, mladog, lepog Džobsa željnog da promeni svet. Šta ću kada je ovaj matori, osušeni, škrti, sitničavi kapitalista totalno izmenio moj doživljaj i jednostavno Darth Jobs je smenio Jedi Jobs-a.

Elem, evo i odgovora na njegov petominutni staračko-žangrizavi rant: http://goo.gl/ZgGt

Kao sto vidite iP4 moze bez problema da se takmici sa najboljim portabilnim konzolama za igranje, sa telefonima koji imaju najbolju kameru, ekran, OS, izbor aplikacija, kvalitet izrade, predobar dizajn...
Zato i jeste iP4 najbolji telefon i kosta skuplje od ostalih koji su daleko od tako kompletnog proizvoda.

Ako nekome smeta iTunes, treba mu bluetooth out of the box, widgeti, ili hoce da se zeza sa SD karticama, i stalno da improvizuje nesto po telefonu...onda lepo neka kupi android za upola cene i niko mu ne brani da misli da ima najbolji telefon i da bude zadovoljan sa time.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno