Zato shto josh uvek nemam kesha za Mac Pro, a inache imam i Macbook. Razlika je u tome shto je meni jasno shta koristim i kome je gde mesto, ja ne pricham kako je ovo ista stvar jer nemam pare za Mac Pro, i ovaj hardver me je za 1.5 godinu koliko sam na Macu vec vishe puta zezao samo zato shto je prva stvar iza ovog hardvera "shto jeftinije". Ja nemam nishta protiv toga da ti koristish PC, da necesh da dash pare za Maca jer ti je preskup ili da jednostavno nemash pare za njega, ali treba da ti bude jasno da Mac ne koshta vishe zato shto ima jabuku ili lep dizajn, vec zato shto je i svemu ostalom na njemu posvecena ista paznja i napravljen je da sluzi korisniku, ne da korisnik sam budzi i shteluje da bi uopshte radilo. Isto kao shto jedan BMW sa motorom od 2 litra nije isto shto i Fiat sa motorom od 2 litra, i recimo oni chak da imaju potpuno iste kochnice, BMW ce bolje da kochi jer te komponente nisu svaka za sebe vec je to jedna celina, dok PC nije nikakva celina vec obichan frankenshtajn..
I ja nemam nikakvih problema sa obichnim svetom, vec je problem u tome shto vi delite hardver na brzi i sporiji ili onaj koji ima veci i manji ekran, shto odmah govori da niste seli za Mac u zivotu i da vam je igranje na kompu verovatno glavna stvar. Treba da shvatite da mi koji smo "na strani" Maca smo koristili Windows/PC puno godina, ja recimo 15, da li si ti koristio Maca bar 6 meseci da mozesh da kazesh da je PC "isti djavo" i hardverski i softverski ?
Obrati paznju da ko je krenuo u to i izdrzao par meseci dok se ne navikne na Mac, vishe se nije vratio.
pazi, taj mac, nije nista drugo nego racunar, jel tako? sad mi reci koja je razlika izmedju PC-a koji radi savrseno i Mac-a koji radi savrseno? NEMA JE, u tome je poenta, mozes da napravis PC za te pare koji ce isto da radi savrseno !!!!!! normalno da je mac kvalitetan i da radi super, JER JE SKUP, tj. isprojektovali su ga kako treba, uklopili i to je to. Uzmi ekvivalenta u PC-u, po kompoentama, ali bice JEFTNIJI. Vec sam stavio jedan post na drugu temu, evo ti kako mac nije skup samo zato sto ima apple logo:
2x Gigabyte nVidia GeForce 480 GTX 1536MB - 1k
kuciste...coolermaster Cosmos - 170 evra
1TB hard disk(isto je i u mac pro) - 100 evra(mozda i manje, ali da zaokruzimo sve cene)
napajanje, modularno, 200 evra, bilo kojje , mozes da uzmes koje hoces za te pare.
tastatura g15 logitech i g5(npr)- 150 evra
evo, i da vidimo koliko to sve kosta sad...... 2830 evra !!! hmm ajde da dodamo jos 8 giga istog rama, znaci ukupno 16, to je onda 3130, umesto ove dve graficke mozes jednu jacu(ASUS EAH5970/G/2DIS/2GD5 - 730 evra) sto umanjuje cenu na 2860
i sad mi reci, koja racunar je ovde jaci, taj mac pro od 3.5k, ili ovaj od 2.82/ 3.13/ 2.86k ????
edit: samo nemoj da mi kazes :"ali osx radi native na mac-u", jer osx ne pravi tolkiku razliku vs windows 7