Šta je novo?

"Back to the Mac" event, 20.10.2010.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
...

već neko vreme se spominju i multitouch iMacovi... osim toga Jobs je rekao da će sledeća generacija iMAcova doneti do sada najveće unapređenje! ;)

to bi bilo interesantno videti u Apple izvedbi - M$ je već uveliko prikazao nultitouch PCjeve sa Vistom...

btw meni se često dešava da Macovi rade po mesec i više dana bez gašenja i rade najnormalnije - ono što hoće da ubije sistem je Safari sa 50tak sajtova, često mi se dešava da posle gašenja ovakvog safarija računar radi 3x bolje... :)

Kad se ocekuje refresh iMac-ova za par meseci ili tek na leto ? Pretpostavljam da cekaju Sandy Bridge, pa onda da to lepo uklope i izbace :) ?

Pozdrav!

Nisam ja za multitouch i full os ui nikako! Nek ostave to za iPad.

Ovo za Air mi nije jasno? Kako ta igracka sa Atomom moze ista bolje da radi od iPad-a? (pod pretpostavkom da ce i iPad softwerski dobiti sve ono sto su najavili za 4.2 iOS)

macbook 13" jede taj Air u svemu.

Kad vec dajes tolike pare, onda je glupo i misliti da kupis air pored macbook-a. Ako hoces igracku kupis iPad, ako hoces pravu masinu uzmes macbook, ako hoces da bacis pare uzmes air.

Nisam ja za multitouch i full os ui nikako! Nek ostave to za iPad.

Ovo za Air mi nije jasno? Kako ta igracka sa Atomom moze ista bolje da radi od iPad-a? (pod pretpostavkom da ce i iPad softwerski dobiti sve ono sto su najavili za 4.2 iOS)

macbook 13" jede taj Air u svemu.

heh... poenta Aira i jeste da nema Atom već C2D!! nije šampion brzine ali je ipak upotrebljiv čak i za PhotoShop! prednost mu je što je duplo lakši od MBP 13"... i to je to :) (super je za prezentacije i neki lakši rad na terenu...)

nije ni cudo sto ne kapira poentu kada misli da je Atom u pitanju :d

iPad je upravo to, igracka... AIR je ozbiljna sprava... i svakako nije bacanje para... mada ako neko misli da to jeste onda i on ne kapira poentu....

Ne bih se slozio da je AIR ozbiljna sprava, radi kao ranjeni puz. Ali onaj posao za koji je napravljen (privlacenje klijenata i slicno) radi sjajno. Secam se kad sam ga prvi put video, nisam mogao da ostanem ravnodushan...

A iPad definitivno jeste igrackica, mada ume itekako da posluzi, za ovih 10ak dana sam dosta korisnog posla odradio na njemu, od kucanja tekstova, editovanja prezentacija i kuckanja delova seminarskih... Ja zadovoljan ;)

:wave:

Imao si verovatno model sa hdd... Model sa SSD-om je sasvim brz...

Sve ume da posluzi... da se posluzis mozes i preko telefona da odradis sve te poslice :) pricamo o komfornom radu...

Najnoviji model AIR-a sa SSD je sasvim pristojno brz. Ovaj novi ce biti jos brzi.

iPad je upravo to, igracka... AIR je ozbiljna sprava... i svakako nije bacanje para... mada ako neko misli da to jeste onda i on ne kapira poentu....

hehe... iPad igracka. mislim da ni ti ne kapiras ne poentu iPada, vec poentu i znacaj "tableta" :)D) ;)

Poslednja izmena:
Ne znam odakle ti ovo sa "curenjem" memorije i štucanjem Leoprada. Meni kokretno radi evo već 7 dana i nema da štuca, ustvari, uopšte ni ne primećujem neke promene u radu OS-a, sve radi krajnje normalno.
Nisam nigde ni čitao o "opšte poznatom problemu", daj neki link da vidim o čemu se radi.
A što se tiče "unošenja živosti" u interfejz, što se mene tiče ne mora da "živne", dovoljno mi je živahan ovako, mislim, za rad, šareniš mi nije potreban, kome treba neka menja teme i ikone (ima i pod OS X-om ovog softvera) ili neka ide na Win 7.
OS X SL je GLAVNI razlog zašto sam kupio i ostao na Apple hardveru, a kako stvari stoje biće to i ubuduće.

Ne znam sta da vam kazem, ja nisam jedini koji ima takav problem. U firmi imamo 3 Mac-a i svi imamo problem sa cudnim usporenjem nakon par dana rada. Moguce je, ali malo verovatno, da je problem i do nekog rezidentnog softver mada iskren da budem ne bih znao kojeg...

Ne znam sta da vam kazem, ja nisam jedini koji ima takav problem. U firmi imamo 3 Mac-a i svi imamo problem sa cudnim usporenjem nakon par dana rada. Moguce je, ali malo verovatno, da je problem i do nekog rezidentnog softver mada iskren da budem ne bih znao kojeg...

koliki bude swap fajl kad primetis usporenje ?

meni Safari bukvalno napravi 2-3GB swap fajla i dok ga ne ugasim sve se vuce...

Nemam pojma ali znam da memorija nikad nije preko 60-70% zauzeta. CPU load je normalan, sve je relativno hladno i normalno. Problem ocito postoji a kao sto rekoh postoje jos mnogi za koje ja znam da imaju isti problem.

hehe... iPad igracka. mislim da ni ti ne kapiras ne poentu iPada, vec poentu i znacaj "tableta" :)D) ;)
Kako sam znao da tjes ti da se javis da prokomentarises ovu opasku :D samo se nadam da si ovaj put stvarno probao iPad pa da pricas iz iskustva :d

Poentu tableta veoma dobro kapiram, cak, je rad mnogim inzinjerima u mojoj firmi prakticno nezamisliv bez njih ali se tu ne radi o igrackicama kao sto je iPad vetj o ozbiljnim spravama. iPad sa svojim osakatjenim iOS-om je upravo to sto rekoh igracka... o tome je i glupo diskutovati... mada mislim da bi yooyo imao da kaze koju na ovu temu :d

Nemam pojma ali znam da memorija nikad nije preko 60-70% zauzeta. CPU load je normalan, sve je relativno hladno i normalno. Problem ocito postoji a kao sto rekoh postoje jos mnogi za koje ja znam da imaju isti problem.

Istina !

Jednostavno posle nekoliko dana rade sve postane nekako tromije. Nije glatko kao prvi dan.

Mada LogOut & LogIn delimično rešava problem, bar kod mene.

Poentu tableta veoma dobro kapiram, cak, je rad mnogim inzinjerima u mojoj firmi prakticno nezamisliv bez njih ali se tu ne radi o igrackicama kao sto je iPad vetj o ozbiljnim spravama. iPad sa svojim osakatjenim iOS-om je upravo to sto rekoh igracka... o tome je i glupo diskutovati... mada mislim da bi yooyo imao da kaze koju na ovu temu :d

yooyo je davno rekao svoj stav i pre nego sto je video iPad: da se apple zeznuo sto nije stavio Mac OS X na isti.

EDIT: da ne izvalcimo sada izjave tipa: "necu nikada koristiti misa jer necu da me masina smatra za idijota" :D iz prvog threada o iPadu ;)

osakacen iOS - kako da ne ;)

interesantno..

pa isprazni cash
nije problem kes na disku, vec kolicina memorije koju Safari pojede sa 50tak sajtova... i ne vidim da je to neki problem do Safarija, verujem da bi i FireFox pojeo toliko, mozda i vise...

Poslednja izmena:
Neverovatno je koliko se ljudi ovde zanose u krstashkom pohodu na Apple, jos malo ce Windows ispasti stabilniji i optimizovaniji od OS X.

Ali kao i sa automobilima, svi ce za 15 godina biti na Appleu.

...Ali kao i sa automobilima, svi ce za 15 godina biti na Appleu.

n_klanja.gif

Neverovatno je koliko se ljudi ovde zanose u krstashkom pohodu na Apple, jos malo ce Windows ispasti stabilniji i optimizovaniji od OS X.

Ali kao i sa automobilima, svi ce za 15 godina biti na Appleu.

Sta sad ti lupas? :) Ja ukazujem na realan problem koji me smara dok koristim Mac OS stoga nemoj da gnjavis sa tim tvojim trolovanjem. Nema savrsenog OS-a. Zato izlaze nove verzije.

E da, nadam se da ce najzad napraviti timeout za dock.

Poslednja izmena:
Ja trolujem a na forumu ne postoji tema vezana za apple u kojo moze nesto da se prica:)

Evo ja ne gasim ni desktop ni macbook, koristim iskljucivo sleep i nemam nikakve probleme sa usporavanjem. A kada jednom butujem u win jer moram, ne moze da prodje a da me nesto ne zeza.

Zato je smeshno uopste pricati o takvim stvarima na OS X gde je 99% korisnika na windowsu.

Ovo je potpuno ista prica kada mi vlasnik Golfa kaze kako je Toyota krsh jer su povukli kolicinu zbog nekog problrma, a njemu majstor najbolji prijatelj.

ja bih sve na svetu dao da naprave neki macbook pro tipa 11.6" , onaj powebook stari od 12" mi je bio wish uvek . sad imam 13" macbook pro i extra je sve . ali da postoji isti ovakav samo 11"6 prodao bih odmah svoju 13"icu ...:banana:

jos malo ce Windows ispasti stabilniji i optimizovaniji od OS X
Ja nisam rekao ništa slično!

Sleep isprazni dosta RAM-a i VRAM-a kao i LogOut pa "problem" nestane na neko vreme. Tako je bilo i na Leopard-u posle 3-4 dana ne gašenja i Sleep-a.

Moguce je da vam neki odredjeni program pravi memory leak.

Probaj jedno 5 dana da ga koristiš bez Sleep-a...

Vrlo cesto mi radi i u ovom rezimu zbog sve strozijih pravila oko DL-a na trackerima ;)

I do sada nisam primetio usporenje, tj jesam dok nisam stavio ssd, nakon toga iako nije bash povezano sa RAM memorijom nema apsolutno nikakvih usporenja :type:

Vrlo cesto mi radi i u ovom rezimu zbog sve strozijih pravila oko DL-a na trackerima ;)

I do sada nisam primetio usporenje, tj jesam dok nisam stavio ssd, nakon toga iako nije bash povezano sa RAM memorijom nema apsolutno nikakvih usporenja :type:

Mislim nije to sada neki problem... Bar meni ne smeta toliko, ali ipak ima nekog usporenja.

Samo nemojte pogrešno da me shvatite... Windows ne volim nikako!

OSX koristim oko 5 godina! Još od 10.3.9 na iMac-u G5 17"

mozda ne bi bilo lose da napravimo thread sa sledecim podacima:

COMP: MacBookPro 7,1
RAM: 4GB
----
uptime: 3d 2h
swap: 1.1GB

Adobe Flash CS5 - 54% CPU konstantno - koji crapware! :D :D ***, jos uvek moram da programiram u njemu...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno