Šta je novo?

HTC HD2

Ljudi, pa na WM platformi imate sve programe koje imate za Android i jos mnogo vise. Skype se pre neki dan pojavio za android a ja ga na WM koristim godinama. Ne postoji ideja koju na WM ne mozete da sprovedete u delo, a to nije ni izbliza tako sa androidom. A sto se tice podesavanja, nikad nisam imao nikakvih problema, a u zadnje vreme sve ide automatski. Jedina razlika je sto je android fensi nasminkan, ali koga to zanima! WM je jos uvek ispred!

ako ti kazes,onda mora da je tako.

Ljudi, pa na WM platformi imate sve programe koje imate za Android i jos mnogo vise. Skype se pre neki dan pojavio za android a ja ga na WM koristim godinama. Ne postoji ideja koju na WM ne mozete da sprovedete u delo, a to nije ni izbliza tako sa androidom. A sto se tice podesavanja, nikad nisam imao nikakvih problema, a u zadnje vreme sve ide automatski. Jedina razlika je sto je android fensi nasminkan, ali koga to zanima! WM je jos uvek ispred!

Слажем се у потпуности. Немам намеру никог да убеђујем, а још мање да се расправљам са другим корисницима "паметних" телефона, али за моје потребе је WM уптребљивији и озбиљнији ОС од осталих.

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam ukoliko cu postaviti pitanje koje je vec bilo interesuje me samo odgovor na jedno pitanje, korisnik sam HD2 koji sam uzeo preko Telenora i zelim da promenim naravno kao i svi ROM, Radio, da probam Android... interesuje me samo zbog garancije Telenora na koji nacin vracam Custom ROM ili ti telefon u prvobitno stanje u slučaju da mi se vremenom nešto desi sa telefonom da ne izgubim garanciju? Znam kako se menja ROM i ostalo to jest čitao sam o tome ali pre nego što to uradim samo me interesuje kako se vraća na prvobitno stanje zbog garancije. Hvala svima i na razumevanju ako je bilo vec ovakvo pitanje i na odgovoru.

Ja se izvinjavam ukoliko cu postaviti pitanje koje je vec bilo interesuje me samo odgovor na jedno pitanje, korisnik sam HD2 koji sam uzeo preko Telenora i zelim da promenim naravno kao i svi ROM, Radio, da probam Android... interesuje me samo zbog garancije Telenora na koji nacin vracam Custom ROM ili ti telefon u prvobitno stanje u slučaju da mi se vremenom nešto desi sa telefonom da ne izgubim garanciju? Znam kako se menja ROM i ostalo to jest čitao sam o tome ali pre nego što to uradim samo me interesuje kako se vraća na prvobitno stanje zbog garancije. Hvala svima i na razumevanju ako je bilo vec ovakvo pitanje i na odgovoru.

skines i fleshujes fabricki rom :) , automatski ces fleshovati i fabricki radio (to ide u paketu)

time sve vracas na staro nemas vise hspl, radio i rom koji su ubacio

Nego :) Koj broswer koristite a da ima flash ugradjen? Vidim da skyfire ima tu opciju al ne moze da se da se koristi vise kod nas.. -.-

Opet ste poceli da trujete temu android vs wm znaci otvorite temu za to i smarajte tamo koliko hocete... Ovo ha zvanicna HD2 tema i nije 1 vs 2 tako da vas molim stop sa prepucavanjem....

Hvala vam puno na odgovoru probacu sutra da promenim ROM javljam za utiske.

Jedno laičko pitanje, pošto drugar ima HD2, a pita me neke stvari kojima se nisam baš nešto bavio: da li je moguće totalno ubiti WM da ima samo android?

za megaskota: NE! (za sada)

Hvala. S jedne strane, kad bi moglo, u skorijoj budućnosti i da Android lepo radi, HD2 bi sad bio najbolja kupovina, posebno dobro očuvani polovnjaci.
Pre svega zato što modeli koji sad izlaze, nisu nešto posebno jači po pitanju hardvera. :)

Kad bi i moglo ja to ne bih cinio jer mi je lepse da imam mogucnost izbora izmedju WM (kakav god da je na njemu trenutno imam radi mi sve sto mi treba) i Androida nego da imam samo jedan od njih.

uz dodatak, novi modeli nisu nesto posebno jaci, odaje se utisak da nisu nista ni menjali ispod haube.. tj. nisu uopste jaci, samo su promenili dizajn maske, dimenzije tu i tamo.. jedino sto vredi je za fotografe, posto, koliko vidim, pojedini modeli imaju xenonski blic a ne onaj dual-led.. sto je mnogo bolje jer je blize funkcionisanju klasicnog blica kod klasicnih fotoaparata, a daje i vise svetlosti tako da je slikanje u uslovima koji to traze mnogo lakse...

cini mi se da je razlika jedino u tipu procesora... u oznaci minorna, u brzini nikakva, ali ta nova revizija ima bolji 3d support (ako se ne varam, neko je to ovde napisao).. pa su samim tim performanse u igrama bolje... da ne bude zabune, mislim da i osnovni snapdragon iz hd2 prilicno dobro melje igrice (stvarno je steta sto nema vise modernih, nabudzenih igrica kao sto ih ima za iphone uz onakav hardwer), samo mi se cini da ovi procesori iz nove generacije to rade za nijansu bolje/brze

Kad bi i moglo ja to ne bih cinio jer mi je lepse da imam mogucnost izbora izmedju WM (kakav god da je na njemu trenutno imam radi mi sve sto mi treba) i Androida nego da imam samo jedan od njih.

zavrsetak NAND razvoja ne vodi ka opciji stavljanja androida na telefon kao jedinoj mogucoj. Ja (a verujem i puno ljudi pored mene) će i dalje android drzati na kartici. razlika (i to drasticna) ce biti u tome što će taj android moći direktno da se pokrene prilikom butovanja telefona bez ulaska u winmo. jos jedna lepa stvar je ta sto MAGLDR otvara vrata novim opcijama a pre svega Meego i WP7 na HD2

^ Pa ja sam tako nesto i rekao (sa naglaskom na drzanju Androida i dalje na kartici), i nisam ni pomenuo tu opciju kao jedinu mogucu, jedino sto sam rekao "kad bi i moglo" racunajuci da Cottula jos uvek nije zavrsio svoj projekt. To da li ce moci da se pokrece bez ulaska u WM ili na trenutni nacin, meni licno ne menja mnogo stvari iskljucivo iz razloga sto meni ni ovako ne smeta.

jedina cinjenica koju si ti izneo u korist wm nad androidom je skype. ja nisam niciji fanboy, ali su takve izjave da je jedan os ispred drugog na osnovu samo jednog communication programa besmislene..
Ja sam Skype naveo samo kao jedan primer, i nisam samo to napisao, ali ti nisi dobro procitao a komentarises!
Uostalom glupo je raspravljati se oko toga, ni ti ni ja necemo promeniti misljenje.

Ja sam Skype naveo samo kao jedan primer, i nisam samo to napisao, ali ti nisi dobro procitao a komentarises!
Uostalom glupo je raspravljati se oko toga, ni ti ni ja necemo promeniti misljenje.

Procitao sam ja tvoj komentar u celosti, i sve ostalo sto si rekao je tvoj subjektivni dozivljaj, zato i kazem, jedina cinjenica je bila skajp, a izjave poput " X je mnogo mnogo iznad Y, sve sto mozes na Y mozes mnogo vise na X " su subjektivnog karaktera :)

Ali kao sto kazes, ti imas svoje misljenje, ja svoje, respect for that :)

novi iGO Primo 8.5.11.154123
taj program je lično moj razlog zašto ništa drugo ne bih mogao da koristim sem winmo.

Da nije neka greška?

Prilozi

• ScreenShot1.jpg
    ScreenShot1.jpg
    82.1 KB · Pregleda: 125
Da li ce ovaj rom instalirati SPL 3.03 za koji nema HardSPL ako se odradi preko USB kabla?
Ako se odradi preko LEOIMG.nbh fajla na memorijskoj kartici, znam da ce upisati novi SPL ali me interesuje da li ce se to desiti i putem kabla..

Ja mislim da hoće, tražio sam potvrdu po forumima, ali nisam našao, iako je ovaj ROM izašao već odavno.

nema hardSPL za novi rom jos uvek (sto ne znaci da ga nece biti)..
to je jedini razlog zasto sternas (artemis cooker) nije izbacio v40 rom (baziran na novom 3.14 romu) vec se zadrzao na starom modelu i izbacio v37...

kaze da ce v40 da se pojavi kad se napravi hardSPL za novi driver model... ili kako vec

nema hardSPL za novi rom jos uvek (sto ne znaci da ga nece biti)..
to je jedini razlog zasto sternas (artemis cooker) nije izbacio v40 rom (baziran na novom 3.14 romu) vec se zadrzao na starom modelu i izbacio v37...

kaze da ce v40 da se pojavi kad se napravi hardSPL za novi driver model... ili kako vec

sto se nece desiti skoro jer hspl treba da uradi Cotulla koji je zauzet drugim stvarima :)

btw. hspl i rom base nisu zavisni jedno od drugog, uveliko se prave romovi sa novom bazom i rade odlicno :D

sternas misli da necemo bas predugo cekati na novi hspl
:)

Ovo je malo gluvih telefona?
Kuhinja za poslednju oficijelnu verziju ROMa je već neko vreme dostupna, i kuvari je uveliko koriste. To nema veze sa nepostojanjem HSPL-a koji zaobilazi SPL 3.03

ne znam.. ja samo citam ono sto sternas pise na svom topicu
:)

Da li ce ovaj rom instalirati SPL 3.03 za koji nema HardSPL ako se odradi preko USB kabla?
Ako se odradi preko LEOIMG.nbh fajla na memorijskoj kartici, znam da ce upisati novi SPL ali me interesuje da li ce se to desiti i putem kabla..

Dakle:
Da, instaliraće SPL 3.03. Ali, posle njega možeš flešovati recimo 1.48 oficijelni ROM, i time opet dobijaš SPL 1.42 :)
Tako pišu, ja nisam probao, niti imam potrebe.

Nazad
Vrh Dno