Šta je novo?

problem sa win-om

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Slicnu tj. istu temu sam postavio prije 20tak dana ali onda nisam bio kuci i nisam mogao da iskoristim vase savjete.
Sada sam kuci,)
Moja sestra je izgleda na windowsu koji nisam platio microsoftu, uradila uptate i od onda racunar steka.
Broj stvari koje ne rade nisam jos utvrdio.
Znam da ne moze da pusta igre i filmove, na control panel display ne mogu da podesim moju rezoluciju monitora jer je nema a na internetu je skrolovanje katastrofalno.
Ubacio sam biostar cd i izvrsio reinstal chipset drivera ali je tu bilo greski.
Ja pretpostavljam da su registry pobrkani i da tu treba da se nesto popravi.
Sad ja sam zaboravio sta, ste pisali na proslom savjetovanju.
Pomozite.
Ne bih isao na reinstal jer nisam ponio laptop preko koga bi pratio uputstva sa interneta.

Čim si pomenuo nelegalan softver, izbacio si sebe iz podrške za ovaj problem, bar na ovom forumu :trust:

A da pobrišeš te update-ove što je ona uradila?

Control Panel onda Add or Remove Programs u vrhu štikliraj Show Updates, i posle ih nađi u spisku i Uninstall. Trebalo bi da je tako.

Kako na ovom kompu svom, da podignem usb live linux, posto mi sa cd roma ne ide jer je ocigledno spor, ne moze da cita, tj. da ucita sa cd-a.
Isto tako me interesuje da i je izvodljivo da disk od terabajta iskljucim sa napajanja i sata kabla i da onda na drugu particiju sistemskog diska od 40gb na kojoj su inace podaci, da tu instaliram xp, pa ako ne uspijem onda da mi ostane xp kljakav kakav trenutno jeste na C particiji.

Kako na ovom kompu svom, da podignem usb live linux, posto mi sa cd roma ne ide jer je ocigledno spor, ne moze da cita, tj. da ucita sa cd-a.
Isto tako me interesuje da i je izvodljivo da disk od terabajta iskljucim sa napajanja i sata kabla i da onda na drugu particiju sistemskog diska od 40gb na kojoj su inace podaci, da tu instaliram xp, pa ako ne uspijem onda da mi ostane xp kljakav kakav trenutno jeste na C particiji.

Ima jedno programče, Unetbootin, koje može od većine Live Linux ISO fajlova da napravi Live USB, samo namestiš da se komp bootuje sa USB-a
Nema potrebe da iskučuješ bilo šta, pokreneš instalaciju XP-a, kad dođe do dela gde biraš particiju na koju ćeš da instaliraš, izabereš neku na tom manjem disku, i tu instaliraš
Po završenoj instalaciji, pošto ti je to privremeno rešenje, pri boot screenu izabereš sa kog diska hoćeš da bootuješ

Sve rijeseno.
Nema znanja dok muka ne natjera.
Instalirao sam xp
sam 😀

Nazad
Vrh Dno