Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ja mislio da je 3310 prvi telefon, ili ne možda iPhone, nisam više siguran (znam da jedni menjaju svet svakih 6 meseci). Bar smo saznali da je 90% Androida iskopirano od iPhonea. Odma mi je lakše kada znam da i ja nekim delom imam iPhone kada već nisam dovoljno bogat da ga kupim.

Jednom si vec pitao da li da ga bacis jer nije nista novo doneo.

Već sam ih bacio, gadili su mi se znajući da ništa novo nisu doneli, i da su iskopirali svemoćni Apple, pogotovo Google po svom starom običaju.

Nisi trebao da ih bacis, jer za te pare si mogao da kupis iPhone :)

Niko nije hteo da ih kupi, svi me pitali da li su to ti telefoni što su iskopirali push i 90% ostalih stvari, kao neka ne treba nam idemo da ne jedemo užinu jedno 3 godine da skupimo 800 eura za real deal sa 100% voća.

;D
hahahahahahahah

Widget ne koristi push vec fetch, sto znaci da nije bas trenutan, i ne javlja ti rezultate samo za tim koji si ti izabrao, tj ne javlja ti zvucno nista, samo prikazuje u tisini sve redom.
Prvo... može da ti javlja samo za jedan tim, odnosno utakmicu... a i to zavisi od vidžeta, a ne od Androida, Samsunda, pusha ili čega već...

Drugo, ništa nije trenutno jer i za taj puš zavisiš od tamo nekoga ko apdejtuje rezultate, ali 'ajde... prihvatam da ćeš tako biti jedno 5-10 sekundi "informisaniji" (u zavisnosti na kol'ko namestim rifreš na vidžetu). :S:

Da, rasprava nije vredna.
To ti pričam. :)

Widget ne koristi push vec fetch, sto znaci da nije bas trenutan, i ne javlja ti rezultate samo za tim koji si ti izabrao, tj ne javlja ti zvucno nista, samo prikazuje u tisini sve redom.

Da, rasprava nije vredna.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aj baci pogled na Soccer Livescores aplikaciju za Android, odaberes ligu ili utakmicu koja te zanima i obavestava te o promenama rezultata.

Aj baci pogled na Soccer Livescores aplikaciju za Android, odaberes ligu ili utakmicu koja te zanima i obavestava te o promenama rezultata.
Ne može sada, mora prvo da ode do burazera. :d

Nego aj sad posto smo apsolvirali da push radi na Androidu i ja sam napravio neku listu software-skih prednosti androida, jel mozemo konacno da dobijemo neku listu prednosti iOS-a. Ne mora pomenutih 10 prednosti, samo nekoliko, i po mogucstvu da se ne pominje opet facebook chat jer na to moze uslediti odgovor google navigation i tako u krug...

Ne može sada, mora prvo da ode do burazera. :d
Zasto bih isao, sada si se predomislio kada je rec o androidu, onda nije vise glupost :))

@LazaNS
Evo na brzaka recimo nema ovo:
http://www.apple.com/iphone/features/imovie.html
ili o ovako nesto:
http://itunes.apple.com/us/app/autocad-ws/id393149734?mt=8&ign-mpt=uo=4
Niti programe za HDR

Dok od specificnih programa, recimo za gitaru da li postoji nesto priblizno ovako kvalitetno kao sto je:

http://itunes.apple.com/us/app/guitartoolkit/id284962368?mt=8

ili ovo

http://itunes.apple.com/app/ultimate-guitar-tabs/id357828853

Samo molim bez onih pravdanja, "to nije potrebno" aka kiselo grozdje.

P.S. @LazaNS Da li se usudjujes da napravimo i spisak igrica i da poredimo? :D :D :D

Poslednja izmena:
Jel si nekada radio u AutoCad-u? Kada si već postavio ove must have programe za muziku, evo da kažem da Android nema T-Pain autotune aplikaciju koja je po meni preko potrebna.

Poslednja izmena:
Ama covece jel se ti samo pravis ili ne razumes.
Ovo sto ti dajes je spisak aplikacija, ne prednsoti iOS-a!!!

Sto se konkretno aplikacija tice, poprilicno sam siguran da za svaku od ovih koje si nabrojao postoji nesto slicno i na androidu, npr za gitaru Solo:

http://www.codingcaveman.com/

Za obradu slika i filmova nema sumnje da ima odlicnih, neko je koristio sigurno pa nek on iznese. To sto ti ne znas za njih ne znaci da ne postoje. Isto tako mogu i ja da pocnem da nabrajam programe koje koristim na Androidu pa ti da pocnes da kopas po App store-u trazeci nesto slicno...

Dakle lista prednosti iOS-a, ako je moguce?

Poslednja izmena:
Evo i video ove aplikacije bez koje ne mogu muzičari a žele da budu u modi (mislim više nije ali ipak je ovo Srbija ovde sve kasni)
[YOUTUBE]-NkBHMl8zI0[/YOUTUBE]

Odlicno, dakle iOS sam po sebi nema prednosti nad Androidom, konacno nesto da iscuapamo :)

Ako postoji bolji izbor aplikacija za iOS, to je ok, i naravno ako je to tebi bitno to je prednost. Meni je ono sto postoji za Android vise nego dovoljno, ali naravno da ce nekome vise odgovarati neke aplikacije i igrice koje su pravljene za iPhone.

Zasto bih isao, sada si se predomislio kada je rec o androidu, onda nije vise glupost :))
Otkud ti to da sam se predomislio? :trust:

1. Notifikacija o promeni rezultata u nekoj utakmici ima VRLO ograničenu primenljivost - tvrdim da je vidžet sa lajv rezultatima mnogo zgodnija stvar i siguran sam da ih ima i za iPhone, kao i za Android
2. Android takođe ima implementiran push, tako da cela tvoja priča gubi smisao.

@LazaNS
Evo na brzaka recimo nema ovo:
Samo molim bez onih pravdanja, "to nije potrebno" aka kiselo grozdje.
1. iMovie nema, ali ima mnoge druge slične alate. Možda je iMovie mnogo lakši i prijatniji za korišćenje ili čak ima munju dve više, ali ne možeš reći da za Android nema video editora, odnosno da mu nedostaje ta funkcionalnost.

2. AutoCAD WS? :trust: 'Ajde dobro... Al' uskoro ćeš ostati i bez tog argumenta jer će Autodesk to portovati i na Android kao mnogo masovniju platformu. A sigurno nisu gadljivi na pare. :) Ipak, kol'ko ljudi će koristiti tu aplikaciju, odnosno biti potrešeno njenim izostankom. :trust:

3. Program za gitaru? :sceptic::laugh: Evo nek' se javi Mazi i kaže nam je l' on tako naučio da svira. :D:D:D

Evo i video ove aplikacije bez koje ne mogu muzičari a žele da budu u modi (mislim više nije ali ipak je ovo Srbija ovde sve kasni)
Pa to je prosto genijalno! :zgran: Kakvi umetnici! Kakva umetnost! Kakva aplikacija! Kakav telefon! :guitar:

P.S. Najbolja je Lil Kim :eyebrows:

Za mene ogromna prednost iOS-a je ta sto za njega postoji daleko veci izbor programa i jos veci izbor igrica.
I šta ćeš smisliti kada (uskoro) budu izjednačeni po broju aplikacija ili kada ih Android bude imao više? Kako su u appstoru kvalitetnije? Pa da... Ovome nikad' kraja. :wall:

Poznato je da Android aplikacije prave amateri, dok za iOS samo profesionalci.

P.S. @LazaNS Da li se usudjujes da napravimo i spisak igrica i da poredimo? :D :D :D

Sto se tice igara na Androidu, to ce se definitivno poboljsati od verzije 3.0..u medjuvremenu i Sony najavljuje Android 3.0 igracku platformu

Kakve to video editore ima android? Da li ima neku priblizno kvalitetnu aplikaciju koja simulira guitar tuner kao sto je guitartoolkit? I guitartoolkit ne sluzi za ucenje i to nije tutorial program, nego je ono sto mu samo ime kaze, sadrzi par alatki koje su gitaristima potrebne. O tome koliko igara postoji za iOS, a koliko za android, i kakvog su kvaliteta aplikacije za iOS a kakvog za android je uzaludno diskutovati. Svakome ko zna sta je app store je jasno koliko je svetlosnih godina iOS bolji od androida u tom aspektu. A vase price SBBBKBB ostavite za neke druge teme.
Jedina prednost andorida jesu widgeti i apsolutno nista drugo. Sve ostalo deluje kao da je uradjeno da bi se uradilo.
I kakve vi hocete vece prednosti ios-a od toga da ima mnogo vise i mnogo kvalitetnije aplikacije? Sta ti vredi i najsavrseniji mobile os, ako je on neupotrebljiv. Aj dajte neke linkove za neke zanimljive android aplikacije, jer, iskreno, nisam video ni jednu takvu.

Aplikacija ne treba da bude zanimljiva, već da radi posao, kao što sam već naveo.

Treba uzeti u razmatranje i to koliko postoji AppStore a koliko Market. I postoji dobar hromatski štimer za gitaru za Android, sećam se da sam ga koristio pre pola godine, ali sam izbrisao jer mi je bilo beskorisno pošto se uglavnom štimujem po sluhu kada sviram sam.

3. Program za gitaru? :sceptic::laugh: Evo nek' se javi Mazi i kaže nam je l' on tako naučio da svira. :D:D:D

Nisam naravno, nauco sam da sviram mnogo pre nego sto je iPhone zamisljen :) Ali je jako, jako zgodna aplikacija. Neobrojeno puta sam koristio i metronom i stimer a odlicno je imati pri ruci bazu akroda.

^upravo to :D
Ova tema je izgubila smisao odavno :) zasto je ne zatrovati malo :D

Madjari nas truju sa severa, ali mi cemo sami da se potrujemo pre njih.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno