Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
off
Microsoft je odlepio.. znaci lakse je doneti zakon o zabrani pristupa Internetu u slucaju da je uredjaj pun virusa nego napraviti krsten OS koji ce biti otporan na viruse.
Ode svet u q kada su advokati poceli da razmisljaju.
/off
svet je otisao u q onog trenutka kad je Microsoft poceo da pise kod :D

Vidim ismevanje androida sa torent aplikacijom je ponovo u modi.Jos uvek nisi odgovorio šta treba da podesim.

http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2316618&postcount=685

Poslednja izmena:
Ja se ne slazem. Ocemo i Microsoft da uvucemo u ovo? Ocemo generalno o njemu, posto se ova tema dotakla vec svega ostalog.

Ok, da nije Microsofta i njegovog uticaja na smanjenje cene hardware-a ja danas ne bih imao ovu konfu za relativno male pare, imao bih iMac za koji bi mi trebalo 1200 evra, ali nema veze, onda bi smo svi imali skupe iMac-ove i svi bi smo bili Apple fanovi i ne bi bilo fight tema zar ne? Bilo bi idealno.

To tvoje je jeftino zato što je dno kineska tehnika, reče neko za PC. Mac je sastavljen od posebnih komponenti.

Hahahaha.... Lepo si me sad nasmejao :d

To sto je u iMac-u je isto kinesko "smece" koje pominjes. Verovatno ne znas da se sve danas proizvodi u Kini.

"Posebnih komponenti" haha. Zvucis mi totalno kao Apple fanboy. Tipa, moje komponente su vrednije od tvojih zato sto su u iMac-u hahah. Da nisu mozda pozlacene? :d

Ima nas svakakvih. Sto je najgore korisnici Apple-a zaista padaju na glupe fore sto im se serviraju. Barem lepo spavaju sa mislju da je iMac bolji od PC-a koji moze da se sklopi kako god hoces.

Pocinju da mi idu na bubrege ovi Apple korisnici, ne znam zasto, mozda neko zna? :D

Hahahaha.... Lepo si me sad nasmejao :d

To sto je u iMac-u je isto kinesko "smece" koje pominjes. Verovatno ne znas da se sve danas proizvodi u Kini.

"Posebnih komponenti" haha. Zvucis mi totalno kao Apple fanboy. Tipa, moje komponente su vrednije od tvojih zato sto su u iMac-u hahah. Da nisu mozda pozlacene? :d

Ima nas svakakvih. Sto je najgore korisnici Apple-a zaista padaju na glupe fore sto im se serviraju. Barem lepo spavaju sa mislju da je iMac bolji od PC-a koji moze da se sklopi kako god hoces.

Pocinju da mi idu na bubrege ovi Apple korisnici, ne znam zasto, mozda neko zna? :D
najverovatnije zbog telepovih izjava ;)

Mislim da je telep bio ironičan... ulete trovačm :D

Jeste, on zadnjh 10 postova izigrava neobavestenog Kostunicu :)

Naravno da sam bio ironičan. Evo ga i glavni propovednik stigao i on na zabavu, nemam pojma šta se ljutiš ti sada koliko znam par puta si naglasio da je iPhone jedino što valja od Apple-a, mada koliko si se kleo u WinMo čekamo sledeće tvoje otkrovenje.

Poslednja izmena:
Ko se ljuti?
Ja sam samo objasnjavao ljudima sta radis :)

Ovu temu jednostavno treba preimenovati u Fight. :d

Aha zbog podešavanja misliš, my bad. *** neko uzme telefon i za 5 minuta provali sve šta treba da podesi (jeste da ne može da kaže šta, ali koga briga) a ja ispadam Koštunica.

Dobro je, ja mislio da telep nije u "nasem" taboru :D

Pod "nasem" podrazumevam sve nas ostale koji nemaju apple proizvod, ili ga imaju ali su i dalje zadrzali common sense.

Sta je ovo, ovi Foxconn-ovci misle da su im pemestili fabriku iz Kine :d

Hoce li neko odgovoriti koja je prednost ne jb-ovanog iOS-a nad Androidom ?

Kako kupujete aplikacije iz Srbije?
Postoji li alternativa Apple Store-u?
Da li telefon mora biti Jb-ovan da bi se alternativno kupile aplikacije?
Da li je ili nije jailbrake kriminal ?
Da li podrzavate kill switch Apple-a za sve JB telefone?
Da li mozete da korististe iphone cim ga kupite tj cim izadjete iz prodavnice?
Da li mozete Android ?
Da li mozete da koristite (normalno) iPhone bez iTunes-a ?
Da li je za Android neophodan neki bloatware program da bi recimo prebacili muziku, video, slike i tome slicno ?
Da li mozete legalno po normalnoj ceni da kupite IP4 (ili bilo koji drugi) u Srbiji ?
Da li mozete bilo koji Android po normalnoj ceni kao i svugde po Evropi?
Da li postoji Iphone na ugovor u Srbiji?
Kako ostvarujete garanciju na Iphone?
Da li prijatelj moze da Vam prebaci pesmu neku npr ... sa njegovog kompa, bez da skine bloatware i instalira isti, syncuje, nepaznjom obrise celu playlistu iz iphone-a :)
Da li uvek odradite update nove ver iOS-a kada Vam iTunes to ponudi, ili cekate da vidite jel siguran, tj da li se moze JB-ovati, pa tek ondaK radite update?
Zasto ne uradite update cak i po cenu da ne moze da se JB-uje ?

itd itd ...
itd itd itd ......

Suludo je govoriti o prednostima iOS-a nad Androidom u Srbiji. A mislim i uopste.

Sto se tice ostrine na retini, ne mogu da verujem da samo ljudima ovde (koji koriste android) ne daje wow efekat, a da je to stvar kojom su odusevljeni svi na netu koji su testirali iP4.
Kada uzmes u ruke ip4 prvi wow efekat je dizajn, i ne verujem da postoji covek koji nece primetiti iz starta da je rec o necemu posebnom.
Odmah nakon toga sledeci wow jeste ostrina retine.
pa onaj ko pogleda iPhone 4 ekran a pre toga je imao iPhone 3 naravno da ce reci wow na ostrinu, a onaj koji ima Galaxy S i pogleda iPhone 4 ekran nema sta da pada u nesvest, kada se ne razlikuje ta ostrina mnogo u odnosu na njegov ekran, mislim nije to ekran od 120"...

Kakav kriminal kada je JB zvanicno proglasen u USA za legalnu stvar!
a kod nas vaze US zakoni, nisam znao :)

I ja ga koristim ali *** nema ga za telefon, tvoj drug bi sigurno poludeo od sreće. Naravno prvo mora da podesi i zna sve pa tek onda može da skida.
nema, ali ima jWatcher sa kojim mozes da kontrolises jDownloader preko telefona :)

To je bilo više zezanje, zbog torenta što onaj spominje već godinu dana.

Trt!

(Mislim da sam ovim doprineo diskusiji više nego svi zajedno u poslednji 50 postova! :d)

^PowerPoint :)

pa onaj ko pogleda iPhone 4 ekran a pre toga je imao iPhone 3 naravno da ce reci wow na ostrinu, a onaj koji ima Galaxy S i pogleda iPhone 4 ekran nema sta da pada u nesvest, kada se ne razlikuje ta ostrina mnogo u odnosu na njegov ekran, mislim nije to ekran od 120"...
Ja sam poredio sPhone i iP4, i ne znam kako mozes tvrditi da nema razlike kada je razlika i te kako ptimetna. Ja sam imao najbolju rezoluciju pre na HTC diamond koji je imao dosta veliku rezoluciju na mali ekran, ali na iP4 jednostavno nemas pixele i to je poslastica i uzivancija za oci!

a kod nas vaze US zakoni, nisam znao :)
Neeee, kod nas ne vaze US zakoni, ko nas je JB strogo zabranjen, samo sto prvo treba da objasnis sudiji sta to znaci :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

@priest:
Ti vidis pixele na retini? wow .. ti si moj idol!

Kako kupujete aplikacije iz Srbije?
Recimo ja ih kupujem sa intesinom internet karticom, aplikacije uglavnom nisu skupe.
Postoji li alternativa Apple Store-u?
Postoji apptrackr sa hackovanim programima, isti appstore, mozes da skidas programe i igrice ili na PC, ili direktno na telefon i postoji Cydia. U savkom slucaju i taj appstore je nesto sto je apple izmislio i funkcionise perfektno dok ostali svi pokusavaju i to da kopiraju ali nista nije zazivelo kao appstore niti ce uskoro.
Da li telefon mora biti Jb-ovan da bi se alternativno kupile aplikacije?
Da

Da li je ili nije jailbrake kriminal ?
Nije
Da li podrzavate kill switch Apple-a za sve JB telefone?
Zasto bi to podrzavao?
Oni hoce da se zastite, ne verujem da ce ga ikada ubaciti jer ja JB legalan u usa ali cak i da ga ubace, novi JB ce podrazumevati i automatsko iskljucenje tog kill switcha.

Da li mozete da korististe iphone cim ga kupite tj cim izadjete iz prodavnice?
Ne, i to mi ne prestavlja nikakav problem da cekam dok stignem kuci.

Da li mozete Android ?
Ne znam, ali znam da mi je neki android trazio gmail nalog i neku GSM mrezu, cak nije prihvatio ni wifi.

Da li mozete da koristite (normalno) iPhone bez iTunes-a ?
Ja veoma retko koristim iTunes jer programe i igrice instaliram direktno sa telefona, ali ako neko voli puno da prebacuje muziku na telefon, i ne podnosi iTunes onda lepo neka zaobidje iPhone.

Da li je za Android neophodan neki bloatware program da bi recimo prebacili muziku, video, slike i tome slicno ?
Ne znam i ne zanima me jer to mi nije presudno kada biram telefon.

Da li mozete legalno po normalnoj ceni da kupite IP4 (ili bilo koji drugi) u Srbiji ?
Ne, i to je glavni razlog zasto ovde iP4 ne valja, retina nije nista posebno....i zato postoji i ovaj thread.
Da li mozete bilo koji Android po normalnoj ceni kao i svugde po Evropi?
Da....

Mrzi me vise da quotujem, ali kao sto sam rekao dokle god na iOS imam mnogo veci izbor programa i igrica, i odlican push, necu ni razmisljati o androidu

Ok priest, ajd ovako da te pitam.
Iz appstore-a kupujes aplikacije?
Slozicemo se da ne mozes nijednu aplikaciju ni sa apptrackr-a niti iz cydie da instaliras a da prethodno ne jb-ujes iphone, pa zatim instaliras appsync itd itd. Tj mozes, ali pri prvom sync-u, pa pa. Da li mozes onda da se slozis da je iphone nedovrsen fon ? Jer prve dve stvari koje uradis cim dobijes iphone je sigurno, jb, pa appsync ...
Mozes li zamisliti iPhone bez jailbrake-a?
Definitivno ne jailbrake-ovan iphone je .... ipod. Ospori slobodno ovo ;)

Rekao sam ti gore da kupujem aplikacije sa appstore. Uglavnom kupujem one koje su mi zanimljive i nema crack za zadnju verziju.
Vecina programa su dolar ili dva.

Sto se tice JB, meni treba i uvek sam ga imao, nikad nisam ni ostao bez njega.
Vecina u svetu nema JB na iPhone ali ja smatram da to nisu zahtevni smartphone korisnici i zato im to ne treba jer i bez JB iphone jeste dobra stvar recimo za amerikance koji kupuju sve aplikacije legalno i nece nista bitno da menjaju na telefonu.

Rekao sam ti gore da kupujem aplikacije sa appstore. Uglavnom kupujem one koje su mi zanimljive i nema crack za zadnju verziju.
Vecina programa su dolar ili dva.

Sto se tice JB, meni treba i uvek sam ga imao, nikad nisam ni ostao bez njega.
Vecina u svetu nema JB na iPhone ali ja smatram da to nisu zahtevni smartphone korisnici i zato im to ne treba jer i bez JB iphone jeste dobra stvar recimo za amerikance koji kupuju sve aplikacije legalno i nece nista bitno da menjaju na telefonu.

Znaci, imas phone na kome ne smes da menjas nista bitno da bi i bez "hacka" bio dobar phone ?

Ja sam zadovoljan odgovorom. I ne b' vise nist' pitao, sve odgovore dobih :)
Nastavicu samo da citam ovu temu :D

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno