Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Medjutim pre nego sto obavis prvi poziv sa iphonea treba ti racunar. Jos ako nemas Windows ili Mac onda si u nezgodnoj poziciji.
Stvarno veliki problem da ga jednom prikljucis na racunaru, a jos teze danas pronaci neki sa Windows-om ili Mac-om :)

Ok, posto svi mooooraju da vuku na svoju stranu objasnicu to ovako: Prvi telefon motorola neka ... davne 2002?
Prvi komercijalni servis mobilne telefonije je bio MTA i predstavljen je u Švedskoj davne 1956-te. Kasnije ga je zamenio MTD, koji je omogućio roming usluge i na teritorijama Danske i Norveške. Naravno, Erikson i Mobira (Nokia) su tu bili najveći igrači. Prva moderna ćelijska mreža je bila Nordisk MobilTelefoni, koja je zamenila gore pomenutu početkom osamdesetih.

Motorola je pak 1983. razvila prvi ručni telefon, koji je bio daleko portabilniji od bilo čega do tada.

Znači, ako pričamo o tome ko je izmislio/razvio prve mobilne telefone i mobilnu mrežu, onda je to Erikson. Daklem, kupujte samo SE telefone jer su oni najbolji... :d

P.S. E, ozbiljno... Ako niko neće idemo Mazi ti i ja. Biće više za nas. :p

Poslednja izmena:
Stvarno veliki problem da ga jednom prikljucis na racunaru, a jos teze danas pronaci neki sa Windows-om ili Mac-om :)
Ne, ali ne kapiram kako može da se zove iPhone (i-Telefon) nešto sa čega ne možeš da telefoniraš kada ga izneseš iz radnje?!? :d Ili je to fazon kao konzerva... mi smo ti prodali što si hteo, a ti vidi sada kako ćeš do toga da dođeš. :D

Inače, ja nemam nigde ni jednu jedinu "bare-metal" Win/Mac instalaciju, ni kod kuće i na poslu. Ja bih morao kod komšije. :S: Ili da budžim USB passthrough na virtualnoj mašini kako bi mi Win video "telefon". :)

Moj prvi susret sa Androidom HTC Tatoo.
Nisi mog'o gori telefon da izaberes za "upoznavanje" sa Androidom :D:D:D

Ali stvarno... da me pitas koji je najgori fon, mislim da bih rekao - Tatoo :)
I to jos onaj "zebravi" :d:d:d

P.S. I sad te razumem u potpunosti... i ja bih, da sam prvi prvom susretu sa Androidom naleteo na Tatoo, verovatno brze-bolje otrcao kod Apple-a :p

^ "Iskopaće tebe Bili, ja ti kažem!" :d:d:d

Haha, pa ti nemaš smisla ni za estetiku. Kupovina tog krša mi je bila najveća greška u životu. Pre toga sam imao jako visoko mišljenje o Ericsson telefonima. Posle toga kad vidim nekog nuba da koristi SE samo se nasmejem i produžim dalje. Oni su prvi počeli tu priču sa "dobrim" kamerama u telefonima ko što Nokia radi danas i to sa razlogom, jer im je sve ostalo bilo krš pa se setili da hvataju kupce na glupost. Čim neka firma počne tim da se bavi to je znak da su u fazi propadanja. SE danas ionako kupuju samo totalno neupućeni likovi, Nokia nije još dotle stigla ali kako napreduju to nije daleko.

Stavi me na ignore molim te i vise me u zivotu nemoj uzimati u usta, ok? Najjace da ces ti da mi pricas o estetici.

P.S. I sad te razumem u potpunosti... i ja bih, da sam prvi prvom susretu sa Androidom naleteo na Tatoo, verovatno brze-bolje otrcao kod Apple-a :p
ahaha, moja šveca ima baš takav, i koliko god ja pričao pre kupovine, ne vredi :D

Prvi komercijalni servis mobilne telefonije je bio MTA i predstavljen je u Švedskoj davne 1956-te. Kasnije ga je zamenio MTD, koji je omogućio roming usluge i na teritorijama Danske i Norveške. Naravno, Erikson i Mobira (Nokia) su tu bili najveći igrači. Prva moderna ćelijska mreža je bila Nordisk MobilTelefoni, koja je zamenila gore pomenutu početkom osamdesetih.

Motorola je pak 1983. razvila prvi ručni telefon, koji je bio daleko portabilniji od bilo čega do tada.

Znači, ako pričamo o tome ko je izmislio/razvio prve mobilne telefone i mobilnu mrežu, onda je to Erikson. Daklem, kupujte samo SE telefone jer su oni najbolji... :d

P.S. E, ozbiljno... Ako niko neće idemo Mazi ti i ja. Biće više za nas. :p

Ma sta si sad poceo da mi pises o istoriji? :D Koji ti je? :D Napisao sam samo sta sam ja posedovao od telefona.

P.S - Idemo ili u gradic pejton ili u Malo Korzo ;)

Pa ***. nisam ja njega birao. To je drugar uzeo sebi kad mu je crko prethodni telefon. I isto se odusevio ko malo dete sto moze da instalira torent aplikaciju na mobilni pa reko, aj' da vidim sta je to tako fantasticno :D

OK ne poznajem gosn' Artura dovoljno da bih isao u dalju raspravu ;) Recicu samo da je navika cudo :) Nuendo je sjajan app. Ja znam sta je meni lepse/lakse/brze/bolje... Inace covek radi vrhunski! Nikad nisam cuo da neko tako dobro snima hevi gitare i tuzno je sto nam je trziste siromasno po tom pitanju...
Naravno, nije ni neophodno. Smisao je bio da kažem da nema potrebe dotezati Windows da bi radio sa Cubase kako treba, jer sam iz tvoje prethodne izjave shvatio (a nagadjan da nisam jedini) da, za razilku od OSX, na klot-nediranom-nepodešenom Windows ne može da se pokrene i koristi Cubase onako kako treba. A ustvari može i to je normalno stanje.

Ćevapi... ima li od soje? ***a, dijeta, pardon, "zdrav život"... :)

Poslednja izmena:
Vidim ismevanje androida sa torent aplikacijom je ponovo u modi.Jos uvek nisi odgovorio šta treba da podesim.

Sent from my HTC Hero

Americka posla :) kod njih su tuzakanja popularnije nego farma kod nas :D
Inace jeste da je offtopic ali M$ ponekad prevazilazi sam sebe (a ja taman pomislio da su se spustili malo na zemlju): http://www.infowars.com/microsoft-proposes-government-licensing-internet-access

off
Microsoft je odlepio.. znaci lakse je doneti zakon o zabrani pristupa Internetu u slucaju da je uredjaj pun virusa nego napraviti krsten OS koji ce biti otporan na viruse.
Ode svet u q kada su advokati poceli da razmisljaju.
/off

Ma ne moras nista da namestas sve radi :)

@Razbojnick: Nema od soje ali imaju pileci file da se smrznes :)
Znam, brate, već sam se smrz'o kad si pomenuo. Piletina i riba mi na pore izlaze, a idem u prodavnice samo da mogu da prodjem pored crvenog mesa...

Koja je prednost ne jailbrake-ovanog iphone-a nad ne root-ovanim androidom ?
I jos jedno pitanje, da li u procentima, vise ima ne jailbrake-ovanih iphone-ova ili ne root-ovanih androida ?
I saznah ovde ne forumu da je JB kradja, pa me zivo zanima, sta prvo uradite posle recimo restore-a ? Odmah u kriminal? :)

Kakav kriminal kada je JB zvanicno proglasen u USA za legalnu stvar!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Americki sud je proglasio JB legalnim, sto je doduse veoma razbesnelo Apple koji sada radi na koliko cujem fizickom onemogucavanju JB-a ili tako neko cudo za sledeci IP...

Pazi to kada koristis sw koji nisi platio se naziva piraterija :) i to je kaznjivo zakonom :d ovde se radi o tome sto ti JB omogucava stavljanje aplikacija koje nije odobrio Apple, tj daje korisniku slobodu izbora-sto je pravo zagarantovano ustavom svake 'demokratske' zemlje (to naravno omogucava korisnicima da stavljaju piratski sw-sto je kaznjivo-ali je to totalno druga stvar)..
Sto znaci da kod nas IP bez JB i nije bas mnogo upotrebljiv :D

Poslednja izmena:
Mislim da je bolje da se ova tema preimenuje u iOS vs Android - Fight na steroidima :)

t610 je bio bruka dizajniran telefon u ono vreme. t630 jos lepsi, ali tada je vec izasla nokia 6600 ubedljivo najbolja kupovina u ono vreme, uz n95 najbolji nokia telefon svih vremena

ma jok, jDownloader je sve sto mi treba. Steta sto je pisan u javi doduse ...

I ja ga koristim ali *** nema ga za telefon, tvoj drug bi sigurno poludeo od sreće. Naravno prvo mora da podesi i zna sve pa tek onda može da skida.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno