Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da bi se u previše tema ljudi rasplinuli i ne bi mogli da stignu u sve. Bolje ovako po 2-3 pa kad dosade da se otvore nove, npr. "Da li više volite beli ili crni krem u Eurocremu?" itd. itd. :D
Beli! :p Mnogo je bolji... :d

Nego... jel i vas to eKrem podseća na Eurokrem? :D

totalni off:

Stvarno bi trebali da napravimo neku temu koja bi obisla Internet.. ko onaj bodybuilder forum koji vec ima dve legendarne teme:

- http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=614033
- http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=127185813
Ahahahahaahah!!! :D:D:D Znam za ovaj prvi tred još od pre par godina, ali ne verujem dokle su stigli! :d:d:d

Inače... evo ga konačno u čemu je Epl bolji... Bubbling! :D:D:D

Ništa momci... moramo da zapnemo. Ako ovako nastavimo i mi ćemo se proslaviti! :d

Posto vidim da mi je obrisan post u sPhone threadu, postovacu ovde.
Moram ipak da priznam, nije bas potpuna iPhone kopija jer su ubacili i jedan feature koji na iPhone ne postoji, a to je da se telefon gasi nasumicno, sam od sebe bez ikakvog razloga, pogledajte malo sPhone temu. :)
Resenje je kazu da se ne koristi internet. Pa kakav je to smartphone ako ne mozes imati internet na njemu?
Sto se interneta tice, iphone ima tako dobro sredjen push sistem da sam ja prebacio sa PC-a koriscenje: yahoo messenger, msn messenger, 3 mail naloga... sve na telefon. Tako mi u trenutku stizu i poruke i mejlovi ma gde bio, i upravo zbog push-a ove stvari mi ne trose resurse i bateriju.

Ako sam dobro razumeo sPhone korisnike, smeta im nedostatak bluetootha na smartphone dok im nedostatak interneta i stabilnog rada nije bas neki problem...

Koliko ti lupetas to je neverovatno. Da bi nesto tvrdio prvo sve lepo procitaj, informisi se pa onda iznesi misljenje. Telefon MOZE na internet i sve radi normalno, samo se kod nekih javlja, pa i meni, da kad ti je fon lockovan zamrzne se i nece da se vrati nazad nego mora da se reset. To je softw prob i bice ispravljen sa releasom froya.

A ti pazi kako drzis svoj telefon

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Lepo :)
Prvo kazes da lupam i posle potvrdjujes da se to i tebi desava :)

P.S. Ja na svim telefonima imam full body skin, pa tako i sada imam bestskinsever i nema uopste nikakvih razlika ma kako drzao telefon, sto se signala tice, dok je izgled ostao nenarusen. Ali i bez skin-a nijednom mi se nije prekinuo razgovor...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Znaci, problem sa antenom nije postojao? :)

Nebitno sto ga nisi doziveo ti licno, priest, drajver... ko god? :)

Ja ipak mislim da je najveći problem što iPad nema BT fajl transfer. :d

Nema ga ni iPhone, pa sta :D:D:D

Naravno da nije :D. Consumer Reports su mamlazi.

Lab tests: Why Consumer Reports can't recommend the iPhone 4
It's official. Consumer Reports' engineers have just completed testing the iPhone 4, and have confirmed that there is a problem with its reception. When your finger or hand touches a spot on the phone's lower left side—an easy thing, especially for lefties—the signal can significantly degrade enough to cause you to lose your connection altogether if you're in an area with a weak signal. Due to this problem, we can't recommend the iPhone 4.

We reached this conclusion after testing all three of our iPhone 4s (purchased at three separate retailers in the New York area) in the controlled environment of CU's radio frequency (RF) isolation chamber. In this room, which is impervious to outside radio signals, our test engineers connected the phones to our base-station emulator, a device that simulates carrier cell towers (see video: IPhone 4 Design Defect Confirmed). We also tested several other AT&T phones the same way, including the iPhone 3G S and the Palm Pre. None of those phones had the signal-loss problems of the iPhone 4.

Our findings call into question the recent claim by Apple that the iPhone 4's signal-strength issues were largely an optical illusion caused by faulty software that "mistakenly displays 2 more bars than it should for a given signal strength."

The tests also indicate that AT&T's network might not be the primary suspect in the iPhone 4's much-reported signal woes.

Why Apple—and not its customers—should fix the iPhone 4

totalni off:

Stvarno bi trebali da napravimo neku temu koja bi obisla Internet.. ko onaj bodybuilder forum koji vec ima dve legendarne teme:

- http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=614033
- http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=127185813

:D :D :D :D nisam video ovaj drugi hahahahaha EPIC!

eno juce Motorola tuzila Apple, izmedju ostalog tvrdi da je polozaj antene na iPhoneu njen patent :D

btw http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-10665071 :D

Poslednja izmena:
Kako motorola može da tuži nekoga ko je izmislio telefon i sve vezano za njega, nije mi jasno.

Danas ce da padne jedno uporedjivanje iPhone vs I9000 ;)

Lepo :)
Prvo kazes da lupam i posle potvrdjujes da se to i tebi desava :)

P.S. Ja na svim telefonima imam full body skin, pa tako i sada imam bestskinsever i nema uopste nikakvih razlika ma kako drzao telefon, sto se signala tice, dok je izgled ostao nenarusen. Ali i bez skin-a nijednom mi se nije prekinuo razgovor...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja te samo ispravljam, jer si naveo da internet UOPSTE ne radi, a to nije tacno. Radi odlicno

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

u par navrata se spominjala istorija tableta u ovoj temi.

najnoviji broj c't magazina donosi opis nekoliko tablet uradjaja a uz tekst ide i dodatak: razvoj touch tehnologije :)

touch-istorija.jpg

E ovako, posle gledanja, drzanja i malog cackanja IP4 vs I9000:

I9000 po meni ima bolji ekran sa aspekta boja i pogotovu crne.. E sad, nismo imali kako da prebacimo sliku sa dominantnom crnom da bi bolje pogledali sliku na IP4 ali iz onoga sto smo videli, moje subjektivno misljenje je da I9000 ovde pobedjuje.
Meni vise odgovara Android pa mu i tu dajem jedan bod vise.
Radi iOS lepo, nije da ga kudim, odlican je, ali malo mi je ipak bolji Android.
IP4 je gubio signal kad se uhvati na kriticnom mestu ali je stao na poslednjoj crtici.. Ali sa punog signala, cisto da ne bude zabune da je izgubio crtu ili dve, izgubio je sve sem jedne. Test telefoniranja nismo odradili u tim uslovima.
Kod I9000 toga jednostavno nema..
Za kraj ostavljam ono sto je donelo bod za IP4. Kad se oba telefona uzmu u ruke, I9000 stvarno deluje kao neka igracka ui odnosu na IP4. Po meni, IP4 je mnogo lepse dizajniran u odnosu na IP4 ali to je stvar iukusua. Ali opet, nije mi ni najlepsi, lepsi mi je recimo HD2 od IP4.

@voodoons

Pa jel moguce da nisi primetio ostrinu slike na iP4 ekranu, nego si se bavio samo sa crnom bojom? :)

Sto se tice Androida vs iOS, mozda tebi je prednost Android ali meni samo izbor programa i igrica, i push koji nudi apple je dovoljan razlog da ni ne razmisljam o Androidu jos dosta vremena.

HD2 izgleda ruzno iz starta samo zato sto je glomazan, ni ne treba da ides dalje oko dizajna i kvaliteta izrade.

Kako motorola može da tuži nekoga ko je izmislio telefon i sve vezano za njega, nije mi jasno.
Nije izmislio apple telefon, ali za bar 90% stvari koje koristis na Androidu mozes samo da se zahvalis apple-u jer da nije napravio iPhone, Android ne bi ni postojao.

Poslednja izmena:
Naravno beskrajno sam im zahvalan za tih 90%, i za ponovo izmišljanje televizije ću im zahvaliti za koju godinu.

Poslednja izmena:
A Epl treba da zahvali Motoroli, jer bez nje iPhone ne bi postojao :p

I Motorola onda treba da se zahvali gospodinu Alexander Graham Bell ako hoces tako
Ali problem je sto su i Bell, i Motorola, i Apple izmislili nesto, dok ostali su samo preuzeli, kopirali i malo nasminkali tudju ideju.

cek, sad mene interesuje sta je to apple toliko revolucionarno uradio sto ranije nije postojalo na mobilnim telefonima?
jel njihov prvi touch screen telefon? nije
jel iOS prvi mobilni OS? nije

e sad...sa strane iOS jeste bio ok, ali prva verzija nije bila ni blizu savrsenstva tako da ne vidim ni revoluciju u tome.

ako ce vec da se prica o revoluciji neka neko spomene Google + HTC = NexusOne jer je taj telefon napravio hardversku revoluciju na mobilnim uredjajima pre samo godinu dana da bi vec danas najavljivali dual core na telefonu od 2ghz. dok ako se ne varam telefoni od na 200mhz su postojali pre 6-7 god(motorola mpx220) i za samo 5-6god cpu se popeo na svega 500mhz, ostale komponente ni ne vredi pominjati...
kada neko uspe da sa jednim uredjajem pogura celu industriju telefona za ovako mali period e to se onda zove revolucija :)

ako ce vec da se prica o revoluciji neka neko spomene Google + HTC = NexusOne jer je taj telefon napravio hardversku revoluciju na mobilnim uredjajima pre samo godinu dana da bi vec danas najavljivali dual core na telefonu od 2ghz. dok ako se ne varam telefoni od na 200mhz su postojali pre 6-7 god(motorola mpx220) i za samo 5-6god cpu se popeo na svega 500mhz, ostale komponente ni ne vredi pominjati...
kada neko uspe da sa jednim uredjajem pogura celu industriju telefona za ovako mali period e to se onda zove revolucija :)
prilikom razvoja Newtona pocetkom 90tih Apple je u saradnji sa Acornom razvio mobilnu varijantu ARMa; danasnji ARM chipovi su potomci tog ARMa iz 1993.
pre mobilnih telefona ARM se koristio u raznim uredjajima (ili: u svemu sto ne zahteva Windows :D)

I Motorola onda treba da se zahvali gospodinu Alexander Graham Bell ako hoces tako
Ali problem je sto su i Bell, i Motorola, i Apple izmislili nesto, dok ostali su samo preuzeli, kopirali i malo nasminkali tudju ideju.
Da bre... ovi Siemens, Ericsson, Philips i Nokia slepci samo šminkaju tuđe ideje.

cek, sad mene interesuje sta je to apple toliko revolucionarno uradio sto ranije nije postojalo na mobilnim telefonima?
jel njihov prvi touch screen telefon? nije
jel iOS prvi mobilni OS? nije
iOS nije prvi mobilni OS, ali jeste prvi mobilni OS napravljen da se koristi prstima, tu stvar sada svi kopiraju.
Doneo je jos puno novih stvari koje su svi polako preuzeli, kao sto je: pinch to zoom, kineticki skroll, threding sms, koriscenje senzora za orijentaciju u toku rada na telefonu...

Poslednja izmena:

Pa to reci sebi, AKO HOCES TAKO :) ti si zapoceo talas zahvalnica :)
ne moze to tako da se posmatra, za Android treba da zahvalimo Eplu, i Epl treba nekom onda da zahvali. Svako krade tu od svakoga, nema mesta za takvo razmisljanje, neozbiljno je

A ovo sto je doneo Apple sem touch OS-a( koji bi nastao i bez njih u periodu od par meseci kasnije) sto pominjes, su sitnice

Poslednja izmena:
Pa to reci sebi, AKO HOCES TAKO :) ti si zapoceo talas zahvalnica :)
ne moze to tako da se posmatra, za Android treba da zahvalimo Eplu, i Epl treba nekom onda da zahvali. Svako krade tu od svakoga, nema mesta za takvo razmisljanje, neozbiljno je

A ovo sto je doneo Apple sem touch OS-a( koji bi nastao i bez njih u periodu od par meseci kasnije) sto pominjes, su sitnice

Ja sam lepo rekao Bell, Motorolla i Apple su doneli NESTO dok Android nije doneo nista sve je preuzeo od drugih. Jasno?

ako ce vec da se prica o revoluciji neka neko spomene Google + HTC = NexusOne jer je taj telefon napravio hardversku revoluciju na mobilnim uredjajima pre samo godinu dana da bi vec danas najavljivali dual core na telefonu od 2ghz.
A sta je sa HD2 koji se pojavio pre Nexusa?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno