Šta je novo?

Greska kod instalacije Windows-a 7

freestyler

Cenjen
Učlanjen(a)
07.10.2010
Poena
169
Greska se javlja na pocetku instalacije. Trazi drajver za cd/dvd drive. Skinuo sam najnoviji drajver za cd/dvd i opet error. Pokusao sam boot sa usb-a i opet isto. Probao sam i sa rezanjem .iso fajla na manjim brzinama i ne vredi.
Probao sam da podignem sedmicu na drugom racunaru i islo je odlicno.
Sta da radim????
POMAGAJTE!!!!

Daj neki opis te masine na kojoj to radis ?
Da ne trazi mozda AHCI driver . . .
Moras opisati svoju masinu na kojoj to radis da bi znali lakse da ti opisemo sta i kako da pokusas 😉

windows 7 32 bit home premium
pise ovako: A required CD/DVD device driver is missing. If you have a driver floppy disk, CD, DVDm or USB flash drive, please insert it now. Note. If the windows installation media is in the drive, you can safely remove it for this step.

pise ovako: A required CD/DVD device driver is missing. If you have a driver floppy disk, CD, DVDm or USB flash drive, please insert it now. Note. If the windows installation media is in the drive, you can safely remove it for this step.

Koja su i podesavanja biosa da nisi nesto menjao tamo, kako ti butuje hd

Jesi li probao neki drugi cd/dvd rom sa tih drugih kompova ?

Daj neki opis te masine na kojoj to radis ?
Da ne trazi mozda AHCI driver . . .
Moras opisati svoju masinu na kojoj to radis da bi znali lakse da ti opisemo sta i kako da pokusas 😉

maticna: Intel P31-A7 ver6.1
procesor: core 2 duo e2200 @ 2.20 GHZ
ram: 1 GB Kingston
graficka: NVIDIA GeForce 6200 LE

Neispravna krekovana verzija wina. KUpi ispravnu i biće rešen problem.

Uzgred naslov treba da se promeni jer unjemu piše pri podizanju a u postovima se radi o instalaciji

Skoro sigurno je jedna od ove dve stvari u pitanju 1) prljav disk 2) losa kopija kao sto i Kritika rece - ne lose narezan disk, vec los download.

iskljuciti instalacioni disk kao uzrok...covek je instalirao na drugom racunaru i proslo je ok

Ista stvar se dešava i meni!
Probao sam 3 različite kopije win-a, nece ni jedna da prodje. Na drugom racunaru rade svi ti diskovi.

edit:
Nisam probao boot sa usb-a, nemam trenutno dovoljno veliki fleš.
Ali sam se nadao da će to rešiti problem :-S

Poslednja izmena:
Ja sam na MSI laptopu, sa jednim SATA diskom, i jednim ATA dvd rom-oom.

Resenje problema po drugim forumima se svodi na ponovno skidanje i rezanje ISO-fajla, sto me frustra.
3 razlicita diska mi rade na jednom (doduse novom racunaru), a nijedan ne radi na laptopu (koji je 3 godine star).
Moguce je da je problem baš u dotrajalosti i ,,potrošenosti'' otickog uredjaja.

Poslednja izmena:
1 sata disk, cd/dvd rom: pioneer dvd-rw dvr-116d

Kod druga sam instalirao bez problema. Probao sam i sa zamenom IDE kabla i opet je isto.
Vec sam probao i 3-4 verzije windowsa 7 sa torrenta i uvek isto.
Skinuo sam i drajvere i firmware i nista nije pomoglo.
Da li je mozda resenje promena cd/dvd citaca? (na nekim stranim forumima sam procitao da je tako resen problem)

Kod druga sam instalirao bez problema. Probao sam i sa zamenom IDE kabla i opet je isto.
Da li je mozda resenje promena cd/dvd citaca? (na nekim stranim forumima sam procitao da je tako resen problem)

Probaj i tu soluciju 😉

Imao sam istu poruku na jednom laptopu. Probao "milion" verzija Win7, rezao na 4x, itd. Rešenje (bar u ovom slučaju): osobodite mesta na hdd-u, pravi problem pravljenje one rezervne paticije za win7. Ma koliko čudno izgledalo, to je rešenje. Probao sam isto to da "simuliram": napunio sam hdd na drugom laptopu, tako da ostane samo oko 300MB i problem sa instalacijom se ponovio (sa istom greškom), tako da..

Nadam se da je to i u tvom slučaju

poz

Imao sam istu poruku na jednom laptopu. Probao "milion" verzija Win7, rezao na 4x, itd. Rešenje (bar u ovom slučaju): osobodite mesta na hdd-u, pravi problem pravljenje one rezervne paticije za win7. Ma koliko čudno izgledalo, to je rešenje. Probao sam isto to da "simuliram": napunio sam hdd na drugom laptopu, tako da ostane samo oko 300MB i problem sa instalacijom se ponovio (sa istom greškom), tako da..

poz

Izvini ali nisam te u potpunosti razumeo.
Imam dovoljno mesta na hdd-u: na C imam 30 gb a na D 120gb(od kojih je 40gb slobodno).
Da li treba da oslobodim jos mesta ili treba da napravim novu particiju? 🙂
Hvala unapred 🙂

Izvini ali nisam te u potpunosti razumeo.
Imam dovoljno mesta na hdd-u: na C imam 30 gb a na D 120gb(od kojih je 40gb slobodno).
Da li treba da oslobodim jos mesta ili treba da napravim novu particiju? 🙂
Hvala unapred 🙂

Ne, ne 😀

Probaj da ostavis jedan deo diska neparticionisan pa probaj (neke verzije win7 se i preporučuju da se instaliraju na neparticionisane delove diska (glupo bi bilo da kažem neparticionisanu particiju 🙂 ). Ponavljam, meni je to rešilo problem.

poz

@ran
Onda je bolja varijanta ostaviti npr. c u potpunosti neparticionisan kao bi win tokom isntalacije odvoio 100MB koi mu trebaju plus za instalaciju samog sistema

@ran
Onda je bolja varijanta ostaviti npr. c u potpunosti neparticionisan kao bi win tokom isntalacije odvoio 100MB koi mu trebaju plus za instalaciju samog sistema

Slažem se, tako sam i ja uradio ali možda su mu važni neki podaci sa particije pa ne može toliko da izdvoji. Ma, skoro sam siguran da je to rešenje (ponavljam, meni je to rešilo problem u 2 slučaja)

poz

Probacu, ali kasnije jer moram prvo da narezem vazne podatke. Da li bi mozda mogao da diskonektujem cd/dvd citac pa da instaliram sa usb-a?

Da li bi mozda mogao da diskonektujem cd/dvd citac pa da instaliram sa usb-a, da li bi bilo nekih problema sa masinom?

poz

win sedam sam odvoji 100 mb jos dok ucitava disk... dakle nije ni to ;-) tu particiju ne mozes obrisati :-D

A da nemas mozda u biosu ata/sata selekciju? Secam se da sam na 2 laptopa takav problem resio na tako *****ski nacin. :/

Nazad
Vrh Dno