Šta je novo?

HTC HD2

Spb Keyboard imas na XDA I jos nekim sajtovima

Podrzava cirilicu 100%

Nema srpska ćirilična tastatura, koliko je meni poznato.

@ zokifcrs Ja bih pokušao da formatiram tu karticu, van telefona. Ako je i dalje telefon ne vidi, mislim da ti ne gine hard reset. Nije strašno, prebaci kontakte na neki gmail nalog.

@ P$ych0 Gde nađe da porediš sa tom verzijom NRG ROMa. Još ako si uzeo 21916 verziju, jasno je zašto imaš takav utisak. No nije strašno Miri ROM je odličan, samo napred :)

Za Android: Ako postaviš oštra setovanja u nekom Task Killer-u, i isključiš sve data konekcije, bez problema se dobija tih 5mA, to smo odavno konstatovali. Problem je što čim ga probudiš, bilo šta počneš, postaje izuzetno alav.

mislim da SPB Keyboard ima ćirilicu.

mada, za 3-4 sata rada, mogao bi da napraviš svoju ćiriličnu tastaturu. obrati pažnju na moj SMQK projekat.

fajlovi koje edituješ su 0C09.xml i 0D09.xml (portrait i landscape keyboard)

primer:

Kod:
    <CharKey id="p">
      <State seq="0">
        <Char>0070</Char>
        <LP_Char>0030</LP_Char>
      </State>
      <State seq="1">
        <Char>0050</Char>
        <LP_Char>0030</LP_Char>
      </State>
      <State seq="2" link="1"/>
      <PA x="432" y="4" w="48" h="63"/>
    </CharKey>

CharKey označava slovo na tastaturi (p). mora biti jedinstven, ne sme da se ponovi dva puta

State seq 0/1 označava da li je, ili nije pritisnut SHIFT (1 znači da). tu menjaš lower i uppercase kodove istog slova.

Char je UTF-16 (hex) kod(code) slova (p/P)

LP_Char je kod alternativnog znaka (kada 350 ms držiš keypress)

ovo:
nikad ne diraš.

znači, primer za ćirilicu slova "p" u xml-u bi bio ovakav

Kod:
    <CharKey id="[COLOR="Red"]п[/COLOR]">
      <State seq="0">
        <Char>[COLOR="red"]043f[/COLOR]</Char>
        <LP_Char>0030</LP_Char>
      </State>
      <State seq="1">
        <Char>[COLOR="red"]041f[/COLOR]</Char>
        <LP_Char>0030</LP_Char>
      </State>
    </CharKey>

0030 je numerik 0, zato je identičan i sa shif i bez njega.

http://www.fileformat.info/info/unicode/char/a.htm
tu su ti svi unicode kodovi svih karaktera na ovoj zemlji :)
tu traži kodove za ćirilicu.

eto, uradi sam, prosto je, samo treba vremena.
i da bekapuj telefon, ako imaš dva puta isti CharKey, zakucaćeš manilu, samim tih i hd2, i samo hard reset te spašava. da je meni neko dao taj savet koji dajem tebi, bio bih mu jako zahvalan :)

SPB ima, ali to je dodatni Win proces, dakle srče, pa ga ne računam :)
Ovaj drugi pristup je jedini OK po meni.

kako da znam koji SPL imam? Gde mogu tu opciju da vidim?
Hocu sad da da odradim HSPL i da stavim novi rom pa svaka pomoc je dobro doshla :)

Ja imam originalni rom za HD2 kupljen u telenoru i zauzimanje memorije mi je 63% bez pokrenutih aplikacija(posle npr 5 dana od soft restarta),pa me zanima koliko je vama zauzece memorije na vasim kuvanim romovima,(zauzece memorije gledam kad na glavnom ekranu kliknem u gornji desni ugao na ikonu sa 3 crtice tj task manager)?

Odradio uspeshno Hsp,. fleshovao radio na 2.14, stavio eleganciju najnoviju. Primetno radi bolje tako da sam za ovih 20 min prezadovoljan ! Yey :D

Imam jedno glupo pitanje, al kopka me , a i nervira

kad ubodem usb...izadje ono da me pita da li hocu disk drive ili sync ili sta god da je trece... i ima da se stiklira dont ask me again... i ja sam nehoticno stiklirao, i ostao je na sync...

sta da uradim tj gde da pronadjem da odstikliram to cudo...jer me bas nervira sto me vise ne pita

Odjednom je posle par soft restarta sam prepozno karticu!
Kibicer, da li mozes da mi nekako pomognes oko sinhronizacije, imam Windows 7 i nema sanse da sinhrovizujem telefon, znaci instaliran mi je mobile device centar, ali nista!
Ako moze neki savet i mala pomoc, jer bez toga nikao ne mogu ni radio, ni rom neki da ubacim!

Poslednja izmena:
@ zoki
Hint:
kad ubodem usb...izadje ono da me pita da li hocu disk drive ili sync ili sta god da je trece... i ima da se stiklira dont ask me again... i ja sam nehoticno stiklirao, i ostao je na sync...

Kada ga spajaš, izaberi Active sync. Ako si to uradio, ona gledaj Mobile device center, gledaj da je u njemu omogućena USB konekcija

P.S. Ako si već rešio da ga flešuješ, onda ne moraš da se baviš ovime. Ubaci ga ručno u Bootloader, onda ga veži na PC, proveri da ha ekranu HD2 piše USB, i vozi.
Naravno, budi siguran da imaš HSPL, i vodi računa o redosledu koraka. Pisali smo dosta u ovoj temi o tome

Poslednja izmena:
Hvala probacu sve to, mada mi je malo frka da se zezam u bootloaderu, ali cu pazljivo da iscitam redosled koraka i kako se to radi! Ja sam mislio da uradim preko sinhronizacije, ali ako se vec ovako moze, onda super! Hvala u svakom slucaju!

I ako radiš "preko sinhronizacije", prvo što se dešava je da telefon ulazi u bootloader, pa odatle se nastavlja flešovanje. Nema drugog načina.
Dakle svodi se na isto. Čak je i bolje iz bootloadera: ako ti je slučajno baterija na <50%, flešovanje možeš početi samo iz bootloadera :)

I ako radiš "preko sinhronizacije", prvo što se dešava je da telefon ulazi u bootloader, pa odatle se nastavlja flešovanje. Nema drugog načina.
Dakle svodi se na isto. Čak je i bolje iz bootloadera: ako ti je slučajno baterija na <50%, flešovanje možeš početi samo iz bootloadera :)

Hvala, najzad sam dobio pravu informaciju, svi mi nesto vrdaju, moras ovo, mora ono, itd... Hvala jos jednom to mi je bilo bitno! :wave:

Sta si uradio da smanjis za toliko potrosnju? I sto je najvaznije, sta uradi da je toliko povecas :d

Па смањио сам је стандардно. Дакле SetCpu на conservative, оне промене у регистрима у WinMob који укључује све уштеде батерије на картици, и имам онај TaskKiller који користим са времена на време да погасим неке глупости које се накупе у позадини. Мислим да то исто доста зависи од рома, ја сам имао такву потрошњу на Darkstone FroyoStone 3.1 и на Mdeejay Froyo Sense v. 2.4.2. То на крају дође мало преко 1% на сат када се не користи фон, али то је ипак скоро па дупло више него у WinMo. То су наравно вредности са укљученим PushMail и свим оним синхронизацијама за време, вести итд.

А како сам зезнуо онда потрошњу то и ја немам појма :)

Jel neko moze da mi odgovori na prvo pitanje kolko je zauzece ram memorije na kuvanom romu?

Kako da vidim na HD2 kolko sam Kb skinuo sa GPRS?

Trenutno 251 od 449MB (55.9%), sa 17 aktivnih procesa, ali mislim da to samo po sebi ne govori ništa.
Energy 21680 ROM, sa novim CHT

P.S. nema ugrađenog GPRS brojača. Probaj SPB wireless monitor

Poslednja izmena:
Valjda u nekom task manageru?
ArkSwitch, u mom slučaju

Poslednja izmena:
Sta ste sve od aplikacija instalirali na Androidu za HD2 pored onih koje su dosle uz Android.
U stvari treba mi preporuka nekih najboljih aplikacija koje nikako ne bi trebalo izostaviti, posto do sada dok sam se zezao sa Androidom nisam instalirao nista dodatno posto nisam znao sta bih.
***. kad ima toliko aplikacija pa covek ne zna sta da odabere.:S:

Kako bese da se pored indikatora za bateriju vidi i sat u gornjem desnom uglu???
Hvala!

хвала за спб кеубоард. стварно има ћирилицу. дуго сам то тражио.

sta da uradim tj gde da pronadjem da odstikliram to cudo...jer me bas nervira sto me vise ne pita
settings > USB to PC > ask me first ...

Jel neko moze da mi odgovori na prvo pitanje kolko je zauzece ram memorije na kuvanom romu?
to ne treba da te interesuje.
HD2 ima i previše rama da nešto ne bi radilo, a još bolje da je što više zauzeto, jer onda brže radi rom. nemoj da se trudiš da smanjiš potrošnju, naprotiv, trudi se da bude što veća.

Kako da vidim na HD2 kolko sam Kb skinuo sa GPRS?
pozoveš "telefon" *311#, i dobiješ lep sms. onda sutra ponovo to uradiš, i vidiš razliku.

Ljudi primetio sam da sa 2.14 radiom dobijam propustene pozive. Ranije mi se nikada to nije desavalo sa 2.07! Da li neko ima slicna iskustva?

Podesen je bio na automatsko trazenje mreze, sad sam prebacio na manuelno bez 3g pa cu videti kako se ponasa.

BTW izasla je nova verzija Miri's rom, verovatno i elegancija (nisam proverio ze el.).

drugari samo da se pohvalim da sam od danas i ja clan HD2 porodice :) , i da sam za sad prezadovoljan :) osetna razlika u odnosu na touch pro 2 ... veceras ili sutra vece mu radim hspl i ubacujem eleganciju koju svi toliko preporucujete baz da vidim kako sljaka...

inace sam u kutiji dobio sve u fullu plus fotrolica koja je do 00....

nov bez sekunde price... uf sreca,sreca radost :)

Welcome to the club i da te dugo sluzi :)

Vrh Dno