Šta je novo?

Trilema

F23.2

Cenjen
Učlanjen(a)
02.10.2010
Poena
151
Dosta dugo pratim ovaj forum i do sad nisam imao potrebe da se registrujem jer sam sve informacije pronalazio bez problema. Eto sad sam u maloj nedoumici zbog izbora ploče,procesora i memorije.

Obzirom da imam c2d 6420 u kombinaciji sa kingstonom na 1066 i pločom Gigabyte P35-DS3.
Treba mi pomoć oko izbora procesora,ploče i memorije....nisam neki zagriženi Intelovac niti Atijevac tako da sam otvoren za sugestije :)

Budžet je oko 300 evropskih dinara pa izvolite...dajte neki predlog :)....komp se koristi u glavnom za gaming,multimediju,internet etc.

Prodaj 6420, kupi Q9550 i GeForce GTX 460 1GB i vozi.

edit: Dobrodosao na forum! :)

Poslednja izmena:
Jovyland hvala na preporuci i dobrodošlici :) ,zanima me realna isplativost recimo i3 vs. neki AMD...Q9550 je preko 200e a meni je budžet za ploču,DDR3 memoriju i procesor 300 evra+-koji evro :)
Problem mi je da ocenim AMD jer sam tokom godina imao Intela pa sam izgubio kompas oko AMD-a.

Ajde ovako,definitivno ću se odlučiti između i3 530 ili Phenom X4 955.Samo je pitanje koji je isplativiji za korišćenje jer ne bih menjao konfiguraciju naredne 2-3 godine.

Evo sad baš gledam...X4 ne mogu nigde da nađem ispod 14k što je 4k skuplje od i3-ke,a u opšte ne znam koju bih onda matičnu i po kojoj ceni uzeo...pa možda malo preporuke i oko toga nije na odmet :)

Mozda bi mogao da pogledas nesto ovako:

AMD Phenom II x4 955 - 13500
Asus M4A87TD/USB3 - 9000
Mushkin 2x2GB ddr3 1600MHz - 8600

To ispada oko 31000 dinara, imas sve u jednoj prodavnici (poslao sam ti na PM naziv)..

Ja sam imao na umu ovakvu ploču M4A89GTD PRO/USB3 u kombinaciji sa 6gb memorije na 1333 Mushkin essentials.

Ali i M4A87TD/USB3 je dobra nema šta a i jeftinija je pa ću videti :)

napisi celu konfu sta sad imas a ako e slaba grafa a oces gaming lepo pogledaj post br 2 ;)

Za gaming će mi služiti još neko vreme Ati 4870,za sad mi je dobra.
A od konfiguracije imam C2D 6420,2gb Kingston 1066Mhz,GA P35-DS3.Nije ni ovo loše ali želim da pređem na ddr3 memoriju,neki quad ili i3 procesor.Kako stvari stoje odoh ja u Amd tabor,mada moram da priznam da mi se ne ide ali...performanse odlučuju :)

Sad moram da odlučim šta je isplativije na 2-3 godine ne menjanja konfiguracije.

sa ddr3 ne dobijas nista posebno
e saad jedino ako mozes to tvoje dobro da prodas ;)
u protivnom samo turi na to tvoje neki lep q9550

a opet ako ti sve to ok cemu bacanje para ???

a da li bi ja osetio prelaz sa e8200 na neki phenom 965, i jos jedno pitanje mad zadrzava podnozje AM3 za novu generaciju procesora

zavisi sta oces koji napredak ako za igre samo menjaj grafu dobar je taj e8200 ako nije oc malo ga ocni
ubodi neku 460 ku ili jeftinije 5770 i uzivaj ta 8800 za igre je vec penzija :p

Poslednja izmena:
Ok narode naručene su komponente:
X4 955BEAsus M4A89GTD PRO/USB3
4Gb Geil 1600Mhz a možda bude i neki mushkin :)

Samo da malo evro ode dole,za par dana biće prinova :D Hvala svima na predlozima...jes mi krivo što nije Intel al šta da se radi :)

Stiglo sve! sad samo da mi prođe noćna smena pa da izjutra krenem u avanturu sklapanja i besomučnog instaliranja :D

@trOpicAno sve me je izašlo tačno u dinar 325e sa kursom od 105din.
Ploča i memorija M4A89GTD PRO/USB3+Geil Black dragon ultra game 1600Mhz...21k
Procesor X4 955...13k

Malo sam omanuo za ploču ali ok je...mislim da vredi :)

Stiglo sve! sad samo da mi prođe noćna smena pa da izjutra krenem u avanturu sklapanja i besomučnog instaliranja :D

@trOpicAno sve me je izašlo tačno u dinar 325e sa kursom od 105din.
Ploča i memorija M4A89GTD PRO/USB3+Geil Black dragon ultra game 1600Mhz...21k
Procesor X4 955...13k

Malo sam omanuo za ploču ali ok je...mislim da vredi :)

ploca te kostala oko 13000dinara ili ?

Nazad
Vrh Dno