Šta je novo?

Reparirane kartice

Upravo danas kolega pazario GTX280 za ~130e i kaže da nije tih repariranih kartica pitanje je dal bi ikad imao karticu te klase naravno za te pare. Razmišljao je prosto, stavio je na sto~130e i gledao šta može da uzme: 1. HD5750, 2. GTS450... koje su kesa naspram GTX280, prosta matematika. A to dal je 1g. garancije ili 3g. ajd nek se javi neko i iskreno kaže da će držati grafiku 3godine i koji se redovno igra. Ja jedva čekam da pocrkaju GTX470/480 i da sledeće godine se svi lepo igramo za male pare, tako da živeo nama Gainward cheers

Slazem se! Jel kod nas u Zr. kupio?:type:

Poslednja izmena:
Upravo danas kolega pazario GTX280 za ~130e i kaže da nije tih repariranih kartica pitanje je dal bi ikad imao karticu te klase naravno za te pare. Razmišljao je prosto, stavio je na sto~130e i gledao šta može da uzme: 1. HD5750, 2. GTS450... koje su kesa naspram GTX280, prosta matematika. A to dal je 1g. garancije ili 3g. ajd nek se javi neko i iskreno kaže da će držati grafiku 3godine i koji se redovno igra. Ja jedva čekam da pocrkaju GTX470/480 i da sledeće godine se svi lepo igramo za male pare, tako da živeo nama Gainward cheers

Reci mi, jel ta 280 gtx ona varijanta sa plavom nalepnicom preko GPU, ili ona crveno/braon kombinacija sa 2 coolera? Jel bulk ili ide u kutiji?

@csozsop
Da kupljena je u ZR. inače dobavljač je PIN computers NS.

@fingon82
U pitanju je referentni model ali nema plave nalepnice nego veliki nV logo. Da budem iskren kartica se nesto vise greje al koliko ja znam to je normalno za GTX280. Merili smo potrošnju celog sistema njegove mašine koja nije prelazila ~370W tako da ne treba napajanje od 800W i kusur kao što se mnogi plaše, sve ovo nosi Chifa od 500w.

Ostatak mašine:
ASRock P45TurboTwins2000
Intel Q9550 @3.4GHz
4GB DDR3 @~1600MHz
4xHDD neki
Philips DVDRW 22x

Ta kartica trosi 220W u full loadu. Pa pise li igde Gainward na njoj? Ili je ista kao sample nV grafike? Koje su joj bile temp, jel bucna?

Sorry sto zapitkujem, ali nisi rekao nista o najbitnijem parametru, buci ;)
nisu to velike temperature

Gledam po netu i vidim da ima dosta Gainward repariranih kartica sa garancijom od godinu dana da se kupi po veoma pristupačnim cenama. Isplati li se ta kupovina, pošto se dobija za 2-3000 din. manje para od regularne, a pri tome i garancijom od jedne godine, a posle te jedne godine ona i onako ne vredi više nešto! Da li su tu popravke tipa kuler riknuo ili se radi nešto na štampanoj ploči, ako neko baš pouzdano zna?
Čisto me zanima jer sam našao po super ceni GTS250 karticu, pa me interesuje vaše stručno mišljenje u vezi toga. Lično mislim da je bolje da uzmem tu novu nego neku izakanu polovnu koja je radila na ko zna kakvim frekvencijama i sa kakvim napajanjem i sa ko zna koliko sati igranja i sa istom garancijom ili još manjom, a lično ne želim da dajem lovu za punu cenu te kartice jer se nešto i ne igram. i do sada sam uzimao kartice sa godinu dana garancije, pa nisam imao problema, što bi bilo i sa ovom kad već daju na nju garanciju!?
Hvala na odgovorima.

Slobodno KUpi Repariranu i ne brini !!!Drugar je kupio 260gtx Gainward sa 1 god.garancije i odmah u startu mu je pravila probleme i zamenio je za drugu 260-cu i sada nema problema :) Znaci ako crkne u prvih par dana a ako ne onda ima da sljaka kao i nova grafa!! :) :) ali vec su potrebe za grafama vece tako da gledaj neku malo JACU :) POzz

Pozdrav svima.
Narucio sam reparirani GTX 275 896mb ddr3 za 120 evra i LC Power 600W napajanje posto imam neki blueberry kinez turbo od tzv.450W bez pcie6 konektora koji ima 14A na jednoj grani 12v.?Na sve je garancija godinu dana.

Mislim da nema razloga za sumnju da kartica nece vise od godinu dana jer je ipak fabricki reparirana ako se ne klokuje do besvesti...

Za te pare mislim da nema bolje,mogao sam jedino da uzmem standardni 4870 1GB XFX 750 sa dve godine garancije,ali on je ipak sporiji od GTX 275 pogotovo na rezolucijama od 1920x1080 koje mi monitor podrzava.

Videcemo kad stigne kakva je kartica i koliko se greje,inace trebalo bi da stigne u full pakovanju a ne bulk.

Eventualno si mogao dodati jos 13 evra:p i uzeti Gainward GTX280 1Gb pa da si baš miran neko vreme ali ni ovako ti nije loše!

GTX 280 nije brzi od 275, bar ne na defaultu. Razlika je do 5% a cesce u korist 275,a i bez toga je overall 275 bolji jer se manje greje, jer je u 55nm i manje struje trosi.

Poslednja izmena:
gtx275/gtx280

GTX 280 nije brzi od 275, bar ne na defaultu. Razlika je do 5% a cesce u korist 275,a i bez toga je overall 275 bolji jer se manje greje, jer je u 55nm i manje struje trosi.

Pa da ali kad se gtx 280 klokuje na standardne frekvencije,gtx285.-ice,mislim da ce to biti to samo uz vecu potrosnju i zagrevanje.Tako da tu nema gtx 275 sta da trazi.

Inace do skora sam imao gainward gtx275 gs,kartica je fenomenalna,u full hd-u je sve radilo i izgledalo bajno i sjajno.:) jos kad se klokuje...

Pa da ali kad se gtx 280 klokuje na standardne frekvencije,gtx285.-ice,mislim da ce to biti to samo uz vecu potrosnju i zagrevanje.Tako da tu nema gtx 275 sta da trazi.

Inace do skora sam imao gainward gtx275 gs,kartica je fenomenalna,u full hd-u je sve radilo i izgledalo bajno i sjajno.:) jos kad se klokuje...

Pitanje je da li 280 moze da dostigne klokove 275, jer je u 65nm, a i ima u startu nizu frekvenciju gpu 602/633, ako se ne varam. Pogledaj testove po netu, ima ih dosta. A i reparirana 275 je nekih 15e jeftinija od 280

A kakav je odnos "snaga" GTX 275 896mb vs 4870 / 512 MB?:type:

U visim rezolucijama u proseku nekih 20-30 procenata. Mada nije pitanje za ovu temu, sem ako ta tvoja koju bi da menjas takodje nije reparirana ;)

Nije 275 bolja vise od 15-20% od 4870.... 275 je tu negde sa 4890.

U visim rezolucijama u proseku nekih 20-30 procenata. Mada nije pitanje za ovu temu, sem ako ta tvoja koju bi da menjas takodje nije reparirana ;)

Ili ona za koju pitam :-devil-:

U tom slucaju ne vredi....:wave:

Ljudi to radi nemojte da ste deca, pa to je fabrički popravljeno... nije to uzeo tamo neki čika paja lemilicu od 7e i tako igrao se. Opet ponavljam ovo bar znate da je reparirano, a šta mislite da drugi proizvođaći bacaju u kantu gtx260 ili gtx275? Malo morgen, i to se krpi i popravlja pa lepo sašivaju kao novo i ne znate da imate reparirano.

Evo jednom i ja da se ne složim sa tobom. :)
Elem, ko je radio "reparaciju"? Najveći broj tih kartica je samo "isfeniran" 30 sec na 350°C i ako radi - radi ako ne završava na buvljacima.
Zar stvarno misliš da će neko (uvoznik) da šalje karticu bilo gde preko da je tamo neki cika "ne-paja" popravi i onda je vrati i prodaje je ispod cene one sa kojom nema takvo zezanje (reklamacije)?

^^Logicno. A i sto bi bio problem ako je recimo 1 cip memorije neispravan-natrag u fabriku gde ga odleme, zaleme drugi, i to prodaju kao reparirano? Ne vidim problem uopste...uostalom, svako ima izbor. Ako pravi problem, zamenis, i to je to
Da li si ti svestan koliko košta poštarina samo do Mađarske a ne do Kine (fabrike)? Nisi nikad ni hteo da razmisliš pa si samo brzo bolje odgovorio - odvalio glupost...

Poslednja izmena:
^
+ zezanje sa carinom!

Uz te kartice valjda dobijes fiskalni i godinu dana garancije. U cemu je onda problem? Pa sta ako crkne? Ima da ti zamene i kraj.

@SuperStarr

Delimično si u pravu, mnoge stvari koje pocrkaju se ne vraćaju za Kinu tipa napajanja itd. lično znam jer firma u kojoj radim uvozi kućišta iz Kine, napajanja se NE vraćaju ali kinezi sledećim uvozom to sve ispoštuju. Ali ipak gtx280 nije isto što i kung fu od 400w koji u kini košta ~7$. I te kartice koje se kod nas prodaju nisu pocrkale kod nas u zemlji Serbolandu pa se vraćaju u Kinu, već su tamo pocrkale a nama zavaljene...:d

ma imaju oni fabriku ngde u evropi koja to sredjuje ;)

Nije 275 bolja vise od 15-20% od 4870.... 275 je tu negde sa 4890.

Decko je pitao za 4870 sa 512mb memorije, a i rekao sam da se to odnosi na vise rezolucije gde memorija dolazi do izrazaja
Da li si ti svestan koliko košta poštarina samo do Mađarske a ne do Kine (fabrike)? Nisi nikad ni hteo da razmisliš pa si samo brzo bolje odgovorio - odvalio glupost...

Nista ti ne brini za moju pamet, druze, ovde si ti lupio glupost :) zato sto sigurno, cak i ako su slali za Kinu te grafike, sigurno nisu 1-2 komada, nego veliku kolicinu kad se nakupi. A i to su jako skupe stvari, pa se isplati. Bile su i po 400e te karte...kad se isplati da salju iz Kine 1 laptop po porudzbini od 1000e (provereno(naravno ceka se posiljka jos necega da bi islo s tim)) isplati se i poslati 200 neispravnih karti. A i mogu da imaju firme pod ugovorom u regionalnim centrima koje se time bave ;)
brzopleto, brzopleto :p

Poslednja izmena:
Kartica je stigla,izgleda kao nova,garancija je od PIN-a godinu dana,jedini problem je sto nije stigla u full pakovanju vec bulk bez bilo kakvih adaptera(DVI-VGA,DVI-HDMI) i spdif kabla za prenos zvuka preko hdmi posto ova standardna verzija nema native hdmi kao GS.

Sad moram da ganjam adaptere i kabl.

Kartica je stigla,izgleda kao nova,garancija je od PIN-a godinu dana,jedini problem je sto nije stigla u full pakovanju vec bulk bez bilo kakvih adaptera(DVI-VGA,DVI-HDMI) i spdif kabla za prenos zvuka preko hdmi posto ova standardna verzija nema native hdmi kao GS.

Sad moram da ganjam adaptere i kabl.

Rekoh ja da dolaza u kesu tj. bulk pakovanju, i naravno da izgleda ko nova jer stavljaju nove hladnjake...:)

Poslednja izmena:
@ vukasin
pa graficke kartice sigurno ne popravlja sima-pera djoka sa lemilicom za oluke-nego se popravljaju tamo gde su napravljene:banana:

Tek sada sam pročitao....

Kada ih popravi proizvođač - nemam ništa protiv, da bi bile ponovo u prodaji moraju biti i dodatno istestirane tako da kad imam slobodnih para počastim samog sebe dobrim komadom hardvera.

Što se citiranog tiče - verovao ili ne ima nadri majstora, kondenzatore nije teško niti komplikovano zameniti, ali ljudi ponekad preduvaju (duvalicom) kartice kako bi ih samo osposobili da rade i prodaju, kad na takvu naletiš onda ne znaš šta te je snašlo, u glavnom sledi kupovina novog dela.

Tek sada sam pročitao....

Kada ih popravi proizvođač - nemam ništa protiv, da bi bile ponovo u prodaji moraju biti i dodatno istestirane tako da kad imam slobodnih para počastim samog sebe dobrim komadom hardvera.

Što se citiranog tiče - verovao ili ne ima nadri majstora, kondenzatore nije teško niti komplikovano zameniti, ali ljudi ponekad preduvaju (duvalicom) kartice kako bi ih samo osposobili da rade i prodaju, kad na takvu naletiš onda ne znaš šta te je snašlo, u glavnom sledi kupovina novog dela.

pa moguce je-samo ne znam odakle oni nabavljaju cipove-posto imas bog zna koliko grafickih karti-modela,znaci moraju imati celu halu punu delova da mogu da poprave recimo gtx260 ili ati 3870 ili 5870 itd
ajde da kazemo da je u pitanju memorijski cip-a imas ih 4-6-8 itd na ploci-ne verujem da imaju i vise vrsta proizvodjaca-odnosno sve vrste-pa se mozda moze i namirisati da li je menjao neki "pera" ili fabrika-jer predpostavljam da ako fabrika menja oni stavljaju originale sa graficke-recimo vidjao sam 5770 vapor x gde jedna ima jednu vrstu memorije a druga drugu vrstu,a mozda neka treca ne bi imala nijednu od tih.....:wave:

Vrh Dno